×
بین الملل
شناسه خبر : 261645
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/17 ساعت 19:26
حماس پابرجاست

نیویورک‌تایمز:

حماس پابرجاست

روزنامه آمریکایی گزارش داد جنبش حماس با وجود جنگ 2 ساله اخیر با رژیم صهیونیستی، همچنان بر نوار غزه مسلط بوده و هر روز در حال بازسازی هر چه بیشتر خود است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  روزنامه آمریکایی در گزارشی با اذعان به سربلند بیرون آمدن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از جنگ ۲ ساله اخیر خود با رژیم صهیونیستی تصریح می‌کند مقام‌های این رژیم که اصلی‌ترین هدفش در این جنگ را از بین بردن این جنبش اعلام کرده بود اعتراف می‌کنند: «حماس هنوز پابرجاست.»

نیویورک تایمز در گزارشی نگارش یافته توسط «آدام راسگون»، خبرنگار این رسانه تصریح کرده است: «از زمانی که نیروهای اسرائیلی در ماه اکتبر از بخش‌هایی از نوار غزه طبق یک توافق آتش‌بس عقب‌نشینی کردند حماس سریعا جای خالی را پر کرد. نیروهای پلیس آن دوباره در خیابان‌ها حضور دارند و رزمندگان این گروه خائنین را اعدام کرده‌اند.»

به گفته تاجران محلی، مقام‌های حماس بر برخی کالاهای گران‌قیمتی که به نوار غزه وارد می‌شوند عوارض وضع کرده‌اند.

به نوشته نیویورک تایمز، مقام‌های امنیتی اسرائیل و یک مقام اطلاعاتی عرب که نامشان را فاش نساختند، گفتند که حماس با وجود از دست دادن چندین فرمانده ارشد و همچنین نیروهای خود در جنگ با رژیم صهیونیستی و مصرف شدن بخش زیادی از زرادخانه تسلیحاتش توانسته بار دیگر قدرتش را بر نوار غزه اعمال کند.

«شالوم بن حنان» یک مقام ارشد سابق سرویس اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به شین‌بت گفت: «حماس متحمل ضربه سخت شده اما شکست نخورده و هنوز پابرجا است.»

تحلیلگر روزنامه آمریکایی بر این باور است تجمیع قوای مجدد و بازسازی سریع حماس به منزله یک مانع چشمگیر برای طرح ادعایی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای یک «غزه بازسازی شده عاری از حماس» است.

این طرح ادعایی ترامپ همچنین به دنبال خلع‌ سلاح این باریکه و از بین بردن همه زیرساخت‌های نظامی از جمله تونل‌ها و تاسیسات تسلیحات سازی است.

حماس بنیان‌هایش را به رغم جنگ حفظ کرد

به گفته بن‌حنان که گزارش‌های رهبران سرویس اطلاعاتی شین بت را دریافت می‌کند، برآوردهای اطلاعاتی رسمی صهیونیست‌ها حاکی از آن هستند که با وجود کاسته‌شدن از نیروهای حماس به دلیل جنگ این گروه هنوز ۲۰۰۰۰ نیروی رزمنده دارد.

ژنرال «ارز وینر» که تا ماه مارس یکی از سمت‌های ارشد را در ارتش رژیم صهیونیستی داشته نیز می‌گوید حماس سریعا جایگزین‌های جدید به جای فرماندهانش که در جنگ به شهادت رسیدند منصوب کرده است.

نیویورک تایمز می‌نویسد: «به گفته مقام‌های اسرائیلی و عربی، حماس هنوز مخفیگاه‌ها و انبارهای تسلیحاتی زیادی داشته و بیش از نیمی از شبکه تونل‌های زیرزمینی این گروه هنوز دست نخورده باقی مانده‌اند.»

به گفته بن‌حنان، حماس همچنان ارگان‌های مرکزی دولت را در نوار غزه از جمله سرویس‌های امنیتی را اداره می‌کند و ذخایر موشک‌های آن کم شده اما اعضایش هنوز از تسلیحات سبک‌تر مثل مسلسل‌ها، راکت‌اندازها و خمپاره‌ها برخوردارند.

«حسام بدران» یکی از مقامات ارشد حماس گفت این گروه آماده است تا به کمیته‌ای از تکنوکرات‌های فلسطینی اجازه دهد تا اداره غزه را به دست بگیرند.

او تاکید می‌کند که هرج و مرج نتیجه‌ بر جای ماندن خلأ قدرت خواهد بود.

بدران در مصاحبه‌ای خاطر نشان کرد: «این خطرناک‌ترین تصمیم خواهد بود.» او افزود که پلیس به دنبال «حفظ امنیت و ثبات» است.

شناسایی و پاکسازی خائنین و مزدوران

روزنامه آمریکایی همچنین یکی دیگر از نشانه‌های اوج گرفتن دوباره حماس در نوار غزه را شناسایی و پاکسازی خائنین می‌داند

به نوشته نیویورک‌تایمز، کشته شدن «یاسر ابو شباب» یک سرکرده شبه‌نظامیان مزدور رژیم صهیونیستی در درگیری‌هایی طی روز پنجشنبه در شرق رفح خبر خوبی برای حماس است.

بدران تاکید کرد حماس آمادگی دارد تا بر سر مساله تسلیحاتش مذاکره کند اما تنها در صورتی که مذاکراتی جدی درباره عقب‌نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه، توقف کامل عملیات‌های نظامی در این منطقه و تشکیل یک دولت فلسطینی در کرانه باختری، غزه و قدس شرقی  برگزار شود.

او گفت: «بدون این‌ها، گفت‌وگو بر سر این مسائل بی معنی و بی ارزش است.»

به نوشته نیویورک تایمز او همچنین گفت حماس پذیرای آتش‌بس طولانی مدت است.

حماس تسلیحاتش را حفظ می‌کند

نیویورک تایمز تاکید می‌کند برای حماس حفظ تسلیحاتش برای آنکه آرمان مقاومت در برابر اسرائیل را حفظ کند اهمیت زیادی دارد.

«وسام عفیفه» تحلیلگر فلسطینی و مدیر اجرایی سابق تلویزین الاقصی حماس اظهار کرد: «برای اعضای حماس حفظ سلاح‌هایشان علاوه بر اهمیت ایدئولوژیک از جنبه دفاع شخصی نیز مهم است.»

طبق این گزارش تحلیلگران فلسطینی معتقدند حماس ممکن است رویکردی عملگرایانه برای تداوم نقش‌آفرینی در آینده در غزه در ضمن آتش‌بسی بلندمدت با اسرائیل اتخاذ کند.

عفیفه گفت، اگرچه آتش‌بس بلندمدت امکان‌پذیر است، اما تسلیم در کار نیست.

برخی از میانجی‌گران عرب هم ادعا کردند می‌توانند حماس را متقاعد کنند که بخشی از سلاح‌های خود را مشروط به دریافت تضمین از سوی ترامپ مبنی بر اینکه اسرائیل جنگ را از سر نگیرد تسلیم کند.

حماس همچنان یک تهدید برای اسرائیل است

در مقابل برخی اعضای ارشد کابینه رژیم صهیونیستی ضمن گفتن اینکه با خلع سلاح مقطعی حماس مخالفند، می‌گویند دیدگاه آمریکا نیز با چنین چیزی مطابق نیست.

طبق این گزارش مقام‌های سیاسی و نظامی اسرائیل حالا نگران هستند هر روزی که از آتش‌بس می‌گذرد، حماس کنترل خود را عمیق‌تر و نیروهای خود را سازماندهی مجدد می‌کند و این «کار را برای معرفی یک جایگزین برای این جنبش دشوارتر می‌سازد.»

«موشه تور-پاز» یک قانونگذار صهیونیست در مورد تجدید قوای حماس گفت: «این اتفاق خیلی سریع رخ داد.»

تور-پاز که عضو کمیته جنگ و امور خارجه پارلمان رژیم صهیونیستی بوده و گزارش‌های طبقه‌بندی شده در مورد امور امنیتی دریافت می‌کند گفت: «همان لحظه شروع آتش‌بس بهترین زمان برای روی کار آوردن یک دولت جدید بود چون حماس در ضعیف‌ترین حالت خود قرار داشت. کُندی روند تشکیل دولت جدید برای اداره غزه به نفع حماس است.»

بن حنان، مقام سابق شین بت، هشدار داد حماس می‌تواند در آینده دوباره تهدید برای رژیم صهیونیستی ایجاد کند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 11 خرداد 1405 + جدول
والدین برای سرویس مدارس به سامانه «سپند» مراجعه کنند
پزشکیان: نظام حمایتی باید مسیر استقلال اجتماعی و اقتصادی کودکان بی‌سرپرست را تضمین کند
مکزیک با «مرد شش‌گانه» به استقبال جام جهانی 2026 می‌رود
انتقاد قائم‌پناه از طولانی شدن روند رسیدگی به برخی پرونده‌های مرتبط با تعاونی های مسکن
ترامپ: ایران واقعاً می خواهد به یک توافق دست یابد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 11 خرداد 1405+ جدول
اژه ای: امروز وحدت و انسجام ملی ما در دنیا زبانزد است
جهش قیمت نفت/ برنت دریای شمال چقدر شد؟
جام حذفی فوتبال ایران متوقف شد
عقلانیت همسایگی در پساجنگ رمضان
تداوم عملیات علیه کانون‌های تجزیه‌طلب/ 81 حمله موشکی و پهپادی به پایگاه‌های مخالف ایران
هوای پاک همچنان مهمان آسمان پایتخت
ترامپ و بازی سه‌گانه
حماس: ملادینوف مسئول تشدید تجاوزات اسرائیل است
دوفوریتی | دانش آموز جابجا کن و پورسانت بگیر!
«توافق ابراهیم» برای اعراب و ایران یک قرص سمی است
مثلث پیروزی در جنگ رمضان
وزیر خارجه انگلیس خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 11 خرداد 1405+ جدول پخش
پاسخ ایران به تجاوز آمریکا؛ سپاه: مبدأ حمله به دکل مخابراتی جزیره سیریک هدف قرار گرفت
شهادت 12 نفر در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
عامل ربایش و قتل ایلیا زادحسین، کودک گیلانی اعدام شد + جزئیات قتل
جزئیات اجرای حکم اعدام دو لیدر اغتشاشات دی‌ماه1404 در تهران
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 11 خرداد 1405 + وضعیت استانها
متابولیسم ناسالم می‌تواند راه را برای سرطان باز کند
کشف جدید دانشمندان؛ چشم‌ها از سلامت بدن خبر می‌دهند
چگونه در روزهای آلوده راحت نفس بکشیم؟
علت خارش پیشانی چیست؟ + راه درمان
روغن زیتون فوق بکر؛ غذای طلایی برای سلامت مغز
هوش مصنوعی دستورالعمل ساخت باتری‌های لیتیوم-فلزی را نوشت
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405