×
بین الملل
شناسه خبر : 261477
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/16 ساعت 20:10
اروپا با اسرائیل هم‌پیمان است یا گروگان؟

نورنیوز بررسی می کند؛

اروپا با اسرائیل هم‌پیمان است یا گروگان؟

سفر نخستین مرتس به سرزمین‌های اشغالی، بیش از آن‌که پیام صلح داشته باشد، سندی راهبردی بر استمرار وابستگی آلمان به لابی صهیونیسم و سیاست‌های آمریکا بود؛ وابستگی‌ای که اکنون با افول محبوبیت داخلی، بحران اقتصادی و تقابل افکار عمومی اروپا با جنایات غزه، به نقطه‌ای تعیین‌کننده رسیده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: نخستین سفر فریدریش مرتس به سرزمین‌های اشغالی حامل یک پیام روشن بود: آلمان همچنان در کنار اسرائیل ایستاده است. او در دیدار با «هرتزوگ» از تعهد پایدار بر «دولت یهود» سخن گفت و جنگ غزه را نتیجه‌ تصمیم حماس معرفی کرد؛ روایتی که دقیقاً تکرار ادبیات کاخ سفید و لابی صهیونیستی است. تأکید مرتس بر خلع‌سلاح حماس و امید به اجرای طرح موسوم به «صلح ترامپ» نشان داد که برلین نه‌تنها مستقل نمی‌اندیشد، بلکه در مسیر تثبیت رژیم اشغالگر به‌عنوان محور امنیت غرب عمل می‌کند. این موضع، بخشی از راهبرد تاریخی آلمان در مشروعیت‌بخشی به جنایات تل‌آویو است؛ راهبردی که با ارسال تسلیحات و حمایت سیاسی از نسل‌کشی غزه تکمیل می‌شود.

در همین حال، مرتس با بحران اقتصادی و کاهش محبوبیت داخلی روبه‌روست و تلاش می‌کند با ایجاد همگرایی با لابی صهیونیستی از سقوط سیاسی جلوگیری کند. او می‌داند که رضایت تل‌آویو و واشینگتن، برای استمرار صدراعظمی‌اش به‌مراتب مهم‌تر از رضایت افکار عمومی آلمان است؛ افکاری که امروز در خیابان‌ها علیه نسل‌کشی غزه فریاد می‌زنند و با سرکوب پلیسی پاسخ می‌گیرند.

غرب در بند صهیونیسم؛ اخلاق فرو ریخته، سیاست تابع

کارنامه سران غرب، به‌ویژه آلمان، نشان می‌دهد که آن‌ها نه بر اساس مردم‌سالاری بلکه بر پایه‌ی منافع لابی صهیونیستی تصمیم می‌گیرند. آلمان یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سلاح برای اسرائیل است و از جنگ غزه تا اوکراین، سود صنایع دفاعی‌اش را با خون غیرنظامیان تأمین می‌کند.

افراط‌گرایی علیه پناه‌جویان، حمایت بی‌قید از اشغالگری، و بی‌اعتنایی به خروش جهانی علیه نسل‌کشی در غزه گواهی است بر این واقعیت که حقوق بشر در غرب یک شعار مصرفی است. در حالی‌که میلیون‌ها اروپایی خواستار توقف بمباران و محاصره غزه هستند، تصمیم‌سازان آلمان مسیری کاملاً معکوس را دنبال می‌کنند: سرکوب اعتراضات داخلی، توجیه کشتار، و دفاع سیاسی از تل‌آویو.

سیاست امروز برلین فراتر از یک حمایت دیپلماتیک است؛ این سیاست تلاشی برای بازتولید قدرت ژئوپولیتیک از مسیر جنگ‌افروزی و استمرار وابستگی امنیتی اروپا به آمریکا و اسرائیل است.

نازیسم مدرن؛ اشتراک ایدئولوژیک برلین و تل‌آویو

بررسی تاریخی نشان می‌دهد که ریشه‌ی بسیاری از رفتارهای دولت آلمان امروز، همان ساختار اندیشه نازیستی است: نژادپرستی، نظامی‌گری و جنگ‌محوری. افزایش بودجه‌ی نظامی، گسترش خدمت اجباری و تداوم جنگ اوکراین، بازتاب همین تفکر است.

در سوی مقابل نیز رژیم صهیونیستی با همان شاکله‌ی فاشیستی به اشغال‌گری و نسل‌کشی مشغول است. امروز، در غزه و لبنان و کرانه باختری، همان منطق نازیسم عمل می‌کند: نابودی یک ملت برای تثبیت سلطه. نزدیکی ایدئولوژیک میان برلین و تل‌آویو، راز اصلی همراهی کورکورانه آلمان با جنایات اسرائیل است و سخنان مرتس آن را بار دیگر عریان ساخت.

این هم‌سویی نشان می‌دهد که آلمان اسرائیل را نه شریک، بلکه نیروی اجرای مأموریت‌های تاریک غرب می‌داند؛ همان‌گونه که مرتس قبلاً اعتراف کرده بود: «این کار کثیفی است که اسرائیل برای همه ما انجام می‌دهد». اسرائیل بازوی نیابتی غرب است؛ مأمور برای تضعیف دولت‌های مستقل، مهار محور مقاومت، جلوگیری از نفوذ چین و روسیه و کنترل منابع انرژی غرب آسیا.

اروپا بی‌اراده؛ آلمان همچنان مطیع آمریکا

اگرچه آلمان خود را قدرت اقتصادی اروپا می‌داند، اما در عمل تابع اراده واشینگتن است. حضور هزاران نیروی آمریکایی در خاک آلمان و پیروی بی‌قید اتحادیه اروپا از سناریوهای جنگ‌محور آمریکا – از اوکراین تا اسنپ‌بک علیه ایران – بیانگر این تابعیت ساختاری است.

رفتار تحقیرآمیز اروپا در کاخ سفید، نشست شرم‌الشیخ و ناتوانی اروپا در مخالفت با سیاست‌های اسرائیل، چهره‌ی واقعی این وابستگی را آشکار کرد. امروز آمریکا مسیر سیاسی آینده اروپا را تعیین می‌کند؛ حتی در حوزه مهاجرت، امنیت و ساختار تمدنی. از همین رو جای تعجب نیست که مرتس، در تل‌آویو، با صراحت از ادامه حمایت از اسرائیل سخن گفت؛ زیرا اختیار سیاست خارجی آلمان نه در برلین، بلکه در واشینگتن تعریف می‌شود.

با این حال، موج خشم اجتماعی در اروپا علیه نسل‌کشی غزه رو به گسترش است. اگر این موج تقویت شود، مرتس شاید نتواند حتی دوره‌ی خود را کامل کند؛ این هزینه‌ی تاریخی اتکاء به رژیمی است که مشروعیت خود را در خون کودکان غزه از دست داده است.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترافیک سنگین در خروجی‌های پایتخت و مسیرهای شمال کشور
پیروزی مقتدرانه دختران فوتبالیست ایران؛ برد قاطع 4 بر صفر برابر تاجیکستان
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد
پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 27 شهریور 1405 ؛ دلار سقوط می‌کند؟
اظهارات جنجالی کاتس درباره اردوغان، حماس و ادامه جنگ در منطقه
مأموران خاطی در تبریز بازداشت شدند؛ قوه قضاییه وارد پرونده شد
دروازه‌بان استقلال: سهراب بختیاری‌زاده من را کشف کرد
کاهش ذخایر آب به تهدیدی برای امنیت آبی جهان تبدیل شده است
تمدید دوباره مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کاردانی به کارشناسی 1405 + جدول رشته محل ها
مشاور رهبر انقلاب: درباره بازگشایی تنگه هرمز موضع ایران تغییر نکرده است
طلایی‌نیک: 200 شب حضور حماسی مردم، قدرت اجتماعی ایران را افزایش داد
تیم ملی بسکتبال ایران آماده دیدار نیمه‌نهایی با کره جنوبی
سپاه پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 آمریکا را رهگیری و منهدم کرد
فیلم‌های تلویزیون آخر هفته 26 و 27 شهریور 1405 + جدول پخش شبکه‌ها
یونیسف: بیش از 57 هزار کودک یمنی در دو هفته آواره شدند
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال در طرح جدید اروپا
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
سفارت ایران در لندن: جنایت در میناب با فیلم‌های هالیوودی پنهان نمی‌شود
پادکست | میراث واژه‌ها
جایزه سازمان جهانی بهداشت به پزشک ایرانی حوزه سرطان رسید
شکایت پرسپولیس از یاسر آسانی رد شد؛ پرونده به CAS می‌رود؟
نورنما | عجیب ترین مسابقه اتومبیل‌رانی...
هراز یک‌طرفه می‌شود؛ آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های مازندران
ورود سامانه ناپایدار به گیلان؛ احتمال تگرگ و بارش شدید در ارتفاعات
نورنما | دو قو در فنلاند در حال انجام «رقص عشق»
آغاز بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای کوچک
سردار ابن‌الرضا: سامانه پاتریوت و تاد و موشک‌های تاماهاوک آمریکا را به چالش کشیدیم
وزارت دفاع روسیه از رهگیری و انهدام 641 پهپاد اوکراینی خبر داد
جدول خاموشی برق یاسوج و سایر شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد امروز پنج شنبه 26 شهریور
جدول قطعی برق لرستان امروز پنجشنبه 26 شهریور؛ برنامه خاموشی خرم‌آباد، ازنا و کوهدشت
هشدار منابع یمنی به عربستان؛ حملات به تأسیسات نفتی ادامه دارد
نرخ دینار عراق امروز پنجشنبه 26 شهریور؛ قیمت 100 دینار اعلام شد
وزارت اطلاعات: اجازه نمی‌دهیم خون شهید گرگیچ دستمایه تفرقه شود
راز قتل دو بسیجی در مشهد بعد از 2 ماه فاش شد؛ اعترافات عاملان جنایت
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛ دلار بازهم سقوط کرد