×
سیاسی
شناسه خبر : 261575
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/17 ساعت 13:28
اعتماد ایرانیان خارج، ستون راهبرد سرمایه‌گذاری دولت چهاردهم است

معاون اول رئیس‌جمهور:

اعتماد ایرانیان خارج، ستون راهبرد سرمایه‌گذاری دولت چهاردهم است

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در «نخستین همایش رتبه‌بندی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط» با تأکید بر ضرورت جلب اعتماد ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری، اعلام کرد دولت چهاردهم به دنبال تضمین حفظ سرمایه و تضمین بهره‌برداری آزاد از سود آن است. او همچنین بنگاه‌های کوچک و متوسط را محور تحول اقتصادی و اشتغال پایدار کشور دانست.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در «نخستین همایش رتبه‌بندی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط» که روز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ برگزار شد، با اشاره به جایگاه بی‌بدیل بنگاه‌های کوچک و متوسط در توسعه صنعتی کشور گفت: «این بنگاه‌ها نه‌تنها پایه‌گذار صنایع بزرگ هستند، بلکه بخش عمده توان تولید و اشتغال کشور را بر دوش می‌کشند و امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند ساماندهی، حمایت و هدایت راهبردی هستند.»

توسعه صنعتی؛ بدون SMEها ممکن نیست

عارف با اشاره به سیاست‌های وزارت صمت در دولت چهاردهم افزود: «وزارت صمت بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، راهبردهای مهمی را دنبال می‌کند؛ از جمله توسعه زنجیره ارزش، سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوظهور، تقویت زیرساخت‌های صنعت و معدن و ایجاد سامانه‌های هوشمند حکمرانی. همه این اقدامات بدون فعال‌سازی بنگاه‌های کوچک و متوسط ابتر خواهد بود.»

او تأکید کرد سال جاری باید سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» باشد؛ چرا که به گفته وی، سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط همواره یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد ایران بوده است. «این بنگاه‌ها ظرفیت‌های عظیمی دارند اما سیاست‌گذاری‌های گذشته نتوانسته این ظرفیت را به‌طور کامل فعال کند. اکنون زمان آن رسیده که نگاه به این بنگاه‌ها از سطح محلی و منطقه‌ای فراتر رفته و به سوی رویکرد ملی و حتی بین‌المللی هدایت شود.»

SMEها؛ محور اشتغال و ستون تولید ملی

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بخش قابل توجهی از تولید و اشتغال کشور در SMEها شکل گرفته، گفت: «طی سال‌های اخیر بسیاری از این بنگاه‌ها دانش‌بنیان شده‌اند و توانایی پاسخ‌گویی سریع به نیازهای بازار را دارند. ماهیت چابک و کم‌هزینه این صنایع باعث شده به‌عنوان ستون‌های اصلی شبکه تولید ملی شناخته شوند.»

او اضافه کرد: «۹۶ تا ۹۹.۵ درصد بنگاه‌های کشور در دسته صنایع کوچک و متوسط قرار دارند. این رقم در مقایسه با میانگین جهانی ـ حدود دو سوم ـ نشان می‌دهد که مسیر توسعه صنعتی کشور، هرچند با چالش‌های بسیار، اما در ریل‌گذاری کلی درست بوده است.»

عارف سهم اشتغال SMEها را بیش از ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: «اگر رشد اقتصادی اتفاق نیفتد، پاسخ به مطالبات مردم و ارتقای معیشت امکان‌پذیر نخواهد بود. رشد هشت‌درصدی که در برنامه‌های توسعه پیش‌بینی شده، بخشی از آن مبتنی بر افزایش بهره‌وری است که متأسفانه در گذشته محقق نشده است.»

اعتمادسازی برای ایرانیان خارج از کشور؛ راهبرد اصلی دولت چهاردهم

یکی از محورهای مهم سخنان عارف، برنامه دولت برای جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور بود. او گفت:
«باید شرایطی فراهم کنیم که ایرانیان خارج از کشور با اطمینان کامل سرمایه خود را وارد ایران کنند. باید مطمئن باشند که سرمایه‌شان محفوظ است و می‌توانند سود حاصل را بدون محدودیت و مطابق نیاز خود بهره‌برداری کنند.»

به گفته معاون اول رئیس‌جمهور، این سیاست یک رویکرد شخصی یا موردی نیست، بلکه «راهبرد رسمی دولت چهاردهم» است که بر اساس قوانین موجود دنبال می‌شود. عارف تصریح کرد: «مطابق ماده ۱۱۹ برنامه توسعه، کشور نیازمند حداقل ۴۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است. بدون جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور و مشارکت بخش خصوصی، تحقق چنین حجمی ممکن نیست.»

فرصت‌های جدید در بریکس، شانگهای و اوراسیا

عارف یکی از مسیرهای جدید توسعه SMEها را حضور ایران در ترتیبات منطقه‌ای و جهانی دانست و افزود: «جمهوری اسلامی ایران مسیر جهانی‌شدن را با مقدمه منطقه‌ای شدن در پیش گرفته است. عضویت در سازمان همکاری شانگهای، بریکس و تعامل با اتحادیه اوراسیا و اکو، فرصت‌های مهمی برای SMEهای ایرانی فراهم کرده است.»

او تأکید کرد که بنگاه‌های کوچک و متوسط در صورت حرکت به سمت دیجیتالی‌شدن، استانداردسازی، حضور در پلتفرم‌های جهانی و توسعه برند مستقل، می‌توانند در این بازارها نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.

لزوم تقویت فرهنگ کارآفرینی و پیوند صنعت–دانشگاه

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امروز صنعت کشور از نظر تخصص نیروی انسانی کمبودی ندارد، گفت: «دانشگاه‌های ما از فضای صرفاً آکادمیک گذشته خارج شده‌اند و آماده پاسخ‌گویی به نیازهای صنعتی هستند. اما رشد اقتصادی بدون فرهنگ‌سازی ممکن نیست. باید روحیه کارآفرینی، آینده‌نگری و تولیدمحوری را در نسل جدید تقویت کنیم؛ نسلی که پایه‌گذار اقتصاد مقاوم و دانش‌بنیان خواهد بود.»

او در ادامه اشاره کرد: «کره جنوبی تولید خودرو را یک سال دیرتر از ما آغاز کرد، اما امروز کجاست و ما کجا هستیم؟ باید مشخص کنیم هدف‌مان توسعه صنعت است یا اینکه تنها به مونتاژ بسنده می‌کنیم.»

از دوران جنگ تا امروز؛ صنعت در کنار مردم

عارف در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: «صنعت کشور حتی در ۱۲ روز آغازین جنگ تحمیلی در کنار مردم بود و کمبود جدی احساس نشد. این تجربه نشان داده که با اتکا به توان داخلی و همراهی مردم، بسیاری از بحران‌ها قابل مدیریت است.»

او تأکید کرد: «صنایع کوچک و متوسط باید بیش از گذشته سازمان‌دهی و رتبه‌بندی شوند تا هم ظرفیت تولید و اشتغال افزایش یابد و هم ایران به مقصد جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تبدیل شود.»


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات انفجار در ایستگاه قطار آگسبورگ آلمان
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 11 شهریور؛ پژو 207 و دنا چند میلیارد شدند؟
قالیباف در واکنش به حملات آمریکا: اگر مثل شیطان بکشی، شیطانی
قبض یک‌ میلیارد تومانی گاز در تهران؛ ماجرای میز آتش چه بود؟!
آخرین قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ دلار توافقی گران شد
حادثه دریایی در استانبول؛ 10 خدمه یک کشتی ناپدید شدند
افزایش قیمت نفت در سایه تنش ایران و آمریکا؛ سقوط طلا ادامه دارد
رعب و وحشت در اتوبان ارتش؛ عامل درگیری و تخریب خودرو دستگیر شد
خبر مهم برای سهامداران عدالت؛ مجلس به دنبال اصلاح مسیر اجرای سهام عدالت
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ طلا 6 درصد ریخت
پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حملات آمریکا؛علی‌السالم، کمپ تیتین و شیخ عیسی هدف قرار گرفتند
14 کشته و زخمی در برخورد خودرو با تجمع مردمی در مشهد/ علت حادثه مشخص شد+ فیلم حادثه
استقرار گسترده حشد شعبی در غرب الانبار برای مقابله با داعش
دربی 107 استقلال و پرسپولیس؛ نبرد سرخابی‌ها در نقش جهان در سایه تحولات منطقه
کارشناس دادگستری در حین دریافت رشوه دستگیر شد
خبر تازه آموزش‌وپرورش برای ثبت‌نام دانش‌آموزان؛ شکایت‌ها با یک QR کد ثبت می‌شود
جولان اوباش مسلح در تالار عروسی با برخورد قاطع پلیس مواجه شد
تصمیم جنجالی یک کشور برای قطع رابطه با ایران؛ علت ماجرا چیست؟
زمان جدید شارژ کالابرگ اعلام شد؛ تغییر تاریخ واریز اعتبار کالابرگ
آن سوی نیل چه می‌گذرد؛ چین به دنبال چیست
احتمال افزایش دوباره حقوق کارگران در 1405؛جزئیات جلسه شورای‌عالی کار
دولت؛ رهبر ارکستر سیاست مسکن
در 4 موج حملات ایران کدام پایگاه‌های آمریکا در منطقه هدف قرار گرفتند؟
چین چگونه پای ایران می‌ایستد؟
ایران هرچه قوی‌تر چگونه ساخته می‌شود؟
مدیریت ارز در بحران؛ مُسکن یا درمان؟
توافق نفتی بی‌سابقه ونزوئلا و آمریکا؛ بهره‌برداری از 17 میدان نفتی در راه است
رئیس دانشکده پزشکی تهران: از دریافتی پایین دستیاران شرمنده‌ایم
صدای انفجار در اصفهان؛ سپاه درباره علت ماجرا اطلاعیه داد
اقتصادنگار | خانه‌به‌دوشی مستأجرها و هزینه‌های نجومی اسباب‌کشی
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ چالوس و هراز همچنان سنگین هستند
ترامپ بازهم فراخوان اغتشاش برای مردم ایران صادر کرد!
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر چهارشنبه11 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و پرسپولیس
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 + ساعت مسابقات فوتبال
شورای امنیت در آستانه نشست درباره ایران؛ روسیه و چین مخالفت می‌کنند
شایعه بزرگ درباره مسابقه استقلال و پرسپولیس تکذیب شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405+ وضعیت استانها
جنگ شب گذشته به قلب آمریکا رسید؛ «سپتامبر سیاه» ترامپ کلید خورد
روبیو: وزیر انرژی آمریکا به ونزوئلا سفر می کند
پایان موقت بن‌بست بودجه؛ چالش‌های پیش‌روی کنگره برای لایحه سالانه
زلزله پارس آباد اردبیل را لرزاند
غافلگیری بسیار مهم آمریکا در کمپ تیتین/ سپاه چرا این مقر را هدف قرار داد؟
جهش قیمت نفت و گاز در پی تنش‌های نظامی در تنگه هرمز
پیام سخنگوی وزارت خارجه درباره جنایت جنگی آمریکا در حمله به جشن عروسی
چرا تامین واکسن آنفلوآنزا سخت شده است؟ / توضیح وزیر بهداشت درباره موانع تحریمی
نورنما | تصاویر هوایی از قبل و بعد سیل نپال
پایان هژمونی آمریکا؛ چرا جهان آرزوی شکست واشنگتن در برابر ایران را دارد؟
مخالفت قاطع مجلس با افزایش 100 درصدی تعرفه واردات خودرو
ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز «مضحک» است؛ ایران کنترل را در دست دارد
خشم ترامپ از واکنش ایران به تجاوزهای آمریکا