×
سیاسی
شناسه خبر : 261636
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/17 ساعت 18:15
عارف: معیشت مردم اولویت نخست دولت است

عارف: معیشت مردم اولویت نخست دولت است

محمدرضا عارف در نشست شورای عالی راهبری «برنامه هفتم پیشرفت» تأکید کرد که دولت اجرای این برنامه را در دستور کار دارد ولی در شرایط کنونی، «مسائل اقتصادی و معیشتی مردم» را در اولویت اصلی قرار داده است.

نورنیوز -گروه اقتصادی : محمدرضا عارف در جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم پیشرفت با اشاره به همزمانی آغاز اجرای این برنامه با شروع به کار دولت چهاردهم، بیان کرد: با وجود نوپا بودن دولت در آن مقطع، اجرای برنامه هفتم پیشرفت با جدیت در دستور کار قرار گرفت و تکالیف این برنامه هفتم در چارچوب تهیه آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها دنبال شد. در این مسیر هم دولت از راهنمایی و کمک مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان دو رکن نظارتی استفاده کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: دولت اجرای مرحله اول برنامه هفتم پیشرفت را به خوبی پشت سر گذاشت و نشان داد که مصمم به اجرای این برنامه است و اگر هم نقدی از سوی دولت مطرح می‌شود فقط برای حل برخی مسائل است و نباید آن را به عنوان مچ‌گیری تلقی کرد. دولت به اجرای برنامه هفتم پیشرفت باور دارد.

وی با بیان اینکه پیش‌فرض دولت اجرای برنامه هفتم پیشرفت است، خاطر نشان کرد: با این حال نگران تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این برنامه هم هستیم چون اجرای برخی از مواد این برنامه به منابع مالی زیادی نیاز دارد. بنابراین دولت به کمک مجلس و سایر نهادها هم نیاز دارد و نباید این گونه تلقی شود که دولت در هر شرایطی موظف به اجرای چنین موادی از برنامه پیشرفت است چون به هر حال موانعی در این زمینه وجود دارد و به کمک سایر نهادها نیازمند است.

عارف با اشاره به ضرورت همدلی و وفاق میان دولت و مجلس و سایر نهادهای نظام برای اجرای برنامه هفتم پیشرفت، افزود: برای اجرای بخش‌های دیگر از این برنامه نیز چالش‌های جدی وجود دارد اما به اجرای آنها خوش‌بین هستیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تشکر از مجلس شورای اسلامی بابت اینکه گزارش دولت درباره اجرای برنامه هفتم پیشرفت را به موقع در دستور کار قرار داد، گفت: اگر بخواهیم وارد بحث‌های کارشناسی شویم، جای گله‌گذاری وجود دارد اما بنای ما تفاهم برای حل مسائل است بنابراین گله نمی‌کنیم. به هر حال می‌شود خیلی مسائل را روی کاغذ آورد اما اجرایی شدن آنها مساله است. با وجود همه این مسائل، دولت مصمم به اجرای برنامه هفتم پیشرفت بوده و از نهادهای خارج از دولت در این مسیر بیش از گذشته کمک می‌خواهد.

وی با درخواست از کمیسیون‌های مجلس برای همراهی بیشتر با دولت، بیان کرد: سوال، تحقیق، تفحص، تذکر و استیضاح حق مشروع نمایندگان مجلس بوده و هیچکس نمی‌تواند با این حق مخالفت کند اما نمایندگان مجلس هم توجه کنند که طرح یک سوال از وزیر حداقل ۲۰ ساعت از وقت او را می‌گیرد و در کنار آن ۸۰ تا ۱۰۰ ساعت هم وقت وزارتخانه را برای پاسخ می‌گیرد البته اگر طرح سوال برای پیشبرد امور اصلی کشور باشد نه تنها ۲۰ ساعت بلکه ۲۰۰ ساعت هم وقت گذاشته می‌شود ولی نمایندگان باید به شرایط کشور هم توجه کنند.

عارف ادامه داد: اگر وزیر ۲۰ ساعت را صرف پاسخ به یک سوال کند و همین مقدار هم در جلسات دولت باشد، پس چه زمانی را صرف انجام وظایف خود کند؟ وزیر باید بهترین ساعات خود را در وزارتخانه حضور داشته باشد. به همین جهت دولت تعداد جلسات خود را کمتر می‌کند تا وزرا بیشتر در وزارتخانه‌های خود حضور داشته باشند و همین انتظار را از مجلس دارد که کمیسیون‌ها هم به مسئولیت وزرا توجه کرده و صرفاً مسائل ضروری را مطرح کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه تاکید کرد: دولت برای اجرای برنامه هفتم پیشرفت پای کار است و دستگاه‌های اجرایی هم به صورت جدی وارد بخش عملیاتی این برنامه شده‌اند. البته برخی چالش‌ها و مشکلات از سوی دستگاه‌ها مطرح شده که آنها را بررسی کرده و برای حل آن تصمیم‌گیری می‌کنیم. همه باید تلاش کنیم تا در گزارشی که برای مجلس شورای اسلامی در شهریورماه سال آینده تهیه می‌کنیم، موفق به پیشرفت در تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه هفتم، شده باشیم تا منافع آن متوجه مردم و کشور شود.

وی یادآور شد: راهبرد دولت در اجرای برنامه هفتم پیشرفت، اولویت دادن به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است البته برنامه هفتم پیشرفت یک برنامه جامع و فراگیر است که جامعیت آن هم باید حفظ شود اما شرایط کشور به گونه‌ای است که به اجبار باید مسائل اقتصادی و معیشتی مردم در اولویت باشد حتی به قیمت اینکه در اجرای برخی احکام این برنامه در کوتاه مدت کمی عدول کنیم.

عارف در ادامه با بیان اینکه دولت مسیر اصلاحات ساختار اقتصادی و مدیریتی کشور را دنبال می‌کند، گفت: اصلاحات مدیریتی دشوار است اما سازمان اداری و استخدامی کار را شروع کرده و وزارتخانه‌های مختلف از جمله جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی هم همکاری کرده‌اند. در این مسیر دولت به کمک نهادهای نظارتی و مجلس شورای اسلامی نیاز دارد. ما مصمم به کوچک‌سازی و ارتقای کارآمدی دولت هستیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تاکنون تصمیمات سازمان اداری و استخدامی برای اصلاح ساختار مدیریتی درست بوده است، افزود: در زمینه آموزش عالی هم اصلاحات را تحت عنوان آمایش سرزمینی آغاز کردیم. زمانی در آموزش عالی توسعه کمی در اولویت بود اما امروز ظرفیت دانشگاهی کشور بیش از نیاز است بنابراین با منابع حاصل از این اصلاحات به دنبال ارتقاء کیفیت آموزش عالی خواهیم بود و اگر در این مسیر واحدی منحل شد، منابع حاصل از آن صرف توسعه آموزش و پژوهش در همان دانشگاه یا آموزش عالی می‌شود. دولت کیسه‌ای برای آموزش عالی ندوخته است.

در این جلسه که وزرای علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، دادگستری و روسای سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و برخی دیگر از مدیران دولتی حضور داشتند، گزارشی از آسیب‌شناسی عملکرد سال اول دولت در اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت ارائه شد و پیشنهادها برای انجام اصلاحات با هدف اجرای بهتر این برنامه مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: عربستان 52 بار یمن را بمباران کرد
تحریم جدید نروژ علیه اسرائیل؛ خرید و فروش با شهرک‌ها ممنوع می‌شود
پزشکیان: بازسازی کشتی‌های آسیب‌دیده در جنگ تسهیل شود
سرمربی اسپانیا تا 2030 تمدید می‌کند؛ دلا فوئنته در خانه از جام جهانی دفاع می‌کند
وزیر بهداشت : تأمین دارو و مواد اولیه با حمایت رئیس‌جمهور پیگیری شد
قالیباف: توطئه آمریکا برای حمله به ایران از اقلیم کردستان شکست خورد
عراقچی: در زمان مناسب میزان واقعی تلفات نیروهای آمریکایی را افشا می‌کنیم
کمالوندی: صنعت هسته‌ای ایران با حمله نظامی، خرابکاری و ترور از بین نمی‌رود
مخبر: 200 شب است که پاسداران کیان ایران زیر باران بمب و گلوله ایستاده‌اند
هشدار دستیار پوتین به لهستان؛ ورشو در صورت جنگ با روسیه نابود می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: شناسایی و انسداد 214 گلوگاه فسادزا در دستگاه‌های دولتی
سردار ابن‌الرضا: بهینه‌سازی انرژی، بخشی از دفاع از ایران در جنگ است
نرخ سود صندوق‌های ارزی اعلام شد+ نحوه پرداخت سود
نورویدئو | وین ؛ جایی که قانون پشت درِ سیاست ماند
رژیم صهیونیستی از دریای سرخ حذف شد
حملات هوایی عربستان به شمال و غرب مأرب در یمن
گزارش تصویری | خسارات و تلفات وارد شده به عربستان سعودی در پی درگیری های اخیر با یمن
قیمت نفت ایران از 105 دلار عبور کرد؛ نفت برنت به 107 دلار رسید
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است
پاداش 100 هزار دلاری استقلال با پیروزی مقابل السد
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ احتمال ادامه ریزش قیمت سکه و طلا
برنامه خاموشی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 25 شهریور + جدول قطع برق مناطق
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکادر روزشصت‌وششم؛کاهش عبورکشتی‌ها،افزایش قیمت نفت وهشدار ایران
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
افزایش تورم و قیمت سوخت؛ ترامپ تنها راه نجات در انتخابات کنگره را از دست داد
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ نوسان دلار بین دو مرز حساس
خرید حمایتی مرغ با قیمت 335 هزار تومان؛ دولت به کمک مرغداران آمد
درخواست سازمان ملل برای ورود بازرسان بین‌المللی به غزه
پایان فرار عامل حمله با کوکتل مولوتوف در پونک؛ دستگیری متهم با بازبینی دوربین مداربسته
جشن پرسپولیس با بلیت 2 میلیونی؛ چرا بازیکنان در مراسم هواداران غایب بودند؟
دیدار عراقچی و طالبانی در تهران؛ تأکید بر امنیت مرزهای ایران و عراق
آمار هولناک سیل نپال؛ 1400 کشته و هزاران مفقود
سازمان ملل خواستار دسترسی بازرسان بین‌المللی برای مستندسازی جنایات غزه شد
رئیس‌جمهور پیگیر تأمین دارو از هند؛ واکسن اروپایی آنفلوآنزا وارد نمی‌شود
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند
نیویورک تایمز: بی‌میلی ترامپ به جنگ در یمن، عربستان را سرخورده کرد
ثبت سفارش واردات برنج از امروز آغاز شد