×
بین الملل
شناسه خبر : 262202
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 18:43
العربیه: طالبان جنگیدن خارج از افغانستان را ممنوع اعلام کرد

العربیه: طالبان جنگیدن خارج از افغانستان را ممنوع اعلام کرد

خبرگزاری العربیه گزارش داد که گروه طالبان با صدور دستوری جدید، شرکت اعضای خود در عملیات‌های نظامی خارج از مرزهای افغانستان را ممنوع کرده است. این تصمیم بخشی از سیاست داخلی طالبان برای کنترل فعالیت‌های نظامی و محدود کردن دخالت خارجی اعضای این گروه عنوان شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل : در بحبوحه تشدید تنش‌های مرزی میان کابل و اسلام‌آباد، برخی منابع آگاه از صدور سندی رسمی از سوی دولت طالبان برای ممنوعیت حضور شهروندان این کشور در هر گونه میدان جنگی خارج از مرزهای افغانستان و نیز استفاده از خاک این کشور علیه هر کشور دیگری خبر دادند.

برخی منابع آگاه افشا کردند که دولت طالبان در کابل، نشست گسترده‌ای با حضور نزدیک به ۱۰۰۰ عالم دینی از مناطق مختلف افغانستان و با حضور «ملا حسن آخوند» نخست وزیر و «عبدالحکیم شرعی» قاضی القضات، چهره نزدیک به رهبر طالبان برگزار کرد.

این منابع به العربیه اظهار کردند: در پایان این نشست سندی صادر شد که حاوی فتواها و تصمیماتی برای ممنوعیت جنگ در خارج از خاک افغانستان بود و طبق آنها دولت افغانستان موظف است در مورد کسانی که در جبهه‌های جنگ خارج از این کشور حضور می‌یابند، اقدامات تنبیهی را در پیش بگیرد.

منابع یاد شده گفتند: این نشست به دستور مستقیم «ملا هبت‌الله آخندزاده» رهبر طالبان و در سایه تنش های منطقه‌ای موجود در اطراف افغانستان برگزار شد و بر اساس دستورالعمل‌های صادره در این نشست، علمای دینی به دولت افغانستان اختیارات گسترده‌ای دادند تا هرگونه اقدام لازم را برای متخلفان این تصمیم در پیش بگیرند.

العربیه به سند صادر شده از این نشست دست یافته است. این سند شامل پنج دستورالعمل اصلی است که مهمترین آن تاکید بر این مساله است که هیچ شهروند افغانستانی اجازه ندارد برای فعالیت‌های نظامی یا رزمی به کشورهای دیگر برود. همچنین در این سند تاکید شده که دولت افغانستان به هیچ یک از شهروندان خود اجازه نمی‌دهد کشور را به قصد رفتن برای جنگ ترک کند.

همینطور در این سند تضمین شده که طالبان متعهد است از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده نشود و هیچ کسی نباید این تعهد را نقض کند.

برخی کارشناسان معتقد هستند این سازوکار وسیعی است که تنها به شهروندان افغانستانی محدود نبوده بلکه شامل حال تمامی کسانی که در این کشور حضور دارند نیز می‌شود.

همچنین در این سند بر لزوم دفاع از افغانستان در برابر هرگونه تجاوزی و نقش علمای دینی در اظهارنظر و توصیه به پایبندی به این دستورالعمل‌ها در تمامی مسایل کشور تاکید شده است.

این نشست در سایت بروز تنش‌های مرزی شدیدی میان افغانستان و پاکستان از ماه اکتبر برگزار شد. از آن زمان در مرزهای ۲ کشور درگیری‌های خشونت‌آمیز و بی‌سابقه‌ای شکل گرفته که به کشته و زخمی شدن صدها تن از هر ۲ طرف منجر شد و پاکستان دولت طالبان را متهم کرد که نیروهای خود اجازه می‌دهد از خاک افغانستان برای برنامه‌ریزی حملات علیه آن استفاده کنند.

اسلام‌آباد از کابل خواسته اقدامات جدی را برای مهار گروه طالبان پاکستان در پیش بگیرد، طالبان افغانستان نیز در مقابل هرگونه حضور نیروهای خارجی در این کشور را تکذیب کرده است.

نیروهای پاکستانی در طول چهار سال گذشته حملات هوایی متعددی به مناطقی در داخل خاک افغانستان در نزدیکی مرزهای ۲ کشور داشته و اعلام کردند که نیروهایی از طالبان پاکستان را هدف قرار دادند اما افغانستان اعلام کرد که افراد هدف قرار گرفته پناهجویان پاکستانی مقیم این کشور بودند.

سال گذشته دولت طالبان از طرحی برای انتقال پناهجویان پاکستانی به مناطقی دور از خط مرزی با هدف کاهش سطح تنش‌ها خبر داد اما پاکستان این اقدامات را ناکافی دانست.

در سندی که العربیه به آن دست یافته، تاکید شد که حاکم شرعی به هیچ افغانستانی اجازه نداده برای جنگ به خارج از کشور برود و هر گونه تخلفی در این زمینه نافرمانی محسوب می‌شود و دولت حق این را دارد که اقدامات لازم را در مورد متخلفان در پیش بگیرد.

یکی از مسوولان ارشد دولت طالبان گفت: این نشست در ارتباط با تنش‌ها با پاکستان و یا درباره جنبش طالبان پاکستان نبود، نشستی با حضور علمای دینی به دستور رهبر طالبان برای جلوگیری از مشارکت مردم افغانستان در جنگ‌ها خارج از این کشور در پاکستان یا هر جای دیگری بود.

این مقام افغانستانی که نخواست نامش فاش شود، افزود: اینها تصمیم‌های مهمی ازنظر زمانی هستند و کشورهای منطقه می‌توانند آنها را مثبت ارزیابی کنند چراکه نشان‌دهنده پایبندی طالبان به ممانعت از استفاده از خاک کشورش علیه هر کشور دیگری است.

همچنین علمای طالبان در این نشست بر لزوم ایجاد روابط خوب و سازنده میان کشورهای اسلامی در چارچوب برادری تاکید کرده و خواستار کنار گذاشتن درگیری‌ها و اختلاف‌نظرها و بالا بردن سطح آگاهی مردم از طریق منبرهای دینی شدند.

برخی کارشناسان بر این باور هستند، سندی که در این نشست صادر شد، به منزله پیام اطمینان‌بخشی از سوی طالبان به جامعه جهانی مبنی بر این است که دولت طالبان به ممانعت از استفاده از خاک افغانستان علیه هر کشور دیگری پایبند بوده و به شهروندان خود اجازه نمی دهد این کشور را برای رفتن به میدان‌های جنگ ترک کنند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
نتایج نهایی آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد
تمجید سخنگوی وزارت خارجه از عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی
رسانه عبری به تقویت توان دفاعی ایران اعتراف کرد
محمود نعمتی مسافر بازی‌های آسیایی شد
کامبک تماشایی ژاپن؛ فرانسه در نبرد پنج‌سته شکست خورد
تجاوز دوباره ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم