×
اجتماعی
شناسه خبر : 262078
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 08:50
پیش‌بینی کولاک و سرمازدگی برای کوهستان‌ها

پیش‌بینی کولاک و سرمازدگی برای کوهستان‌ها

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم موج بارشی و سرد در مناطق کوهستانی طی روزهای پنجشنبه و جمعه خبر داد و با اشاره به احتمال وقوع کولاک، بهمن، کاهش دید و سرمازدگی، توصیه کرد از هرگونه فعالیت کوهستانی در این روزها پرهیز شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، ضمن پیش‌بینی تداوم فعالیت موج بارشی در مناطق کوهستانی کشور توصیه کرد که از انجام فعالیت‌های مرتبط با کوهستان مانند کوهنوردی، دره نوردی و پروازهای تفریحی اجتناب شود.

صادق ضیاییان درباره پیش بینی جوی مناطق کوهستانی کشور طی پنجشنبه و جمعه(٢٠ و ٢١ آذر ماه) را تشریح و در این‌باره اظهار کرد: تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری هواشناسی نشان داد، فعالیت موج بارشی و سرد در بیشتر مناطق کوهستانی کشور ادامه دارد. بر همین اساس مخاطراتی مانند وقوع کولاک و بهمن و سرمازدگی در مناطق کوهستانی دور از انتظار نیست.

وی گفت: پنجشنبه با تداوم فعالیت موج بارشی قوی در ارتفاعات زاگرس به‌ویژه در زاگرس جنوبی، ارتفاعات البرز، ارتفاعات مرکزی کشور، ارتفاعات شمال شرق، ارتفاعات کرمان، ابرناکی و مه آلود بودن هوا بارش برف و کولاک و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود و به همین سبب جاری شدن سیلاب، روان‌آب و رانش و لغزش زمین در پایین دست دور از انتظار نیست.

به گفته ضیاییان شدت بارش‌ها در زاگرس جنوبی و دامنه‌های البرز غربی پیش‌بینی شده که در پایین دست منجر به جاری شدن سیلاب و طغیان روزخانه‌ها می‌شود.
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: جمعه در ارتفاعات مرکزی کشور، زاگرس مرکزی، نیمه شرقی کشور، ارتفاعات البرز شرقی و شمال شرق، ارتفاعات کرمان و هرمزگان از شدت بارش‌ها کاسته می‌شود اما در ارتفاعات بوشهر و استان فارس وقوع بارش‌های شدید همراه با رعدوبرق و تگرگ مورد انتظار است. 

وی تاکید کرد: با توجه به بارش برف و وجود برف تازه احتمال وقوع بهمن در مسیرهای مستعد بهمن وجود دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود.

ضیاییان افزود: در مناطقی که برف می‌بارد، وقوع کولاک، کاهش دید و تشدید سوزباد دور از انتظار نیست. استقرار هوای سرد در بیشتر مناطق کوهستانی و وقوع دمای زیرصفر در تلفیق با شرایط وزش باد با تشدید سوزباد و احتمال سرمازدگی شدید همراه است.
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی ارتفاعات تهران طی دو روز پایانی هفته گفت: طی پنجشنبه در این نقاط آسمان نیمه ابری همراه با وزش باد خواهد بود که به‌تدریج افزایش ابر و برای ساعات بعدازظهر و غروب بارش برف و کولاک و افزایش سرعت باد پیش‌بینی می‌شود. ارتفاعات تهران جمعه نیز نیمه ابری همراه با وزش باد خواهد بود. طی این روز در قله‌ها و خط الرأس‌های مرتفع افزایش سرعت باد و گاهی افزایش ابر مورد انتظار است. 
ضیاییان در پایان تاکید کرد: با توجه به شرایط نامساعد جوی در بیشتر مناطق کوهستانی کشور و فراهم بودن شرایط جوی برای وقوع انواع مخاطرات توصیه می شود از انجام کلیه فعالیت‌های مرتبط با کوهستان اعم از کوهنوردی، دره نوردی، پروازهای تفریحی و… اجتناب شود.


نظرات

آخرین اخبار
وزیر کشور روسیه با مقام های کره شمالی دیدار می کند
رئیس‌جمهور موقت سوریه به عربستان می رود
دومین نشست لبنان و اسرائیل روز پنجشنبه برگزار می شود
پوشش بیمه‌ای هزینه 10هزار دلاری کاشت حلزون شنوایی
جنگ ایران باعث شکاف بین آمریکا و متحدانش شد
سخنگوی حماس: بستن گذرگاه رفح و تداوم نقض تعهدات، نیازمند اقدام فوری میانجی‌ها است
آکسیوس: ونس برای مذاکره با ایران عازم پاکستان می‌شود
کارشناسان سازمان ملل: توافق تجاری اروپا با رژیم صهیونیستی باید فوری تعلیق شود
اعتراض کهنه‌سربازان آمریکایی به جنگ با لاله قرمز
شمار زخمی‌های ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران به 415 نفر افزایش یافت
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
مرندی: یکی از مطالبات اصلی ایران برای مذاکرات رفع محاصره دریایی است
تحلیلگر استرالیایی: جنگ علیه ایران به تقویت جایگاه تهران انجامید
دکلمه پرویز پرستویی خطاب به مادر شهید ماکان نصیری+فیلم
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی
جوزف عون خواهان دیدار با ترامپ بدون حضور نتانیاهو است
پس از رأی دیوان عالی؛ دولت آمریکا واریز غرامت ها را آغاز کرد