×
اقتصادی
شناسه خبر : 262184
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 17:11
افزایش 46 درصدی پرداخت تسهیلات بانکی؛ سهم خانوارها 25 درصد

افزایش 46 درصدی پرداخت تسهیلات بانکی؛ سهم خانوارها 25 درصد

بانک مرکزی اعلام کرد که پرداخت تسهیلات بانکی در سال جاری نسبت به دوره مشابه گذشته 46 درصد رشد داشته است. از این میزان، سهم تسهیلات پرداختی به خانوارها 25 درصد بوده و مابقی به بخش‌های تولیدی و اقتصادی اختصاص یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی :  شبکه بانکی طی هفت ماهه ابتدایی امسال مبلغ ۵ هزار و ۴۶۹  همت تسهیلات پرداخت کرده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ یک هزار و ۷۲۴ همت معادل ۴۶.۱ درصد افزایش داشته است. یک هزار و ۳۰۵ همت از این تسهیلات به همراه بخشی از تسهیلات در قالب کارت های اعتباری معادل ۲۴.۶ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

به نقل از  بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۷ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۴ مبلغ ۵۴۶۹۴.۲ هزار میلیارد ریال می‌باشد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۱۷۲۴۶.۴ هزار میلیارد ریال (معادل ۴۶.۱ درصد) افزایش داشته است. از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۴۱۶۳۸.۳ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۱ درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۱۳۰۵۵.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۲۳.۹ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

گفتنی است تسهیلات پرداختی ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳۶۷۱۶.۵  هزار میلیارد ریال بوده است که با در نظر گرفتن تعدیلات صورت پذیرفته توسط شبکه بانکی به مبلغ ۳۷۴۴۷.۸  هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.

جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی ۷ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۴ می‌باشد. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۷ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۴ مبلغ ۳۴۵۹۷.۳ هزار میلیارد ریال معادل ۸۳.۱ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۶/۵، ۳۱۵ هزار میلیارد ریال معادل ۴۰.۷ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار)   است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۷ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۴ معادل ۱۵۷۸۸.۱ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۴۵.۶ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۳۴۵۹۷.۳ هزار میلیارد ریال) می‌باشد. ملاحظه می‌شود از ۱۷۶۹۲.۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۹.۲ درصد آن (مبلغ ۱۵۷۸۸.۱  هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ است.

 تسهیلات خرد (کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال)

از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده، مبلغ ۱۱۵۶۵.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۲۱.۱ درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است. همچنین مبلغ ۵۴۸.۶ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارت‌های اعتباری انجام پذیرفته است، که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۱۲۱۱۴.۳ هزار میلیارد ریال معادل ۲۱.۹ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل می‌شود. شایان ذکر است با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارت‌های اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۲۳.۹ درصد در جدول‌-۱، به ۲۴.۶ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش می‌یابد.شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.


ایسنا
اخبار مرتبط
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
جمعه 1404/11/10 ساعت 22:26
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
رئیس ستاد نوسازی سازمان گسترش صنایع ایران با بیان اینکه هدف از این طرح ارتقای شرایط تشویقی برای خروج موتورسیکلت‌های فرسوده از چرخه تردد است، اظهار داشت: در گذشته بازپرداخت وام‌ها 24 ماهه بود، اما اکنون برای موتورسیکلت بنزینی با وام 200 میلیونی، بازپرداخت 6 ماهه و برای موتورسیکلت برقی با وام 300 میلیونی، بازپرداخت 36 ماهه در نظر گرفته شده است.
رونمایی از تسهیلات 700 همتی وزارت صمت/ چه کسانی مشمول هستند؟
سه‌شنبه 1404/10/23 ساعت 19:37
رونمایی از تسهیلات 700 همتی وزارت صمت/ چه کسانی مشمول هستند؟
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت شرایط واحدهای صنعتی مشمول استفاده از بسته 700 همتی را اعلام کرد.
تمرکز خطرناک یا ضرورت اقتصادی؟ روایت 55 درصد تسهیلات
جمعه 1404/09/21 ساعت 09:49
نورنیوز کارنامه تسهیلات‌دهی شبکه بانکی در پنج‌ماهه اول 1404 را بررسی می‌کند،
تمرکز خطرناک یا ضرورت اقتصادی؟ روایت 55 درصد تسهیلات
در پنج‌ماهه نخست 1404، تصویر واقعی توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها روشن شد؛ جایی که پنج بانک بزرگ با تصاحب 55 درصد کل و کناررفتن بانک‌های ناسالم، نقش اصلی خلق نقدینگی را برعهده گرفتند.
اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی پس از 3 سال
دوشنبه 1404/09/10 ساعت 17:14
اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی پس از 3 سال
سامانه اعلام نرخ تورم بانک مرکزی بعد از 3 سال به روز رسانی شده و بر اساس آن نرخ تورم سالانه منتهی به آبان به 41 رسید.
نظرات

آخرین اخبار
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی
وقوع انفجار در نزدیکی یک نفتکش در شمال ابوظبی
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
وقاحت یک رئیس‌جمهور در تهدید وجودی ایرانیان
پیام خاتمی به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب اسلامی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام موشک کروز آمریکا
تحلیلگر سرشناس جهان عرب: ترامپ در دام نتانیاهو گرفتار شد
پوتین پیشنهادهایی برای حل و فصل مسئله ایران به ترامپ داده است
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه
تقویت تدابیر امنیتی در اطراف منزل نتانیاهو
قطر: کانال‌های ارتباطی با ایران قطع نیستند
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت
انتخاب [آیت‌الله] مجتبی، طرح ترامپ را خراب کرد
فردا تمامی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تعطیل است
سرلشکر عبداللهی: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید از کرده‌ی خود اظهار پشیمانی کنند
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
آرامکو درباره عواقب فاجعه‌بار برای بازارهای نفت هشدار داد
بیش از 19 هزار واحد غیرنظامی در کشور آسیب دیده‌اند
تأکید وزیر راه و شهرسازی بر تسریع بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
سخنگوی پلیس از آغاز فعالیت مراکز تعویض پلاک در کشور خبر داد
یک فروند پهپاد هرون TP در حوالی تهران منهدم شد
هاآرتص: ترامپ و نتانیاهو به مردم دروغ می گویند
هیچ کمبودی در تأمین گوشت و مرغ کشور نیست
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست