×
بین الملل
شناسه خبر : 261057
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/14 ساعت 14:21
قانون جدید آمریکا برای محدود کردن فروش تراشه به ایران و چین

قانون جدید آمریکا برای محدود کردن فروش تراشه به ایران و چین

جمعی از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا طرحی دوحزبی ارائه کرده‌اند که به‌طور موقت دولت ترامپ را از کاهش محدودیت‌های فروش تراشه‌های هوش مصنوعی به ایران، چین، روسیه و کره‌شمالی منع می‌کند؛ اقدامی که پرده از نگرانی‌های عمیق واشنگتن درباره رقابت فناوری با رقبای جهانی برمی‌دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک گروه متشکل از سناتورهای هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا طرحی برای مقابله با کاهش سختگیری در زمینه فروش تراشه به ایران و چین ارائه کردند.
به نقل از رویترز، سناتورهایی مانند تام کاتن، جمهوری‌خواه مشهور ضدچین، دیروز پنجشنبه از طرحی رونمایی کردند که دولت ترامپ را از امضای قوانینی که دسترسی چهار کشور به تراشه‌های هوش مصنوعی را تسهیل می‌کند، به مدت ۲.۵ سال منع می‌کند.این طرح که با عنوان قانون تراشه‌های ایمن شناخته می‌شود، توسط سناتور جمهوری‌خواه پیت ریکتس و سناتور دموکرات کریس کونز ارائه شده است. طرح مذکور وزارت بازرگانی آمریکا که بر روند صادرات نظارت دارد، را ملزم می‌کند تا هرگونه درخواست مجوز برای خریداران تراشه های پیشرفته هوش مصنوعی آمریکایی را در چین، روسیه، ایران یا کره شمالی را رد کند.

ریکتس در بیانیه‌ای گفت: «جلوگیری از دسترسی پکن به بهترین تراشه‌های هوش مصنوعی آمریکایی برای حفظ امنیت ملی ما ضروری است.»این طرح که توسط دیو مک‌کورمیک جمهوری‌خواه و جین شاهین و اندی کیم دموکرات مورد حمایت است، نشان دهنده تلاش نادری است که تا حدودی توسط حزب خود ترامپ برای جلوگیری از کاهش بیشتر محدودیت‌های صادرات انواع فناوری به چین رهبری می‌شود.وزارت بازرگانی آمریکا در مواجهه با محدودیت‌های جدید صادراتی چین برعلیه فلزات خاکی کمیاب که شرکت‌های فناوری جهانی به آنها متکی هستند، محدودیت‌هایی را بر صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی H20 شرکت انویدیا اعمال و سپس آنها را لغو کرد، اقدامی که توسط جان مولنار، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته منتخب چین در مجلس نمایندگان، مورد انتقاد قرار گرفت.
ترامپ در قالب بخشی از مذاکرات با چین برای به تعویق انداختن محدودیت صادرات عناصر خاکی کمیاب، یک سال قانون محدود کردن صادرات فناوری‌های آمریکایی به واحدهای شرکت‌های چینی که قبلاً در لیست سیاه قرار داشتند را به تعویق انداخت و قول داده که قانون مصوب دوران بایدن را که صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی را در سطح جهان محدود می‌کند، لغو کند.این طرح در حالی منتشر می‌شود که دولت ترامپ در حال بررسی امکان فروش تراشه‌های هوش مصنوعی H200 انویدیا به چین است. تندروهای ضد چین در واشنگتن نگرانند که پکن بتواند از این تراشه‌های ارزشمند برای تقویت ارتش خود با سلاح‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و دستیابی به قابلیت‌های اطلاعاتی و نظارتی قدرتمندتر استفاده کند. چین هم در مقابل توانایی داخلی برای تولید انواع تراشه‌های هوش مصنوعی را تقویت کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
کاهش گرده‌افشان‌ها؛ تهدیدی خاموش برای تغذیه و معیشت
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
نقض حریم هوایی عراق توسط هواپیماهای آمریکایی
لایحه رژیم صهیونیستی برای لغو توافق اسلو و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین
اعتراض به جنگ با دستان خونی در استکهلم
هشدار جبهه دموکراتیک به فاجعه انسانی در غزه
آتش‌سوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل پاریس + فیلم
شهادت 26 شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
بلومبرگ: جنگ علیه ایران رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند
آکسیوس: روبیو و ویتکاف با وزیر خارجه قطر درباره راه‌های توافق با ایران رایزنی کردند
نماینده دموکرات کنگره: ترامپ برای امنیت ملی ایالات متحده خطرناک است
هند موشکی جدید با قابلیت حملات چندگانه را آزمایش کرد
گفت وگوی وزرای خارجه قطر و عربستان درباره تحولات منطقه
سقاب اصفهانی: می‌توان با صرفه‌جویی، تابستان و زمستان را بدون بحران پشت سر گذاشت
بی‌نتیجه ماندن مذاکرات ملادینوف و نتانیاهو در مورد غزه
تاکید بن سلمان بر تقویت روابط برادرانه میان دو کشور عربستان و عراق
سناتور آمریکایی: ادعای 25 میلیارد دلاری درباره جنگ با ایران دروغ است
ژن‌هایی که می‌توانند به بازسازی اندام انسان کمک کنند
افشای یک پایگاه سری اسرائیل در خاک عراق علیه ایران
هشدار سپاه پاسداران نسبت به تعرض علیه شناورهای ایران
پیش‌نویس عجیب درباره تعرفه آب!
اعلام عبور کشتی قطری به مقصد پاکستان از تنگه هرمز
سازمان حمایت: امسال خودروسازان مجوز افزایش قیمت ندارند
سردار موسوی: منتظر فرمان شلیک هستیم
خنثی‌سازی 185 موشک دشمن از سوی فراجا
گروه ایران مشخص شد/قلعه‌نویی: تیم‌ آسان در آسیا نداریم+فیلم
پوتین:پیشنهاد ما برای انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران همچنان روی میز است
جزئیاتی از «کارت امید مادر» با اعتبار ماهانه 2میلیون تومان
پیروزی قاطع سیتی با درخشش دوکو و هالند
مفتی اعظم عمان: جهان اسلام در برابر تجاوزها متحد شود
آژیر خطر در شلومی و حنیتا پس از هشدار حمله پهپادی
نجات معجزه آسای یک کودک یک‌ساله
دستور جدید در کاخ سفید: صحبت با رسانه‌ها بدون مجوز ممنوع
خدمات‌رسانی دوباره 5 ایستگاه خط 7 متروی تهران به مردم
ستاره بلغارستانی لوبه به فولاد سیرجان پیوست
جنگ با ایران افسانه «برتری مطلق» واشنگتن را فرو ریخت
ورود بیش از 10 همت پول حقیقی به صندوق‌های طلا و درآمد ثابت
پزشکیان با انتشار آیه‌ای از قرآن دعوت به وحدت کرد
عملیات تیراندازی در کرانه باختری/ حال یکی از زخمی‌ها وخیم است
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
شهادت 7 غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ضرب‌الاجل اف ای سی برای معرفی 3 نماینده ایران
نماینده کنگره آمریکا: بنزین 5 دلاری نشانه پیروزی نیست
عکس های منتخب ایران، شنبه 19 اردیبهشت 1405
دستور دولت برای بازگشت قیمت روغن
پایان لیگ قطر با قهرمانی السد و حضور ابراهیمی در تیم منتخب
روند نزولی ذخایر جهانی نفت
افزایش قیمت جهانی غذا به بالاترین سطح از 2023 رسید
ترامپ در آستانه دو شکست بزرگ
استقلالی ها دوباره پا به توپ می شوند