×
بین الملل
شناسه خبر : 261658
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/17 ساعت 22:34
وزیر خارجه آذربایجان: با ایران بر سر نقشه راه همکاری به توافق رسیدیم

وزیر خارجه آذربایجان: با ایران بر سر نقشه راه همکاری به توافق رسیدیم

جیحون بایرام‌اف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، اعلام کرد آذربایجان و ایران نه تنها در زمینه اقتصادی، بلکه در موضوعات مختلف «یک نقشه راه گسترده» برای توسعه همکاری‎ها تدوین کرده‌اند و اجرای آن «در مدت کوتاهی» ممکن است.

نور نیوز- گروه بین الملل :  خبرگزاری رسمی آذرتاج به نقل از جیحون بایرام‌اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان افزود: درحال حاضر گفت‌وگوهایی در مورد گسترش خطوط هوایی میان باکو- تهران در جریان است.

وی افزود: «به همتای ایرانی خود در مورد تحولات خاورمیانه و منطقه اطلاعاتی ارائه دادم. وزیر امور خارجه ایران برنامه گسترده‌ای در باکو دارد و این سفر ، سهم مهمی در توسعه روابط باکو- تهران خواهد داشت.»

بایرام اف اظهار داشت: در دیدارهای امروز، ما با دقت روابط دو کشور را در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی بررسی کردیم.

وی یادآور شد: ما درباره قالب‌های منطقه‌ای، همچنین حوزه‌های سیاسی و اقتصادی و نیز قالب‌های سه‌جانبه جمهوری آذربایجان–ایران–روسیه و جمهوری آذربایجان–ایران–ترکیه گفت‌وگو کردیم و ادامه این گفت‌وگوها در دستور کار قرار دارد.

بایرام اف خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۲۴، حجم مبادلات تجاری میان دو کشور ۶۵۰ میلیون دلار بوده است. دو طرف در خصوص افزایش روابط تجاری بحث و تبادل نظر کردند، زیرا ارقام موجود توان واقعی دو کشور را به طور کامل بازتاب نمی‌دهد.

وی همچنین تاکید کرد : در حال حاضر ساخت پل خودرویی آغبند–کلاله ادامه دارد و تکمیل پروژه برای سال ۲۰۲۶ پیش‌بینی شده است. این پل نقش مهمی در گسترش روابط حمل‌ونقل و ارتباطی میان دو کشور ایفا خواهد کرد. روابط میان باکو- تهران با سفرهای سطح‌بالا بیش از پیش تقویت می‌شود. روابط میان کشورهای ما و ملت‌هایمان ریشه‌های تاریخی عمیقی دارد و بر اصول دوستی، همکاری و برادری استوار است.

وی افزود: امسال مرحله مهمی برای دو کشور شکل گرفته است. در سایه دیدارهای رسمی، نتایج مهمی به دست آمده و همکاری‌های دوجانبه وارد مرحله جدیدی از توسعه شده است.

به گزارش ایرنا، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران هم در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه آذربایجان با اشاره به اینکه مهمترین توافق صورت گرفته ادامه گفت‌وگوها، مشورت‌ها و افزایش رفت و آمدها بود، گفت: ما اشتراکات و منافع بسیاری در همکاری متقابل داریم، البته اختلافات و سوء‌تفاهماتی هم وجود دارد که باید در روند گفت‌وگو حل و فصل شود.

عراقچی با بیان اینکه درباره مسائل منطقه‌ای و بین المللی با همتای آذربایجانی گفت‌وگو و مشورت کردیم، گفت: در دیدار ما آخرین وضعیت منطقه غرب آسیا، تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه از جمله جنگ ۱۲ روزه علیه ایران و آنچه که در این جنگ گذشت و اینکه چگونه رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود ناکام ماند و در این جنگ شکست را متقبل شد، مورد بحث قرار گرفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه مهمترین توافقی که امروز من و وزیر خارجه جمهوری آذربایجان کردیم ادامه گفتگوها، مشورت‌ها و افزایش رفت و آمدها بود، گفت: ما اشتراکات و منافع بسیاری در همکاری متقابل داریم، البته اختلافات وسوء تفاهماتی هم وجود دارد که باید در روند گفتگو حل و فصل شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: تحریم‌های جدید تلاش برای ارعاب لبنان است
دست‌خط؛ پنجره‌ای جدید به سوی تشخیص زودهنگام زوال شناختی
چرا برخی کشورها محصولات تراریخته را می‌پذیرند و برخی ممنوع می‌کنند؟
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران