×
اجتماعی
شناسه خبر : 260952
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/14 ساعت 04:01
عواطف جعلی همدم‌های هوش مصنوعی؛ تهدید پنهان برای سلامت روان نسل جدید

عواطف جعلی همدم‌های هوش مصنوعی؛ تهدید پنهان برای سلامت روان نسل جدید

با تشدید محدودیت‌ها برای دسترسی نوجوانان به چت‌بات‌های همدم، گرنت بلشکی، متخصص سلامت روان، هشدار می‌دهد که اتکای نسل جوان به ربات‌هایی با عواطف مصنوعی می‌تواند روابط انسانی را تضعیف کرده، احساس تنهایی را افزایش دهد و سلامت روان آنها را در بلندمدت با خطر مواجه کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: همدم‌های هوش مصنوعی، چت‌بات‌هایی هستند که ضمن پاسخ‌گویی به سؤالات، به‌عنوان دوست طراحی شده‌اند. این سامانه‌ها با به‌خاطر سپردن جزئیات شخصی و گفت‌وگوهای گذشته، در پی ایجاد روابط مداوم با کاربران هستند. برای نوجوانان تنها، این حضور می‌تواند شبیه یک پناهگاه امن به نظر برسد، اما از دیدگاه یک متخصص سلامت روان، این بیشتر شبیه به یک آزمایش اجتماعی بدون محافظ است.

چرا نوجوانان در دام می‌افتند؟

دوران نوجوانی، دوره‌ای با احساسات شدید و قضاوت در حال شکل‌گیری است. حال تصور کنید یک چت‌بات که هرگز نمی‌خوابد، هرگز نمی‌گوید مشغولم و همیشه تأییدکننده است، به این ترکیب اضافه شود. برای برخی نوجوانان، این همراهی به یک چسب عاطفی تبدیل می‌شود که جدایی از آن بسیار دشوار است.

هنگامی که آسایش جعلی می‌شود

مشکل فقط حرف‌های این چت‌بات‌ها نیست، بلکه چیزهایی است که نمی‌توانند بگویند. آن‌ها می‌توانند همدلی را تقلید کنند، اما نمی‌توانند بازخورد عاطفی اصیل ارائه دهند. در آمریکا، یک خانواده‌ پس از آنکه پسر ۱۴ ساله‌شان در پی گفت‌وگوهای طولانی با یک چت‌بات، خودکشی کرد، از یک شرکت پیشرو در زمینه همدم‌های هوش مصنوعی شکایت کرده‌اند.

اقدام استرالیا

استرالیا گام‌های اولیه را برداشته است. مسئول امنیت فضایی مجازی (eSafety Commissioner) این کشور ضمن ارسال اخطارهای قانونی الزام‌آور به چندین سکوی (پلتفرم) همدم هوش مصنوعی، خواستار توضیح درباره چگونگی محافظت از کودکان در برابر محتوای مرتبط با خودآزاری و مسائل جنسی شده است.

درس‌هایی از سلامت عمومی

همان‌طور که محصولات اعتیادآوری مانند قمار اغلب به‌عنوان سرگرمی شروع می‌شوند و در صورت کنترل‌نشدن به آسیب ختم می‌شوند، همدم‌های هوش مصنوعی نیز ممکن است از راهبردهایی مشابه استفاده کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نوجوانان اغلب استفاده از چت‌بات‌ها را برای آرامش یا سرگرمی آغاز می‌کنند، اما بسیاری به‌تدریج وابسته‌تر می‌شوند.

راه حل: کمربندهای ایمنی دیجیتال

ما باید برای فضای برخط (آنلاین) نیز همانند زمین‌های بازی، طراحی مطمئن برای کودک ایجاد کنیم. شفافیت نیز مهم است. جوانان و والدین آن‌ها سزاوار هستند که بدانند مکالمات چگونه ذخیره می‌شود و چه کسی بر آن‌ها نظارت می‌کند. در نهایت، باید به نوجوانان بیاموزیم که آسایش حاصل از ارتباط با یک چت‌بات، شبیه‌سازی شده است، نه واقعیت.

آینده‌ای که می‌خواهیم

ممنوعیت دسترسی زیر ۱۸ساله‌ها توسط یکی از محبوب‌ترین شرکت‌های همراه هوش مصنوعی آغاز خوشایندی است، اما تا زمانی که با استانداردهای شفاف، آموزش و پاسخ‌گویی همراه نشود، این داستان به شکلی دیگر تکرار خواهد شد.

فناوری ممکن است سریع‌تر از سیاست حرکت کند، اما ما هنوز در انتخاب نوع جامعه‌ای که برای نسل بعد می‌سازیم، اختیار داریم. بیایید مطمئن شویم کودکان اولین درس‌های همدلی، دوستی و عشق را از انسان‌ها می‌آموزند، نه از نرم‌افزارها.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد
کانال سوئز چگونه ابرقدرت‌ها را تغییر داد؟
هیچ مدرسه مینابی نباید با مشکل آب و برق آغاز به کار کند