×
اقتصادی
شناسه خبر : 260467
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 11:39
نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از 8 درصد گذشت

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور:

نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از 8 درصد گذشت

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی به 8.3 درصد رسیده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سید محمدهادی سبحانیان روز سه‌شنبه در نشست مشترک با حسین افشین معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور افزود: تحولات در سازمان امور مالیاتی از اقدامات سنتی معمول فاصله گرفته و به‌سمت اقدامات دانش‌بنیان رفته است.

وی گفت: در هفت ماهه ابتدایی امسال با وجود همه محدودیت‌ها، میزان تحقق درآمدهای مالیاتی نسبت به مشابه سال قبل رشد ۴۵ درصدی داشته است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور یادآور شد: نسبت مالیات به منابع بودجه عمومی در سال ۱۴۰۳ به رقم ۴۸ درصد رسیده که بالاترین سطح در هفت سال گذشته محسوب می‌شود. این شاخص نشان‌دهنده نقش فزاینده مالیات در تامین منابع پایدار بودجه و کاهش وابستگی به درآمدهای نوسان‌پذیر نفتی است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی (T/GDP) در سال ۱۴۰۳ به بالاترین سطح خود در هفت سال گذشته رسیده است، تأکید کرد: این نسبت بر مبنای آمار بانک مرکزی به ۸.۳ درصد و بر اساس آمار مرکز آمار ایران به ۶.۴ درصد افزایش یافته است؛ رشدی قابل توجه که نشان‌دهنده تقویت جایگاه مالیات در ساختار اقتصادی کشور است.

وی به رشد ۱۰۰ درصدی استرداد مالیاتی اشاره و تصریح کرد: میزان استرداد مالیات بر ارزش افزوده در هشت ماهه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشته و از ۲۰ همت به ۴۰ همت رسیده است.

سبحانیان با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی ایران در حال گذار از یک ساختار سنتی به یک ساختار دانش‌بنیان، هوشمند و داده‌محور است، گفت: این تحول دو پیام اصلی دارد؛ نخست، شفافیت و عدالت مالیاتی با کاهش نقش عوامل انسانی و افزایش حسابرسی سیستمی و دوم، حمایت از نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق معافیت‌ها و اعتبارهای مالیاتی که اقتصاد دانش‌بنیان را تقویت می‌کند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: ۹۶ درصد مالیات مشاغل به صورت سیستمی محاسبه شد؛ با اجرای تبصره ماده ۱۰۰، پرونده‌های مالیاتی مشاغل خرد بدون نیاز به اظهارنامه سنتی، به‌صورت هوشمند بررسی شدند.

سبحانیان با بیان اینکه صورتحساب‌های مالیاتی وارد عصر هوشمند شدند، گفت: در سال ۱۴۰۴ ماهانه بیش از ۵.۵ میلیارد صورت‌حساب الکترونیک و رسید POS صادر می‌شود که گامی بزرگ در شفافیت و تحول دیجیتال نظام مالیاتی است.

وی با اشاره به اینکه مالیات ۹۰ درصد اصناف و مشاغل صفر شده گفت: بر اساس تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم ۹۰ درصد مؤدیان اصناف و مشاغل مشمول مالیات صفر شدند که گامی مهم در حمایت از کسب‌وکارها بوده است.

معاون وزیر اقتصاد به صدور برگه تشخیص ۱۰۰ درصد سیستمی یک میلیون پرونده املاک اجاری اشاره و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ برگ تشخیص مالیاتی بیش از یک میلیون پرونده املاک اجاری به‌صورت ۱۰۰ درصد سیستمی صادر شد. ۹۰۰ هزار پرونده مالیاتی، سیستمی قطعی شد

در ادامه این نشست محمد بزرگری سرپرست معاونت تحول هوشمند نظام مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور نیز  با بیان اینکه در مسیر هوشمندسازی مالیات بر ارزش افزوده، ۹۰۰ هزار پرونده بدون مداخله انسانی نهایی‌سازی شدند افزود: از تابستان ۱۴۰۱ تا تابستان ۱۴۰۳ سهم فاکتورهای کاغذی در اعتبار مالیاتی از ۱۰۰ به ۸ درصد کاهش یافت که نشانه‌ای روشن از گذار تدریجی به صورتحساب الکترونیک و مالیات هوشمند است.

وی تأکید کرد: از اول دی‌ماه امسال به موجب حکم قانون بودجه، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده مؤدیانی که از صورت‌حساب کاغذی استفاده می‌کنند، پذیرفته نیست.

برزگری یادآور شد: ۸ هزار میلیارد تومان بهبود در تمکین مالیاتی رخ داده به این معنا که با محاسبه سیستمی مانده بدهی و تکمیل خودکار جدول اظهارنامه، تمکین مؤدیان در تابستان ۱۴۰۴ نسبت به سال قبل ۸ همت افزایش را نشان می‌دهد.


نظرات

آخرین اخبار
ژاپن به کشورهای آسیایی برای تأمین سوخت کمک مالی می کند
ارتش رژیم صهیونیستی: از ماه مارس تاکنون 586 سرباز زخمی شده‌اند
لزوم محکومیت حملات آمریکایی-صهیونی به مراکز غیرنظامی از سوی جامعه جهانی
تماس معاون رئیس امارات با قالیباف
اردوغان: در تلاشیم آتش‌بس را تمدید کنیم و مذاکرات آمریکا و ایران را ادامه دهیم
سپاه قم : صدای انفجار مربوط به انهدام مهمات جنگ رمضان است
واکنش طنزآمیز سفارت ایران در غنا به حمله ترامپ به پاپ
تاکید رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا بر برداشتن تحریم‌های آمریکا
تناقض‌گویی واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران؛ روایت بقایی از یک ادعای تکراری
هاآرتص: ناامیدی نتانیاهو از رسانه‌هایی که او را بازنده جنگ می‌دانند
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 فروردین 1405+ جدول
وزش باد شدید در تهران/ افزایش دما از جمعه
لیگ برتر برگزار نمی شود/ معرفی نمایندگان ایران به آسیا بر اساس جدول فعلی
این رتبه‌بندی تاریخی بسیاری را شگفت‌زده خواهد کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 26 فروردین ؛ ریزش 7 هزار تومانی دلار
رشد بورس‌های آسیا با امید به ازسرگیری گفت‌وگوهای ایران و آمریکا
رشد 70 درصدی خرید تضمینی گندم در سال جاری
بازار سیب زمینی و پیاز معتدل است
افزایش فشار قضایی بر بن‌گویر؛ درخواست اسناد جدید از شاباک
تعویق آزمون زبان وزارت علوم و تمدید مهلت ثبت‌نام
اشتباهات فاحش دونالد ترامپ در مذاکره با ایران از نگاه وندی شرمن
هاشمی‌طبا: تیم ملی باید با قدرت در جام جهانی 2026 حضور یابد
هشدار آژانس انرژی: اروپا در آستانه بحران سوخت جت قرار دارد
نبویان: میدان و دیپلماسی در مذاکرات اسلام‌آباد هماهنگ بودند
والی زاده بهترین کشتی‌گیر آسیا شد
وفور دام و ثبات بازار گوشت در کشور
تحقیر سنتکام؛ ورود مقتدرانه ابر نفتکش تحریمی به آب‌های ایران
توقیف 42 قبضه سلاح جنگی و بازداشت اعضای دو هسته قاچاق سلاح از اقلیم کردستان
سنای آمریکا بار دیگر طرح محدودسازی اختیارات جنگی ترامپ را بررسی می‌کند
کیفیت هوای مشهد در وضعیت هشدار آلودگی قرار گرفت
برنی سندرز از توقف فروش سلاح به اسرائیل حمایت کرد
تأمین شیرخشک بدون کمبود در شرایط جنگی
هلال احمر: 7215 نفر از زیر آوار حملات خارج شدند
جانشین فرمانده انتظامی کشور: اشراف اطلاعاتی توان پلیس را افزایش می‌دهد
اطلاعیه درباره صداهای احتمالی انفجار در تبریز
ثبت تصویر پلنگ ایرانی در ارتفاعات رودبار
سانچز: چین می‌تواند به کاهش تنش و پایان جنگ کمک کند
51 درصد از آمریکایی‌ها مخالف تجاوز نظامی علیه ایران هستند
خروج قطار از ریل در «نیوجرسی» و نشت مواد قابل اشتعال
چین: ادعاهای آمریکا درباره فشار نظامی بر تایوان تحریف واقعیت است
تکرار انتقاد ترامپ از پاپ لئون درباره مواضعش پیرامون ایران
نورنما | قاتل همیشه به محل جرم و جنایتش برمی گرده
مصرف مکمل ویتامین D3 چه زمانی توصیه می‌شود؟
تاکید پکن و مسکو بر تقویت هماهنگی‌های راهبردی
هوای گیلان گرم می شود
رئیس‌جمهور: هیچ قدرتی توان تحمیل اراده بر ملت ایران را ندارد
شهادت 5 فلسطینی در اردوگاه «الشاطی» غزه
آربلوا: رئال هرگز تسلیم نمی‌شود
ذخیره آب سد کرج به 48 میلیون مترمکعب رسید
نارضایتی سناتورهای جمهوری‌خواه از لفاظی‌های ترامپ