×
اجتماعی
شناسه خبر : 260952
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/14 ساعت 04:01
عواطف جعلی همدم‌های هوش مصنوعی؛ تهدید پنهان برای سلامت روان نسل جدید

عواطف جعلی همدم‌های هوش مصنوعی؛ تهدید پنهان برای سلامت روان نسل جدید

با تشدید محدودیت‌ها برای دسترسی نوجوانان به چت‌بات‌های همدم، گرنت بلشکی، متخصص سلامت روان، هشدار می‌دهد که اتکای نسل جوان به ربات‌هایی با عواطف مصنوعی می‌تواند روابط انسانی را تضعیف کرده، احساس تنهایی را افزایش دهد و سلامت روان آنها را در بلندمدت با خطر مواجه کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: همدم‌های هوش مصنوعی، چت‌بات‌هایی هستند که ضمن پاسخ‌گویی به سؤالات، به‌عنوان دوست طراحی شده‌اند. این سامانه‌ها با به‌خاطر سپردن جزئیات شخصی و گفت‌وگوهای گذشته، در پی ایجاد روابط مداوم با کاربران هستند. برای نوجوانان تنها، این حضور می‌تواند شبیه یک پناهگاه امن به نظر برسد، اما از دیدگاه یک متخصص سلامت روان، این بیشتر شبیه به یک آزمایش اجتماعی بدون محافظ است.

چرا نوجوانان در دام می‌افتند؟

دوران نوجوانی، دوره‌ای با احساسات شدید و قضاوت در حال شکل‌گیری است. حال تصور کنید یک چت‌بات که هرگز نمی‌خوابد، هرگز نمی‌گوید مشغولم و همیشه تأییدکننده است، به این ترکیب اضافه شود. برای برخی نوجوانان، این همراهی به یک چسب عاطفی تبدیل می‌شود که جدایی از آن بسیار دشوار است.

هنگامی که آسایش جعلی می‌شود

مشکل فقط حرف‌های این چت‌بات‌ها نیست، بلکه چیزهایی است که نمی‌توانند بگویند. آن‌ها می‌توانند همدلی را تقلید کنند، اما نمی‌توانند بازخورد عاطفی اصیل ارائه دهند. در آمریکا، یک خانواده‌ پس از آنکه پسر ۱۴ ساله‌شان در پی گفت‌وگوهای طولانی با یک چت‌بات، خودکشی کرد، از یک شرکت پیشرو در زمینه همدم‌های هوش مصنوعی شکایت کرده‌اند.

اقدام استرالیا

استرالیا گام‌های اولیه را برداشته است. مسئول امنیت فضایی مجازی (eSafety Commissioner) این کشور ضمن ارسال اخطارهای قانونی الزام‌آور به چندین سکوی (پلتفرم) همدم هوش مصنوعی، خواستار توضیح درباره چگونگی محافظت از کودکان در برابر محتوای مرتبط با خودآزاری و مسائل جنسی شده است.

درس‌هایی از سلامت عمومی

همان‌طور که محصولات اعتیادآوری مانند قمار اغلب به‌عنوان سرگرمی شروع می‌شوند و در صورت کنترل‌نشدن به آسیب ختم می‌شوند، همدم‌های هوش مصنوعی نیز ممکن است از راهبردهایی مشابه استفاده کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نوجوانان اغلب استفاده از چت‌بات‌ها را برای آرامش یا سرگرمی آغاز می‌کنند، اما بسیاری به‌تدریج وابسته‌تر می‌شوند.

راه حل: کمربندهای ایمنی دیجیتال

ما باید برای فضای برخط (آنلاین) نیز همانند زمین‌های بازی، طراحی مطمئن برای کودک ایجاد کنیم. شفافیت نیز مهم است. جوانان و والدین آن‌ها سزاوار هستند که بدانند مکالمات چگونه ذخیره می‌شود و چه کسی بر آن‌ها نظارت می‌کند. در نهایت، باید به نوجوانان بیاموزیم که آسایش حاصل از ارتباط با یک چت‌بات، شبیه‌سازی شده است، نه واقعیت.

آینده‌ای که می‌خواهیم

ممنوعیت دسترسی زیر ۱۸ساله‌ها توسط یکی از محبوب‌ترین شرکت‌های همراه هوش مصنوعی آغاز خوشایندی است، اما تا زمانی که با استانداردهای شفاف، آموزش و پاسخ‌گویی همراه نشود، این داستان به شکلی دیگر تکرار خواهد شد.

فناوری ممکن است سریع‌تر از سیاست حرکت کند، اما ما هنوز در انتخاب نوع جامعه‌ای که برای نسل بعد می‌سازیم، اختیار داریم. بیایید مطمئن شویم کودکان اولین درس‌های همدلی، دوستی و عشق را از انسان‌ها می‌آموزند، نه از نرم‌افزارها.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
آماده‌باش اتوبوسرانی تهران برای ماه مهر و مدرسه
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد