×
بین الملل
شناسه خبر : 261057
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/14 ساعت 14:21
قانون جدید آمریکا برای محدود کردن فروش تراشه به ایران و چین

قانون جدید آمریکا برای محدود کردن فروش تراشه به ایران و چین

جمعی از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا طرحی دوحزبی ارائه کرده‌اند که به‌طور موقت دولت ترامپ را از کاهش محدودیت‌های فروش تراشه‌های هوش مصنوعی به ایران، چین، روسیه و کره‌شمالی منع می‌کند؛ اقدامی که پرده از نگرانی‌های عمیق واشنگتن درباره رقابت فناوری با رقبای جهانی برمی‌دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک گروه متشکل از سناتورهای هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا طرحی برای مقابله با کاهش سختگیری در زمینه فروش تراشه به ایران و چین ارائه کردند.
به نقل از رویترز، سناتورهایی مانند تام کاتن، جمهوری‌خواه مشهور ضدچین، دیروز پنجشنبه از طرحی رونمایی کردند که دولت ترامپ را از امضای قوانینی که دسترسی چهار کشور به تراشه‌های هوش مصنوعی را تسهیل می‌کند، به مدت ۲.۵ سال منع می‌کند.این طرح که با عنوان قانون تراشه‌های ایمن شناخته می‌شود، توسط سناتور جمهوری‌خواه پیت ریکتس و سناتور دموکرات کریس کونز ارائه شده است. طرح مذکور وزارت بازرگانی آمریکا که بر روند صادرات نظارت دارد، را ملزم می‌کند تا هرگونه درخواست مجوز برای خریداران تراشه های پیشرفته هوش مصنوعی آمریکایی را در چین، روسیه، ایران یا کره شمالی را رد کند.

ریکتس در بیانیه‌ای گفت: «جلوگیری از دسترسی پکن به بهترین تراشه‌های هوش مصنوعی آمریکایی برای حفظ امنیت ملی ما ضروری است.»این طرح که توسط دیو مک‌کورمیک جمهوری‌خواه و جین شاهین و اندی کیم دموکرات مورد حمایت است، نشان دهنده تلاش نادری است که تا حدودی توسط حزب خود ترامپ برای جلوگیری از کاهش بیشتر محدودیت‌های صادرات انواع فناوری به چین رهبری می‌شود.وزارت بازرگانی آمریکا در مواجهه با محدودیت‌های جدید صادراتی چین برعلیه فلزات خاکی کمیاب که شرکت‌های فناوری جهانی به آنها متکی هستند، محدودیت‌هایی را بر صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی H20 شرکت انویدیا اعمال و سپس آنها را لغو کرد، اقدامی که توسط جان مولنار، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته منتخب چین در مجلس نمایندگان، مورد انتقاد قرار گرفت.
ترامپ در قالب بخشی از مذاکرات با چین برای به تعویق انداختن محدودیت صادرات عناصر خاکی کمیاب، یک سال قانون محدود کردن صادرات فناوری‌های آمریکایی به واحدهای شرکت‌های چینی که قبلاً در لیست سیاه قرار داشتند را به تعویق انداخت و قول داده که قانون مصوب دوران بایدن را که صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی را در سطح جهان محدود می‌کند، لغو کند.این طرح در حالی منتشر می‌شود که دولت ترامپ در حال بررسی امکان فروش تراشه‌های هوش مصنوعی H200 انویدیا به چین است. تندروهای ضد چین در واشنگتن نگرانند که پکن بتواند از این تراشه‌های ارزشمند برای تقویت ارتش خود با سلاح‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و دستیابی به قابلیت‌های اطلاعاتی و نظارتی قدرتمندتر استفاده کند. چین هم در مقابل توانایی داخلی برای تولید انواع تراشه‌های هوش مصنوعی را تقویت کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد