×
اجتماعی
شناسه خبر : 261192
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/15 ساعت 11:32
پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد

پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد و با تأکید بر الزامات سنی، ظرفیت وسایل نقلیه و مقررات بیمه‌ای، هشدار داد: رانندگی بدون گواهینامه معتبر جرم محسوب می‌شود و پلیس با متخلفان برخورد قانونی خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرهنگ علی‌اصغر شریفی در توضیح بیشتر اعلام کرد:  سن متقاضیان در انواع گواهینامه‌ ها اهمیت ویژه‌ای دارد. برای دریافت گواهینامه موتورسیکلت که شامل موتورسیکلت‌های برقی و بنزینی می باشد حداقل سن باید ۱۶ سال تمام (یعنی ۱۶ سال و یک روز) باشد. همچنین متقاضیان برای موتورسیکلت‌های با حجم موتور ۲۰۰ سی‌سی به بالا، باید حداقل سن ۱۸ سال تمام داشته باشند.

وی افزود: براساس قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، استفاده از کلاه ایمنی برای تمامی موتورسواران و ترک نشینان آنها  الزامی است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ همچنین افزود: برای دریافت گواهینامه پایه سه، متقاضیان باید حداقل سن ۱۸ سال تمام داشته باشند و در آموزشگاه‌های معتبر ثبت‌نام کنند. پس از شرکت در آزمون آیین‌نامه و قبولی در آزمون‌های عملی، امکان دریافت این گواهینامه فراهم می‌شود.

سرهنگ شریفی در ادامه توضیح داد: گواهینامه پایه ۳ برای وسایل نقلیه سواری با ظرفیت حداکثر ۹ نفر با احتساب راننده آن وسیله نقلیه مجاز می باشد و همچنین در خصوص وسایل نقلیه باربری برای این نوع گواهینامه حداکثر وزن وسیله نقلیه و بار آن بیش از ۵.۳ تن نباید باشد.

وی در خصوص وسایل نقلیه باربری مانند وانت‌ها گفت: در صورتی که در کارت خودرو ظرفیت مجاز درج شده باشد، تنها سه نفر مجاز  به حضور در کابین هستند. وی تأکید کرد که سوار کردن مسافر در قسمت بار این نوع وسایل نقلیه ممنوع است.

شریفی در خصوص دریافت گواهینامه پایه دو گفت: متقاضیان این نوع گواهینامه باید حداقل سن ۲۳ سال تمام داشته باشند و دست‌کم یک سال از دریافت گواهینامه پایه ۳ آنها گذشته باشد. و همچنین ظرفیت حمل مسافر برای وسایل نقلیه‌ای که با گواهینامه پایه ۲ رانده می‌شوند، حداکثر ۲۶ نفر با احتساب راننده مجاز می باشد. و در خصوص وسایل باربری ، وزن وسیله نقلیه به همراه بار نباید بیش از ۶ تن باشد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره شرایط دریافت گواهینامه پایه ۱ گفت: متقاضیان این نوع گواهینامه باید حداقل ۲۵ سال تمام داشته باشند و دست‌کم یک سال از دریافت گواهینامه پایه دو آنان گذشته باشد.

وی افزود: دارندگان گواهینامه پایه یک مجاز به رانندگی وسایل نقلیه مسافربری با ظرفیت بیش از ۲۶ نفر سرنشین هستند. همچنین در بخش وسایل نقلیه باربری، وزن وسیله نقلیه به همراه بار باید بیش از ۶ تن باشد.

شریفی تأکید کرد: اگر فردی بدون داشتن گواهینامه معتبر وسیله نقلیه‌ای را براند، جرم محسوب می‌شود و پلیس با فرد خاطی برخورد قانونی خواهد کرد.

او افزود: در صورت وقوع تصادف، بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، خسارت به فرد زیان‌دیده پرداخت می‌شود؛ اما اگر راننده فاقد گواهینامه باشد یا گواهینامه‌اش متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد، در روند دریافت خسارت از بیمه با مشکل مواجه خواهد شد.

سرهنگ شریفی همچنین درباره رانندگی بدون گواهینامه گفت: فردی که فاقد گواهینامه باشد و اقدام به رانندگی کند، مجرم شناخته می‌شود. حتی اگر راننده دارای گواهینامه باشد اما به دلایلی مانند داشتن نمره منفی بالا، قرار گرفتن تحت تأثیر مواد مخدر یا الکل، یا راننده تصادفی کرده باشد که در دادگاه مقام محترم قضایی گواهینامه این فرد ضبط کرده باشد ، امکان رانندگی برای او وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که اعتبار گواهینامه راننده نیز به پایان رسیده باشد، رانندگی با آن فاقد اعتبار بوده و تخلف محسوب می‌شود.

سرهنگ شریفی در پایان درباره نمرات منفی گواهینامه توضیح داد: در صورتی که راننده مرتکب تخلفات حادثه‌ساز شود و مجموع نمرات منفی او در مرحله نخست به ۳۰ نمره برسد، گواهینامه وی به مدت سه ماه ضبط خواهد شد. در این مدت، فرد فاقد گواهینامه محسوب شده و رانندگی او جرم تلقی می‌شود.

وی افزود: در مرحله دوم، اگر نمرات منفی راننده به ۲۵ نمره برسد، گواهینامه او به مدت شش ماه ضبط می‌شود. همچنین در مرحله سوم، در صورت رسیدن نمرات منفی به ۲۰ نمره، گواهینامه به طور کامل ابطال خواهد شد.

 سرهنگ شریفی خاطرنشان کرد: پس از گذشت یک سال از زمان ابطال، راننده باید مجدداً در آموزشگاه‌های رانندگی ثبت‌نام کرده و مراحل قانونی را طی کند تا بتواند گواهینامه جدید دریافت کند.


اخبار مرتبط
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
سه‌شنبه 1404/09/18 ساعت 10:36
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور تهران بزرگ از اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت با هدف تردد ایمن عابران پیاده خبر داد.
صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 14:04
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :
صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه در صورت وجود نقص در قانون صدور گواهینامه برای موتور سواری زنان، مجلس باید ورود کند گفت: برخی با بی حجابی، بدحجابی، با پوشش بد و ... سوار موتور می‌شوند؛ این نوع رفتارها خلاف شرع است اما اگر موازین شرعی در این زمینه رعایت شود به نظر بنده مغایرتی با بسیاری از فتواهای فقهای شرعی ندارد.
آمادگی پلیس برای صدور گواهینامه موتورسواری 16 ساله‌ها
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 11:59
آمادگی پلیس برای صدور گواهینامه موتورسواری 16 ساله‌ها
سردار حسینی با اشاره به موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای نوجوانان 16 ساله گفت: بر اساس مصوبه دولت، امکان صدور گواهینامه برای 2 دسته موتورسیکلت‌ با حجم 50 سی‌سی و 125 سی‌سی برای این رده سنی فراهم شده اما با این حال، لازم است تمامی جنبه‌های ایمنی و زیرساخت‌های فنی از سوی تولیدکنندگان موتورسیکلت رعایت شود تا خطرات برای این رده سنی به حداقل برسد.
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات تمدید بخشودگی جرایم مالیاتی در سال 1405
ادامه حاشیه در پرونده فساد نتانیاهو با ترک ناگهانی جلسه دادگاه
شوک به رئال مادرید ؛ امباپه در آستانه جدایی
تشکیل قرارگاه مشترک پلیس و تعزیرات برای کنترل بازار
تحلیل نخست‌وزیر اسبق عراق از اقتصاد مقاومتی ایران
بحرین 3 نفر را به اتهام همکاری با ایران به حبس ابد محکوم کرد
ادعای سفیر آمریکا: امارات به «گنبد آهنین» مجهز شد
آلن ایر: ادعای ترامپ درباره ایران یا سوءتفاهم است یا دروغ
والدین مهم‌ترین عامل اضطراب کودکان هستند
ترس عجیب رئیس جمهور آمریکا ؛ ترامپ پرندگان را با پهپاد اشتباه گرفت
هشدار درباره پیامدهای ادامه بسته ماندن بورس
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
قطع انگشت به بهانه چشم چرانی در مهمانی خانوادگی
نابودی ویروس کرونا و آنفلوانزا با امواج صوتی
واگذاری 4500 کودک بی‌سرپرست در جنگ به خانواده‌ها
ثبت‌نام بیش از 500 هزار داوطلب در آزمون سمپاد 1405
گزارش وزارت کشور از حادثه اصفهان و تدابیر امنیتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی
هشدار هواشناسی برای 27 استان
توقف موقت انتقال قطارهای چینی به ایران
قیمت گوشت ، مرغ و تخم مرغ امروز 22 اردیبهشت 1405 + جدول نرخ‌ها
تیم ملی وزنه‌برداری ایران راهی قهرمانی آسیا شد
بازیگر نامدار آثار شکسپیر و «جنگ ستارگان» درگذشت
بقایی: ایران بر مذاکرات با محوریت «پایان جنگ» تاکید دارد
تمدید خدمات رایگان مترو و اتوبوسرانی پایتخت تا 27 اردیبهشت‌
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405+ جدول
انتقاد نمایندگان از موج گرانی؛ مطالبه ورود قاطع دیوان محاسبات
جزئیات پرونده جنجالی همکاری شهردار کالیفرنیا با چین
کریدورهای جدید ایران در مسیر ارزآوری منطقه‌ای
حبس ابد برای شهروند شیعه در بحرین
قیمت نقره امروز 22 اردیبهشت 1405 / نقره گران شد + جدول
بازار کتاب، طرح نجات ملی می‌خواهد نه نمایشگاه مجازی!
ترامپ از پایان آتش‌بس هراس دارد
هشدار وزیر نیرو درباره الگوی مصرف آب
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 22 اردیبهشت / سقوط سکه به زیر 200 میلیون تومان + جدول
پیام نعیم قاسم به رزمندگان مقاومت : در برابر فشارها متوقف نخواهیم شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است