×
بین الملل
شناسه خبر : 261082
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/14 ساعت 16:28
ترکی فیصل: اسرائیل تهدید واقعی خاورمیانه است

ترکی فیصل: اسرائیل تهدید واقعی خاورمیانه است

ترکی فیصل، دیپلمات پیشین عربستان، در سخنرانی خود در ابوظبی تأکید کرد که اسرائیل، نه ایران، بزرگ‌ترین تهدید ثبات خاورمیانه است. او از آمریکا خواست این رژیم را مهار کند و هشدار داد که ادامه تنش‌ها می‌تواند زمینه‌ساز ظهور جریان‌های افراطی جدید شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: دیپلمات پیشین عربستان، در سخنرانی خود در ابوظبی تأکید کرد که رژیم صهیونیستی ــ با حملات مکرر به لبنان، غزه و سوریه ــ تهدیدی بزرگ برای ثبات منطقه است و آمریکا باید این رژیم را مهار کند.

«ترکی الفیصل» دیپلمات پیشین عربستان، در اجلاس خاورمیانه و آفریقای مؤسسه میلکن اعلام کرد این رژیم صهیونیستی است که تهدید بزرگی برای ثبات منطقه به شمار می‌رود، نه ایران.

او با طرح این ادعا که کاهش قدرت و نفوذ حزب‌الله در لبنان پس از جنگ با رژیم صهیونیستی و همچنین سقوط دولت سوریه در سال گذشته، توان ایران را برای تأثیرگذاری بر تحولات منطقه محدود کرده، گفت: «به نظر من بدون تردید این اسرائیل است که دردسرساز است و آمریکا باید آن را مهار کند.» او حملات مستمر رژیم صهیونیستی به لبنان، غزه و سوریه را شاهدی بر این مسئله دانست و گفت این رژیم «احساس قدرت» می‌کند.

او هشدار داد که رفتار رژیم صهیونیستی و ناتوانی جهان در حل مسئله فلسطین، می‌تواند زمینه‌ساز ظهور جریان‌های افراطی جدید شود.

وی ادامه داد: «اسرائیل تقریباً هر روز سوریه را بمباران می‌کند، فلسطینیان را در غزه و کرانه باختری هدف می‌گیرد و همچنین در لبنان حمله می‌کند، در حالی که آنجا باید آتش‌بس برقرار باشد. چنین رفتاری هیچ شباهتی به صلح‌آفرینی در منطقه ندارد.»

او به طرح کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای ایجاد سامانه دفاع هوایی مشترک اشاره کرد؛ طرحی که دبیرکل شورا، اعلام کرده به‌زودی نهایی خواهد شد. این اظهارات پس از حملات رژیم صهیونیستی و ایران به قطر در سال جاری مطرح می‌شود.

ترکی الفیصل حمله رژیم صهیونیستی به دوحه ــ حمله‌ای که طی آن مذاکره‌کنندگان حماس هنگام بررسی پیشنهاد آتش‌بس هدف قرار گرفتند ــ را «نشانه‌ای هشداردهنده» دانست که به گفته او ثابت می‌کند شورای همکاری خلیج فارس باید برای دفاع از خود متحد شود.

او افزود: «همکاری دفاعی میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس موضوع تازه‌ای نیست؛ پس از حمله صدام به کویت نیز نیروهای آمریکایی به کمک منطقه آمدند. اما امروز لازم است دیگران را هم همراه کنیم.»

در پاسخ به این پرسش که آیا عربستان باید به فکر توسعه سلاح هسته‌ای باشد، ترکی الفیصل گفت این گزینه‌ای است که ریاض باید «جدی بررسی» کند.

با این حال، او تأکید کرد که بی‌ثباتی منطقه ایجاب می‌کند مسئله هسته‌ای به‌طور جامع حل شود: «در این منطقه هم‌اکنون یک کشور دارای سلاح هسته‌ای وجود دارد و آن هم اسرائیل است؛ اما هیچ‌کس درباره آن صحبت نمی‌کند.» او گفت بهترین راه‌حل، ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی است.


نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند