×
بین الملل
شناسه خبر : 260916
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/13 ساعت 17:41
تحریم آژانس اطلاعاتی ارتش روسیه توسط انگلیس؛ ادعاهای تازه لندن درباره پرونده اسکریپال

تحریم آژانس اطلاعاتی ارتش روسیه توسط انگلیس؛ ادعاهای تازه لندن درباره پرونده اسکریپال

دولت انگلیس با تشدید فشارها علیه مسکو، آژانس اطلاعاتی ارتش روسیه و 11 فرد مرتبط با آن را تحریم کرد و بار دیگر ولادیمیر پوتین را به دست‌داشتن در پرونده مسمومیت سرگئی اسکریپال متهم کرد. لندن همچنین سفیر روسیه را برای ارائه توضیح احضار کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:لندن در تازه‌ترین اقدام ضدروسی خود، آژانس اطلاعاتی ارتش روسیه  را در فهرست تحریم‌ها قرار داد و هم‌زمان مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، شخصاً عملیات مرتبط با پرونده مسمومیت سرگئی اسکریپال در سالزبری را تأیید کرده است.وزارت خارجه انگلیس روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که علاوه بر GRU، ۱۱ فرد مرتبط با این نهاد – از جمله افسران فعال در حوزه سایبری – نیز به اتهام دست داشتن در «فعالیت‌های خصمانه دولت روسیه» و پرونده اسکریپال هدف تحریم قرار گرفته‌اند.

لندن این اقدام را مبتنی بر یافته‌های گزارش نهایی تحقیقات دولتی درباره حادثه سال ۲۰۱۸ عنوان کرد.در ادامه بیانیه، دولت انگلیس GRU را «ابزار اجرای دستورات پوتین» برای بی‌ثبات‌سازی اوکراین و ایجاد هرج‌ومرج در اروپا توصیف کرده و مدعی شده است مأموران این نهاد عملیات ترکیبی از جمله حملات سایبری، انتشار اطلاعات گمراه‌کننده و خرابکاری علیه انگلیس و متحدان ناتو انجام می‌دهند.همچنین سه افسر دیگر GRU نیز به اتهام سازمان‌دهی فعالیت‌های خصمانه در اوکراین و اروپا – از جمله طرح حمله تروریستی ادعایی به فروشگاه‌های زنجیره‌ای در اوکراین – تحریم شده‌اند. لندن این تحریم‌ها را بخشی از تلاش برای مختل کردن شبکه‌های جاسوسی روسیه و مقابله با «تهدید بلندمدت» مسکو معرفی کرده است.بر اساس بیانیه وزارت خارجه انگلیس، سفیر روسیه در لندن برای ارائه توضیح درباره یافته‌های گزارش و آنچه «کارزار فعالیت‌های خصمانه روسیه علیه انگلیس و ناتو» خوانده شده، احضار شده است.

لندن بار دیگر ادعا کرده که استفاده از عامل عصبی نوویچوک در خاک این کشور به مرگ یک شهروند منجر شده و مسکو باید پاسخگو باشد.انتشار گزارش دولتی درباره حادثه سالزبری نیز بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های انگلیسی داشته است. این گزارش مدعی است سه افسر GRU با اسامی مستعار «الکساندر پتروف»، «رسلان بوشیروف» و «سرگئی فدوتوف» در عملیات علیه اسکریپال نقش داشته‌اند و این اقدام بنا به دستور مقام‌های عالی‌رتبه روسیه انجام شده است.پرونده اسکریپال از سال ۲۰۱۸ یکی از محورهای اصلی تنش میان لندن و مسکو بوده است. دولت انگلیس مدعی است عامل عصبی نوویچوک روی دستگیره درِ خانه اسکریپال پاشیده شده و این حادثه علاوه بر مسمومیت او و دخترش، به مرگ دان استرجس – یک شهروند انگلیسی – منجر شده است.

روسیه اما بارها هرگونه نقش در این ماجرا را تکذیب کرده و آن را صحنه‌سازی سیاسی غرب برای گسترش تحریم‌ها دانسته است.اکنون تحریم آژانس اطلاعاتی ارتش روسیه و انتساب مستقیم مسئولیت به پوتین، سطح جدیدی از فشار سیاسی لندن بر مسکو ایجاد کرده و می‌تواند تنش‌ها در روابط دو کشور را در سایه جنگ اوکراین تشدید کند.


نظرات

آخرین اخبار
تصمیم تعویق انتخابات به تأیید شورای عالی امنیت ملی رسید
گاردین: تناقض‌گویی ترامپ تنگه هرمز را به اهرم راهبردی ایران تبدیل کرد
ستاره کم‌فروغ استقلال امید اول هائیتی در جام جهانی 2026
رئیس‌کل گمرک: تمامی کالاهای اساسی با سریع‌ترین زمان ممکن ترخیص شدند
حمایت مجدد چین از آتش‌بس میان ایران و آمریکا
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصمیم دولت
تیم ملی 22 اردیبهشت راهی ترکیه می‌شود؛ برنامه ریزی برای پنج بازی تدارکاتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 31 فروردین
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 31 فروردین 1405+ نگاه بازار طلا به مذاکرات اسلام‌آباد
چند واحد مسکونی تهران در جنگ اخیر آسیب دیدند؟
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت روایتگری منسجم در جنگ رمضان
اعلام آمار نهایی شهدا در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا: اقدام لازم علیه ارتش آمریکا انجام می‌شود
نشانه‌های مهم کمبود ویتامین B12 را بشناسید
اقدام کم‌نظیر یک پرستار؛ اهدای 30 میلیارد تومان برای بازسازی بیمارستان روزبه
پیش بینی هواشناسی هرمزگان در روز دوشنبه 31 فروردین 1405
تمدید مهلت ثبت‌نام دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد
آیا قرار گفتگو، زمان شلیک است؟
افسردگی زنگ خطر بیماری های مغزی در سالمندان
پلیس تهران: ارسال تصاویر اماکن حساس جرم است
رسوایی بزرگ رسانه‌ای؛ فرو پاشی پروژه ساخت تصویر جعلی از رضا پهلوی
نورنما | چشم به راه...!
90 درصد شیرخشک کشور در داخل تأمین می‌شود
انتشار پنج قطعه موسیقی جدید برای روزهای جنگ رمضان
جهش دوباره نفت در پی تنش در تنگه هرمز؛ بازارها ملتهب شدند
اعتراف تل‌آویو: ایران تسلیم نمی‌شود؛ راهبرد جنگ شکست خورده است
واکنش تند بقایی به ادعای پرحاشیه ترامپ: هیچکس جرات ندارد سر ایران فریاد بزند
نگرانی رسانه صهیونیستی از افزایش توان ایران و محور مقاومت
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
تهدید ارزی امارات به واشنگتن؛ «یوان» جایگزین دلار می‌شود؟
بقائی: فداکاری کادر درمان نماد ایستادگی در برابر قساوت دشمنان است
ضرورت تبدیل موفقیت‌های میدان به سرمایه سیاسی و اقتصادی
اژه‌ای: هیچ اغماضی در برخورد با جاسوسان و عوامل ضدامنیتی نخواهیم داشت
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
با بسته‌شدن گذرگاه رفح روند انتقال بیماران غزه متوقف می‌شود
در وسوسه جنگ و صلح
شمسایی: بازیکنان برای پرچم و نام ایران می‌جنگند، نه برای افراد
پشت پرده ادعای ایجاد خشکسالی در ایران و خاورمیانه با رادارها چیست؟
رابطه بین جنگ و مذاکره را قطع کنیم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 31 فروردین + جدول
سهمیه 60 لیتری بنزین امشب در کارت‌ها شارژ می‌شود
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است