×
بین الملل
شناسه خبر : 261251
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/15 ساعت 16:43
طوفان الاقصی «هویت امنیتی» و «برتری فناوری» اسرائیل را فرو ریخت

الاخبار؛

طوفان الاقصی «هویت امنیتی» و «برتری فناوری» اسرائیل را فرو ریخت

تصمیم تل‌آویو برای محدودسازی استفاده افسران صهیونیست از فناوری، افول برتری فنی تل‌آویو پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» را آشکار ساخته و نشان می‌دهد که این رژیم از ترس نفوذ دشمنان، به امنیت پیشگیرانه متوسل شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تنها یک رویداد میدانی نبود بلکه شوک عمیقی به آن چیزی وارد کرد که کارشناسان امنیتی تل‌آویو آن را«هویت امنیتی» و یکی از «ستون‌های اقتدار و قدرت» آن یعنی «برتری فناوری» می‌خواندند.

پس از گذشت ۲ سال و یک ماه از این عملیات، پس لرزه‌های آن همچنان حس می‌شود و آخرین مورد آن یک دستورالعمل نظامی داخلی است که در رسانه‌های عبری منتشر و از افسران ارشد ارتش خواسته شده از دسامبر در هیچ فعالیت نظامی از سیستم‌عامل «اندروید» استفاده نکرده بلکه فورا به گوشی‌های آیفون که با سیستم‌عامل «آی‌اواس» کار می‌کنند، روی آورند.

این تصمیم به این معنی است که یکی از گسترده‌ترین سیستم‌های اطلاعاتی منطقه غیرمستقیم اعتراف می‌کند آنچه پیش از این یک ابزار کمکی در جمع‌آوری اطلاعات از دشمن و یا شکافی برای نفوذ به نیروهای آن بوده، اکنون خود به تهدیدی علیه امنیت «اسرائیل»» تبدیل شده است، هک احتمالی این گوشی‌های همراه و سایر دستگاه‌ها و سیستم‌های هوشمند از جمله خودروها، نه تنها حریم خصوصی کاربر را تهدید می‌کند بلکه می‌تواند اسرار نظامی و امنیتی، ارزیابی‌های اطلاعاتی و موقعیت پایگاه‌های نظامی اعلام نشده و حتی مکان حضور افسران و برنامه رفت‌وآمد آنها را افشا کند.

اما در حال حاضر چه چیزی«اسرائیل» را به چنین اقدامی سوق داده است؟ روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان در پاسخ به این سوال نوشته است: پاسخ این سوال می‌تواند در چگونگی درگیری‌های جدید و غیر متعارف نهفته باشد چراکه بخش اصلی جنگ‌های کنونی نه فقط با جنگنده‌ها و تانک‌ها، بلکه با کدهای سیستم‌ها و هک‌های نرم‌افزاری مدیریت می‌شوند تا جایی که سیستم‌های هوشمند به میدان جنگ پنهان میان گروه‌های متخاصم و همپیمان تبدیل شده‌اند و این در مورد «اسرائیل» و دشمنان آن و حتی میان «اسرائیل» و همپیماناناش نیز صدق می‌کند.

در جهانی که دیگر صنعت الکترونیکی مصرفی مختص یک کشور نیست به ویژه که تولیدات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری توسط شرکت‌های چند ملیتی جهانی تولید می‌شوند و این شرکت‌ها شامل کشورهایی با منافع متضاد است، خطر از چیزی که مصرف‌کننده آن را روی سیستم خود نصب و راه‌اندازی می‌کند، فراتر رفته و به آنچه توسط شرکت سازنده یا شرکای آن قبل از رسیدن محصول نصب می‌کنند، رسیده است و این در حالی است که تعداد ورودی‌های امنیتی در این سیستم جهانی، احتمال هک و نفوذ را افزایش می‌دهد، بر این اساس «اسرائیل» که بخش بزرگی از قدرت خود را روی استفاد از این شکاف‌ها ایجاد کرده، به خوبی می‌داند که دشمنان و حتی همپیمانان می‌توانند از این تجهیزات علیه این رژیم استفاده کنند.

تصمیم اخیر «اسرائیل» تنها به گوشی‌های همراه محدود نبوده بلکه صدها دستگاه خودروی تولید چین از افسران ارشد گرفته شده است چراکه سامانه‌های حرکتی و ارتباطی تعبیه شده در آنها داده‌های مهم و حساسی همانند مسیرهای حرکت و موقعیت خودروها را ثبت و برای شرکت‌های سازنده ارسال می‌کنند و این امکان تهیه نقشه آنلاینی از رفت‌وآمدهای فرماندهان نظامی را فراهم می‌کند.

در مورد گوشی‌های همراه، مجوز استفاده انحصاری از آیفون به این دلیل است که این گوشی ساخت آمریکا بوده و امن‌تر است اما «اسرائیل» بهتر از دیگران می‌داند که آیفون هم امن نیست و بارها خود آن را هک کرده است.

با این وجود اینجا انتخاب میان بد و بدتر است نه بین خوب و بد، به این معنا که وقتی تل‌آویو می‌گوید به آیفون اطمینان دارد در واقع سطح کم‌ خطر را انتخاب کرده است و این نشان‌دهنده یک «تفکر امنیتی» مبتنی بر احتیاط است که می‌گوید برتری فناوری تنها با توان هک کردن دشمنان سنجیده نمی‌شود بلکه به قدرت مقابله با حملات سایبری است حتی اگر به منزله اذعان به شکنندگی نسبی باشد و نتیجه روشن است: هیچ فناوری بی‌طرفی وجود ندارد، هر دستگاه هوشمند، هر برنامه و هر به‌روزرسانی محصول شبکه جهانی ناشی از منافع و سیاست‌ها است و می‌تواند حاوی ابزارهای جاسوسی یا ردیابی باشد که کاربر از آنها بی‌اطلاع است.

 با افزایش تولیدکننده‌ها و برنامه‌نویس‌ها، سطوح تهدید، پتانسیل نقض و آسیب‌پذیری‌ها نیز افزایش می‌یابند، بر این اساس «اسرائیل» که برای ایجاد قابلیت‌های نفوذ بی‌سابقه، میلیاردها هزینه کرده، امروز می‌بیند مجبور است اقدامات پیشگیرانه‌ای را مشابه آنچه به کشورهای ضعیف توصیه می‌شود، اتخاذ کند چراکه فناوری، یک اسلحه یک طرفه نیست و در صورتی که صاحبان دستاوردهای هجومی نتوانند خود را از نظر دفاعی تقویت کنند، این دستاوردها به تنهایی کافی نیستند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی و مسلحانه ارتش آمریکا را می‌دهیم
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت وجود ستاد تبلیغات جنگ
بایرن مونیخ قهرمانی خود در بوندس‌لیگا را قطعی کرد
زخمی شدن 3 دانشجو در تیراندازی آیووا
دعوت از ایرانیان خارج وداخل کشور برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور
فاتح نبرد بزرگ لیگ برتر انگلیس مشخص شد
خداحافظی آمریکا با بنزین 3 دلاری
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از حمله به ایران
افزایش شدید قیمت سوخت در ایرلند
رایزنی شهباز شریف با پزشکیان/قدردانی پاکستان از مواضع سازنده ایران
اهدای نشان فداکاری اعطاییِ فرمانده شهید کل قوا به خانواده شهید امیر سپهبد موسوی
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند
بازداشت عامل انتشار مطالب ضد نیروهای مدافع وطن
بخشنامه فروش و تهاتر ساختمان‌های دولتی آسیب‌دیده در جنگ ابلاغ شد
چند کشور و نهاد بین‌المللی به ایران کمک بشردوستانه کردند؟
صندوق‌های ثروت ملی 6عضو شورای همکاری خلیج فارس در معرض شدیدترین فشارهای مالی تاریخ
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تیراندازی نیروهای آمریکا به کشتی تجاری ایران
برتری لیورپول و استون ویلا در هفته سی و سوم لیگ برتر
داسیلوا خطاب به ترامپ: به محاصره کوبا پایان دهید
رقم قرارداد استقلال و موسیمانه فاش شد+ جزئیات
مخبر:اگر دشمن بار دیگر اشتباه کند، پاسخ سنگین‌تری دریافت خواهد کرد
سقوط 176 میلیون یورویی ارزش رئال مادرید!
امروز چند نظامی اشغالگر در لبنان زخمی شدند؟
برد لیورپول با گل دقیقه 11+90 فن‌دایک
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
صعود میلان به رده دوم سری A