×
اجتماعی
شناسه خبر : 260499
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 13:51
گازوئیل نیروگاه‌های تهران و اطراف آن استاندارد نیست

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران:

گازوئیل نیروگاه‌های تهران و اطراف آن استاندارد نیست

در حالی که سوخت نیروگاهی (گازوئیل) هیچ یک از نیروگاه‌های تهران ، البرز و قزوین منطبق با استاندارد یورو 4 نیست، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران گفت: چرایی عدم تخصیص سوخت استاندارد به نیروگاه‌ها را باید از وزارت نفت پرسید اما نظارت انجام می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دفتر مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گزارش تحلیلی و جامع از عوامل کیفی هوای کلانشهر تهران و دلایل افزایش آلودگی هوا را به همراه داده‌های تخصصی منتشر کرد. بر اساس ن آلودگی هوای کلان شهر تهران در بازه زمانی ۱ تا ۶ آذرماه یکی از قابل توجه‌ترین دوره‌های آلودگی در سال‌های اخیر محسوب می‌شد.

بر اساس این یافته‌ها، هشت عامل اصلی از جمله تداوم پایداری جوی، وقوع وارونگی دما، نبود بارش مؤثر، انتشار گسترده آلاینده‌ها از ناوگان دیزلی فرسوده، وجود «نقاط داغ» آلایندگی در غرب و جنوب غرب تهران، مصرف سوخت با درصد بالای گوگرد در برخی نیروگاه‌ها و واحدهای ثابت، ترافیک سنگین به‌ویژه در ورودی‌های غربی و جنوب‌غربی شهر، تشکیل ثانویه ذرات نیترات، و بازپراکنش گردوغبار ناشی از تردد و فعالیت‌های صنعتی و غیرمجاز پیرامونی در بروز این شرایط نقش کلیدی داشتند.

در میان این عوامل، داده‌های مربوط به دی‌اکسید گوگرد در این گزارش اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چراکه نشان می‌دهد در برخی واحدهای صنعتی و نیروگاه‌های اطراف تهران همچنان از سوخت‌هایی با محتوای گوگرد بالا استفاده می‌شود؛ عاملی که به‌طور مستقیم در افزایش غلظت این آلاینده مؤثر بوده است.

 زهره عبادتی - سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران درباره گزارش تازه سازمان حفاظت محیط زیست که هات‌اسپات‌های آلودگی هوای تهران را شامل هشت عامل معرفی کرده است، به تداوم چندروزه شاخص «ناسالم برای همه گروه‌ها» اشاره کرد و درباره نقش سوخت با نیروگاه‌ها در افزایش آلاینده‌ها گفت: نیروگاه‌ها و سوخت پرگوگرد بر افزایش سطح دی اکسید گوگرد مرتبط است.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران افزود: نیروگاه منتظر قائم در استان البرز و نیروگاه رجایی در استان قزوین سوخت با محتوای گوگرد بالا مصرف می‌کنند و مدل‌سازی‌ها نشان داده که این مسئله می‌تواند بر آلودگی تهران نیز اثر بگذارد. اگرچه در استان تهران نیروگاه مازوت‌سوز نداریم اما گازوئیلی که در اختیار نیروگاه‌ها قرار داده و استفاده می‌شود هم متأسفانه استاندارد نیست.

عبادتی در پایان در پاسخ به پرسش درباره علت تأمین نشدن سوخت استاندارد گفت: اینکه چرا سوخت استاندارد در اختیار نیروگاه‌ها قرار نمی‌گیرد را باید از وزارت نفت پرسید  اما نظارت از انجام می‌شود؛ نمونه‌برداری مرتب انجام و داده‌ها به دستگاه‌های مربوطه ارسال می‌شود و این شرایط طبیعتا به دلیل عدم نظارت نیست.  چرایی استاندارد نبودم سوخت نیروگاه‌ها را باید از دستگاه‌های مرتبط پیگیری کرد. این موضوع از طریق اداره کل محیط زیست استان تهران و کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با جدیت پیگیری می‌شود. داده‌های سازمان حفاظت محیط زیست نشان می‌دهد، در هیچ یک از نیروگاه‌های تهران و البرز و قزوین نفت‌گاز تولیدی منطبق با استاندارد یورو ۴ نیست.

بر اساس محتوی سولفور اندازه گیری شده، کمترین مقدار سولفور سوخت نیروگاهی در استان تهران در سوخت نفت گاز نیروگاه دماوند با مقدار kg/mg ۵۳۰( بیش از ۱۰ برابر حد استاندارد) اندازه گیری شده است، در حالیکه محتوی سولفور نفت گاز نیروگاه‌های پرند با مقدار kg/mg ۶۶۵۷ ، شهر ری  با مقدار kg/mg ۶۰۱۲ ، سیکل ترکیبی پرند  با مقدار kg/mg ۳۹۰۱  و ری  با مقدار kg/mg ۸۸۰  بسیار فراتر از حد استاندارد و با مقادیری بیش از ۱۰۰ برابر حد مجاز در نیروگاه های پرند و ری اندازهگیری شده است.

همچنین آنالیز مازوت نیروگاه های شهید رجایی و منتظرقائم نشاندهنده وجود مازوت کم سولفور و معمولی در این نیروگاه است.

جدول
 

 

 


نظرات

آخرین اخبار
همتی: خرید با کارت بانکی ایرانی در روسیه به‌زودی امکان‌پذیر می‌شود
سازمان ملل: توافق ایران و آمریکا می‌تواند نقطه عطف صلح یمن باشد
حکیم: انحصار سلاح به معنای تضعیف الحشد الشعبی نیست
«باید برخاست»، شعار محوری و «مشت گره‌کرده»، نشان رسمی مراسم «بدرقه آقای شهید ایران»
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز چهارم
بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان؛4 شهید و زخمی
نخست‌وزیر عراق از توافق آمریکا و ایران استقبال کرد
هریس: ما در نهایت به برجام برمی‌گردیم
سی‌ان‌ان: ایران توان بستن تنگه هرمز را در اختیار دارد
اکران خصوصی «نیم‌شب» با حضور رئیس‌جمهور و خانواده شهدای سلامت برگزار شد
تحلیلگر اسرائیلی: احساس شکست در اسرائیل عمیق‌تر از جنگ33 روزه است
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 27 خرداد 1405
ادعای رسانه اسرائیلی: تل‌آویو از مفاد توافق ایران و آمریکا بی‌خبر است
ایران نیوزلند در جمع 4 بازی پرتماشاگر جام جهانی
تأکید عراقچی و البوسعیدی بر ثبات دریایی در تنگه هرمز
رئیس جمهور: ایران خود را برای همه گزینه‌ها آماده کرده است
ترامپ در حال بررسی برکناری مقامات ارشد به دلیل مخالفت با توافق ایران
پزشکیان: مأموریت نظام سلامت فراتر از درمان بیماری‌هاست
برنامه آزمون‌های نهایی تیر و مرداد 1405 اعلام شد
قیمت نقره امروز سه شنبه 26 خرداد 1405 +جدول
پیش‌ بینی قیمت دلار چهارشنبه 27 خرداد 1405 / دلار در مسیر از دست‌دادن خطوط حمایت
لاوروف: عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا می‌تواند به فروپاشی این اتحادیه منجر شود
توافق ایران و آمریکا در سوئیس امضا می‌شود
سردار ابن‌الرضا: در جریان جنگ تولید سلاح‌های پیشرفته متوقف نشد
سیاست خارجی اروپا میان ادعا و واقعیت
پلاک منطقه آزاد تهران به چه کسانی می‌رسد؟
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 26 خرداد 1405 +جدول
سوگ جهانی، پیام بیداری
نورنما | رفع عطش عشق فقط نام حسین است
یک گام تا جاودانگی؛ دویستمین بازی ملی مسی در جام جهانی
تداوم انسداد محور کرج ـ چالوس
زمان برگزاری آزمون MSRT وزارت علوم اعلام شد
ویژه‌برنامه‌های محرم شبکه‌های سیما اعلام شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هشتم
هشدار وزیر خارجه ترکیه؛ تل‌آویو برای تخریب توافق تهران و واشنگتن تلاش می‌کند
یک رأی، سه مدعی؛ پرسپولیس در انتظار معجزه استیناف
آخرین جزئیات از اختلال خدمات بانکی ؛اطلاعات مالی مشتریان کاملاً محفوظ است
عضو کمیسیون امنیت ملی:تفاهم اخیر حاصل اقتدار ایران در میدان و دیپلماسی است
پیام ویژه نعیم قاسم به قالیباف : ایران نماد عزت و شرافت است
مرگ مشکوک بازیگر سریال های ترکیه ای؛پلیس به دنبال سرنخ در دوربین های مداربسته
استارمر بازگشایی تنگه هرمز را حیاتی خواند
آماده‌سازی قطر برای افزایش سریع تولید گاز طبیعی مایع
ترامپ حمله اسرائیل به بیروت را وحشیانه خواند
عارف در گفت‌وگو با جانباز هوافضا: فداکاری رزمندگان دفاع مقدس سوم مایه افتخار ملت است
تأکید تهران و بیروت بر اجرای تعهدات و توقف جنگ لبنان
توافق؛ راهی برای خروج آمریکا از جنگ پرهزینه و نامحبوب
واکنش رضاییان به شیطنت خبرنگار: مسائل داخلی ایران به تو ربطی ندارد
قیمت مرغ در میادین میوه و تره‌بار چند؟
تخصیص 1.6 میلیارد دلار ارز به خودروسازان و واردکنندگان
سریلانکا در آستانه تبدیل شدن به مرکز جرایم سایبری جهان