×
بین الملل
شناسه خبر : 260408
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 21:37
خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است

سی‌ان‌ان:

خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا با انتشار تصاویر ماهواره‌ای از وضعیت سدهای ایران، خشکسالی را بحرانی زیست‌محیطی ارزیابی کرد و گزارش داد: خشکسالی در ایران را می‌توان از فضا هم مشاهده کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش  شبکه تلویزیونی آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: تهران تنها نقطه ای در ایران نیست که با بحران کمبود آب مواجه است. بنا بر اعلام کارشناسان، حدود ۲۰ استان از ابتدای فصل بارش، حتی یک میلی‌متر باران دریافت نکرده‌اند و نزدیک به ۱۰ درصد سدهای کشور به طور عملی خشک شده‌اند.

سی‌ان‌ان، برداشت بی‌رویه در کنار تغییرات اقلیمی و مدیریت نادرست منابع آبی را از علل کمبود آب در ایران دانست و افزود: خشکسالی کنونی، بدترین خشکسالی دست‌کم ۴۰ سال اخیر ایران است و ذخایر آبی در زمانی کاهش یافته که به طور معمول، زمان افزایش آنهاست.

این رسانه آمریکایی نوشت: کاهش بی‌سابقۀ بارش‌ها، افزایش دما و برداشت سنگین از سفره‌های آب زیرزمینی برای کشاورزی، ایران را به «ورشکستگی آبی» کشانده است. در کنار آن، صنایع آب‌بَر، رشد جمعیت شهری و شبکه‌های فرسوده موجب شده حدود ۳۰ درصد آب شرب در مسیر توزیع هدر برود. تلاش‌ها برای بارورسازی ابرها نیز تاکنون تأثیر چشمگیری نداشته است.

سی‌ان‌ان افزود: بحران عمیق‌تر از آن است که با چند بارندگی حل شود. سفره‌های زیرزمینی خالی‌شده دیگر به‌راحتی احیا نمی‌شوند و اکوسیستم‌های آسیب‌دیده نیز به سرعت بازنمی‌گردند.

این رسانه انگلیسی زبان افزود: کارشناسان هشدار می‌دهند اگر اصلاحات جدی و ساختاری در مدیریت آب، الگوی کشاورزی و مصرف انجام نشود، گزینه‌های ایران هر روز محدودتر خواهد شد. این بحران تنها، یک بحران زیست محیطی نیست و به‌تدریج، به مساله‌ای اجتماعی و سیاسی برای آینده کشور بدل می‌شود.

براساس گزارش سی‌ان‌ان، تصاویر منتشرشده از سوی «گتی‌ایمیجز» نشان می‌دهد سطح آب سد لتیان، یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب تهران - در فاصله ۱۹ اردیبهشت تا ۲۰ آبان ۱۴۰۴- به‌طور چشمگیری کاهش یافته است. این تصاویر بیانگر عقب‌نشینی گسترده آب در مخزن سد و تشدید اثرات خشکسالی طولانی‌مدت در استان تهران است. بر پایه این گزارش، افت شدید تراز آب سد لتیان هم‌زمان با هشدار مقام‌های مسوول درباره احتمال اعمال محدودیت‌های مصرف در صورت تداوم کم‌بارشی رخ داده است؛ موضوعی که نگرانی‌ها درباره تأمین آب پایتخت را افزایش داده است.

تصاویر تازه آژانس فضایی اروپا نیز نشان می‌دهد سد امیرکبیر که یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب تهران است، طی یک سال گذشته با کاهش چشمگیر حجم آب روبه‌رو شده است. این تصاویر مربوط به ۲۶ آبان ۱۴۰۳ و ۲۸ آبان ۱۴۰۴ است و کاهش محسوس سطح آب و عقب‌نشینی پهنه آبی سد را نشان می‌دهد.

افت شدید ذخایر سد امیرکبیر در حالی ادامه دارد که تهران و استان‌های البرز و مرکزی با خشک‌سالی کم‌سابقه و کاهش بارش‌ها مواجه هستند؛ وضعیتی که مقام‌های مسوول، آن را یک بحران جدی برای تأمین آب شرب پایتخت توصیف کرده‌اند.

براساس گزارش سی‌ان‌ان، تصاویر منتشرشده از سوی آژانس فضایی اروپا نشان می‌دهد سد اردکان، یکی از منابع اصلی تأمین آب مشهد، طی یک سال گذشته با کاهش بی‌سابقه ذخایر آبی روبه‌رو شده است. این تصاویر که مربوط به ۲۸ آبان ۱۴۰۳ و ۲۹ آبان ۱۴۰۴ است، کاهش گسترده سطح آب و گسترش بستر خشک‌شده مخزن سد را به‌وضوح نشان می‌دهد.

خشکسالی
 

کاهش شدید حجم آب سد ارداک در حالی رخ می‌دهد که مقام‌های محلی پیشتر اعلام کرده بودند برخی مخازن آبی خراسان رضوی تنها چند درصد از ظرفیت خود را در اختیار دارند. ادامه خشکسالی، کاهش بارش‌ها و افت سفره‌های آب زیرزمینی، نگرانی‌ها درباره تأمین آب شرب مشهد در ماه‌های پیش‌رو را افزایش داده است.

تصاویر منتشرشده از سوی آژانس فضایی اروپا نشان می‌دهد سطح آب سد سفیدرود در نزدیکی منجیل در شمال کشور نیز، طی یک سال گذشته دچار کاهش چشمگیر شده است. این تصاویر که مربوط به ۲۰ آبان ۱۴۰۳ و ۲۹ آبان ۱۴۰۴ است، نمایانگر عقب‌نشینی محسوس آب و گسترش نواحی خشک در مخزن سد است.

این تغییرات هم‌زمان با تداوم خشکسالی کم‌سابقه در شمال و شمال‌غرب کشور رخ داده و نگرانی‌ها درباره وضعیت تأمین آب و منابع کشاورزی در استان گیلان و مناطق پایین‌دست را افزایش داده است.


نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل