×
اجتماعی
شناسه خبر : 261252
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/15 ساعت 16:59
دادستان کل کشور: دانشجویان جز سرمایه‌های کشور هستند

دادستان کل کشور: دانشجویان جز سرمایه‌های کشور هستند

دادستان کل کشور با گرامیداشت 16 آذر، روز دانشجو گفت: دانشجویان جز سرمایه‌های کشور هستند و دانشگاه‌ها باید محل تضارب آرا، شکل‌گیری ایده‌های نو و تجربه‌ورزی اجتماعی باشند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هجدهمین جلسه شورای معاونین دادستانی کل کشور به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور و با حضور معاونین دادستانی کل برگزار شد.

دادستان کل کشور در این نشست با اشاره به اهمیت امنیت غذایی و نقش نهاده‌های دامی در ثبات تولیدات کشور اعلام کرد: با توجه به اخلال در فرایند تامین نهاده‌های دامی، موضوع به صورت ویژه در دستور کار دادستانی کل کشور قرار گرفته و معاونت ذیربط در دادستانی کل وظیفه بررسی همه ابعاد قضیه را برعهده دارد تا چنانچه در بررسی‌ها دستگاه‌های دولتی یا بخش خصوصی کوتاهی نموده باشند طبق ضوابط قانونی برخورد شود؛ چرا که اختلال در چرخه تولید مستقیماً بر امنیت معیشت مردم اثر می‌گذارد و از همین رو، جزو اولویت‌های نظارتی و قضایی دادستانی قرار دارد. 

وی سپس با اشاره به ۱۲ آذر، روز قانون اساسی گفت: قانون اساسی، یک سند جامع و راهبردی برای هدایت ارکان مختلف کشور است و عمل به آن نیازمند همکاری همه قوا است. 

موحدی تاکید کرد: قوه قضاییه وظیفه مطالبه‌گری را برعهده دارد، اما اجرای صحیح قوانین بدون نقش‌آفرینی مؤثر مجلس در حوزه ریل‌گذاری و تصویب قوانین به‌روز و متناسب با شرایط جامعه، امکان‌پذیر نیست. 

وی افزود: هیئت اجرایی نظارت بر اجرای قانون اساسی نیز با عضویت دادستان کل و وزیر دادگستری، از مهم‌ترین سازوکارهای نظارتی کشور است و باید به‌گونه‌ای عمل شود که هرگونه انحراف یا ترک فعل در مسیر اجرای قانون اساسی شناسایی و برطرف گردد.

دادستان کل کشور در ادامه با گرامیداشت ۱۶ آذر، روز دانشجو اظهار کرد: دانشجویان جز سرمایه‌های کشور هستند و دانشگاه‌ها باید محل تضارب آرا، شکل‌گیری ایده‌های نو و تجربه‌ورزی اجتماعی باشند. 

موحدی گفت: کرسی‌های آزاداندیشی که از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته، بستر طلایی برای رشد سیاسی و فکری دانشجویان است و لازم است بررسی شود که چه میزان از این ظرفیت بالفعل شده و دانشگاه‌ها تا چه اندازه توانسته‌اند میدان واقعی برای بیان اندیشه‌ها ایجاد کنند.

وی افزود: دانشجویان در مسائل اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و اجتماعی صاحب تحلیل‌اند و اگر میدان واقعی برای آنان فراهم شود، بخش مهمی از راه‌حل‌های کشور از دل همین محیط علمی بیرون می‌آید لذا معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور، عملکرد دانشگاه‌ها را در تحقق این مهم ارزیابی نماید که تا چه حد دانشگاه‌ها کرسی‌های آزاداندیشی را عملیاتی نموده‌اند. 

دادستان کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود، به اقدامات دادستانی کل در حوزه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، موضوعات مهمی در این حوزه دنبال شده که برخی از آنها کمتر برای افکار عمومی تشریح شده است. 

موحدی از جمله این موارد را پیگیری حقوقی موضوع آلودگی رود ارس دانست و توضیح داد: این مسئله اثرات مستقیم بر سلامت، محیط‌زیست و حتی فعالیت‌های اقتصادی در مناطق مرزی دارد و از همین رو با جدیت پیگیری شده و با نتیجه رسیده است.

دادستان کل کشور همچنین نقش ایران در نشست های دادستان‌های عضو سازمان اکو را یادآور شد و گفت: ایران از پایه‌گذاران این دیپلماسی قضایی بوده و نخستین نشست آن در کشورمان برگزار شده است و همین سابقه نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران همواره نقش جدی درسازوکارهای منطقه‌ای داشته است.

وی در بخش پایانی سخنان خود به مسائل فرهنگی پرداخت و با هشدار نسبت به برنامه‌ریزی آرام و تدریجی دشمن در حوزه فرهنگ گفت: دشمن با روش‌های نرم و بلندمدت فعالیت می‌کند و لازم است دستگاه‌ها با هوشیاری کامل عمل کنند.

موحدی همچنین به پیگیری تحقق شعار سال اشاره و تاکید کرد: شعار سال باید به‌صورت واقعی و نه شعاری مطالبه شود و از دستگاه‌ها خواسته شود گزارش دهند که چه اقداماتی در مسیر تحقق این شعار انجام داده‌اند. 

دادستان کل کشور همچنین با اشاره به نزدیکی انتخابات بیان کرد: این موضوع نیز از مسائل مهم کشور است و دستگاه‌های مسئول باید به‌صورت دقیق، هوشمندانه و مطابق موازین قانونی آن را پیگیری کنند.

در ادامه این جلسه، هر یک از معاونین دادستانی کل کشور نیز گزارشی از مسائل، تحولات و اخبار مرتبط با حوزه تخصصی خود ارائه کردند و آخرین وضعیت پرونده‌ها و اقدامات اجرایی در بخش‌های مختلف تشریح شد.


نظرات

آخرین اخبار
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب
حزب‌الله عراق در سوگ آیت‌الله شبیری زنجانی؛ میراث علمی او ماندگار است
شورش رسانه‌های آمریکا علیه ترامپ؛ پوشش رئیس‌جمهور متوقف شد
ارتحال آیت الله شبیری زنجانی ضایعه اسفبار دینی و فرهنگی است
توصیه‌های آزمون و رضاییان به نوجوانان؛ از خواب و تغذیه تا آینده‌نگری
جنایت جنگی علیه جنوب لبنان؛ حمله با بمب‌های فسفری
جزییات جدید از وضعیت شیوع کرونا وآنفولانزا در ایران/ وزارت بهداشت هشدار داد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
کمبود گازوئیل اقتصاد جهان را تحت فشار می‌گذارد؛ چشم‌انداز بازار تا 2027
بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار 230 هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟
وزیر اقتصاد: آغاز اصلاح ساختار 30 بانک
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ آیا زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران به صدا درآمده است؟
پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار در کمین شکست مرز 230 هزار تومان
دیپلماسی چین در قبال ایران و اوکراین
رایزنی وزیران خارجه پاکستان و فرانسه در نیویورک؛ محوریت ایران و فلسطین
دو مصدوم در واژگونی آمبولانس در محور ایلام-مهران
«کووید 19» چگونه فعال شد؟
نگرانی شدید سازمان ملل درباره یمن؛ احتمال گسترش دوباره درگیری‌ها
درخواست ترکیه از آمریکا برای پایان سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل
سقوط مرگبار بالگرد در آمریکا؛ دو نفر کشته شدند
سپاه: وحدت و ایستادگی میراث راهبردی دفاع مقدس است
شکست حزب دموکرات مسیحی به رهبری مرتس
تمرین تیم ملی با حضور لژیونرها داغ شد؛ آزمون و طارمی آمدند + فیلم
دولت چهاردهم علیه مقررات زائد؛ 90 هزار مقرره در کشور شناسایی شد
شروع عصر زیدان در فرانسه با یک خاطره ویژه از امباپه
مسکو: روسیه نه اروپا را تهدید می‌کند و نه از کسی باج می‌گیرد
سخنگوی قوه قضائیه: برای تنگه هرمز باید یک نظام حقوقی شکل بگیرد
جزئیات متفاوت از شیوه فیلم‌سازی اصغر فرهادی؛ اهمیت صدا در سینمای ایران
پزشکیان: اقدامات آمریکا زمینه‌ساز افزایش همگرایی میان کشورهای اسلامی شده است
جزییات و زمان افزایش یارانه حکمت بازنشستگان نیروهای مسلح اعلام شد
بازسازی 100 مدرسه در سیستان‌وبلوچستان و هرمزگان توسط ارتش
اطلاعیه مهم درباره آخرین وضعیت تأمین واکسن آنفلوانزا
راه‌اندازی تیم‌های واکنش سریع برای حفاظت اضطراری از زیگورات چغازنبیل
آیت الله مکارم‌شیرازی: فقدان آیت الله شبیری زنجانی ضایعه‌ای سنگین برای جامعه مؤمنان است