×
اجتماعی
شناسه خبر : 261534
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/17 ساعت 10:48
واکنش آیت‌الله فاضل لنکرانی به سخنان سلیمانی اردستانی درباره حضرت زهرا(س)

واکنش آیت‌الله فاضل لنکرانی به سخنان سلیمانی اردستانی درباره حضرت زهرا(س)

آیت‌الله فاضل لنکرانی تأکید کرد: مناظره اخیر، جدال آخوند «شیعه» با آخوند «غیر شیعه» بود نه دو روحانی شیعه، زیرا کسی که منکر نصب علی(ع) از طرف خدا شود، شیعه نیست.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی؛ استاد حوزه علمیه در ابتدای درس خارج اصول خود، با اشاره به طرح برخی شبهات در ایام فاطمیه، تأکید کرد که توجه مردم به بزرگداشت حضرت زهرا(س) در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده و امروز نسبت به گذشته چندین برابر شده است.
 
وی، ریشه طرح شبهات را مقاله‌ای دانست که سال‌ها پیش با عنوان «فاطمه زهرا از ولادت تا افسانه شهادت» منتشر شد و گفت که مرحوم والدشان نسبت به تبعات این جریان، هشدار داده بودند.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به منابع متعدد تاریخی اهل‌ سنت، اظهار کرد: وقایع پس از رحلت پیامبر(ص) نه تنها خبر واحد نیست، بلکه در مواردی در بیش از ۱۵ منبع معتبر عامه آمده است.
 
وی تصریح کرد: گزارش‌هایی همچون بیعت‌گیری با تهدید و ارعاب، ماجرای هجوم به خانه حضرت زهرا(س)، آتش زدن در خانه، آسیب به پهلوی حضرت و حتی سقط جنین در منابع متعدد تاریخی، حدیثی و تفسیری اهل‌ سنت ذکر شده است.
 
رئیس مجتمع آموزشی ـ پژوهشی ائمه اطهار(ع) به نقل صحیح بخاری درباره وفات حضرت زهرا(س) در حالی که «ساخطةٌ علیهما» بود، اشاره کرد و افزود: این‌ها مطالبی است که در کتاب‌های خودشان آمده و باید پاسخ آن را بدهند.
 
آیت‌الله فاضل لنکرانی با تأکید بر اینکه سکوت در برابر انکار حقایق مسلم تاریخی، به مظلومیت اهل‌ بیت(ع) کمک می‌کند، یادآور شد: اسناد مربوط به مظلومیت حضرت زهرا(س) در منابع قرون دوم و سوم موجود است، نه اینکه ساخته قرون متأخر باشد.

مناظره اخیر، بین دو آخوند شیعه نبود

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مناظره اخیر اشاره کرد و گفت: این مناظره، بین دو آخوند شیعه نبود، بلکه بین یک آخوند شیعه و یک آخوند غیر شیعه بود، زیرا کسی که نصب امیرالمؤمنین(ع) به دستور خدا را قبول ندارد، شیعه نیست.
 
استاد برجسته خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، اصرار طرف مقابل بر ارزیابی ماجرا از منظر «الهیات» و نه تاریخ، انحرافی است و اساساً نمی‌توان قضایای تاریخی مسلّم را غیر تاریخی بررسی کرد.
 
وی توضیح داد که امیرالمؤمنین(ع) مأمور به صبر بوده‌اند و نقل‌های تاریخی حتی واکنش حضرت به تهدید مهاجمان را ثبت کرده‌اند.
 
وی با انتقاد از برخی هتاکی‌ها و ادعای اعلمیت از سوی افراد کم‌اطلاع، تأکید کرد: مناظره اخیر موجب شد منابع مظلومیت حضرت زهرا(س) بیش‌ از پیش مطرح شود، البته ما به دنبال اختلاف نیستیم، اما انکار حقایق با پررویی قابل تحمل نیست.
 
آیت‌الله فاضل لنکرانی همچنین گفت: برخی از سخنان طرف مقابل پیش‌تر در شبکه‌های وهابی مطرح شده و نشان‌دهنده برنامه‌ریزی برای تحریف تاریخ است.
 
وی، خطاب به حوزه‌های علمیه و طلاب هشدار داد که مراقب نفوذ و سوگیری این جریان‌ها باشند.
 
وی ضمن قدردانی از مردم، هیئت‌های مذهبی و روحانی حاضر در مناظره، تأکید کرد: بیان حقایق مربوط به شهادت حضرت زهرا(س) باید هر سال با قوت ادامه یابد، زیرا مسئله امامت و ولایت هویت شیعه است و قابل چشم‌پوشی نیست.
 
آیت‌الله فاضل لنکرانی از مداحان و خطبا خواست با ارجاع به منابع معتبر اهل‌ سنت و شیعه، این حقایق را برای نسل جوان، مستند و روشن بیان کنند.


نظرات

آخرین اخبار
آماده‌باش اتوبوسرانی تهران برای ماه مهر و مدرسه
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد