×
اجتماعی
شناسه خبر : 260952
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/14 ساعت 04:01
عواطف جعلی همدم‌های هوش مصنوعی؛ تهدید پنهان برای سلامت روان نسل جدید

عواطف جعلی همدم‌های هوش مصنوعی؛ تهدید پنهان برای سلامت روان نسل جدید

با تشدید محدودیت‌ها برای دسترسی نوجوانان به چت‌بات‌های همدم، گرنت بلشکی، متخصص سلامت روان، هشدار می‌دهد که اتکای نسل جوان به ربات‌هایی با عواطف مصنوعی می‌تواند روابط انسانی را تضعیف کرده، احساس تنهایی را افزایش دهد و سلامت روان آنها را در بلندمدت با خطر مواجه کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: همدم‌های هوش مصنوعی، چت‌بات‌هایی هستند که ضمن پاسخ‌گویی به سؤالات، به‌عنوان دوست طراحی شده‌اند. این سامانه‌ها با به‌خاطر سپردن جزئیات شخصی و گفت‌وگوهای گذشته، در پی ایجاد روابط مداوم با کاربران هستند. برای نوجوانان تنها، این حضور می‌تواند شبیه یک پناهگاه امن به نظر برسد، اما از دیدگاه یک متخصص سلامت روان، این بیشتر شبیه به یک آزمایش اجتماعی بدون محافظ است.

چرا نوجوانان در دام می‌افتند؟

دوران نوجوانی، دوره‌ای با احساسات شدید و قضاوت در حال شکل‌گیری است. حال تصور کنید یک چت‌بات که هرگز نمی‌خوابد، هرگز نمی‌گوید مشغولم و همیشه تأییدکننده است، به این ترکیب اضافه شود. برای برخی نوجوانان، این همراهی به یک چسب عاطفی تبدیل می‌شود که جدایی از آن بسیار دشوار است.

هنگامی که آسایش جعلی می‌شود

مشکل فقط حرف‌های این چت‌بات‌ها نیست، بلکه چیزهایی است که نمی‌توانند بگویند. آن‌ها می‌توانند همدلی را تقلید کنند، اما نمی‌توانند بازخورد عاطفی اصیل ارائه دهند. در آمریکا، یک خانواده‌ پس از آنکه پسر ۱۴ ساله‌شان در پی گفت‌وگوهای طولانی با یک چت‌بات، خودکشی کرد، از یک شرکت پیشرو در زمینه همدم‌های هوش مصنوعی شکایت کرده‌اند.

اقدام استرالیا

استرالیا گام‌های اولیه را برداشته است. مسئول امنیت فضایی مجازی (eSafety Commissioner) این کشور ضمن ارسال اخطارهای قانونی الزام‌آور به چندین سکوی (پلتفرم) همدم هوش مصنوعی، خواستار توضیح درباره چگونگی محافظت از کودکان در برابر محتوای مرتبط با خودآزاری و مسائل جنسی شده است.

درس‌هایی از سلامت عمومی

همان‌طور که محصولات اعتیادآوری مانند قمار اغلب به‌عنوان سرگرمی شروع می‌شوند و در صورت کنترل‌نشدن به آسیب ختم می‌شوند، همدم‌های هوش مصنوعی نیز ممکن است از راهبردهایی مشابه استفاده کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نوجوانان اغلب استفاده از چت‌بات‌ها را برای آرامش یا سرگرمی آغاز می‌کنند، اما بسیاری به‌تدریج وابسته‌تر می‌شوند.

راه حل: کمربندهای ایمنی دیجیتال

ما باید برای فضای برخط (آنلاین) نیز همانند زمین‌های بازی، طراحی مطمئن برای کودک ایجاد کنیم. شفافیت نیز مهم است. جوانان و والدین آن‌ها سزاوار هستند که بدانند مکالمات چگونه ذخیره می‌شود و چه کسی بر آن‌ها نظارت می‌کند. در نهایت، باید به نوجوانان بیاموزیم که آسایش حاصل از ارتباط با یک چت‌بات، شبیه‌سازی شده است، نه واقعیت.

آینده‌ای که می‌خواهیم

ممنوعیت دسترسی زیر ۱۸ساله‌ها توسط یکی از محبوب‌ترین شرکت‌های همراه هوش مصنوعی آغاز خوشایندی است، اما تا زمانی که با استانداردهای شفاف، آموزش و پاسخ‌گویی همراه نشود، این داستان به شکلی دیگر تکرار خواهد شد.

فناوری ممکن است سریع‌تر از سیاست حرکت کند، اما ما هنوز در انتخاب نوع جامعه‌ای که برای نسل بعد می‌سازیم، اختیار داریم. بیایید مطمئن شویم کودکان اولین درس‌های همدلی، دوستی و عشق را از انسان‌ها می‌آموزند، نه از نرم‌افزارها.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
آغاز سفر دریایی گردشگران به کیش از فردا
چین ریاست شورای امنیت را بر عهده گرفت
صادرات نفت خام عراق از مرز سوریه آغاز شد
سناتور دموکرات تلفات ارتش آمریکا را فاش کرد
پالتیکو: ترامپ مدعی پایان جنگ ایران شد
آرامگاه محمدرضا لطفی ساخته می شود
پیام تبریک عراقچی به نخست وزیر جدید عراق
محسن رضایی: آمریکایی‌ها درس‌های زیادی در خلیج فارس یاد خواهند‌ گرفت
نبیه بری: تجاوزات اسرائیل در آتش‌بس تشدید شد
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات در زنجان
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود