×
سیاسی
شناسه خبر : 260615
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 22:40
نماینده ایران در اجلاس لاهه: تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است

نماینده ایران در اجلاس لاهه: تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است

رئیس هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه (هلند)، تحریم‌های یکجانبه را مصداق جنایت علیه بشریت توصیف کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  عباس باقرپور رئیس هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه، با اشاره به آثار مخرب اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌ها علیه مردم کشورمان، به‌ویژه بیماران، تصریح کرد که این اقدامات، با توجه به پیامدهای گسترده و هدف‌گیری مستقیم زندگی و سلامت مردم عادی، مصداق «جنایات تمام‌عیار علیه بشریت» به‌شمار می‌آیند و باید در چارچوب حقوق بین‌الملل مورد رسیدگی قرار گیرند.

وی در تبیین نگاه جمهوری اسلامی ایران به ضرورت مقابله با مصونیت از مجازات و پیگرد مؤثر مرتکبان جدی‌ترین جنایات بین‌المللی، به تصویب لایحه «جنایات بین‌المللی» در دولت و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت این لایحه با هدف ایجاد یک چارچوب تخصصی برای پیگرد قانونی جنایت نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایت تجاوز تدوین شده و بیانگر عزم ایران برای مشارکت سازنده در مبارزه با بی‌کیفری در سطح ملی و بین‌المللی است.

باقرپور در بخش دیگری از سخنان خود با توصیف وضعیت کنونی نظام بین‌الملل اظهار داشت که در صحنه امروز جهان، یکجانبه‌گرایی و عادی‌سازی نسل‌کشی، تجاوز و جنایات جنگی بر تلاش‌های معطوف به اجرای عدالت علیه جنایتکاران غلبه پیدا کرده است و در چنین شرایطی، دیوان کیفری بین‌المللی در معرض آزمونی جدی قرار گرفته که نسل‌های آینده درباره آن قضاوت خواهند کرد.

وی با اشاره ویژه به وضعیت فلسطین تأکید کرد که جنایات ارتکابی علیه مردم فلسطین، از جمله سیاست مداوم نسل‌کشی، وجدان بشریت را به‌شدت جریحه‌دار کرده است، با این حال بسیار ناامیدکننده است که اقدامات نسل‌کشی که «در روز روشن» علیه مردم فلسطین انجام شده، تاکنون موضوع تحقیقات کامل از سوی این دیوان قرار نگرفته است.

مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه در ادامه، با اشاره به تحولات اخیر، رژیم اسرائیل و ایالات متحده را متهم کرد که با جسارت ناشی از مصونیت از مجازات، در خردادماه جنگ تجاوزکارانه‌ای را علیه ایران آغاز کرده و عامدانه غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی را هدف حملات غیرقانونی قرار داده‌اند.

وی تصریح کرد در ارتکاب این جنایت جنگی، مسئولیت کیفری فردی همه کسانی که در هدایت حملات علیه غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، دانشمندان، اساتید دانشگاه، روزنامه‌نگاران و زندانیان، و همچنین در طراحی و اجرای حملات عمدی علیه اهداف غیرنظامی به‌ویژه بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های انرژی از جمله تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز دست داشته‌اند، محرز است و این افراد باید به دست عدالت سپرده شوند.

باقرپور همچنین بر ضرورت استقلال و بی‌طرفی دیوان، قضات و کارکنان آن تأکید کرد و خواستار آن شد که آنان وظایف خود را بدون اعمال نفوذ، فشار یا تهدیدات خارجی انجام دهند. او با یادآوری اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌های اعمال‌شده علیه مردم ایران، به‌ویژه بیماران، خاطرنشان کرد که با توجه به آثار این اقدامات بر حقوق بنیادین انسان‌ها، این تحریم‌ها مصداق بارز جنایت علیه بشریت است.

وی در پایان با تأکید بر این‌که تحقق عدالت کیفری بین‌المللی و مقابله مؤثر با جنایات جدی تنها در سایه همکاری جمعی و پایبندی واقعی به اصول حقوق بین‌الملل میسر است، بر ضرورت تلاش مشترک برای ساختن محیطی مساعد به‌منظور تحقق صلح و آرامش برای نسل‌های آینده تأکید کرد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟