×
سیاسی
شناسه خبر : 261448
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/16 ساعت 17:31
عارف: حضور معنادار دانشجویان در عرصه های مختلف امنیت و پیشرفت کشور را تضمین می‌کند

عارف: حضور معنادار دانشجویان در عرصه های مختلف امنیت و پیشرفت کشور را تضمین می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر نقش فعال دانشجویان در تحولات کشور، گفت که حضور معنادار آنان در عرصه‌های علمی، اجتماعی و سیاسی، مسیر حرکت و توسعه کشور را بیمه و تضمین می‌کند.

نور نیوز- گروه سیاسی :  محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی درباره اهمیت 16 آذر و روز دانشجو، با تبریک این روز به همه دانشجویان و دانشگاهیان و  با بیان اینکه حادثه 16 آذر و شهادت سه دانشجو بیانگر نگاه مردم و دانشگاه‌ها به کودتای غیرقانونی و غیر اخلاقی آمریکا در داخل خاک ایران بود که رژیم طاغوتی را مجدداً به ایران تحمیل کردند، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در آن زمان و پس از این کودتا جرات کردند و معاون رئیس‌جمهور خود را به ایران فرستادند اما جوانان دانشجو در خوابگاه امیرآباد با او برخورد جدی کردند و پس از آن نیز حوادث دانشگاه تهران رخ داد که نقطه‌ عطفی جدی در انقلاب و جنبش اسلامی ایران شد.

عارف با اشاره به اینکه سه دانشجوی مسلمان شهید شده در حادثه 16 آذر وابسته به جریانات اسلامی بودند که در دانشگاه‌ها شکل گرفت، تاکید کرد: جنبش دانشجویی ایران در دهه 20 شمسی با ابتکار مرحوم آیت‌الله سیدمحمود طالقانی و مهندس مهدی بازرگان شکل گرفت و پس از 16 آذر، جنبش‌های دانشجویی روند خوب و پایداری را با همکاری بازاریان ایجاد کردند که در نهایت نقطه وصل و تمرکز بازار و دانشگاه به قیام 15 خرداد منجر شد و روحانیت نیز به این دو بدنه اجتماعی اضافه شدند و این سه جریان پشت سر رهبری انقلاب قرار گرفتند که در نهایت انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 57 پیروز شد.

معاون اول رئیس جمهور با گرامیداشت یاد و خاطره سه دانشجوی مسلمان شهید در حادثه 16 بازار و همچنین سایر شهدای دانشجو در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: روز 16 آذر را به دلیل نقش جوانان در همه صحنه‌ها به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی گرامی می‌داریم؛ امکان ندارد هیچ صحنه‌ مهم و راهبردی همانند دفاع مقدس 8 ساله و دوران سازندگی بعد از انقلاب را نام ببریم که جوانان و دانشجویان نقش کلیدی در آن نداشته باشند.

عارف تصریح کرد: حضور معنا‌دار جوانان و دانشجویان حرکت کشور را بیمه کرده است که باید از این انگیزه و نشاط جوانان و همچنین از دانشمندان برجسته جوان در جهت حل مشکلات کشور به خوبی استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور درباره  رویکرد دولت چهاردهم نسبت به دانشگاه و علم و فناوری، گفت: با وجود همه مشکلات از جمله تحریم‌ها، روند رشد علم و فناوری کشور خوب بوده است. تلاش ما این‌ است که پیشرفت‌های علمی تاثیر خود را بر سایر حوزه‌ها بگذارد. در برخی بخش‌ها مثل‌ حوزه دفاعی این تاثیرگذاری زیاد بوده و به برکت نشاط و انگیزه جوانان و دانشمندان کشورمان، ما در این زمینه در شرایط خوبی هستیم اما در برخی بخش‌ها هم تاثیرگذاری پیشرفت‌های علمی زیاد نبوده است.

وی ادامه داد: راهبرد دولت چهاردهم این است که توسعه فناوری‌های پیشرفته را در اولویت جدی قرار دهد زیرا در سند چشم انداز توسعه تاکید شده است که باید در این زمینه جایگاه اول منطقه را به دست آوریم. از سویی با پیشرفت در این زمینه می‌توانیم مطالبات مردم را پاسخ دهیم و آنها نتیجه پیشرفت فناوری را در زندگی خود حس کنند.

عارف درباره رویکرد دولت نسبت به توجه به معیشت اساتید نیز بیان کرد:  از ماه‌های اول دولت چهاردهم، معیشت و مسکن اساتید به خصوص اساتید جوان را پیگیری کرده ایم. با خودروسازان نیز برای تامین خودرو اساتید نیز گفتگوهایی انجام شده است.‌همین روند را نیز برای دانشجویان دنبال می‌کنیم زیرا معتقدیم دانشجو برای این اینکه با آرامش تحصیل کند باید نیازهای حداقلی اش تامین شود. امیدواریم قداماتی که آغاز کرده‌ایم به زودی به نتیجه برسد.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین درباره لزوم تغییر سازوکار اداره دانشگاه‌ها، بیان کرد: با سازوکار اداره فعلی دانشگاه‌ها نمی‌توانیم به جهش در زمینه علم و فناوری دست یابیم. کسب مرجعیت علمی و پیشرفت فناوری به خصوص در زمینه هوش مصنوعی مورد تاکید مقام معظم رهبری است و برای کسب این جایگاه باید تغییراتی در مدیریت دانشگاه‌های بزرگ ایجاد کرده تا نگاه دولت به دانشگاه مثل یک اداره نباشد. انتظار ما از دانشگاه این است که مشکلات و ناترازی‌های کشور را حل کند که شاید اول ناترازی چگونگی اداره دانشگاه باشد و دانشگاه اول باید این نوع ناترازی را حل کند.


اخبار مرتبط
اعتماد ایرانیان خارج، ستون راهبرد سرمایه‌گذاری دولت چهاردهم است
دوشنبه 1404/09/17 ساعت 13:28
معاون اول رئیس‌جمهور:
اعتماد ایرانیان خارج، ستون راهبرد سرمایه‌گذاری دولت چهاردهم است
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در «نخستین همایش رتبه‌بندی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط» با تأکید بر ضرورت جلب اعتماد ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری، اعلام کرد دولت چهاردهم به دنبال تضمین حفظ سرمایه و تضمین بهره‌برداری آزاد از سود آن است. او همچنین بنگاه‌های کوچک و متوسط را محور تحول اقتصادی و اشتغال پایدار کشور دانست.
رویایی از دانشگاه که باید اشاعه شود
دوشنبه 1404/09/17 ساعت 09:30
سیدمحمد بهشتی‌شیرازی:
رویایی از دانشگاه که باید اشاعه شود
توقعی که از دانشگاه در ایران می‌رود این است که ماموریت اصلی‌اش را بر پرورش شهروند خوب متمرکز کند و این شهروند خوب را هم به بهانه تولید علم پدید آورد. دانشگاه در ایران به دلایلی که نیاز به بحث دارد از یک چنین مداری خارج شده است.
عارف: نباید درهای حضور اساتید و دانشجویان ایرانی در  مجامع دانشگاهی بین‌الملل را ببندیم
دوشنبه 1404/09/10 ساعت 16:15
چهارمین جلسه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی؛
عارف: نباید درهای حضور اساتید و دانشجویان ایرانی در مجامع دانشگاهی بین‌الملل را ببندیم
معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت ایجاد یک الگوی حکمرانی داده‌ها در بخش حاکمیتی تأکید کرد و گفت: نباید درها را بر روی اساتید و دانشجویان ایرانی برای حضور در کنفرانس‌ها و مجامع دانشگاهی بین‌المللی ببندیم.
نظرات

آخرین اخبار
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد