×
اجتماعی
شناسه خبر : 261256
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/15 ساعت 23:20
سرانه آب تجدیدپذیر کشور به 66 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است

سرانه آب تجدیدپذیر کشور به 66 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اعلام کرد: سرانه آب تجدیدپذیر کشور که پیش از این حدود 103 میلیارد مترمکعب بود، به دنبال خشکسالی‌های چند سال اخیر سال گذشته به 66 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

نورنیوز- گروه اجتماعی:  هاشم امینی روز جمعه در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب افزود: نگاه ما در مصرف آب باید در همه حوزه‌ها از جمله کشاورزی، شرب و صنعت تغییر کند و همراه با سیاست‌های توسعه پایدار، بتوانیم زندگی در این سرزمین را حفظ و آینده را نیز تضمین کنیم.

وی در باره تدوین شیوه‌نامه تشویق مشترکان به بازچرخانی آب و استفاده از پساب‌ها، ادامه داد: در این شیوه‌نامه، مشوق‌های ویژه‌ای برای استفاده از آب خاکستری، آب باران و پساب برای مشترکان پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاصلاب کشور خاطزنشان کرد: این اقدامات شامل استفاده از پساب در فضای سبز، فلاش‌تانک و تغذیه سفره‌های زیرزمینی است و برای تحقق این مهم، نیازمند همراهی و مشارکت فعال سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها هستیم.

آبرسانی به ۱۳۰۸ روستا در سال جاری

مدیرعامل آبفا، هدف‌ دولت را ارتقای شاخص‌ بهره‌مندی از آب در مناطق کمتر توسعه یافته عنوان و تصریح کرد: در قالب طرح جهاد آبرسانی، سال گذشته ۲۴۳۷ روستا با جمعیت ۱.۳ میلیون نفر از آب شرب پایدار برخوردار شدند.

وی ادامه داد: امسال نیز که آبرسانی و رفع تنش آبی از ۲۰۰۰ روستای کشور هدف‌گذاری شده، تاکنون عملیات اجرایی تامین آب شرب پایدار در ۱۳۰۸ روستا با جمعیت ۵۰ هزار نفر به اتمام رسیده است.

۱۹۳ طرح فاضلاب آماده اجرا

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب همچنین با بیان اینکه ۵۸ درصد جمعیت ایران تحت پوشش شبکه فاضلاب شهری و روستایی هستند، خاطرنشان کرد: با ۳۲۴ مدول تصفیه‌خانه فاضلاب حدود ۸ میلیارد مترمکعب پساب تولیدی در کشور تصفیه می‌شود.

امینی ادامه داد: ۱۹۳ طرح فاضلاب در مناطق مختلغ دردست اجراست که برای تکمیل آنها به حدود ۴۲۰ همت نیاز داریم.

وی در خصوص موضوع آب‌شیرین‌کن‌ها برای تامین آب شرب مناطق کم آب کشور هم گفت: ۹۱ آب شیرین‌کن با ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار مترمکعب در سطح کشور فعال و ۱۶ طرح آب شیرین‌کن نیز در حال احداث است.

مدیرعامل آب و فاضلاب کشور با اشاره به اختلاف قابل‌توجه بهای آب شرب مصرفی در قیاس با یک بطری آب معدنی در بازار، گفت: نرخ خرید یک مترمکعب آب بسته‌بندی شده برای مصرف‌کننده ۳۳ میلیون تومان است، در حالی که همان حجم آب با کیفیتی مشابه، با قیمت حدود ۸۷۰ تومان از طریق شبکه آبرسانی در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد.

امینی درباره ضرورت مدیریت مصرف آب خاطرنشان کرد: قیمت آب شرب شهری برای مصرف‌کنندگان تا سقف الگوی تعیین‌شده حدود ۸۷۰ تومان به ازای هر مترمکعب است، درحالی که هزینه پرداختی برای آبی که با کیفیت مناسب شرب و بهداشت در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد در مقایسه با ارزش واقعی آن بسیار متفاوت است.

وی درباره تفاوت چشمگیر قیمت آب شبکه شهری با آب معدنی ادامه داد: اگر یک بطری ۳۳۳ سی‌سی آب معدنی را حدود ۱۰ هزار تومان در بازار در نظر بگیریم، بهای یک مترمکعب آب بسته‌بندی شده(بطری) حدود ۳۳ میلیون تومان می شود، درحالی که این حجم آب با کیفیتی مشابه و با قیمت ۸۷۰ تومان به مشترکان عرضه می شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب در باره وضعیت مصرف آب در پایتخت نیز گفت: الگوی تعیین‌شده برای مصرف آب در استان تهران حدود ۱۳۰ لیتر برای هر نفر در شبانه‌روز است و البته میانگین مصرف مشترکان(در حال حاضر) حدود ۱۹۶ لیتر است.


ایرنا
کلید واژگان
خشکسالیآبکم آبی
نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است