×
بین الملل
شناسه خبر : 260432
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 09:05
دبیرکل سازمان ملل درباره ایران و قطعنامه 2231 گزارش می‌دهد

رئیس شورای امنیت:

دبیرکل سازمان ملل درباره ایران و قطعنامه 2231 گزارش می‌دهد

سفیر اسلوونی در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را در ماه جاری میلادی (دسامبر 2025) برعهده گرفت، اعلام کرد که به زودی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره قطعنامه 2231 راجع ایران گزارشی به این شورا ارائه می‌کند.

 نورنیوز-گروه بین‌الملل: «ساموئل ژبوگار» سفیر و نماینده دائم اسلوونی در سازمان ملل متحد روز دوشنبه (به وقت محلی) و همزمان با آغاز ریاست کشورش بر شورای ۱۵ عضوی شورای امنیت در آخرین ماه از سال میلادی ۲۰۲۵ به خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک، گفت: شورای امنیت ۱۳ دسامبر (۲۲ آذرماه) گزارش دبیرکل سازمان ملل را در خصوص قطعنامه ۲۲۳۱ درباره ایران دریافت خواهد کرد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره برجام ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۴) به پایان رسید و در حالی‌که ایران، روسیه و چین پایان رسمی این قطعنامه را به‌ معنای خروج پرونده هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت می‌دانند، سه کشور اروپایی و آمریکا با تکیه بر تفسیر خود از مفاد برجام، مدعی احیای تحریم‌های سازمان ملل پس از رای شورای امنیت برای فعال سازی اسنپ بک هستند.

منابع دیپلماتیک درباره این اظهار نظر رئیس شورای امنیت به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند که دبیرخانه سازمان ملل از دبیرکل خواسته است که گزارشی از ماه ژوئن تا اکتبر ۲۰۲۵درباره اجرای برجام و پیش از پایان آن ارائه کند.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت در سازمان ملل در جمع خبرنگاران، افزود: ما صبح دوشنبه (به وقت محلی) در این خصوص گفت‌ وگوهایی را با سفرا داشتیم، تعدادی معتقدند که قطعنامه ۲۲۳۱ دیگر وجود ندارد و برخی دیگر معتقدند که گزارشی در حال تهیه است و بنابراین نشستی درباره آن گزارش باید برگزار شود.

سفیر و نماینده دائم اسلوونی در سازمان ملل افزود که بنابراین احتمالا درخواستی برای بررسی این قطعنامه در ماه دسامبر ارائه خواهد شد که پس از ارائه درخواست درباره نشست تصمیم گیری خواهد شد.

همزمان یک منبع دیپلماتیک در این باره گفت که هنوز شورای امنیت درباره تشکیل نشستی در این باره تصمیمی نگرفته است.

سفیر و نماینده دائم اسلوونی در سازمان ملل درباره اقدامات سه کشور اروپایی و آمریکایی برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران نیز گفت: سال آینده میلادی (سال ۲۰۲۶ که از حدود یک ماه دیگر آغاز می‌شود) در خصوص آن اقداماتی صورت خواهد گرفت.

ژبوگار بدون اشاره به مخالفت‌های روسیه و چین در شورای امنیت ، اذعان کرد: گام اول، تشکیل کمیته تحریم‌ها و تعیین رئیس این کمیته است اما انجام این کار چالش برانگیز خواهد بود زیرا برای انجام آن، نیاز به اجماع داریم.

بر اساس توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام و بند عملیاتی هشت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، تمامی مفاد آن پس از (روز انتقالی) ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۶ مهر ۱۴۰۴) خاتمه یافت و ایران، چین و روسیه پس از فرارسیدن این موعد انقضا، اعلام کردند که تمامی محدودیت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران به پایان رسیده و مفاد قطعنامه‌های پیشین لغو شده است.

در پی جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و آمریکا علیه ایران، تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) با همراهی آمریکا ۲۸ سپتامبر برابر با ۶ مهر ماه مکانیسم پس‌گشت (اسنپ‌بک) را فعال کردند و در جهت احیای ۶ قطعنامه لغو شده پیشین شورای امنیت تلاش کردند و مدعی هستند که این قطعنامه‌ها برقرار شده و این دوگانگی، شکاف و آشفتگی حقوقی تازه‌ای در برداشت‌های ارائه‌شده به شورای امنیت ایجاد کرده است.

اسرائیل ۲۳ خرداد ماه با نقض آشکار حقوق بین‌الملل و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مناطقی در تهران و برخی دیگر از شهرها از جمله تاسیسات هسته‌ای کشور را هدف حمله نظامی قرار داد و ایالات متحده آمریکا نیز بامداد یکشنبه (اول تیرماه) با حمله مستقیم به سایت‌های هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ علیه ایران پیوست.

در پی پاسخ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به این حملات، سرانجام، سوم تیرماه رئیس‌جمهور آمریکا توافق آتش‌بس میان ایران و اسرائیل را اعلام کرد و جمهوری اسلامی ایران هم با بیان اینکه آغازگر جنگ نبوده است، تصریح کرد که اگر رژیم اسرائیل تهاجم غیرقانونی خود را متوقف کند، ایران نیز قصدی برای ادامه پاسخ ندارد.

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ۲۹ آبان ۱۴۰۴ برابر با ۲۰ نوامبر ۲۰۲۵، قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) با همراهی آمریکا را با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف علیه برنامه هسته‌ای ایران به تصویب رساند. در این قعطنامه از ایران خواسته شده است تا مطابق پروتکل الحاقی عمل کند و اطلاعات کامل درباره وضعیت ذخایر اورانیوم غنی‌شده و تاسیسات تحت پادمان را در اختیار آژانس قرار دهد.


نظرات

آخرین اخبار
گزارش تصویری | روز باشکوه پایتخت
خنده شاید قدمتی 15 میلیون ساله داشته باشد
کارت قرمزِ سیاست؛ وقتی ترامپ قانون فوتبال را عوض می کند
رازهایی که دست‌خط شما از مغزتان فاش می‌کند
اسپانیا صعود کرد، رؤیای آخرین جام جهانی رونالدو فرو ریخت
پایان کار کمیته دولتی حماس در نوار غزه
هشدار نهاد مالی اروپا درباره ادامه جنگ با ایران
جی‌پی مورگان خبر داد: بازار نفت در آستانه موج عرضه جدید
وزیر فرهنگ: دشمنان از حضور میلیونی مردم در بدرقه رهبر شهید درس بگیرند
آلمان: جنگ آمریکا علیه ایران به اقتصاد ما آسیب زده است
قاتل فراری پس از دو سال در شوشتر دستگیر شد
آماده‌باش کامل پلیس برای مدیریت ترافیک تشییع رهبرشهید در قم
ذوالقدر: یک معادله جدید در تهران شکل گرفت/ترامپ با مردم ایران با احترام صحبت کن
مدافع گل‌گهر در آستانه پیوستن به پرسپولیس
وزارت امور خارجه روسیه سفیر سوئد را احضار کرد
تغییر محل اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در مسجد جمکران
محور چالوس و آزادراه تهران–شمال یک‌طرفه شد
بقائی:رهبر شهید میراثی از عزت و استقلال‌خواهی برای ملت به یادگار گذاشت
یزد برای شرکت در تشییع رهبر شهید فردا سه‌شنبه تعطیل است
عارف غلامی در آستانه جدایی از استقلال
نمایندگی ایران در سازمان ملل: تشییع رهبر شهید نمایش پیوند ملت و دولت بود
قالیباف: قاتلان قائد امت به سزای عمل‌شان خواهند رسید
کاهش مشارکت آمریکا در ناتو بجای خروج از ائتلاف
منطقه آزاد قشم هم به جمع شهرهای تعطیل پیوست
پیام فرزند آیت‌الله سیستانی به دفتر رهبر انقلاب چه بود؟
ترامپ: رئیس جمهور چین به آمریکا می‌آید
سی‌ان‌ان: امروز اوج مراسم تشییع در تهران بود
آماده‌سازی نجف برای استقبال رسمی از پیکر رهبر شهید
هشدار هواشناسی درباره بارش شدید و گردوخاک در 7 استان
کاشان و آران و بیدگل فردا تعطیل شد
امارات در پی طرح ضدایرانی در شورای آیمو
بدرقه‌ای که در تهران تاریخ ساز شد/پیکر مطهر رهبر شهید به قم رسید
اژه‌ای: ملت ایران رستاخیز ملی را در تاریخ ثبت کرد
تخلیه 10 هزار نفر در جنوب فرانسه در پی آتش‌سوزی گسترده
ادارات استان بوشهر هم فردا سه شنبه تعطیل است
ادارات و مراکز آموزشی مازندران فردا تعطیل است
بازگشت ساعات کاری متروی تهران به وضعیت عادی
رویترز: تشییع تهران پیام قدرت و انسجام ایران را به جهان مخابره کرد
اما و اگرهای افزایش حقوق نیروهای مسلح
عربستان بزرگ‌ترین تخفیف نفتی خود از دوران کرونا را اعمال کرد
از میدان تشییع تا میز مذاکره؛ نمایش قدرتی که جنگ نتوانست بشکند
زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد تغییر نکرد
ادارات استان سمنان دو روز تعطیل شد
تشییع تهران یکی از بزرگ‌ترین تجمعات تاریخی ایران بود
حملات توپخانه‌ای و هوایی اسرائیل به جنوب لبنان
رسانه های جهان از تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید چه گفتند؟
رسانه عبری: رهبر ایران برای خونخواهی برنامه دارد
سرگردانی کاروان سنگال در آمریکا پس از حذف از جام جهانی
دعوت عمار حکیم از مردم عراق برای حضور در مراسم رهبر شهید
ادارات خراسان شمالی تعطیل شد