×
بین الملل
شناسه خبر : 262089
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 09:24
ونزوئلا توقیف نفتکش توسط آمریکا را «سرقت دریایی» خواند

ونزوئلا توقیف نفتکش توسط آمریکا را «سرقت دریایی» خواند

وزارت خارجه ونزوئلا توقیف یک نفتکش حامل نفت این کشور توسط نیروهای آمریکایی را به‌شدت محکوم کرد و آن را دزدی دریایی و نقض فاحش حقوق بین‌الملل خواند. کاراکاس این اقدام را بخشی از سیاست تهاجمی واشنگتن علیه حاکمیت و منابع انرژی خود دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: در بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا که در پایگاه خبری این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: این اقدام یک سرقت آشکار و نقض فاحش حقوق بین‌الملل است.

این بیانیه می‌افزاید: این حادثه یک مورد منفرد نیست بلکه بخشی از سیاست تهاجمی و برنامه‌ریزی‌شده واشنگتن علیه کاراکاس است.

وزارت خارجه ونزوئلا در ادامه این بیانیه با اشاره به اینکه این عملیات در چارچوب طرح عامدانه ایالات متحده برای تصاحب منابع انرژی ونزوئلا انجام شده است، افزود: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۴ خود نیز به‌ صراحت درباره این موضوع سخن گفته بود.

بر اساس این بیانیه، ونزوئلا چنین اقدامات یکجانبه‌ای را تهدیدی علیه حاکمیت و دارایی‌های ملت ونزوئلا می‌داند.

وزارت خارجه ونزوئلا در ادامه این بیانیه خواستار توقف فوری این اقدامات شد و افزود: کاراکاس بر حق غیرقابل‌انکار خود برای اعمال کامل حاکمیت بر منابع طبیعی‌اش تأکید دارد.

شبکه خبری بلومبرگ ساعاتی پیش در گزارشی اعلام کرده بود که نیروهای آمریکایی یک نفتکش تحت تحریم را در نزدیکی سواحل ونزوئلا توقیف کردند.

در گزارش بلومبرگ آمده است: این توقیف در حالی انجام شده که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، طی هفته‌های اخیر لحن خود علیه نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را تندتر کرد و در همین حال احتمال حمله زمینی به ونزوئلا را رد نکرده است.

در همین ارتباط، خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی که خواستند نام آنها فاش نشود، در گزارشی نوشت که این توقیف «خارج از سواحل ونزوئلا» انجام شده است و در واقع بخشی از گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه به‌شمار می‌رود.

بر اساس این گزارش، تاکنون هیچ واکنشی رسمی از سوی دولت ونزوئلا یا کاخ سفید در خصوص این اقدام اعلام نشده است.

در گزارش رویترز آمده است: این توقیف می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین و مستقیم‌ترین اقدام‌های تنش‌آمیز میان واشنگتن و کاراکاس تلقی شود.

گزارش رویترز می‌افزاید: این اقدام ممکن است پیامدهای گسترده‌ای برای بازار نفت و روابط بین‌المللی داشته باشد، چرا که ونزوئلا یکی از صادرکنندگان عمده نفت در آمریکای لاتین است و هر اختلالی در صادرات آن می‌تواند تأثیر مستقیم بر قیمت‌ها و تجارت جهانی داشته باشد.


اخبار مرتبط
افزایش قیمت نفت پس از اقدام جنجالی آمریکا در دریای کارائیب
پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 11:30
افزایش قیمت نفت پس از اقدام جنجالی آمریکا در دریای کارائیب
قیمت نفت در روز پنج‌شنبه برای دومین جلسه متوالی افزایش یافت. توقیف یک نفتکش تحت تحریم توسط آمریکا در سواحل ونزوئلا، نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه نفت را برانگیخت و موجب شد نفت برنت به 62.48 دلار و نفت WTI به 58.79 دلار در هر بشکه برسد.
توقیف نفتکش ونزوئلا، دزدی در دریای کارائیب است
پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 10:35
سفارت ایران:
توقیف نفتکش ونزوئلا، دزدی در دریای کارائیب است
سفارت ایران در ونزوئلا اقدام آمریکا در توقیف یک نفتکش ونزوئلایی در دریای کارائیب را «دزدی دریایی» خواند و آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانست. دولت ونزوئلا نیز این اقدام را «عمل مجرمانه» و بخشی از برنامه آمریکا برای تصاحب نفت این کشور توصیف کرد.
مخالفت 48 درصد آمریکایی‌ها با حمله به قایق‌های ونزوئلایی
چهارشنبه 1404/09/19 ساعت 18:08
مخالفت 48 درصد آمریکایی‌ها با حمله به قایق‌های ونزوئلایی
بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، نزدیک به نیمی از شهروندان آمریکایی با حمله نظامی به قایق‌های ونزوئلایی مخالفت کرده و بر راه‌حل‌های دیپلماتیک و غیرنظامی تأکید دارند. این یافته‌ها نشان‌دهنده تقسیم دیدگاه‌ها در میان افکار عمومی آمریکا درباره سیاست خارجی است.
نظرات

آخرین اخبار
ظریف: حرف‌های رکیک، نشانه «پیروزی» نیست، «استیصال» است
معاون دفتر پزشکیان: تنگه هرمز فقط با رژیم حقوقی جدید باز می‌شود
جلالی: خاک ایران را به گورستان آرزوهای متجاوزان تبدیل می‌کنیم
شوک بزرگ ایران به فرماندهی نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای کشور؛ ترافیک سنگین در این جاده‌ها
قاآنی: اصحاب اپستین منتظر مرصادها و طبس‌ها در منطقه باشند
تجمع اعتراضی هزاران اندونزیایی مقابل سفارت آمریکا در جاکارتا
حضور مجید واشقانی در میان بسیجیان ایست بازرسی
حمله پهپادی ارتش به صنایع پتروشیمی رژیم صهیونیستی و مقر نظامیان ارتش تروریستی آمریکا
نورویدیو | پشت پرده افزایش نجومی بودجه نظامی آمریکا ؛ امنیت یا منافع شخصی ؟
رضایی: صدای برنوی غیورمردان لر در واشنگتن و تل‌آویو شنیده شد
افزایش شمار جانباختگان سیل افغانستان به 100 تن
خسارت 200 میلیون دلاری به آمریکا برای عملیات نجات خلبان آمریکایی
آغاز موج 96 وعده صادق 4 / حمله سنگین سپاه به زیرساخت‌های پتروشیمی و انرژی دشمن
ارسال فیلم، تصاویر و... به شبکه های فارسی معاند بر خلاف امنیت ملی بوده و جرم است
وقوع حادثه سخت برای نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
انقاد شدید پلوسی از تهدیدهای ترامپ درباره خروج از ناتو
قدردانی عراق از ایران برای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز
پاپ خواستار پایان خشونت‌ها در خاورمیانه شد
بی‌طرفی یا همدستی؛ فرانسه کدام‌سو ایستاده است؟
اروپا درپی تامین انرژی خود از آفریقا
درخواست قالیباف از مسیحیان سراسر جهان
تاج: تصمیم درباره لیگ برتر برعهده هیات رییسه سازمان است
بازگشایی مجموعه‌های ورزشی انقلاب، شیرودی و کشوری از فردا
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به مناطقی از کهگیلویه، بروجرد،اردبیل واهواز
از آغاز جنگ تاکنون چند نوزاد در ایران متولد شده است؟
چین یک گام تا شناسایی زیردریایی‌های هسته‌ای مخفی آمریکا
مهم‌ترین اولویت دولت تامین مواد اولیه برای تولید است
بازداشت 6 «جاسوس آمریکایی ـ صهیونی» در خراسان شمالی
عارف: ترامپ در «عصر حجر» مانده، ایران اما مسیر ساختن را انتخاب کرده است
سایه سنگین «دوشنبه سیاه» بر بازارهای جهانی
انتقاد مقامات امنیتی اسرائیل از عملکرد آمریکا در قبال ایران
تاکنون چند سرباز اسرائیلی در جنوب لبنان مصدوم شدند؟
ثبت رکورد جدید در ارزش معامله صندوق‌های انرژی
خوش خیالی پنتاگون از توان نظامی خود، کار دست آمریکا داد
دستگیری لیدر اغتشاشات اندیشه شهریار
حریفان کشتی گیران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به درستکار و ساروی
هشدار ولایتی به آمریکا: اگر اشتباه کنی جریان انرژی با یک اشاره مختل می‌شود
کشاورزان بخوانند؛ آغاز خرید تضمینی گندم با پرداخت علی‌الحسابی
مخبر: بالاخره پنبه هیمنه پوشالی آمریکا زده شد
سی جی تی ان: چندین نظامی آمریکا در ایران کشته شدند
دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا با گرانی جهانی فلزات
افزایش قیمت در آمازون
حمایت قاطع مالزی از ایران
اقرار گالانت به ارزیابی ناقص از توانمندی‌های حزب‌الله در آغاز جنگ
بارش 8 درصد بالاتر از نرمال در کشور
پسران ترامپ در تلاش برای فروش فناوری رهگیری پهپاد به کشورهای خلیج فارس
انتخاب ساروی و درستکار به عنوان برترین های آسیا در سال 2025
ترامپ وجهه ما را در جهان تحقیر کرد