×
سیاسی
شناسه خبر : 262182
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 16:44
تاکید تهران و آستانه در بیانیه‌ای مشترک بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه پایدار

تاکید تهران و آستانه در بیانیه‌ای مشترک بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه پایدار

در بیانیه‌ای مشترک که پس از دیدار روسای جمهوری ایران و قزاقستان منتشر شد، تهران و آستانه بر ضرورت گسترش همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی، حمل‌ونقل و امنیتی تأکید کرده و توسعه روابط دوجانبه در چارچوب منافع مشترک و حل مسالمت‌آمیز اختلافات را در اولویت قرار دادند.

نورنیوز- گروه سیاسی : به گزارش اکوردا (کاخ ریاست جمهوری قزاقستان) دو طرف در بیانیه مطبوعاتی پس از دیدارهای خود، همچنین نگرانی خود را از تشدید درگیری‌های مسلحانه، فشارهای تحریمی و جنگ‌های تجاری ابراز و بر لزوم حل مسالمت‌آمیز اختلافات کشورها از طریق مذاکرات دیپلماتیک تأکید کردند.

رئیس‌جمهور قزاقستان گفت: آستانه و تهران همچنان به تعامل در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی ادامه خواهند داد.

ایران دروازه‌ای برای دسترسی قزاقستان به جنوب شرق آسیا و آفریقا

به گزارش خبرگزاری کازینفرم توقایف در بیانیه مشترک مطبوعاتی پس از مذاکرات با مسعود پزشکیان، بر اهمیت توسعه مسیر حمل‌ونقل شمال–جنوب و مسیر ریلی قزاقستان–ترکمنستان–ایران تأکید کرد و افزود: حدود ۸۵ درصد حمل‌ونقل زمینی بین اروپا و چین از مسیر قزاقستان انجام می‌شود و توسعه مسیرهای شمال–جنوب و ریلی با ایران، پروژه‌ای مهم برای منافع هر دو طرف است.
او تصریح کرد: قزاقستان کار نوسازی خطوط ریلی، ساخت بزرگراه‌ها و فعال‌سازی کشتیرانی در دریای خزر را آغاز کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی برای مشارکت در این طرح‌ها دعوت کرده است.
توقایف تأکید کرد. ایران را به‌عنوان «دروازه‌ای» برای دسترسی به کشورهای جنوب شرق آسیا و آفریقا می‌بینیم وی همچنین از پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد اقتصادی مشترک در استان مانگیستائو استقبال کرد و گفت که این اقدام امکان تولید محصولات نهایی از مواد اولیه ایرانی در قزاقستان و تأمین بازار کشورهای منطقه را فراهم خواهد کرد.

توقایف در بخش دیگری از بیانیه مشترک، به پیشینه تاریخی روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: ملت‌های برادر ما را تاریخ مشترک، سنت‌ها و فرهنگ مشابه پیوند می‌دهد. جاده ابریشم بزرگ از قلمروهای کنونی قزاقستان و ایران عبور می‌کرد و این مسیر به گسترش فناوری، دین و تعمیق روابط فرهنگی و معنوی میان ملت‌ها کمک کرد.
 ریاست جمهوری، «مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توقایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد و افزود: در گفت‌وگوهای سازنده و مفصل با رئیس‌جمهور قزاقستان، طیف گسترده‌ای از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و اراده‌ای مشترک و قوی برای ارتقای سطح روابط در تمامی حوزه‌ها وجود دارد. پزشکیان با اشاره به محورهای مذاکرات، اعلام کرد که راه‌های توسعه روابط میان دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، حمل‌ونقل، ترانزیت، علمی، فرهنگی، قضایی و فناوری‌های نوین بررسی شده و چندین سند همکاری بسیار خوب در این زمینه‌ها به امضا رسیده است که افق روشنی برای آینده روابط تهران–آستانه ترسیم می‌کند.

رئیس جمهور افزود: دو طرف بر فعال‌سازی ظرفیت‌های موجود، رفع موانع همکاری‌های اقتصادی و تقویت نقش کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی تأکید کردند. همچنین درباره تکمیل راه‌گذرهای شرقی–غربی و شمالی–جنوبی و ارتقای جایگاه دو کشور در شبکه ترانزیتی منطقه، گفت‌وگوهای مفید و سازنده‌ای انجام شد.

پزشکیان با اشاره به دیدگاه‌های مشترک ایران و قزاقستان در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد: دو کشور بر محکومیت توسل به زور، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، تقویت نقش سازمان ملل، ضرورت حل اختلافات از طریق گفت‌وگو و روش‌های مسالمت‌آمیز و نیز حق مسلم کشورها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای اتفاق‌نظر دارند.

پزشکیان تاکید کرد: امیدواریم همه این دیدارها نشست‌ها و تصمیمات به سرعت عملیاتی شود، ما از جانب خود این قول را می‌دهیم و به آنچه گفته‌ایم عمل کنیم و عمل خواهیم کرد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، در یک سفر رسمی دو روز به قزاقستان وارد آستانه شد تا روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حمل‌ونقلی میان دو کشور را تقویت کند. در این سفر، وی با همتای قزاق خود، قاسم‌ژومارت توقایف، دیدار و گفت‌وگو کرد و علاوه بر نشست‌های دوجانبه، در جلسات با حضور هیئت‌های گسترده دو کشور شرکت داشت. مذاکرات دو طرف شامل موضوعات مهمی چون توسعه مسیرهای حمل‌ونقل شمال–جنوب، افزایش حجم تجارت دوجانبه، سرمایه‌گذاری مشترک و همکاری‌های فرهنگی و علمی بود.

پیش از مذاکرات، مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در محل کاخ ریاست جمهوری قزاقستان برگزار شد و در پایان سفر، دو کشور ۹ سند همکاری و بیانیه مشترک امضا کردند که شامل زمینه‌های حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و علمی می‌شد. این سفر در ادامه تلاش‌های دو کشور برای تقویت جایگاه خود در منطقه خزر و افزایش تعاملات در سطح بین‌المللی انجام شد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!
تهدیدات اسرائیل فقط جنوب لبنان را هدف نگرفته است
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: انقلاب 21 سپتامبر نقطه عطف تاریخ یمن است
عملیات 48 ساعته پلیس خوزستان؛ 153 سلاح غیرمجاز کشف شد
درخواست گوترش برای حضور دائمی آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل
مراسم تشییع شهید صیاد، عبدالله ملاحی در میناب برگزار شد
آخرین خبر از افزابش مبلغ کالابرگ
احمدی شهردار ساری ماند؛ استیضاح شورای شهر تایید نشد
پدافند روسیه: 1951 پهپاد اوکراینی در 24 ساعت منهدم شد
قهرمانی حیاتی در مسابقات بدمینتون سنگال
محکومیت حضور نتانیاهو در مسجدالاقصی
ایستگاه دوحه در سفر عراقچی به نیویورک چقدر مهم است؟
کنگره ناتوان از حل معمای انتقال مرموز قطعات محرمانه اف-35 به هنگ‌ کنگ
مقام سابق ژاپنی: ژاپن نباید فقط به خواسته‌های آمریکا توجه کند
عارف درگذشت برادر عباس آخوندی را تسلیت گفت
قالیباف: آمریکا برخلاف ظاهرش، آسیب‌پذیر و در معرض خطر است
خسارت 294 خودروی آسیب‌دیده جنگ در هرمزگان پرداخت شد
حمله مسلحانه در پاکستان 6 نظامی را کشت
فرود اضطراری پرواز استانبول ـ تهران در تبریز
نبرد سخت دیانا رحیمی با نماینده چین در ووشوی بازی‌های آسیایی
سردار آزمون برای بازگشت به تیم ملی با تاج دیدار کرد
واکنش بن‌گویر به بازداشت عامل تیراندازی در رام‌الله
یمن: محاصره یمن ارتباطی با ایران ندارد
کشف طلای مسروقه و دستگیری نیم‌ساعته سارق در بابل
دستگیری فرد شرور مسلح و کشف آرد غیرمجاز در سمنان
پلیس هرمزگان محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کرد
سرکنسول جدید ایران در کربلا با عراقچی دیدار کرد
سفیر جدید ایران در قزاقستان با عراقچی دیدار کرد
انهدام پهپاد پیشرفته اوربیتر در تنگه هرمز توسط پدافند ارتش
ساعت قطعی برق مشهد و خراسان رضوی 30 شهریور + لینک ساعت خاموشی
تحلیل رسانه هندی از آینده قیمت طلا در بازار جهانی
پزشکیان: همه دستگاه‌ها برای تداوم تولید و اشتغال تلاش کنند
منچسترسیتی، برنده جشنواره گل در اتحاد
مردم برای سلامتی آیت‌الله شبیری زنجانی دعا کنند
پروژه جنجالی ترامپ؛ طاق نصرت واشنگتن رنگ‌وبوی نظامی گرفت
نخستین مدال ایران در ناگویا؛ چین در صدر جدول مدالی
جهش قیمت زعفران و شمش طلا در بورس کالا
برنامه خاموشی برق البرز فردا 30 شهریور + جدول قطعی کرج
اتلتیکومادرید 2-1رئال مادرید؛ دربی جذاب مادرید با طعم رکوردشکنی ستاره+فیلم گل‌ها
سخنگوی وزارت خارجه قطر: واشنگتن توافق می‌خواهد
عضویت یک ایرانی در شورای جهانی گردشگری پایدار
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 30 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نوراینفو | 6 علت شایع چشم‌درد که باید بدانید + علائم هشدار
برنامه‌ریزی ایران برای حضور بی‌حاشیه در بازی‌های آسیایی ناگویا
دستیابی به توافق جامع با ایران؛ محور گفت‌وگوی السیسی و رئیس سیا؟
تلاش قطر برای ثبات منطقه از طریق دیپلماسی