×
اجتماعی
شناسه خبر : 261192
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/15 ساعت 11:32
پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد

پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد و با تأکید بر الزامات سنی، ظرفیت وسایل نقلیه و مقررات بیمه‌ای، هشدار داد: رانندگی بدون گواهینامه معتبر جرم محسوب می‌شود و پلیس با متخلفان برخورد قانونی خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرهنگ علی‌اصغر شریفی در توضیح بیشتر اعلام کرد:  سن متقاضیان در انواع گواهینامه‌ ها اهمیت ویژه‌ای دارد. برای دریافت گواهینامه موتورسیکلت که شامل موتورسیکلت‌های برقی و بنزینی می باشد حداقل سن باید ۱۶ سال تمام (یعنی ۱۶ سال و یک روز) باشد. همچنین متقاضیان برای موتورسیکلت‌های با حجم موتور ۲۰۰ سی‌سی به بالا، باید حداقل سن ۱۸ سال تمام داشته باشند.

وی افزود: براساس قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، استفاده از کلاه ایمنی برای تمامی موتورسواران و ترک نشینان آنها  الزامی است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ همچنین افزود: برای دریافت گواهینامه پایه سه، متقاضیان باید حداقل سن ۱۸ سال تمام داشته باشند و در آموزشگاه‌های معتبر ثبت‌نام کنند. پس از شرکت در آزمون آیین‌نامه و قبولی در آزمون‌های عملی، امکان دریافت این گواهینامه فراهم می‌شود.

سرهنگ شریفی در ادامه توضیح داد: گواهینامه پایه ۳ برای وسایل نقلیه سواری با ظرفیت حداکثر ۹ نفر با احتساب راننده آن وسیله نقلیه مجاز می باشد و همچنین در خصوص وسایل نقلیه باربری برای این نوع گواهینامه حداکثر وزن وسیله نقلیه و بار آن بیش از ۵.۳ تن نباید باشد.

وی در خصوص وسایل نقلیه باربری مانند وانت‌ها گفت: در صورتی که در کارت خودرو ظرفیت مجاز درج شده باشد، تنها سه نفر مجاز  به حضور در کابین هستند. وی تأکید کرد که سوار کردن مسافر در قسمت بار این نوع وسایل نقلیه ممنوع است.

شریفی در خصوص دریافت گواهینامه پایه دو گفت: متقاضیان این نوع گواهینامه باید حداقل سن ۲۳ سال تمام داشته باشند و دست‌کم یک سال از دریافت گواهینامه پایه ۳ آنها گذشته باشد. و همچنین ظرفیت حمل مسافر برای وسایل نقلیه‌ای که با گواهینامه پایه ۲ رانده می‌شوند، حداکثر ۲۶ نفر با احتساب راننده مجاز می باشد. و در خصوص وسایل باربری ، وزن وسیله نقلیه به همراه بار نباید بیش از ۶ تن باشد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره شرایط دریافت گواهینامه پایه ۱ گفت: متقاضیان این نوع گواهینامه باید حداقل ۲۵ سال تمام داشته باشند و دست‌کم یک سال از دریافت گواهینامه پایه دو آنان گذشته باشد.

وی افزود: دارندگان گواهینامه پایه یک مجاز به رانندگی وسایل نقلیه مسافربری با ظرفیت بیش از ۲۶ نفر سرنشین هستند. همچنین در بخش وسایل نقلیه باربری، وزن وسیله نقلیه به همراه بار باید بیش از ۶ تن باشد.

شریفی تأکید کرد: اگر فردی بدون داشتن گواهینامه معتبر وسیله نقلیه‌ای را براند، جرم محسوب می‌شود و پلیس با فرد خاطی برخورد قانونی خواهد کرد.

او افزود: در صورت وقوع تصادف، بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، خسارت به فرد زیان‌دیده پرداخت می‌شود؛ اما اگر راننده فاقد گواهینامه باشد یا گواهینامه‌اش متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد، در روند دریافت خسارت از بیمه با مشکل مواجه خواهد شد.

سرهنگ شریفی همچنین درباره رانندگی بدون گواهینامه گفت: فردی که فاقد گواهینامه باشد و اقدام به رانندگی کند، مجرم شناخته می‌شود. حتی اگر راننده دارای گواهینامه باشد اما به دلایلی مانند داشتن نمره منفی بالا، قرار گرفتن تحت تأثیر مواد مخدر یا الکل، یا راننده تصادفی کرده باشد که در دادگاه مقام محترم قضایی گواهینامه این فرد ضبط کرده باشد ، امکان رانندگی برای او وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که اعتبار گواهینامه راننده نیز به پایان رسیده باشد، رانندگی با آن فاقد اعتبار بوده و تخلف محسوب می‌شود.

سرهنگ شریفی در پایان درباره نمرات منفی گواهینامه توضیح داد: در صورتی که راننده مرتکب تخلفات حادثه‌ساز شود و مجموع نمرات منفی او در مرحله نخست به ۳۰ نمره برسد، گواهینامه وی به مدت سه ماه ضبط خواهد شد. در این مدت، فرد فاقد گواهینامه محسوب شده و رانندگی او جرم تلقی می‌شود.

وی افزود: در مرحله دوم، اگر نمرات منفی راننده به ۲۵ نمره برسد، گواهینامه او به مدت شش ماه ضبط می‌شود. همچنین در مرحله سوم، در صورت رسیدن نمرات منفی به ۲۰ نمره، گواهینامه به طور کامل ابطال خواهد شد.

 سرهنگ شریفی خاطرنشان کرد: پس از گذشت یک سال از زمان ابطال، راننده باید مجدداً در آموزشگاه‌های رانندگی ثبت‌نام کرده و مراحل قانونی را طی کند تا بتواند گواهینامه جدید دریافت کند.


اخبار مرتبط
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
سه‌شنبه 1404/09/18 ساعت 10:36
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور تهران بزرگ از اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت با هدف تردد ایمن عابران پیاده خبر داد.
صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 14:04
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :
صدور «گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه در صورت وجود نقص در قانون صدور گواهینامه برای موتور سواری زنان، مجلس باید ورود کند گفت: برخی با بی حجابی، بدحجابی، با پوشش بد و ... سوار موتور می‌شوند؛ این نوع رفتارها خلاف شرع است اما اگر موازین شرعی در این زمینه رعایت شود به نظر بنده مغایرتی با بسیاری از فتواهای فقهای شرعی ندارد.
آمادگی پلیس برای صدور گواهینامه موتورسواری 16 ساله‌ها
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 11:59
آمادگی پلیس برای صدور گواهینامه موتورسواری 16 ساله‌ها
سردار حسینی با اشاره به موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای نوجوانان 16 ساله گفت: بر اساس مصوبه دولت، امکان صدور گواهینامه برای 2 دسته موتورسیکلت‌ با حجم 50 سی‌سی و 125 سی‌سی برای این رده سنی فراهم شده اما با این حال، لازم است تمامی جنبه‌های ایمنی و زیرساخت‌های فنی از سوی تولیدکنندگان موتورسیکلت رعایت شود تا خطرات برای این رده سنی به حداقل برسد.
نظرات

آخرین اخبار
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک به بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم