×
سیاسی
شناسه خبر : 262362
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/21 ساعت 18:08
دستور عارف برای هوشمندسازی نظام سلامت و جبران عقب‌ماندگی‌ها

دستور عارف برای هوشمندسازی نظام سلامت و جبران عقب‌ماندگی‌ها

معاون اول رئیس‌جمهور بر لزوم جبران عقب‌ماندگی در زمینه سلامت الکترونیک و ایجاد معماری هوشمند برای نظام سلامت تاکید کرد.

نورنیوز_ گروه سیاسی : معاون اول رئیس‌جمهور بر لزوم جبران عقب‌ماندگی در زمینه سلامت الکترونیک و ایجاد معماری هوشمند برای نظام سلامت تاکید کرد.

محمدرضا عارف در اولین جلسه کارگروه سلامت الکترونیک با بیان اینکه مسئله سلامت الکترونیک بسیار مهم است ولی تاکنون در کشورمان مغفول واقع شده است، بیان کرد: در این زمینه حتی از نرخ متوسط دنیا هم عقب هستیم. البته بخشی از این شرایط به دلیل کمبود امکانات و عدم دسترسی بسیاری از بخش‌های کشور به شبکه‌ها و سامانه‌های الکترونیکی مربوط است.

وی ادامه داد: بخش پزشکی همیشه در استفاده از فناوری‌های روز پیشتاز بوده است چون بخش مهمی از نخبگان کشورمان در این رشته حضور دارند. اکنون ضرورت دارد که عقب‌ماندگی در حوزه برنامه سلامت الکترونیک را جبران کنیم زیرا توانمندی داخلی برای جبران عقب‌ماندگی را در اختیار داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین گفت: در قانون برنامه هفتم پیشرفت احکام خوبی در زمینه برنامه سلامت الکترونیک آمده است و بندها و مواد مربوط به این بخش متفاوت از سایر بخش‌هاست. به این معنا که برنامه هفتم پیشرفت در زمینه سلامت الکترونیک بیشتر جنبه رهنمود دارد که این یک مزیت محسوب می‌شود و دست ما را برای فعالیت در چارچوب این رهنمودها باز می‌گذارد.

عارف همچنین افزود: سند نقشه‌راه سلامت الکترونیک که اواخر مهرماه امسال ابلاغ شد، یک سند بسیار گویا و با سمت و سوی خوبی است که باید ملاک عمل قرار گیرد. البته راه برای اصلاحات احتمالی این سند هم باز است.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد معماری هوشمند برای نظام سلامت، افزود: با وجود همه تلاش‌های وزارت بهداشت، تا به حال در زمینه پزشک خانواده و نظام ارجاع که در اولویت دولت بوده است، در حد انتظار موفقیت حاصل نشده است. البته مسایل فرهنگی یک دلیل برای این شرایط بوده بنابراین باید مردم را همراه کرد. رئیس‌جمهور هم اصرار دارد که باید در زمینه پزشک خانواده، نظام ارجاع و تحول در سلامت الکترونیکی اقدامات جدی انجام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به مشکلات بخش سلامت کشور، گفت: قاچاق دارو یک آفت و مشکل جدی است. در کشورهای همسایه به وفور داروهای ایرانی به صورت قاچاق وجود دارد. دارو با ارز ترجیحی تهیه شده ولی به خارج از کشور قاچاق می‌شود.

وی با انتقاد از کمبود نظارت بر مراکز درمانی بخش دولتی و خصوصی، افزود: برخی مطب‌ها نرخ مصوب برای تعرفه‌ها را رعایت نکرده و حتی تا دو برابر آن دریافت می‌کنند. از سویی تا چه حد نظارت در بخش دولتی جدی گرفته می‌شود و آیا زمینه نظارت جدی در بخش دولتی نیز وجود دارد؟

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات در بخش سلامت، بی‌نظمی و بی‌حساب و کتاب بودن مصرف دارو در کشور است. سرانه مصرف دارو در کشور ما بیشتر از سایر کشورهاست. گاهی حتی بیمار به پزشک می‌گوید که چه دارویی تجویز کند. شاید سیستم سلامت الکترونیکی بتواند این مشکل را کاهش دهد.

عارف با بیان اینکه استفاده غیر‌ضروری از وسایل پیشرفته درمانی یکی دیگر از مشکلات بخش سلامت است، تصریح کرد: باید این مسئله هم نظارت و بررسی شود که هر منطقه به چه دستگاه‌های پیشرفت پزشکی نیاز دارد و در واقع نظم در این زمینه ایجاد شود. مشکل دیگر این است که گاهی یک دستگاه پیشرفته خریده می‌شود ولی چون توان و امکان تعمیر آن وجود ندارد با اولین خرابی، آن دستگاه از کار می‌افتد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین دخالت‌های غیرتخصصی در زمینه بهداشت و درمان را یک مشکل دیگر ذکر کرد و افزود: گاهی افرادی که تخصص پزشکی ندارند در این زمینه فعالیت کرده و از آن سو گاهی پزشکان به فعالیت‌های غیر تخصصی روی می‌آورند. البته سرانه پزشک متخصص نسبت به جمعیت کشور خیلی خوب است اما مشکل در توزیع عادلانه این متخصصان در کشور است. نه با زور نه با افزایش پرداختی و نه سهمیه ویژه دادن این مشکل حل نمی‌شود ولی برنامه سلامت الکترونیک می‌تواند این مشکل را حل کرده و دسترسی مناطق محروم به پزشک متخصص را تسهیل کند.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت اصل محرمانگی، حریم خصوصی و سطح دسترسی پرونده بیمار، خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در وزارت بهداشت برای حل  مشکلات حوزه بهداشت و درمان آغاز شده و باید بتوانیم تا پایان دولت چهاردهم این آسیب‌ها و مشکلات را کاهش داده و عقب‌ماندگی در زمینه پیشبرد سلامت الکترونیک را جبران کنیم.
در این زمینه می‌توانیم تجربیات موفق سایر کشورها را نیز بررسی کرده و از تعامل علمی با آنها بهره ببریم.

عارف در پایان با تاکید بر لزوم برگزاری منظم جلسات کارگروه سلامت الکترونیک، بیان کرد: این کارگروه اختیارات خوبی دارد و تصمیماتش باید مبنای عمل باشد. سایر دستگاه‌ها هم باید کمک کنند تا طرح‌های پیشران تهیه شده در برنامه تحول نظام حکمران به سلامت تا پایان دولت چهاردهم نهایی و اجرایی شود.

در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده برای تهیه برنامه تحول نظام حکمرانی سلامت با محوریت سلامت الکترونیک هوشمند ارائه شد و کلیات این برنامه به تصویب رسید.


نظرات

آخرین اخبار
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
محسن رضایی: رفتار دفاعی و دیپلماتیک ایران باید تغییر کند
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود
قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه اول شهریور + جدول
پرهیز رژیم صهیونیستی از تشدید تنش با ترکیه؟!
موج تازه حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
فشار تحریم‌ها ایران را به سمت بومی‌سازی دفاعی سوق داد
بی‌پاسخ ماندن جنایات، راه را برای تهدید همه ملت‌های آزاده باز می‌کند
ضرب‌الاجل آموزش‌وپرورش برای آماده‌سازی مدارس و اعلام سوابق تحصیلی
ویژگی‌های پزشک کامل
رحمانی نایب قهرمان کشتی آزاد جوانان جهان شد
آغاز فصل تازه ماجراجویی ستاره ایرانی با پیراهن الوصل
کارنی: کانادا تسلیم فشار آمریکا نمی‌شود
دو فینالیست برای ایران در کشتی آزاد جوانان جهان
برد شباب الاهلی با حضور سه ستاره ایرانی
زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد
خانواده شهدا سرمایه‌های راهبردی کشور برای حل مسائل جامعه هستند
دوحه حمله اسرائیل به سوریه را محکوم کرد
چهار توصیه امنیتی آیت‌الله نوری همدانی به دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی
تحول در شهرک‌های صنعتی با ورود فناوری و نوآوری
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه مصر درباره کاهش تنش‌های منطقه
طرح ساماندهی معابر کلید خورد؛ برخورد با اشغال پیاده‌روها و خیابان‌ها
نقشه راه اقتصاد کشور
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا یکشنبه اول شهریور
فرانسه، آسمان اوکراین را در اختیار می‌گیرد؟
گام تازه بندر پارسیان برای پشتیبانی از صنایع بزرگ کشور
فارن پالسی: نتیجه محتمل، شکست راهبردی آمریکا است
وقتی شاگرد تیلور هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
وکالت فقط شغل نیست؛ بلکه آغاز یک رسالت اجتماعی و اخلاقی است
بسکتبال جوانان ایران در نبرد رده‌بندی کاپ آسیا مقابل ژاپن
جهش قیمت طلا در بازار/ جدیدترین قیمت طلا
نورنما | یکم شهریور ؛ زاد روز حکیم بوعلی سینا و روز پزشک مبارک باد