×
بین الملل
شناسه خبر : 262341
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/21 ساعت 16:27
گفتگوی پاکستان و چین درباره امنیت افغانستان پشت درهای بسته

گفتگوی پاکستان و چین درباره امنیت افغانستان پشت درهای بسته

نمایندگان ویژه پاکستان و چین در اسلام‌آباد دیداری برگزار کردند تا آخرین تحولات امنیتی منطقه، به ویژه تهدیدات ناشی از گروه‌های تروریستی مستقر در خاک افغانستان را بررسی کنند. این دیدار بخشی از مشورت‌های منظم دو کشور برای تقویت همکاری‌های ضدتروریسم بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: «محمد صادق خان» نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در دیداری با «یو شیائو یونگ» نماینده ویژه چین برای افغانستان، آخرین وضعیت امنیتی منطقه را بررسی کردند. بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، تمرکز اصلی این گفتگو بر تهدیدات ناشی از گروه‌های تروریستی مستقر در خاک افغانستان بود.

نماینده ویژه پاکستان در شبکه ایکس نوشت که در دیدار با نماینده ویژه چین درباره تهدید امنیت منطقه توسط سازمان‌های ترور‌یستی مستقر در افغانستان بحث کردند.

محمد صادق افزود: این دیدار «بخشی از مشورت‌های منظم پاکستان و چین با هدف تقویت همکاری‌های ضدتروریسم است.» اواسط هفته جاری، «گوئو جیاکون»، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز اظهار داشت که کشورش از طالبان و پاکستان می‌خواهد رویکرد گفتگو را در پیش گرفته و با همکاری مشترک به کاهش تنش‌های جاری کمک کنند.

وی گفته بود که چین برای تسهیل گفتگوها، کاهش اختلافات و تقویت روابط میان دو طرف آمادگی دارد و از هر اقدامی که به حفظ صلح و ثبات در منطقه کمک کند، حمایت خواهد کرد.

به گفته جیاکون، دولت پکن معتقد است که مدیریت اختلافات از طریق تعامل سازنده، به نفع امنیت منطقه‌ای است و هر دو طرف باید از تشدید تنش‌های اخیر جلوگیری کنند.

چین از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در آگوست 2021، روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را با کابل گسترش داده است و سفارت افغانستان در پکن را به نمایندگان طالبان واگذار کرده است همچنین تلاش دارد نقش فعال‌تری در معادلات امنیتی و اقتصادی منطقه ایفا کند.

شهباز شریف: آتش‌بس افغانستان-پاکستان همچنان شکننده است

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان روز جمعه گفت که آتش‌بس بین پاکستان و افغانستان «بسیار شکننده» است.

 نخست وزیر پاکستان در مجمع بین‌المللی صلح و اعتماد در عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان گفت: «ما از کشورهای برادرمان قطر، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران به خاطر تعهد و تلاش‌های واقعی‌شان برای آتش‌بس پایدار که هنوز بسیار شکننده است، عمیقا قدردانی می‌کنیم.»

به نق از خبرگزاری اسپوتنیک، وی در ادامه نسبت به تهدید تروریستی از جانب افغانستان هشدار داد و از جامعه جهانی خواست تا بر طالبان فشار وارد کند تا به تعهدات خود در مبارزه با تروریسم عمل کند.

شهباز شریف ادامه داد: «ما در حال انجام اقدامات لازم برای مقابله با تهدید تروریستی هستیم، اما از جامعه بین‌المللی نیز می‌خواهیم که طالبان در افغانستان را تشویق کند تا به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند و این گروه‌های تروریستی فعال در خاک خود را تحت کنترل درآورد.»

روابط پاکستان و افغانستان از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در سال ۲۰۲۱ پرتنش بوده است و اختلافات مداوم بر سر امنیت مرزی و گروه‌های شبه‌نظامی مانند تحریک طالبان پاکستان منجر به اتهامات مکرر و فشارهای اقتصادی شده است.

در سال ۲۰۲۵، تنش‌ها به طرز چشمگیری از طریق حملات هوایی پاکستان در ماه اکتبر، درگیری‌های مرگبار مرزی در ماه دسامبر و قطع تجارت شدت گرفت و درخواست‌هایی برای گفت‌وگو و کاهش تنش‌ها را ایجاد کرد.

۱۹ اکتبر، وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد که پاکستان و افغانستان در جریان مذاکرات در دوحه بر سر آتش‌بس فوری توافق کرده‌اند. برای اطمینان از پایداری آتش‌بس و نظارت بر اجرای آن، اسلام آباد و کابل تصمیم گرفتند جلسات بیشتری برگزار کنند.


اخبار مرتبط
اتهام جدید طالبان علیه پاکستان درباره حمله به حقانی
شنبه 1404/09/22 ساعت 00:20
اتهام جدید طالبان علیه پاکستان درباره حمله به حقانی
حکومت طالبان در نخستین سالروز کشته‌شدن وزیر سابق مهاجرین این گروه انگشت اتهام را علیه پاکستان نشانه گرفتند و تأکید کردند که عاملان حمله به «حقانی» از بلوچستان هدایت شده بودند.
تاکید سران ایران و پاکستان بر تقویت همکاری‌های مشترک
جمعه 1404/09/21 ساعت 18:16
تاکید سران ایران و پاکستان بر تقویت همکاری‌های مشترک
مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده تهران و اسلام آباد در حوزه‌های حمل‌ونقل، ترانزیت و توسعه زیرساخت‌های مرزی، بر پیگیری عملی توافقاتی که در سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به اسلام‌آباد نهایی شده بود، تأکید کردند.
ایران میزبان نشست منطقه‌ای درباره تحولات افغانستان شد
جمعه 1404/09/21 ساعت 09:59
ایران میزبان نشست منطقه‌ای درباره تحولات افغانستان شد
تهران اعلام کرد که در هفته‌های آینده نشستی منطقه‌ای با حضور نمایندگان کشورهای همسایه افغانستان و بازیگران کلیدی، برای بررسی تحولات افغانستان و کاهش تنش‌های اخیر بین پاکستان و طالبان برگزار خواهد کرد. هدف این نشست، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و یافتن راهکارهای مشترک برای ثبات و امنیت در افغانستان است.
نظرات

آخرین اخبار
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی