×
سیاسی
شناسه خبر : 260615
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 22:40
نماینده ایران در اجلاس لاهه: تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است

نماینده ایران در اجلاس لاهه: تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است

رئیس هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه (هلند)، تحریم‌های یکجانبه را مصداق جنایت علیه بشریت توصیف کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  عباس باقرپور رئیس هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه، با اشاره به آثار مخرب اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌ها علیه مردم کشورمان، به‌ویژه بیماران، تصریح کرد که این اقدامات، با توجه به پیامدهای گسترده و هدف‌گیری مستقیم زندگی و سلامت مردم عادی، مصداق «جنایات تمام‌عیار علیه بشریت» به‌شمار می‌آیند و باید در چارچوب حقوق بین‌الملل مورد رسیدگی قرار گیرند.

وی در تبیین نگاه جمهوری اسلامی ایران به ضرورت مقابله با مصونیت از مجازات و پیگرد مؤثر مرتکبان جدی‌ترین جنایات بین‌المللی، به تصویب لایحه «جنایات بین‌المللی» در دولت و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت این لایحه با هدف ایجاد یک چارچوب تخصصی برای پیگرد قانونی جنایت نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایت تجاوز تدوین شده و بیانگر عزم ایران برای مشارکت سازنده در مبارزه با بی‌کیفری در سطح ملی و بین‌المللی است.

باقرپور در بخش دیگری از سخنان خود با توصیف وضعیت کنونی نظام بین‌الملل اظهار داشت که در صحنه امروز جهان، یکجانبه‌گرایی و عادی‌سازی نسل‌کشی، تجاوز و جنایات جنگی بر تلاش‌های معطوف به اجرای عدالت علیه جنایتکاران غلبه پیدا کرده است و در چنین شرایطی، دیوان کیفری بین‌المللی در معرض آزمونی جدی قرار گرفته که نسل‌های آینده درباره آن قضاوت خواهند کرد.

وی با اشاره ویژه به وضعیت فلسطین تأکید کرد که جنایات ارتکابی علیه مردم فلسطین، از جمله سیاست مداوم نسل‌کشی، وجدان بشریت را به‌شدت جریحه‌دار کرده است، با این حال بسیار ناامیدکننده است که اقدامات نسل‌کشی که «در روز روشن» علیه مردم فلسطین انجام شده، تاکنون موضوع تحقیقات کامل از سوی این دیوان قرار نگرفته است.

مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه در ادامه، با اشاره به تحولات اخیر، رژیم اسرائیل و ایالات متحده را متهم کرد که با جسارت ناشی از مصونیت از مجازات، در خردادماه جنگ تجاوزکارانه‌ای را علیه ایران آغاز کرده و عامدانه غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی را هدف حملات غیرقانونی قرار داده‌اند.

وی تصریح کرد در ارتکاب این جنایت جنگی، مسئولیت کیفری فردی همه کسانی که در هدایت حملات علیه غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، دانشمندان، اساتید دانشگاه، روزنامه‌نگاران و زندانیان، و همچنین در طراحی و اجرای حملات عمدی علیه اهداف غیرنظامی به‌ویژه بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های انرژی از جمله تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز دست داشته‌اند، محرز است و این افراد باید به دست عدالت سپرده شوند.

باقرپور همچنین بر ضرورت استقلال و بی‌طرفی دیوان، قضات و کارکنان آن تأکید کرد و خواستار آن شد که آنان وظایف خود را بدون اعمال نفوذ، فشار یا تهدیدات خارجی انجام دهند. او با یادآوری اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌های اعمال‌شده علیه مردم ایران، به‌ویژه بیماران، خاطرنشان کرد که با توجه به آثار این اقدامات بر حقوق بنیادین انسان‌ها، این تحریم‌ها مصداق بارز جنایت علیه بشریت است.

وی در پایان با تأکید بر این‌که تحقق عدالت کیفری بین‌المللی و مقابله مؤثر با جنایات جدی تنها در سایه همکاری جمعی و پایبندی واقعی به اصول حقوق بین‌الملل میسر است، بر ضرورت تلاش مشترک برای ساختن محیطی مساعد به‌منظور تحقق صلح و آرامش برای نسل‌های آینده تأکید کرد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
کرملین: کمک به کوبا را وظیفه خود می‌دانیم
پاک‌نژاد: مردم نگران تأمین سوخت نباشند
ایران در حال اعمال حق غیرقابل انکار خود در زمینه دفاع مشروع است
هدف‌گیری آواکس، ضربه‌ راهبردی و جدی ایران علیه واشنگتن
جاده چالوس یکطرفه شد
موضع گیری روسیه در خصوص درگیری ها در منطقه
حماس از کشتار روزانه مردم غزه با وجود آتش‌بس خبر داد
بانک مرکزی: نرخ تورم سالانه به 48.3 درصد رسید
فرازِ سرخِ این شاهنامه، با این کوچ‌ها رنگ نمی‌بازد
تنگه هرمز به اهرم مهم ایران در معادلات انرژی و اقتصاد جهانی تبدیل شده است
حمله به خبرنگاران و دانشگاه‌ها عبور از خطوط انسانی و حقوقی است
بیانیه اتاق بازرگانی در حمایت از دفاع ملت ایران و صیانت از حاکمیت ملی
اسپانیا حریم هوایی خود را به روی جنگنده‌های آمریکایی بست
صهیونیسم در تلاش است آثار اسلام و مسیحیت را از بین ببرد
سفارت ایران در لبنان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه می‌دهد
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری