×
سیاسی
شناسه خبر : 261449
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/16 ساعت 17:23
با رأی نمایندگان؛ درآمدهای تهاتری شرکت‌های نفتی شفاف می‌شود

با رأی نمایندگان؛ درآمدهای تهاتری شرکت‌های نفتی شفاف می‌شود

نمایندگان مصوب کردند که سهم شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکت‌های اکتشاف و تولید از منابع تهاتری در قالب یک ردیف مشخص برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های مصوب شرکت‌های مذکور منظور شود.

نورنیوز-گروه سیاسی:  نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز (یکشنبه، ۱۶ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی الحاق برخی مواد به بخشی از مقررات مالی دولت (۳)  ماده ۳ این لایحه را پس از اصلاح، تصویب کردند.

ماده ۳ به شرح زیر اصلاح شد:

اعتبارات تهاتری و جمعی خرجی به تفکیک جداول، منابع و جداول مصارف به صورت جداگانه و در ردیف‌های مستقل ثبت می‌شود. منابع تهاتری واگذاری هرگونه دارایی است که در سال مالی بابت مصارف و تعهدات قانونی دولت پیش بینی و به صورت جمعی خرجی در قوانین بودجه‌های سنواتی درج می‌گردد و پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور به مصرف می‌رسد. سهم شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکت‌های اکتشاف و تولید از منابع تهاتری در قالب یک ردیف مشخص برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های مصوب شرکت‌های مذکور منظور می‌شود. پرداخت و هزینه کرد ارزی، ریالی، تهاتری و واگذاری دارایی در اجرای مصوبات مراجع ذی صلاح قانونی خارج از بودجه سنواتی با رعایت اصل ۵۳ و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید در دفاتر خزانه داری کل کشور ثبت گردد.

 محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح کل جایگزین متن ماده ۳ شد اما یک سوال اینجا مطرح است که خواهش می‌کنم روشن شود چون طبیعتا ممکن است ابهامی داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما وقتی تعهدی عمل می‌کنیم یعنی تهاتر در اینجا انجام می‌دهیم یک بحث بود که محاسبه بشود یا نشود که مجلس رأی داد محاسبه بشود یعنی اصلاح کل این کار را انجام داد ولی در تهاتر آیا مجاز هستیم غیر تملک دارایی هزینه کنیم؟

وی افزود: همانطور که شما توضیح دادید یک زمین می‌دهیم یک پروژه تحویل می‌گیریم یا یک دارایی می‌دهیم و یک پتروشیمی می‌سازیم اما این کار که انجام می‌شود به عنوان تهاتر دیگر از اینجا نمی‌توان زمین بفروشیم و حقوق بدهیم.

قالیباف یادآور شد: ما در حوزه مولدسازی از دارایی‌ها مخصوصا دارایی‌های غیرمنقول باید روشن شود کجا هزینه می‌کنیم طبیعتا این‌ها باید به تملک دارایی‌ها برود اگر این تملک دارایی‌ها در جاری برود بعد ما مرتب می‌فروشیم و حقوق می‌دهیم و هزینه‌های جاری می‌دهیم و هزینه‌های اضافی می‌دهیم.

وی افزود: این در بخش دوم اینکه در خزانه انجام شود درست است ولی آیا در مولدسازی مثلا بودجه عمرانی به جای ۱۰۰ درصد ۳۰۰ درصد پول نقد برای آن می‌گذاریم ۷۰ درصد دیگر آن را از کجا می‌گذاریم. این‌ها را باید از تهاتر بگذاریم. در تهاترها اگر در جاری ببریم که نقدی ما است لازم است ابهامات شفاف شود که در متن مذاکرات باقی بماند.

رحمتی معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه در پاسخ، گفت: هرگونه هزینه کرد صرفا به موجب قانون است یعنی خارج از قانون اجازه هیچ هزینه کردی نداریم، اقلام موارد هزینه کرد اعم از اینکه برای چه هزینه کردی استفاده شود صرفا در قانون تامین مالی تعیین شده و در آنجا بابت رد دیون بدهی هایمان مثل تامین اجتماعی و شهرداری‌ها اجازه داده شده است بنابراین اقلام بدهی ما ذیل تملک دارایی‌های مالی است.

وی افزود: دغدغه‌ای که وجود دارد پیرامون نحوه خارج و داخل بودن است که مشمول اصل ۵۲ می‌شود و ممکن است قانونگذار برای سهام اجازه رد دیون داده باشد.

رحمتی تاکید کرد: در قانون برنامه برای تهاتر اجازه داده شده همچنین در قانون تامین مالی برای زمین و انواع دارایی‌ها مثل حقوق دولتی، پروانه بهره برداری، افزایش سرمایه بانک‌ها و رد دیون اجازه داده شده است به همین دلیل صرفا هزینه کردها در چارچوب قانون است.

 قالیباف در ادامه تاکید کرد: ما به هر حال یک نوع فروش داریم که زمین و ساختمان و هر چه است می‌فروشیم یعنی واگذاری دارایی سرمایه‌ای است از آن طرف هم در قانون تامین مالی در مواد ۳۱ و ۳۶ الزام کردیم که هرکدام از آن‌ها بعد حتما باید در حوزه تملک دارایی‌ها بنشیند و هزینه کند این قانون دائمی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دقت کنید که این باید اعمال شود یعنی ما در اینجا نمی‌توانیم یک قانون دائمی را جابه جا کنیم، در اینکه برود خزانه که هم اصل ۵۲ و هم اصل ۵۳ را رعایت کنیم ولی وقتی داریم تملک سرمایه‌ای مالی را یعنی واگذاری سرمایه‌ای را برای هزینه کرد می‌دهیم باید حتما براساس مواد ۳۱ و ۳۶ قانون تامین مالی در تملک دارایی‌ها برود این را گفتم که روشن شود.


نظرات

آخرین اخبار
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است