×
سیاسی
شناسه خبر : 260375
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 19:58
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است

اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است

رییس سازمان انرژی اتمی ایران بر ضرورت مقابله با اتهامات دشمن و معرفی دستاوردهای ملموس صنعت هسته‌ای کشور تاکید کرد و گفت: مقابله با روایتگری ظالمانه‌ای که دشمن در سال‌های گذشته علیه صنعت هسته‌ای کشور اعمال کرده و با القای ادعاهای بی‌اساس، اذهان را منحرف ساخته، برای ما حائز اهمیت است.

نورنیوز-گروه سیاسی:  محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این نمایشگاه دائم است و تاکنون دانش‌آموزان، اساتید، دانشجویان، فعالان حوزه‌های مختلف، محققان، مسئولان و دیگر گروه‌های مرجع از آن بازدید کرده‌اند. ما نیز با برنامه‌ای مدون، این دستاوردها را به‌طور مستمر معرفی می‌کنیم تا اقشار مختلف جامعه با آن‌ها آشنا شوند.


وی افزود: نکته مهم برای ما، مقابله با روایتگری ظالمانه‌ای است که دشمن در  سال‌های گذشته علیه صنعت هسته‌ای کشور اعمال کرده و با القای ادعاهای بی‌اساس، اذهان را منحرف ساخته است. امروز لازمه مقابله با این روایت ظالمانه، ارایه و معرفی دستاوردها و نیز اقدام و عمل موثر است.

معاون رییس‌جمهور ادامه داد: سازمان انرژی اتمی ایران تا سال ۱۴۰۰ در مسیر تحقیقاتی مشخصی حرکت کرده بود؛ اما از سال ۱۴۰۱ بر اساس سند راهبردی که برای ۲۰ سال آینده تدوین شد، ریل‌گذاری جدیدی صورت گرفت تا سازمان به سمت نهادی علمی، صنعتی و فناورانه حرکت کند؛ نهادی که دستاوردهای آن به‌طور ملموس در زندگی مردم و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور اثرگذار باشد.؛ تحقق این مسیر، نیازمند اقدام، عمل و سپس روایتگری بود تا باورپذیر باشد.

اسلامی تصریح کرد: اقدامات صورت‌گرفته و گسترش فعالیت‌ها نیز ایجاب می‌کرد که مسئولان ارشد کشور از نزدیک در جریان این پیشرفت‌ها قرار گیرند و از صنعت هسته‌ای کشور حمایت ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به اولویت‌های مهم سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: مقابله با کم‌آبی و  شوری خاک، کاهش آفت‌پذیری محصولات کشاورزی و نیز تامین سلامت و امنیت غذایی و نیز تامین انرژی، از جمله موضوعات راهبردی برای ما به‌شمار می‌رود.

اسلامی افزود: همکاری بلندمدت و استراتژیک سازمان انرژی اتمی ایران با فائو که از طریق پرتودهی و اعمال تغییرات در ارقام مختلف بذر صورت گرفته است، توانسته ارقام را بهبود ببخشد، کیفیت و بازدهی را بالا برده و آفت‌پذیری را از بین ببرد.

وی ادامه داد: محصولاتی که تحت فرایند پرتودهی قرار گرفته‌اند، آفت‌پذیری ندارند؛ موضوعی که به‌طور مستقیم به بهبود معیشت خانوار، ارتقای اقتصاد ملی و همچنین اقتصاد فعالان این حوزه کمک می‌کند.

معاون رییس جمهور گفت: ما با حداکثر توان، در 2 سال گذشته برای پرتودهی ۵۰۰ هزار تن محصول در سطح کشور تلاش کردیم و این روند همچنان در حال گسترش است.

وی ضمن قدردانی از حضور  معاون اجرایی رییس جمهور اظهار کرد: این بازدید برای ما حائز اهمیت است و یقین داریم که نتایج ارزشمندی به همراه خواهد داشت.

اسلامی تاکید کرد: رویکرد ما، «مساله‌محوری» و حرکت شتابان در مسیر صنعتی‌سازی است زیرا در این مسیر ایده‌ها به محصول تبدیل می‌شود. در این راه باید استفاده از مقاله‌ها، آن‌ها را به یک فناوری تبدیل کرد که پس طی کردن مراحل گوناگون در زندگی مردم تاثیرگذار باشد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: قیمت یک تُن متانول تولیدشده در پتروشیمی‌ها ۳۰۰ دلار است، اما یک تُن متانول حاصل از آب‌سنگین، یک‌میلیون و دویست‌هزار دلار قیمت‌گذاری می‌شود و بدیهی است مخالفان نمی‌خواهند ایران در اقتصاد دانش‌بنیان جایگاهی داشته باشد.

وی گفت: در 2 سال گذشته موفق شدیم از گاز طبیعی، هلیوم تولید کنیم و آن را رسماً رونمایی کردیم؛ هلیوم یک بازار بزرگ جهانی دارد و از آنجا که گاز طبیعی ما حاوی هلیوم است، استخراج آن ضرورتی راهبردی به‌شمار می‌رود.

معاون رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان نمی‌خواهند ایران در عرصه صنعت هسته‌ای حضور داشته باشد، اما ما به‌رغم همه دشمنی‌ها در رأس این حوزه ایستاده‌ایم.
 



برنامه محوری سازمان انرژی اتمی عامل رشد علمی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی

در ادامه، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست مشترک با محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور و جمعی از مدیران صنعت هسته‌ای کشور به تشریح برنامه‌های سازمان انرژی اتمی پرداخت.
معاون رییس جمهور با اشاره به اهمیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی، از برگزاری جلسه با اساتید و رؤسای دانشگاه‌ها به‌منظور تسهیل تبادل دانش و تجربیات در حوزه فناوری هسته‌ای سخن گفت.

وی همچنین بر رشد چشمگیر و چندبرابری ظرفیت‌های علمی و فناورانه این سازمان تاکید کرد و آن را نتیجه برنامه محوری در سال‌های اخیر دانست.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه، به قراردادهای همکاری بلندمدت با کشورهای خارجی، از جمله روسیه، اشاره کرد و به جزییات توافقات صورت‌گرفته برای ساخت هشت نیروگاه هسته‌ای در ایران پرداخت.

اسلامی همچنین بر اهمیت این همکاری‌ها برای انتقال فناوری‌های نوین و تقویت زیرساخت‌های صنعتی و فناوری کشور تاکید کرد و گفت که این پروژه‌ها می‌توانند نقشی حیاتی در رشد و توسعه اقتصادی ایران ایفا کنند.

گفتنی است محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور امروز (دوشنبه، 10 آذر‌ماه) با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران، از نمایشگاه آخرین دستاوردهای نوین صنعت هسته‌ای کشور بازدید کرد و در جریان جدیدترین فعالیت‌ها و دستاوردهای این صنعت در حوزه‌های چرخه سوخت هسته‌ای، انرژی و برق، توانمندی‌های ایران در زمینه تولید آب سنگین و مشتقات آن، رادیوداروها، فناوری پلاسما، کاربرد پرتوها، گداخت هسته‌ای، لیزر، کوانتوم و فناوری‌های کوانتومی، کشاورزی هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های صنعتی، نظام ایمنی هسته‌ای و سایر بخش‌های فناوری‌های نوین این عرصه قرار گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن