×
بین الملل
شناسه خبر : 261795
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/18 ساعت 15:48
اروپا از ترس مرگ خودکشی می‌کند؟

نور نیوز نشست لندن درباره اوکراین را بررسی می‌کند

اروپا از ترس مرگ خودکشی می‌کند؟

اروپا در آستانه تصمیمی تاریخی ایستاده است؛ ادامه جنگ اوکراین یا پذیرش شکست ساختاری در برابر آمریکا و روسیه. نشست لندن و ائتلاف مشتاقان اوکراین نشان داد اروپا نه توان استقلال دارد و نه جرأت جدایی از واشنگتن، اما همچنان با دمیدن آتش جنگ به دنبال خرید زمان و حفظ ظاهر قدرت است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: میزبانی کی‌یر استارمر از زلنسکی، مرتس و مکرون و هم‌زمانی این نشست با جلسه مجازی ائتلاف مشتاقان نشانه‌ای روشن از اضطراب اروپا در برابر معادلات جدید جنگ اوکراین بود. اروپا زیر بار تحقیرهای پی‌درپی آمریکا خم شده، اما در عین حال توان فاصله گرفتن از واشنگتن را ندارد؛ بنابراین بهترین راه را در استمرار جنگ می‌بیند، نه پایان آن.
ادعای تعیین‌کنندگی اروپا در آینده اوکراین بیش از آن‌که مبتنی بر واقعیت باشد، نوعی مقاومت روانی و تبلیغاتی است. سران اروپا به‌خوبی می‌دانند پایان جنگ بدون دستاورد یعنی رسماً اعتراف به شکست چهار سال هزینه‌سازی و فروپاشی سیاسی دولت‌هایی که بقای خود را با تداوم بحران گره زده‌اند. از همین رو جنگ نه فقط میدان نبرد، که سپری برای پوشاندن ضعف‌های ساختاری آنهاست.

تاوان جنگی که برایش آماده نبودند

اروپا جنگ اوکراین را با اعتمادبه‌نفس آغاز کرد و گمان برد روسیه در برابر تحریم‌ها فروخواهد ریخت؛ اما میدان واقعی خلاف این محاسبه را ثابت کرد. اکنون که طرح ۲۸ ماده‌ای ترامپ سایه پایان جنگ را بر سر اروپا انداخته، سران اروپایی با پرسشی سخت روبه‌رو هستند: چگونه خروج از جنگ را توضیح دهند وقتی صدها میلیارد یورو هزینه تنها به از دست رفتن اراضی اوکراین و قطع روابط اقتصادی با روسیه انجامیده است؟ در جهانی که قدرت‌های نوظهور نظم چندجانبه را تقویت می‌کنند، شکست در اوکراین یعنی حذف تدریجی اروپا از معادلات جهانی. این همان کابوسی است که اروپایی‌ها از آن می‌گریزند؛ شکست نه در برابر روسیه، که در برابر تاریخ.

سند امنیت ملی آمریکا؛ قطع امید نهایی

انتشار راهبرد امنیت ملی آمریکا آب پاکی را بر دستان اروپا ریخت. واشنگتن نه تنها استقلالی برای اروپا قائل نیست بلکه تعیین سرنوشت سیاسی و امنیتی اتحادیه را حق خود می‌داند. هشدار آمریکا درباره افزایش سهم ناتو، تأکید بر اولویت چین و روسیه و نادیده‌گرفتن نقش بروکسل در طرح صلح اوکراین، اروپا را از متحد به تابع تقلیل داده است. اعتراض‌های مقامات اروپایی ـ از کاستا تا مرتس ـ بیشتر شبیه واکنشی ناشی از خفگی سیاسی است تا قدرت‌نمایی. اروپا تلاش می‌کند با نشست‌های تند، تأکید بر تأمین مالی جنگ و ادعای حضور در میز مذاکره، خود را هنوز بازیگر بداند. اما واقعیت این است که آمریکا بدون مشورت با اروپا طرح صلح را می‌نویسد و تصمیم نهایی را می‌گیرد. اروپا فقط تماشاچی قدرتمندان جدید جهان شده است.

بازی آخر: آتش‌افروزی برای زنده‌ماندن

اروپا هرچند تلاش می‌کند با حمله لفظی به واشنگتن و نمایش استقلال، نقش تاریخی خود را بازسازی کند اما در نهایت به وابستگی راهبردی خود اذعان دارد. تأکید لندن بر رهبری آمریکا در صلح، اظهارات دوحه و پافشاری بر پیوند ناتو همه نشان می‌دهد استقلال اروپایی بیش از هر چیز یک شعار مصرف داخلی است. اروپا امروز در نقطه‌ای ایستاده که جنگ برایش سپر بقاست. هر میزان شعله‌ها را بیشتر کند، چند ماه بیشتر نفس می‌کشد؛ اما این قمار بزرگ می‌تواند پایان خودخواسته یک تمدن نیز باشد. قاره‌ای که از ترس مرگ، خود را در آتش می‌اندازد شاید در کوتاه‌مدت پیروز جلوه کند، اما آینده، صحنه‌ای برای فرار از واقعیت نخواهد بود.
 


نظرات

آخرین اخبار
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند
ماکرون: نمی‌توان ترامپ را جدی گرفت
نماینده کنگره: ترامپ بله‌ قربان‌گو می‌خواهد
سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا، ادعاهای ترامپ درخصوص ایران را رد کرد
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد