×
اجتماعی
شناسه خبر : 262046
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 02:00
چه صبحانه ای فشار خون را بالا می برد؟

چه صبحانه ای فشار خون را بالا می برد؟

پزشکان و کارشناسان تغذیه هشدار داده‌اند که صبحانه‌هایی که ترکیبی از گوشت فرآوری‌شده مانند بیکن و پنیر دارند — وعده‌ای رایج در میان بسیاری از افراد — می‌توانند به‌دلیل مقدار بالای نمک و چربی اشباع، فشار خون را افزایش دهند و خطر بیماری‌های قلبی را بالا ببرند؛ بنابراین برای داشتن قلبی سالم بهتر است از گزینه‌های متعادل‌تر استفاده شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی : متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند ترکیب گوشت فرآوری‌شده و پنیر، یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای صبحانه به دلیل مقدار بالای سدیم و چربی‌های اشباع می‌تواند فشار خون را بالا ببرد و خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

 برخی مواد خوراکی وقتی با هم مصرف می‌شوند، ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارند مثل زردچوبه که همراه فلفل سیاه بهتر جذب می‌شود یا کلاژن که در کنار منابع ویتامین ث کارآیی بیشتری دارد. اما عکس این موضوع نیز صادق است و بعضی ترکیب‌های غذایی می‌توانند ناسالم باشند. اکنون متخصصان قلب هشدار می‌دهند ترکیب بسیار رایج بیکن (Bacon) و پنیر به‌ویژه برای افرادی که فشار خون بالا دارند، می‌تواند خطرناک باشد.

دکتر «مارتین اسکات داوسن»، متخصص قلب دراین‌باره می‌گوید: بیکن و پنیر برای خیلی‌ها خوراکی‌هایی دلپذیرند اما مصرف منظم آن‌ها به‌ویژه برای مبتلایان به فشار خون بالا در جهت خلاف سلامتی قلب عمل می‌کند.

او توضیح می‌دهد که بیکن سرشار از سدیم و چربی اشباع است. سدیم اضافی، آب وارد جریان خون می‌کند و حجم خونی را که قلب باید پمپاژ کند، افزایش می‌دهد. این وضعیت در طول زمان، کنترل فشار خون را سخت‌تر می‌کند و به دیواره رگ‌ها آسیب می‌زند. چربی اشباع نیز سطح ال‌دی‌ال یا «کلسترول بد» را بالا می‌برد.

دکتر «کاریشما پاتوا»، یک متخصص قلب دیگر نیز همین هشدار را تکرار می‌کند و می‌گوید پنیر به دلیل محتوای بالای چربی اشباع و سدیم، مشکل بیکن را تشدید می‌کند.

داوسن هم تاکید دارد که مصرف پنیر به‌تنهایی و در حد اعتدال، قابل قبول است اما ترکیب آن با گوشت فرآوری‌شده یک وعده غذایی بسیار پرنمک و پرچرب می‌سازد.

جایگزین‌های سالم

اگر صبحانه محبوب شما ساندویچ «گوشت فرآوری‌شده، تخم‌مرغ و پنیر» است، راه‌حل‌های سالم‌تری وجود دارد. دکتر پاتوا پیشنهاد می‌دهد از سفیده تخم‌مرغ، پنیر کم‌چرب و گوشت بوقلمون استفاده شود؛ ترکیبی که چربی اشباع و سدیم آن به میزان قابل‌توجهی کمتر است.

به گزارش ایندیپندنت، داوسن نیز یک صبحانه سالم دیگری با این شرح را توصیه می‌کند: تخم‌مرغ آب‌پز یا عسلی، آووکادو، اسفناج، گوجه‌فرنگی و نان سبوس‌دار. او می‌گوید این گزینه حاوی چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر و پتاسیم است و می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

نکته کلیدی: عادت‌های پایدار

داوسن تاکید می‌کند که کنترل فشار خون نتیجه انتخاب‌های روزانه است نه اجبار یا افراط. به گفته او، انتخاب غذا نباید جنبه تنبیهی پیدا کند. موفقیت بلندمدت با تداوم به دست می‌آید و حاصل ثبات است نه کمال‌گرایی. اگر طرفدار بیکن یا پنیر هستید، مصرف محدود و گهگاه آن در اندازه مناسب مشکلی ندارد.

او اضافه می‌کند که پایین نگه داشتن مصرف سدیم و در عوض افزایش مصرف فیبر و انتخاب چربی‌های سالم در طول زمان، مقاومت قلبی‌عروقی را بالا می‌برد. پس بهتر است بیکن و پنیر را برای صبحانه در مناسبت‌های خاص نگه دارید و بقیه روزها به سراغ گزینه‌های گیاهی‌تر و کم‌سدیم‌تر بروید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد