×
سیاسی
شناسه خبر : 262080
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 08:49
جنگ سایبری، پیش از جنگ گلوله‌ها

محمدمحسن فایضی:

جنگ سایبری، پیش از جنگ گلوله‌ها

در هفته‌ای که گذشت همایشی تحت عنوان هفته سایبری ( 2025 Cyber Week) در دانشگاه تل آویو برگزار شد. رئیس دانشگاه تل آویو، نفتالی بنت نخست‌وزیر سابق و یوسی کارادی رئیس مرکز ملی سایبری اسرائیل در کنار شخصیت‌های مهم اسرائیلی، آمریکایی و اروپایی در حوزه سایبری و هوش مصنوعی از مهم‌ترین شرکت‌کنندگان در این همایش بودند.

نورنیوز- گروه سیاسی: این همایش برای پانزدهمین سال متوالی و بواسطه جنگ 12‌ روزه چند ماهی با تأخیر برگزار شد. اما مهم‌ترین تأثیر جنگ 12 روزه بر این همایش سالانه، پرداختن به اتفاقات جنگ با ایران و تهدیدات پیش روی اسرائیل از سوی ایران و پیامدهای سایبری جنگ اخیر بود و اطلاعات جدیدی از حملات سایبری ایران در دوران جنگ افشا شد.
به طور مثال برای اولین بار فاش شد که در حمله موشکی ایران به مرکز مهم و علمی وایزمن، دوربین‌های مداربسته امنیتی نزدیک آن مرکز در کنترل سایبری ایران بوده تا بتواند حمله را رصد و برآوردی از میزان خسارت در اختیار داشته باشد. یکی از موارد جالب دیگری که افشا شد، اعلام رسمی 1200 کمپین سایبری از سوی ایران برای تأثیرگذاری بر افکارعمومی و فضای رسانه‌ای صهیونیست‌ها در دوران جنگ 12 روزه بود. رقمی که نشان می‌دهد نبرد سایبری بسیار جدی‌ای در جریان است.
یوسی کارادی، مدیر کل اداره ملی سایبری اسرائیل، در سخنرانی افتتاحیه این همایش فاش کرد که 3.5 درصد از حملات سایبری جهانی متوجه اسرائیل است و این رقم برای چنین وسعت سرزمینی(فلسطین اشغالی) شگفت‌انگیز و نگران‌کننده است. همچنین او از تعبیر جدیدی برای نبردهای آتی ایران و اسرائیل استفاده کرد و گفت: «ما به دوره‌ای نزدیک می‌شویم که جنگ در فضای دیجیتال شروع و تمام می‌شود، بدون آن‌که حتی یک تانک حرکت کند یا یک هواپیما بلند شود. تصور کنید «محاصره دیجیتال» اتفاق افتاده است: نیروگاه‌ها از کار می‌افتند، ارتباطات قطع می‌شود، حمل‌ونقل متوقف می‌شود و آب آلوده می‌شود. این سناریو خیالی نیست، یک مسیر واقعی است!»
البته باید بر این نکته هم توجه داشت که اسرائیل در یک سال اخیر بسیار در حوزه نبرد سایبری سرمایه‌گذاری کرده است. سال ۲۰۲۵، شرکت‌های سایبری اسرائیلی حدود ۴.۴ میلیارد دلار سرمایه جذب کردند که بالاترین رقم ثبت شده تاکنون و ۴۶ درصد افزایش در مقایسه با سال ۲۰۲۴ است.
در این همایش به اقدامات گروه سایبری حنظله و برخی اقدامات سایبری ایران در دوران جنگ یا دسترسی به اطلاعات بیمه سراسری یک بیمارستان و تهدید به افشای آنها هم اشاره شده است. چیزی که نشان می‌دهد ایران در میدان نبرد سایبری دست پر پیش می‌رود و باید این اقدامات با جدیت بیشتر ادامه یابد. جالب است که در این همایش از سوی ماتانیاهو انگلمن، حسابرس دولتی اسرائیل، ادعا شد که به دلیل دخالت شبکه‌های نفوذ خارجی در فضای دیجیتال، سلامت انتخابات کنست 2026 در خطر است و احتمالاً شاهد هرج و مرج خواهند بود.


ایران
نظرات

آخرین اخبار
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
در نشست خبری جنبش خیابانی حفاظت از ایران
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد
حاجی دلیگانی : اعتبار کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
لیست شوم پرسپولیس/ 5 ستاره محبوب در خطر اخراج
چه کسی پشت پرده زرادخانه مشترک واشنگتن- تل آویو ایستاده است؟
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد
پیرصالحی: به دلیل افزایش هزینه‌های تأمین، ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم
«غبار میمون» و «کروکودیل» در کمین جوانان
ثبت شرکت مستقل در روسیه بدون شریک بومی ممکن است
ترامپ قواعد سخت تری برای توافق روی میز ایران گذاشت
استقلال در بلاتکلیفی/ چشم امید آبی ها به باز شدن پنجره خرید بازیکنان
واکنش خبرساز قالیباف به حضور یک بانو در هیئت رئیسه مجلس