×
سیاسی
شناسه خبر : 262182
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 16:44
تاکید تهران و آستانه در بیانیه‌ای مشترک بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه پایدار

تاکید تهران و آستانه در بیانیه‌ای مشترک بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه پایدار

در بیانیه‌ای مشترک که پس از دیدار روسای جمهوری ایران و قزاقستان منتشر شد، تهران و آستانه بر ضرورت گسترش همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی، حمل‌ونقل و امنیتی تأکید کرده و توسعه روابط دوجانبه در چارچوب منافع مشترک و حل مسالمت‌آمیز اختلافات را در اولویت قرار دادند.

نورنیوز- گروه سیاسی : به گزارش اکوردا (کاخ ریاست جمهوری قزاقستان) دو طرف در بیانیه مطبوعاتی پس از دیدارهای خود، همچنین نگرانی خود را از تشدید درگیری‌های مسلحانه، فشارهای تحریمی و جنگ‌های تجاری ابراز و بر لزوم حل مسالمت‌آمیز اختلافات کشورها از طریق مذاکرات دیپلماتیک تأکید کردند.

رئیس‌جمهور قزاقستان گفت: آستانه و تهران همچنان به تعامل در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی ادامه خواهند داد.

ایران دروازه‌ای برای دسترسی قزاقستان به جنوب شرق آسیا و آفریقا

به گزارش خبرگزاری کازینفرم توقایف در بیانیه مشترک مطبوعاتی پس از مذاکرات با مسعود پزشکیان، بر اهمیت توسعه مسیر حمل‌ونقل شمال–جنوب و مسیر ریلی قزاقستان–ترکمنستان–ایران تأکید کرد و افزود: حدود ۸۵ درصد حمل‌ونقل زمینی بین اروپا و چین از مسیر قزاقستان انجام می‌شود و توسعه مسیرهای شمال–جنوب و ریلی با ایران، پروژه‌ای مهم برای منافع هر دو طرف است.
او تصریح کرد: قزاقستان کار نوسازی خطوط ریلی، ساخت بزرگراه‌ها و فعال‌سازی کشتیرانی در دریای خزر را آغاز کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی برای مشارکت در این طرح‌ها دعوت کرده است.
توقایف تأکید کرد. ایران را به‌عنوان «دروازه‌ای» برای دسترسی به کشورهای جنوب شرق آسیا و آفریقا می‌بینیم وی همچنین از پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد اقتصادی مشترک در استان مانگیستائو استقبال کرد و گفت که این اقدام امکان تولید محصولات نهایی از مواد اولیه ایرانی در قزاقستان و تأمین بازار کشورهای منطقه را فراهم خواهد کرد.

توقایف در بخش دیگری از بیانیه مشترک، به پیشینه تاریخی روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: ملت‌های برادر ما را تاریخ مشترک، سنت‌ها و فرهنگ مشابه پیوند می‌دهد. جاده ابریشم بزرگ از قلمروهای کنونی قزاقستان و ایران عبور می‌کرد و این مسیر به گسترش فناوری، دین و تعمیق روابط فرهنگی و معنوی میان ملت‌ها کمک کرد.
 ریاست جمهوری، «مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توقایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد و افزود: در گفت‌وگوهای سازنده و مفصل با رئیس‌جمهور قزاقستان، طیف گسترده‌ای از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و اراده‌ای مشترک و قوی برای ارتقای سطح روابط در تمامی حوزه‌ها وجود دارد. پزشکیان با اشاره به محورهای مذاکرات، اعلام کرد که راه‌های توسعه روابط میان دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، حمل‌ونقل، ترانزیت، علمی، فرهنگی، قضایی و فناوری‌های نوین بررسی شده و چندین سند همکاری بسیار خوب در این زمینه‌ها به امضا رسیده است که افق روشنی برای آینده روابط تهران–آستانه ترسیم می‌کند.

رئیس جمهور افزود: دو طرف بر فعال‌سازی ظرفیت‌های موجود، رفع موانع همکاری‌های اقتصادی و تقویت نقش کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی تأکید کردند. همچنین درباره تکمیل راه‌گذرهای شرقی–غربی و شمالی–جنوبی و ارتقای جایگاه دو کشور در شبکه ترانزیتی منطقه، گفت‌وگوهای مفید و سازنده‌ای انجام شد.

پزشکیان با اشاره به دیدگاه‌های مشترک ایران و قزاقستان در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد: دو کشور بر محکومیت توسل به زور، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، تقویت نقش سازمان ملل، ضرورت حل اختلافات از طریق گفت‌وگو و روش‌های مسالمت‌آمیز و نیز حق مسلم کشورها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای اتفاق‌نظر دارند.

پزشکیان تاکید کرد: امیدواریم همه این دیدارها نشست‌ها و تصمیمات به سرعت عملیاتی شود، ما از جانب خود این قول را می‌دهیم و به آنچه گفته‌ایم عمل کنیم و عمل خواهیم کرد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، در یک سفر رسمی دو روز به قزاقستان وارد آستانه شد تا روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حمل‌ونقلی میان دو کشور را تقویت کند. در این سفر، وی با همتای قزاق خود، قاسم‌ژومارت توقایف، دیدار و گفت‌وگو کرد و علاوه بر نشست‌های دوجانبه، در جلسات با حضور هیئت‌های گسترده دو کشور شرکت داشت. مذاکرات دو طرف شامل موضوعات مهمی چون توسعه مسیرهای حمل‌ونقل شمال–جنوب، افزایش حجم تجارت دوجانبه، سرمایه‌گذاری مشترک و همکاری‌های فرهنگی و علمی بود.

پیش از مذاکرات، مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در محل کاخ ریاست جمهوری قزاقستان برگزار شد و در پایان سفر، دو کشور ۹ سند همکاری و بیانیه مشترک امضا کردند که شامل زمینه‌های حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و علمی می‌شد. این سفر در ادامه تلاش‌های دو کشور برای تقویت جایگاه خود در منطقه خزر و افزایش تعاملات در سطح بین‌المللی انجام شد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری