×
بین الملل
شناسه خبر : 261795
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/18 ساعت 15:48
اروپا از ترس مرگ خودکشی می‌کند؟

نور نیوز نشست لندن درباره اوکراین را بررسی می‌کند

اروپا از ترس مرگ خودکشی می‌کند؟

اروپا در آستانه تصمیمی تاریخی ایستاده است؛ ادامه جنگ اوکراین یا پذیرش شکست ساختاری در برابر آمریکا و روسیه. نشست لندن و ائتلاف مشتاقان اوکراین نشان داد اروپا نه توان استقلال دارد و نه جرأت جدایی از واشنگتن، اما همچنان با دمیدن آتش جنگ به دنبال خرید زمان و حفظ ظاهر قدرت است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: میزبانی کی‌یر استارمر از زلنسکی، مرتس و مکرون و هم‌زمانی این نشست با جلسه مجازی ائتلاف مشتاقان نشانه‌ای روشن از اضطراب اروپا در برابر معادلات جدید جنگ اوکراین بود. اروپا زیر بار تحقیرهای پی‌درپی آمریکا خم شده، اما در عین حال توان فاصله گرفتن از واشنگتن را ندارد؛ بنابراین بهترین راه را در استمرار جنگ می‌بیند، نه پایان آن.
ادعای تعیین‌کنندگی اروپا در آینده اوکراین بیش از آن‌که مبتنی بر واقعیت باشد، نوعی مقاومت روانی و تبلیغاتی است. سران اروپا به‌خوبی می‌دانند پایان جنگ بدون دستاورد یعنی رسماً اعتراف به شکست چهار سال هزینه‌سازی و فروپاشی سیاسی دولت‌هایی که بقای خود را با تداوم بحران گره زده‌اند. از همین رو جنگ نه فقط میدان نبرد، که سپری برای پوشاندن ضعف‌های ساختاری آنهاست.

تاوان جنگی که برایش آماده نبودند

اروپا جنگ اوکراین را با اعتمادبه‌نفس آغاز کرد و گمان برد روسیه در برابر تحریم‌ها فروخواهد ریخت؛ اما میدان واقعی خلاف این محاسبه را ثابت کرد. اکنون که طرح ۲۸ ماده‌ای ترامپ سایه پایان جنگ را بر سر اروپا انداخته، سران اروپایی با پرسشی سخت روبه‌رو هستند: چگونه خروج از جنگ را توضیح دهند وقتی صدها میلیارد یورو هزینه تنها به از دست رفتن اراضی اوکراین و قطع روابط اقتصادی با روسیه انجامیده است؟ در جهانی که قدرت‌های نوظهور نظم چندجانبه را تقویت می‌کنند، شکست در اوکراین یعنی حذف تدریجی اروپا از معادلات جهانی. این همان کابوسی است که اروپایی‌ها از آن می‌گریزند؛ شکست نه در برابر روسیه، که در برابر تاریخ.

سند امنیت ملی آمریکا؛ قطع امید نهایی

انتشار راهبرد امنیت ملی آمریکا آب پاکی را بر دستان اروپا ریخت. واشنگتن نه تنها استقلالی برای اروپا قائل نیست بلکه تعیین سرنوشت سیاسی و امنیتی اتحادیه را حق خود می‌داند. هشدار آمریکا درباره افزایش سهم ناتو، تأکید بر اولویت چین و روسیه و نادیده‌گرفتن نقش بروکسل در طرح صلح اوکراین، اروپا را از متحد به تابع تقلیل داده است. اعتراض‌های مقامات اروپایی ـ از کاستا تا مرتس ـ بیشتر شبیه واکنشی ناشی از خفگی سیاسی است تا قدرت‌نمایی. اروپا تلاش می‌کند با نشست‌های تند، تأکید بر تأمین مالی جنگ و ادعای حضور در میز مذاکره، خود را هنوز بازیگر بداند. اما واقعیت این است که آمریکا بدون مشورت با اروپا طرح صلح را می‌نویسد و تصمیم نهایی را می‌گیرد. اروپا فقط تماشاچی قدرتمندان جدید جهان شده است.

بازی آخر: آتش‌افروزی برای زنده‌ماندن

اروپا هرچند تلاش می‌کند با حمله لفظی به واشنگتن و نمایش استقلال، نقش تاریخی خود را بازسازی کند اما در نهایت به وابستگی راهبردی خود اذعان دارد. تأکید لندن بر رهبری آمریکا در صلح، اظهارات دوحه و پافشاری بر پیوند ناتو همه نشان می‌دهد استقلال اروپایی بیش از هر چیز یک شعار مصرف داخلی است. اروپا امروز در نقطه‌ای ایستاده که جنگ برایش سپر بقاست. هر میزان شعله‌ها را بیشتر کند، چند ماه بیشتر نفس می‌کشد؛ اما این قمار بزرگ می‌تواند پایان خودخواسته یک تمدن نیز باشد. قاره‌ای که از ترس مرگ، خود را در آتش می‌اندازد شاید در کوتاه‌مدت پیروز جلوه کند، اما آینده، صحنه‌ای برای فرار از واقعیت نخواهد بود.
 


نظرات

آخرین اخبار
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
آغاز موج چهلم عملیات وعده صادق 4 با رمز یا امیرالمومنین با مشارکت نیروهای مقاومت اسلامی
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت
تایید خبر سپاه درباره تلفات سنگین آمریکا در کویت توسط سی‌بی‌اس
پیام دفتر آیت‌الله سیستانی در پی انتخاب آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای
مخبر: ملت ما به دشمن پاسخ سخت می‌دهد
سهیلی: ترامپ، درهای چاه فاضلاب ما به روی تو باز است نه چاه نفت!