×
اقتصادی
شناسه خبر : 262035
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 03:00
ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال در استرالیا

ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال در استرالیا

از روز چهارشنبه، با اجرای رسمی قانون جدید در استرالیا، نوجوانان زیر 16 سال دیگر مجاز به داشتن حساب در پلتفرم‌های اجتماعی بزرگ نیستند — اقدامی که با هدف کاهش آسیب‌های روحی، فشارهای اجتماعی و حفاظت از کودکان در فضای مجازی انجام شده است.

نورنیوز- گروه  اقتصادی : به گزارش  رویترز، استرالیا با اجرای قانون ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی جدید این قانون را گامی «مهم برای خانواده‌ها» توصیف کرده و گفته است تلاش می‌کند از «الگوریتم‌های شکارچی» که صفحات کودکان را با خشونت، آزار و محتوای زیان‌بار محفاظت کند. آنتونی آلبانیزی نخست‌وزیر استرالیا در کنفرانس خبری گفت این اصلاح «یکی از بزرگ‌ترین تغییرات اجتماعی و فرهنگی» کشور خواهد بود و از جوانان خواست در تابستان پیش‌رو فعالیت‌های جایگزین مثل ورزش یا مطالعه را آغاز کنند.

بر اساس قانون تصویب شده در استرالیا، ۱۰ پلتفرم بزرگ از جمله تیک‌تاک، یوتیوب، اینستاگرام، فیس‌بوک، اسنپ‌چت، ردیت، ایکس، تردز، کیک و توییچ را ملزم به حذف یا مسدودسازی حساب‌های کاربری کاربران استرالیایی زیر ۱۶ سال می‌کند؛ درصورت عدم پایبندی، این شرکت‌ها با جریمه‌های سنگین روبه‌رو خواهند شد. برخی خدمات مانند روبلوکس، پینترست و واتساپ در فهرست اولیه معاف اعلام شده‌اند، اما دولت هشدار داده که فهرست تحت بازنگری خواهد بود.

جولی اینمن‌گرنت مجری طرح و کمیسر ایمنی الکترونیک استرالیا گفت والدین و فعالان در ایالات متحده و دیگر نقاط جهان خواهان اقدام مشابه هستند و ابراز امیدواری کرد این تجربه الگویی برای قانون‌گذاران بین‌المللی شود. در عین حال شرکت‌های فناوری اجرای قانون را «شتاب‌زده» خوانده و هشدار داده‌اند که ممنوعیت رسمی ممکن است کودکان را به «گوشه‌های تاریک‌تر اینترنت» سوق دهد.

پلتفرم‌ها برای تشخیص سن کاربران ترکیبی از روش‌ها را اعلام کرده‌اند: برآورد سنی مبتنی بر رفتار و تصویر، احراز هویت با سلفی و در مواردی ارائه مدارک هویتی یا اطلاعات مالی. دولت اذعان کرده اجرای کامل قانون دشوار خواهد بود و نوجوانان «حیله‌گر» راه‌هایی برای دور زدن محدودیت خواهند یافت؛ با این حال پیش از اجرای رسمی، حدود ۲۰۰ هزار حساب کاربران استرالیایی در تیک‌تاک غیرفعال شد و «صدها هزار» حساب دیگر نیز در روزهای آتی مسدود خواهد شد.

این اقدام بازتاب بحث‌ و جدل گسترده‌ای است: گروه‌های والدینی و مدافعان کودکان از تصمیم استقبال کرده‌اند، اما مدافعان حقوق دیجیتال و آزادی بیان نسبت به پیامدهای بلندمدت، روش‌های احراز هویت و ریسک تضعیف آزادی بیان هشدار داده‌اند. سازمان‌های حقوق اینترنتی و چند پلتفرم احتمال طرح دعوی قضایی و چالش‌های حقوقی را بررسی می‌کنند.

ناظران بین‌المللی می‌گویند اجرای این قانون می‌تواند الگوی جهانی یا دست‌کم موضوعی برای اقتباس در دنیاست؛ کشورهایی از دانمارک تا نیوزیلند و مالزی پیش از این اعلام کرده‌اند اجرای مدل استرالیا را زیر نظر دارند. دولت کانبرا نیز از آمادگی برای به اشتراک‌گذاری تجربیات اجرایی با همتایان خارجی خبر داده است.


اخبار مرتبط
فرانسه استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
یکشنبه 1404/09/30 ساعت 10:33
فرانسه استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
دولت فرانسه اعلام کرد که مصمم به ساماندهی پلتفرم‌هاست و لایحه ممنوعیت استفاده افراد زیر 15 سال از شبکه‌های اجتماعی آماده شده است.
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
یکشنبه 1404/09/23 ساعت 15:56
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
رسانه‌های عبری و استرالیایی از وقوع تیراندازی در جریان مراسم جشن مذهبی «حانوکا» در شهر سیدنی خبر دادند؛ شمار کشته‌های تیراندازی در مراسم یهودیان در استرالیا به 20 نفر افزایش یافته است ودو مهاجم نیز اتوسط پلیس استرالیا بازداشت شده اند.خاخام اسرائیلی دراین تیراندازی کشته شد و رئیس شورای یهودیان استرالیا نیز مجروح شد. هویت یکی از مهاجمان که پاکستانی است فاش شد.
16 ساله‌های استرالیا به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند
چهارشنبه 1404/09/19 ساعت 00:00
16 ساله‌های استرالیا به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند
مقامات استرالیا اعلام کردند که کاربران زیر 16 سال از این پس نمی‌توانند به شبکه‌های اجتماعی دسترسی داشته باشند، اقدامی که با هدف حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی صورت گرفته است.
نظرات

آخرین اخبار
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما