×
بین الملل
شناسه خبر : 261477
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/16 ساعت 20:10
اروپا با اسرائیل هم‌پیمان است یا گروگان؟

نورنیوز بررسی می کند؛

اروپا با اسرائیل هم‌پیمان است یا گروگان؟

سفر نخستین مرتس به سرزمین‌های اشغالی، بیش از آن‌که پیام صلح داشته باشد، سندی راهبردی بر استمرار وابستگی آلمان به لابی صهیونیسم و سیاست‌های آمریکا بود؛ وابستگی‌ای که اکنون با افول محبوبیت داخلی، بحران اقتصادی و تقابل افکار عمومی اروپا با جنایات غزه، به نقطه‌ای تعیین‌کننده رسیده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: نخستین سفر فریدریش مرتس به سرزمین‌های اشغالی حامل یک پیام روشن بود: آلمان همچنان در کنار اسرائیل ایستاده است. او در دیدار با «هرتزوگ» از تعهد پایدار بر «دولت یهود» سخن گفت و جنگ غزه را نتیجه‌ تصمیم حماس معرفی کرد؛ روایتی که دقیقاً تکرار ادبیات کاخ سفید و لابی صهیونیستی است. تأکید مرتس بر خلع‌سلاح حماس و امید به اجرای طرح موسوم به «صلح ترامپ» نشان داد که برلین نه‌تنها مستقل نمی‌اندیشد، بلکه در مسیر تثبیت رژیم اشغالگر به‌عنوان محور امنیت غرب عمل می‌کند. این موضع، بخشی از راهبرد تاریخی آلمان در مشروعیت‌بخشی به جنایات تل‌آویو است؛ راهبردی که با ارسال تسلیحات و حمایت سیاسی از نسل‌کشی غزه تکمیل می‌شود.

در همین حال، مرتس با بحران اقتصادی و کاهش محبوبیت داخلی روبه‌روست و تلاش می‌کند با ایجاد همگرایی با لابی صهیونیستی از سقوط سیاسی جلوگیری کند. او می‌داند که رضایت تل‌آویو و واشینگتن، برای استمرار صدراعظمی‌اش به‌مراتب مهم‌تر از رضایت افکار عمومی آلمان است؛ افکاری که امروز در خیابان‌ها علیه نسل‌کشی غزه فریاد می‌زنند و با سرکوب پلیسی پاسخ می‌گیرند.

غرب در بند صهیونیسم؛ اخلاق فرو ریخته، سیاست تابع

کارنامه سران غرب، به‌ویژه آلمان، نشان می‌دهد که آن‌ها نه بر اساس مردم‌سالاری بلکه بر پایه‌ی منافع لابی صهیونیستی تصمیم می‌گیرند. آلمان یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سلاح برای اسرائیل است و از جنگ غزه تا اوکراین، سود صنایع دفاعی‌اش را با خون غیرنظامیان تأمین می‌کند.

افراط‌گرایی علیه پناه‌جویان، حمایت بی‌قید از اشغالگری، و بی‌اعتنایی به خروش جهانی علیه نسل‌کشی در غزه گواهی است بر این واقعیت که حقوق بشر در غرب یک شعار مصرفی است. در حالی‌که میلیون‌ها اروپایی خواستار توقف بمباران و محاصره غزه هستند، تصمیم‌سازان آلمان مسیری کاملاً معکوس را دنبال می‌کنند: سرکوب اعتراضات داخلی، توجیه کشتار، و دفاع سیاسی از تل‌آویو.

سیاست امروز برلین فراتر از یک حمایت دیپلماتیک است؛ این سیاست تلاشی برای بازتولید قدرت ژئوپولیتیک از مسیر جنگ‌افروزی و استمرار وابستگی امنیتی اروپا به آمریکا و اسرائیل است.

نازیسم مدرن؛ اشتراک ایدئولوژیک برلین و تل‌آویو

بررسی تاریخی نشان می‌دهد که ریشه‌ی بسیاری از رفتارهای دولت آلمان امروز، همان ساختار اندیشه نازیستی است: نژادپرستی، نظامی‌گری و جنگ‌محوری. افزایش بودجه‌ی نظامی، گسترش خدمت اجباری و تداوم جنگ اوکراین، بازتاب همین تفکر است.

در سوی مقابل نیز رژیم صهیونیستی با همان شاکله‌ی فاشیستی به اشغال‌گری و نسل‌کشی مشغول است. امروز، در غزه و لبنان و کرانه باختری، همان منطق نازیسم عمل می‌کند: نابودی یک ملت برای تثبیت سلطه. نزدیکی ایدئولوژیک میان برلین و تل‌آویو، راز اصلی همراهی کورکورانه آلمان با جنایات اسرائیل است و سخنان مرتس آن را بار دیگر عریان ساخت.

این هم‌سویی نشان می‌دهد که آلمان اسرائیل را نه شریک، بلکه نیروی اجرای مأموریت‌های تاریک غرب می‌داند؛ همان‌گونه که مرتس قبلاً اعتراف کرده بود: «این کار کثیفی است که اسرائیل برای همه ما انجام می‌دهد». اسرائیل بازوی نیابتی غرب است؛ مأمور برای تضعیف دولت‌های مستقل، مهار محور مقاومت، جلوگیری از نفوذ چین و روسیه و کنترل منابع انرژی غرب آسیا.

اروپا بی‌اراده؛ آلمان همچنان مطیع آمریکا

اگرچه آلمان خود را قدرت اقتصادی اروپا می‌داند، اما در عمل تابع اراده واشینگتن است. حضور هزاران نیروی آمریکایی در خاک آلمان و پیروی بی‌قید اتحادیه اروپا از سناریوهای جنگ‌محور آمریکا – از اوکراین تا اسنپ‌بک علیه ایران – بیانگر این تابعیت ساختاری است.

رفتار تحقیرآمیز اروپا در کاخ سفید، نشست شرم‌الشیخ و ناتوانی اروپا در مخالفت با سیاست‌های اسرائیل، چهره‌ی واقعی این وابستگی را آشکار کرد. امروز آمریکا مسیر سیاسی آینده اروپا را تعیین می‌کند؛ حتی در حوزه مهاجرت، امنیت و ساختار تمدنی. از همین رو جای تعجب نیست که مرتس، در تل‌آویو، با صراحت از ادامه حمایت از اسرائیل سخن گفت؛ زیرا اختیار سیاست خارجی آلمان نه در برلین، بلکه در واشینگتن تعریف می‌شود.

با این حال، موج خشم اجتماعی در اروپا علیه نسل‌کشی غزه رو به گسترش است. اگر این موج تقویت شود، مرتس شاید نتواند حتی دوره‌ی خود را کامل کند؛ این هزینه‌ی تاریخی اتکاء به رژیمی است که مشروعیت خود را در خون کودکان غزه از دست داده است.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟