×
اقتصادی
شناسه خبر : 262035
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 03:00
ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال در استرالیا

ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال در استرالیا

از روز چهارشنبه، با اجرای رسمی قانون جدید در استرالیا، نوجوانان زیر 16 سال دیگر مجاز به داشتن حساب در پلتفرم‌های اجتماعی بزرگ نیستند — اقدامی که با هدف کاهش آسیب‌های روحی، فشارهای اجتماعی و حفاظت از کودکان در فضای مجازی انجام شده است.

نورنیوز- گروه  اقتصادی : به گزارش  رویترز، استرالیا با اجرای قانون ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی جدید این قانون را گامی «مهم برای خانواده‌ها» توصیف کرده و گفته است تلاش می‌کند از «الگوریتم‌های شکارچی» که صفحات کودکان را با خشونت، آزار و محتوای زیان‌بار محفاظت کند. آنتونی آلبانیزی نخست‌وزیر استرالیا در کنفرانس خبری گفت این اصلاح «یکی از بزرگ‌ترین تغییرات اجتماعی و فرهنگی» کشور خواهد بود و از جوانان خواست در تابستان پیش‌رو فعالیت‌های جایگزین مثل ورزش یا مطالعه را آغاز کنند.

بر اساس قانون تصویب شده در استرالیا، ۱۰ پلتفرم بزرگ از جمله تیک‌تاک، یوتیوب، اینستاگرام، فیس‌بوک، اسنپ‌چت، ردیت، ایکس، تردز، کیک و توییچ را ملزم به حذف یا مسدودسازی حساب‌های کاربری کاربران استرالیایی زیر ۱۶ سال می‌کند؛ درصورت عدم پایبندی، این شرکت‌ها با جریمه‌های سنگین روبه‌رو خواهند شد. برخی خدمات مانند روبلوکس، پینترست و واتساپ در فهرست اولیه معاف اعلام شده‌اند، اما دولت هشدار داده که فهرست تحت بازنگری خواهد بود.

جولی اینمن‌گرنت مجری طرح و کمیسر ایمنی الکترونیک استرالیا گفت والدین و فعالان در ایالات متحده و دیگر نقاط جهان خواهان اقدام مشابه هستند و ابراز امیدواری کرد این تجربه الگویی برای قانون‌گذاران بین‌المللی شود. در عین حال شرکت‌های فناوری اجرای قانون را «شتاب‌زده» خوانده و هشدار داده‌اند که ممنوعیت رسمی ممکن است کودکان را به «گوشه‌های تاریک‌تر اینترنت» سوق دهد.

پلتفرم‌ها برای تشخیص سن کاربران ترکیبی از روش‌ها را اعلام کرده‌اند: برآورد سنی مبتنی بر رفتار و تصویر، احراز هویت با سلفی و در مواردی ارائه مدارک هویتی یا اطلاعات مالی. دولت اذعان کرده اجرای کامل قانون دشوار خواهد بود و نوجوانان «حیله‌گر» راه‌هایی برای دور زدن محدودیت خواهند یافت؛ با این حال پیش از اجرای رسمی، حدود ۲۰۰ هزار حساب کاربران استرالیایی در تیک‌تاک غیرفعال شد و «صدها هزار» حساب دیگر نیز در روزهای آتی مسدود خواهد شد.

این اقدام بازتاب بحث‌ و جدل گسترده‌ای است: گروه‌های والدینی و مدافعان کودکان از تصمیم استقبال کرده‌اند، اما مدافعان حقوق دیجیتال و آزادی بیان نسبت به پیامدهای بلندمدت، روش‌های احراز هویت و ریسک تضعیف آزادی بیان هشدار داده‌اند. سازمان‌های حقوق اینترنتی و چند پلتفرم احتمال طرح دعوی قضایی و چالش‌های حقوقی را بررسی می‌کنند.

ناظران بین‌المللی می‌گویند اجرای این قانون می‌تواند الگوی جهانی یا دست‌کم موضوعی برای اقتباس در دنیاست؛ کشورهایی از دانمارک تا نیوزیلند و مالزی پیش از این اعلام کرده‌اند اجرای مدل استرالیا را زیر نظر دارند. دولت کانبرا نیز از آمادگی برای به اشتراک‌گذاری تجربیات اجرایی با همتایان خارجی خبر داده است.


اخبار مرتبط
فرانسه استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
یکشنبه 1404/09/30 ساعت 10:33
فرانسه استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
دولت فرانسه اعلام کرد که مصمم به ساماندهی پلتفرم‌هاست و لایحه ممنوعیت استفاده افراد زیر 15 سال از شبکه‌های اجتماعی آماده شده است.
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
یکشنبه 1404/09/23 ساعت 15:56
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
رسانه‌های عبری و استرالیایی از وقوع تیراندازی در جریان مراسم جشن مذهبی «حانوکا» در شهر سیدنی خبر دادند؛ شمار کشته‌های تیراندازی در مراسم یهودیان در استرالیا به 20 نفر افزایش یافته است ودو مهاجم نیز اتوسط پلیس استرالیا بازداشت شده اند.خاخام اسرائیلی دراین تیراندازی کشته شد و رئیس شورای یهودیان استرالیا نیز مجروح شد. هویت یکی از مهاجمان که پاکستانی است فاش شد.
16 ساله‌های استرالیا به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند
چهارشنبه 1404/09/19 ساعت 00:00
16 ساله‌های استرالیا به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند
مقامات استرالیا اعلام کردند که کاربران زیر 16 سال از این پس نمی‌توانند به شبکه‌های اجتماعی دسترسی داشته باشند، اقدامی که با هدف حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی صورت گرفته است.
نظرات

آخرین اخبار
آیا اقیانوس زیرزمینی «اروپا» محل زندگی موجودات بیگانه است؟
راز تغییر شخصیت انسان؛ چرا با گذشت زمان متفاوت می‌شویم؟
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد