×
اجتماعی
شناسه خبر : 261192
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/15 ساعت 11:32
پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد

پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد و با تأکید بر الزامات سنی، ظرفیت وسایل نقلیه و مقررات بیمه‌ای، هشدار داد: رانندگی بدون گواهینامه معتبر جرم محسوب می‌شود و پلیس با متخلفان برخورد قانونی خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرهنگ علی‌اصغر شریفی در توضیح بیشتر اعلام کرد:  سن متقاضیان در انواع گواهینامه‌ ها اهمیت ویژه‌ای دارد. برای دریافت گواهینامه موتورسیکلت که شامل موتورسیکلت‌های برقی و بنزینی می باشد حداقل سن باید ۱۶ سال تمام (یعنی ۱۶ سال و یک روز) باشد. همچنین متقاضیان برای موتورسیکلت‌های با حجم موتور ۲۰۰ سی‌سی به بالا، باید حداقل سن ۱۸ سال تمام داشته باشند.

وی افزود: براساس قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، استفاده از کلاه ایمنی برای تمامی موتورسواران و ترک نشینان آنها  الزامی است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ همچنین افزود: برای دریافت گواهینامه پایه سه، متقاضیان باید حداقل سن ۱۸ سال تمام داشته باشند و در آموزشگاه‌های معتبر ثبت‌نام کنند. پس از شرکت در آزمون آیین‌نامه و قبولی در آزمون‌های عملی، امکان دریافت این گواهینامه فراهم می‌شود.

سرهنگ شریفی در ادامه توضیح داد: گواهینامه پایه ۳ برای وسایل نقلیه سواری با ظرفیت حداکثر ۹ نفر با احتساب راننده آن وسیله نقلیه مجاز می باشد و همچنین در خصوص وسایل نقلیه باربری برای این نوع گواهینامه حداکثر وزن وسیله نقلیه و بار آن بیش از ۵.۳ تن نباید باشد.

وی در خصوص وسایل نقلیه باربری مانند وانت‌ها گفت: در صورتی که در کارت خودرو ظرفیت مجاز درج شده باشد، تنها سه نفر مجاز  به حضور در کابین هستند. وی تأکید کرد که سوار کردن مسافر در قسمت بار این نوع وسایل نقلیه ممنوع است.

شریفی در خصوص دریافت گواهینامه پایه دو گفت: متقاضیان این نوع گواهینامه باید حداقل سن ۲۳ سال تمام داشته باشند و دست‌کم یک سال از دریافت گواهینامه پایه ۳ آنها گذشته باشد. و همچنین ظرفیت حمل مسافر برای وسایل نقلیه‌ای که با گواهینامه پایه ۲ رانده می‌شوند، حداکثر ۲۶ نفر با احتساب راننده مجاز می باشد. و در خصوص وسایل باربری ، وزن وسیله نقلیه به همراه بار نباید بیش از ۶ تن باشد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره شرایط دریافت گواهینامه پایه ۱ گفت: متقاضیان این نوع گواهینامه باید حداقل ۲۵ سال تمام داشته باشند و دست‌کم یک سال از دریافت گواهینامه پایه دو آنان گذشته باشد.

وی افزود: دارندگان گواهینامه پایه یک مجاز به رانندگی وسایل نقلیه مسافربری با ظرفیت بیش از ۲۶ نفر سرنشین هستند. همچنین در بخش وسایل نقلیه باربری، وزن وسیله نقلیه به همراه بار باید بیش از ۶ تن باشد.

شریفی تأکید کرد: اگر فردی بدون داشتن گواهینامه معتبر وسیله نقلیه‌ای را براند، جرم محسوب می‌شود و پلیس با فرد خاطی برخورد قانونی خواهد کرد.

او افزود: در صورت وقوع تصادف، بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، خسارت به فرد زیان‌دیده پرداخت می‌شود؛ اما اگر راننده فاقد گواهینامه باشد یا گواهینامه‌اش متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد، در روند دریافت خسارت از بیمه با مشکل مواجه خواهد شد.

سرهنگ شریفی همچنین درباره رانندگی بدون گواهینامه گفت: فردی که فاقد گواهینامه باشد و اقدام به رانندگی کند، مجرم شناخته می‌شود. حتی اگر راننده دارای گواهینامه باشد اما به دلایلی مانند داشتن نمره منفی بالا، قرار گرفتن تحت تأثیر مواد مخدر یا الکل، یا راننده تصادفی کرده باشد که در دادگاه مقام محترم قضایی گواهینامه این فرد ضبط کرده باشد ، امکان رانندگی برای او وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که اعتبار گواهینامه راننده نیز به پایان رسیده باشد، رانندگی با آن فاقد اعتبار بوده و تخلف محسوب می‌شود.

سرهنگ شریفی در پایان درباره نمرات منفی گواهینامه توضیح داد: در صورتی که راننده مرتکب تخلفات حادثه‌ساز شود و مجموع نمرات منفی او در مرحله نخست به ۳۰ نمره برسد، گواهینامه وی به مدت سه ماه ضبط خواهد شد. در این مدت، فرد فاقد گواهینامه محسوب شده و رانندگی او جرم تلقی می‌شود.

وی افزود: در مرحله دوم، اگر نمرات منفی راننده به ۲۵ نمره برسد، گواهینامه او به مدت شش ماه ضبط می‌شود. همچنین در مرحله سوم، در صورت رسیدن نمرات منفی به ۲۰ نمره، گواهینامه به طور کامل ابطال خواهد شد.

 سرهنگ شریفی خاطرنشان کرد: پس از گذشت یک سال از زمان ابطال، راننده باید مجدداً در آموزشگاه‌های رانندگی ثبت‌نام کرده و مراحل قانونی را طی کند تا بتواند گواهینامه جدید دریافت کند.


اخبار مرتبط
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
سه‌شنبه 1404/09/18 ساعت 10:36
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور تهران بزرگ از اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت با هدف تردد ایمن عابران پیاده خبر داد.
صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 14:04
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :
صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه در صورت وجود نقص در قانون صدور گواهینامه برای موتور سواری زنان، مجلس باید ورود کند گفت: برخی با بی حجابی، بدحجابی، با پوشش بد و ... سوار موتور می‌شوند؛ این نوع رفتارها خلاف شرع است اما اگر موازین شرعی در این زمینه رعایت شود به نظر بنده مغایرتی با بسیاری از فتواهای فقهای شرعی ندارد.
آمادگی پلیس برای صدور گواهینامه موتورسواری 16 ساله‌ها
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 11:59
آمادگی پلیس برای صدور گواهینامه موتورسواری 16 ساله‌ها
سردار حسینی با اشاره به موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای نوجوانان 16 ساله گفت: بر اساس مصوبه دولت، امکان صدور گواهینامه برای 2 دسته موتورسیکلت‌ با حجم 50 سی‌سی و 125 سی‌سی برای این رده سنی فراهم شده اما با این حال، لازم است تمامی جنبه‌های ایمنی و زیرساخت‌های فنی از سوی تولیدکنندگان موتورسیکلت رعایت شود تا خطرات برای این رده سنی به حداقل برسد.
نظرات

آخرین اخبار
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد