×
اجتماعی
شناسه خبر : 262046
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 02:00
چه صبحانه ای فشار خون را بالا می برد؟

چه صبحانه ای فشار خون را بالا می برد؟

پزشکان و کارشناسان تغذیه هشدار داده‌اند که صبحانه‌هایی که ترکیبی از گوشت فرآوری‌شده مانند بیکن و پنیر دارند — وعده‌ای رایج در میان بسیاری از افراد — می‌توانند به‌دلیل مقدار بالای نمک و چربی اشباع، فشار خون را افزایش دهند و خطر بیماری‌های قلبی را بالا ببرند؛ بنابراین برای داشتن قلبی سالم بهتر است از گزینه‌های متعادل‌تر استفاده شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی : متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند ترکیب گوشت فرآوری‌شده و پنیر، یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای صبحانه به دلیل مقدار بالای سدیم و چربی‌های اشباع می‌تواند فشار خون را بالا ببرد و خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

 برخی مواد خوراکی وقتی با هم مصرف می‌شوند، ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارند مثل زردچوبه که همراه فلفل سیاه بهتر جذب می‌شود یا کلاژن که در کنار منابع ویتامین ث کارآیی بیشتری دارد. اما عکس این موضوع نیز صادق است و بعضی ترکیب‌های غذایی می‌توانند ناسالم باشند. اکنون متخصصان قلب هشدار می‌دهند ترکیب بسیار رایج بیکن (Bacon) و پنیر به‌ویژه برای افرادی که فشار خون بالا دارند، می‌تواند خطرناک باشد.

دکتر «مارتین اسکات داوسن»، متخصص قلب دراین‌باره می‌گوید: بیکن و پنیر برای خیلی‌ها خوراکی‌هایی دلپذیرند اما مصرف منظم آن‌ها به‌ویژه برای مبتلایان به فشار خون بالا در جهت خلاف سلامتی قلب عمل می‌کند.

او توضیح می‌دهد که بیکن سرشار از سدیم و چربی اشباع است. سدیم اضافی، آب وارد جریان خون می‌کند و حجم خونی را که قلب باید پمپاژ کند، افزایش می‌دهد. این وضعیت در طول زمان، کنترل فشار خون را سخت‌تر می‌کند و به دیواره رگ‌ها آسیب می‌زند. چربی اشباع نیز سطح ال‌دی‌ال یا «کلسترول بد» را بالا می‌برد.

دکتر «کاریشما پاتوا»، یک متخصص قلب دیگر نیز همین هشدار را تکرار می‌کند و می‌گوید پنیر به دلیل محتوای بالای چربی اشباع و سدیم، مشکل بیکن را تشدید می‌کند.

داوسن هم تاکید دارد که مصرف پنیر به‌تنهایی و در حد اعتدال، قابل قبول است اما ترکیب آن با گوشت فرآوری‌شده یک وعده غذایی بسیار پرنمک و پرچرب می‌سازد.

جایگزین‌های سالم

اگر صبحانه محبوب شما ساندویچ «گوشت فرآوری‌شده، تخم‌مرغ و پنیر» است، راه‌حل‌های سالم‌تری وجود دارد. دکتر پاتوا پیشنهاد می‌دهد از سفیده تخم‌مرغ، پنیر کم‌چرب و گوشت بوقلمون استفاده شود؛ ترکیبی که چربی اشباع و سدیم آن به میزان قابل‌توجهی کمتر است.

به گزارش ایندیپندنت، داوسن نیز یک صبحانه سالم دیگری با این شرح را توصیه می‌کند: تخم‌مرغ آب‌پز یا عسلی، آووکادو، اسفناج، گوجه‌فرنگی و نان سبوس‌دار. او می‌گوید این گزینه حاوی چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر و پتاسیم است و می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

نکته کلیدی: عادت‌های پایدار

داوسن تاکید می‌کند که کنترل فشار خون نتیجه انتخاب‌های روزانه است نه اجبار یا افراط. به گفته او، انتخاب غذا نباید جنبه تنبیهی پیدا کند. موفقیت بلندمدت با تداوم به دست می‌آید و حاصل ثبات است نه کمال‌گرایی. اگر طرفدار بیکن یا پنیر هستید، مصرف محدود و گهگاه آن در اندازه مناسب مشکلی ندارد.

او اضافه می‌کند که پایین نگه داشتن مصرف سدیم و در عوض افزایش مصرف فیبر و انتخاب چربی‌های سالم در طول زمان، مقاومت قلبی‌عروقی را بالا می‌برد. پس بهتر است بیکن و پنیر را برای صبحانه در مناسبت‌های خاص نگه دارید و بقیه روزها به سراغ گزینه‌های گیاهی‌تر و کم‌سدیم‌تر بروید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟
دستگیری جاسوس موساد در لرستان
آزمون جامع دکتری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود+ جزئیات
وزیر دفاع مالی در حمله‌ای مسلحانه کشته شد
جلالی زمان سفر عراقچی به مسکو را اعلام کرد/دیدار با پوتین در دستور کار
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
ارائه اختیارات ویژه به گمرکات در شرایط جنگی/ ترخیص 3.2 میلیون تن کالای وارداتی از 13 بندر
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»