×
بین الملل
شناسه خبر : 260893
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/13 ساعت 14:07
نیمی از اروپایی‌ها ترامپ را «دشمن اروپا» می‌دانند

نیمی از اروپایی‌ها ترامپ را «دشمن اروپا» می‌دانند

بر اساس نظرسنجی اخیر در 9 کشور اروپایی، تقریباً 48 تا 51 درصد از مردم گفته‌اند که ترامپ را دشمن قارهٔ اروپا می‌دانند . این نشانه‌ای از کاهش شدید اعتماد به بازگشت واشنگتن به نقش سنتی‌اش و زنگ هشداری برای متحدان اروپا است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  روزنامه گاردین با استناد بر نتایج این نظرسنجی نوشت: نرخ بالاتری از اروپایی‌ها خطر جنگ با روسیه را بالا می‌دانند و بیش از دو سوم آن‌ها بر این باورند در صورت وقوع چنین جنگی، کشورشان نمی‌تواند از خود دفاع کند.

نظرسنجی از ۹ کشور اروپایی به سفارش پلتفرم گفتگو درباره امور اروپایی مستقر در پاریس موسوم به «گراند کانتینت» (Grand Continent) همچنین نشان داد که سه چهارم پاسخ‌دهندگان موافق این هستند که کشورشان در اتحادیه اروپا باقی بماند و بسیاری از آنها می‌گویند ترک این اتحادیه، به انگلیس آسیب رسانده است.

ژان ایو درماگن (Jean-Yves Dormagen) استاد علوم سیاسی و بنیانگذار آژانس نظرسنجی «کلاستر ۱۷» (Cluster۱۷) گفت: اروپا نه تنها با خطرات فزاینده ای مواجه است، بلکه دستخوش یک تحول در فضای سیاسی، تاریخی و ژئوپلتیکی خود است.

این نظرسنجی به طور کلی گویای آن است که که اروپا نگران و عمیقا از آسیب‌پذیری خود آگاه است و تلاش می‌کند در آینده تصویری مثبت از خود ارائه دهد.

نتایج این نظرسنجی نشان داد که در بین ۹ کشور اروپایی، به طور میانگین ۴۸ درصد از مردم، ترامپ را «دشمن مستقیم» خود قلمداد می‌کنند. مردم در بلژیک با ۶۲ درصد، فرانسه با ۵۷ درصد، کرواسی ۳۷ درصد و لهستان ۱۹ درصد این نظر را تایید می کنند.

گاردین نوشت: اروپایی ها با این حال روابط خود با آمریکا را به لحاظ راهبردی مهم قلمداد می کنند. وقتی از آن ها سوال شد که اتحادیه اروپا چه موضعی را می تواند در قبال دولت آمریکا بکار گیرد، ۴۸ درصد رویکرد مصالحه را انتخاب کردند.

نظرسنجی اخیر که در کشورهای فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، لهستان، پرتغال، کرواسی، بلژیک و هلند انجام شد، همچنین حکایت از آن داشت که اکثریت مردم (۵۱ درصد) احساس می کنند که خطر جنگ علنی با روسیه در سال‌های آینده بالا است و ۱۸ درصد این خطر را بسیار بالا قلمداد می کنند.

میزان نزدیکی این کشورها به روسیه در پاسخ به این سوال اهمیت داشت به طوری ۷۷ درصد از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی در کشور لهستان خطر جنگ با روسیه را بالا ارزیابی کردند. ۵۴ درصد در فرانسه، ۵۱ درصد در آلمان، ۳۹ درصد در پرتغال و ۳۴ درصد در ایتالیا همین نظر را داشتند.

این نتایج نشان داد که میزان اطمینان به توانایی ارتش ملی در همه کشورهای اروپایی شرکت کننده در این نظرسنجی پایین بود. ۶۹ درصد از شرکت کنندگان گفتند فکر می کنند که کشورشان «به طور واقعی» و یا «به هیچ وجه» آماده دفاع از خود در قبال روسیه نیست.

احساس آسیب‌پذیری اروپا

این نتایج نشان داد که احساس آسیب پذیری اروپا امری رایج بین کشورهای شرکت کننده است. تنها ۱۲ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که نسبت به برخی از منابع ناقض امنیت- از مسائل فناوری گرفته تا نظامی، انرژی و غذا- احساس ناامنی نمی‌کنند.

به رغم تفاوت فاحش بین کشورها، ۲۸ درصد از شرکت‌کنندگان به مساله امنیت فناوری و دیجیتال به عنوان عوامل تهدیدکننده و ۲۵ درصد به ناامنی نظامی اشاره کردند.

در خصوص حمایت از عضویت در اتحادیه اروپا، اکثریت با ادامه عضویت کشورشان در این اتحادیه موافق بودند: ۷۴ درصد از شرکت کنندگان گفتند می خواهند کشورشان در اتحادیه اروپا بماند. درصد بالاتری برای مثال در پرتغال (۹۰ درصد) و اسپانیا (۶۸ درصد) موافق ماندن کشورهایشان در این اتحادیه بودند. فرانسه با ۶۱ درصد این نظر را تایید کرد.

با گذشت ۵ سال از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت)، این تصمیم شکست خورده قلمداد می‌شود. نتایج نظرسنجی اخیر نشان داد که ۶۳ درصد از اروپایی ها بر این باورند که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تاثیری منفی در این کشور داشته و تنها ۱۹ درصد آن را مثبت ارزیابی کردند. فقط ۵ درصد برگزیت را بسیار مثبت دانستند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
آمریکا یک واقعیت ساده را درک کند؛ فشار نتیجه نمی‌دهد
کاهش تردد دریایی در هرمز؛ فقط 5 کشتی عبور کردند
قطعی برق ایلام امروز جمعه 6 شهریور + لینک
سفیر ایران در لندن خواستار محکومیت تروریسم اقتصادی آمریکا شد
واکنش کانادا به تغییر نام دریاچه اونتاریو توسط ترامپ
آنتن‌هایی که انتظار ناآرامی می‌سازند
اطلاعیه مهم بانک ملی ایران درباره اطلاعات حساب مشتریان
پیش‌بینی قیمت طلا، دلار و سایر ارزها در نیمه دوم سال جاری
ترامپ به دنبال همراه کردن گروه G20 در تحریم اقتصادی ایران
کشف 233 پیکر شهید از زیر آوار غزه
نورویدئو | جنگ روایت ها ؛ وقتی عددها با پیروزی ترامپ همراه نمی شوند
برنامه قطعی برق قم امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک
انتقاد ترامپ عصبانی از خبرنگار فاکس نیوز