×
سیاسی
شناسه خبر : 261408
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/16 ساعت 13:57
روایت رئیس قوه قضاییه از دستورالعمل 4 ماده‌ای تا لایحه 70 ماده‌ای حجاب

روایت رئیس قوه قضاییه از دستورالعمل 4 ماده‌ای تا لایحه 70 ماده‌ای حجاب

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز (یکشنبه، 16 آذر) در مراسم روز دانشجو که در سالن اجتماعات بین‌المللی غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد روایتی از جلسه هشتم فروردین 1402 درباره مسئله حجاب ارائه کرد؛ جلسه‌ای که به گفته او با حضور همه دستگاه‌های مسئول تشکیل شد و از دستورالعمل چهارماده‌ای تا لایحه 70 ماده‌ای امروز مسیر پرچالشی را طی کرده است.

نورنیوز- گروه سیاسی: وی با اشاره به حوادث کودتای ۱۳۳۲، افزود: دانشجویان با شجاعت و بیداری خود در آن دوران ایستادگی کردند و بسیاری در دفاع از حق و عدالت جان خود را از دست دادند. امروز نیز این روحیه باید در دانشگاه‌ها زنده و به عمل تبدیل شود.

وی ضمن بیان تأسف از فرصت محدود حضور خود بین دانشجویان دانشگاه زنجان، ادامه داد: شنیدن دغدغه‌ها و مشکلات نسل جوان حس مسئولیت و انگیزه اقدام را در مسئولان افزایش می‌دهد.

محسنی‌ اژه‌ای عدالت را از ارزش‌های بنیادی انسان‌ها برشمرد و اضافه کرد: اجرای عدالت در همه زمینه‌ها نه‌تنها خواست انبیا و اولیا، بلکه مطالبه عقلای منصف است، حتی افراد با اهداف مادی نیز به اهمیت عدالت اعتراف دارند.

دانشگاه‌ها باید محل مطالبه‌گری دانشجویان باشند

او تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید محلی برای ابراز آزادانه اندیشه و مطالبه‌گری دانشجویان باشند تا نسل جوان نقش مؤثری در پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور ایفا کند و از دانشجویان خواست خود را برای پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری آماده کنند. فردی که امروز مطالبه‌گر است، فردا به‌عنوان مدیر یا مسئول باید عملکرد مسئولانه داشته باشد.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه همه انسان‌ها ممکن است خطا کنند، ابراز کرد: بخش مهمی از جامعه و دستگاه‌های نظارتی باید زمینه اصلاح و بازگشت خطاکاران را فراهم کنند. توبه و فرصت جبران، از نعمت‌های الهی است که باید در فرهنگ ما نمود داشته باشد. 

وی اضافه کرد: دانشجو باید یاد بگیرد نقد سازنده و اثرگذار ارائه دهد، نقدی که هم جامعه را هوشیار کند و هم از سوءاستفاده دشمنان جلوگیری کند، ادبیات و زمان بیان نقد بسیار مهم است.

او با اشاره به ناهنجاری‌های اجتماعی اعم از مسائل مرتبط با حجاب، تصریح کرد: مسئولیت اصلاح این مسائل صرفاً برعهده قوه قضاییه نیست و همکاری همه اقشار در این زمینه جامعه ضروری است. اقدامات انجام‌شده کافی نیست و باید با رویکرد جامع، زمینه پیشگیری و اصلاح فساد فراهم شود.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود درباره قوانین و دستورالعمل‌ها، گفت: اجرای دقیق قوانین موجود بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد اثرگذاری لازم برای حل مسائل را دارد و نیازی به انتظار برای تصویب قوانین جدید نیست. 

محسنی اژه‌ای در پاسخ به انتقاد دانشجویان درباره طولانی بودن زمان رسیدگی پرونده‌ها، بیان کرد: زمان رسیدگی به پرونده‌های بزرگ قضایی ممکن است از دو ماه تا دو سال طول بکشد و اعلام جدول زمانی دقیق به‌دلیل پیچیدگی‌های کارشناسی و حقوقی ممکن نیست. 

 او بر اهمیت برگزاری دادگاه‌های علنی برای افزایش شفافیت و اعتماد عمومی تأکید کرد و گفت: محدودیت‌های قانونی و حفظ حقوق متهمان مانع انتشار همه جزئیات قبل از صدور حکم است.

مبارزه با فساد باید مؤثر و کارآمد باشد

رئیس قوه قضاییه همچنین درباره مبارزه با فساد، اظهار کرد: هدف ما مبارزه علمی و حرفه‌ای است، نه ایجاد جو ترس برای فعالان اقتصادی. باید امنیت سرمایه‌گذاران حفظ و جلوی سوءاستفاده گرفته شود.

محسنی اژه‌ای تاکید کرد: مبارزه با فساد باید مؤثر و کارآمد باشد و همزمان کرامت انسانی رعایت شود و فضای ترس برای فعالان اقتصادی سالم ایجاد نگردد.

وی با اشاره به اهمیت فراهم کردن زمینه بازگشت خطاکاران و توبه آن‌ها، روش نقد سازنده، ادبیات و زمان‌بندی مناسب برای مطالبه‌گری و نقش دانشگاه‌ها در تربیت مدیران پاسخگو، خاطرنشان کرد: اجرای قوانین موجود، با تعامل و همراهی جامعه، دانشجویان و دستگاه‌های نظارتی می‌تواند بیشترین اثرگذاری را داشته باشد.

روایت رئیس قوه قضائیه از جلسه معروف 8 فروردین ماه ۱۴۰۲

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، در سخنانی در جمع دانشجویان دانشگاه زنجان، جزئیاتی از جلسه مهم هشتم فروردین ۱۴۰۲ درباره مسئله حجاب را تشریح کرد. او گفت این جلسه «بعد از نماز مغرب و عشا» با حضور وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارشاد، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئول ستاد امر به معروف و دیگر مدیران مرتبط تشکیل شد.

اژه‌ای افزود: «گفتم من نشستم قوانین را بررسی کرده‌ام و می‌خواهم برای شما توضیح بدهم. با همین قوانین تا زمان اصلاح، می‌توان کار را پیش برد.» به گفته او، حاضران خواستار یک جلسه تکمیلی شدند و یک روز بعد «یک دستورالعمل چهار ماده‌ای» از سوی دستگاه‌ها ارائه شد. اژه‌ای تأکید کرد: «گفتم اشکالاتی که پیدا می‌کنم به عهده من است.»

او ادامه داد که پس از طرح دوباره موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تهیه لایحه‌ای رسمی الزامی شد: «ظرف همان یک ماه، بلکه چند روز کمتر، لایحه ۹ ماده‌ای را تهیه کردم و برای شهید رئیسی و آقای قالیباف فرستادم تا نظراتشان را بدهند.» به گفته او این لایحه پس از بررسی، به دولت ارسال شد و در دولت به ۱۵ ماده و در مجلس به «۷۰ ماده» افزایش یافت؛ لایحه‌ای که «هنوز ابلاغ نشده است».

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به ناهنجاری‌های اجتماعی، تأکید کرد: «این مسائل فقط وظیفه قوه قضاییه نیست و همه مردم و دستگاه‌ها مسئول‌اند.» او در بخش دیگری از سخنان خود مبارزه با فساد را نیازمند «روش علمی» دانست و هشدار داد که «اگر مبارزه بر پایه جوسازی باشد، فعال اقتصادی سالم متضرر می‌شود.»


نظرات

آخرین اخبار
بهای نفت از مرز 100 دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی
قطع برق در برخی مناطق کویت پس از حملات پهپادی
چرا به پیروزی خود اطمینان داریم ؟
غریب آبادی:‌ حمله به یک کشور مستقل، تجاوز عریان است
رئیس قوه قضاییه: مردم با حضور در خیابان‌ها دشمن را ناامید کردند
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا