×
سیاسی
شناسه خبر : 260375
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 19:58
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است

اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است

رییس سازمان انرژی اتمی ایران بر ضرورت مقابله با اتهامات دشمن و معرفی دستاوردهای ملموس صنعت هسته‌ای کشور تاکید کرد و گفت: مقابله با روایتگری ظالمانه‌ای که دشمن در سال‌های گذشته علیه صنعت هسته‌ای کشور اعمال کرده و با القای ادعاهای بی‌اساس، اذهان را منحرف ساخته، برای ما حائز اهمیت است.

نورنیوز-گروه سیاسی:  محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این نمایشگاه دائم است و تاکنون دانش‌آموزان، اساتید، دانشجویان، فعالان حوزه‌های مختلف، محققان، مسئولان و دیگر گروه‌های مرجع از آن بازدید کرده‌اند. ما نیز با برنامه‌ای مدون، این دستاوردها را به‌طور مستمر معرفی می‌کنیم تا اقشار مختلف جامعه با آن‌ها آشنا شوند.


وی افزود: نکته مهم برای ما، مقابله با روایتگری ظالمانه‌ای است که دشمن در  سال‌های گذشته علیه صنعت هسته‌ای کشور اعمال کرده و با القای ادعاهای بی‌اساس، اذهان را منحرف ساخته است. امروز لازمه مقابله با این روایت ظالمانه، ارایه و معرفی دستاوردها و نیز اقدام و عمل موثر است.

معاون رییس‌جمهور ادامه داد: سازمان انرژی اتمی ایران تا سال ۱۴۰۰ در مسیر تحقیقاتی مشخصی حرکت کرده بود؛ اما از سال ۱۴۰۱ بر اساس سند راهبردی که برای ۲۰ سال آینده تدوین شد، ریل‌گذاری جدیدی صورت گرفت تا سازمان به سمت نهادی علمی، صنعتی و فناورانه حرکت کند؛ نهادی که دستاوردهای آن به‌طور ملموس در زندگی مردم و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور اثرگذار باشد.؛ تحقق این مسیر، نیازمند اقدام، عمل و سپس روایتگری بود تا باورپذیر باشد.

اسلامی تصریح کرد: اقدامات صورت‌گرفته و گسترش فعالیت‌ها نیز ایجاب می‌کرد که مسئولان ارشد کشور از نزدیک در جریان این پیشرفت‌ها قرار گیرند و از صنعت هسته‌ای کشور حمایت ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به اولویت‌های مهم سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: مقابله با کم‌آبی و  شوری خاک، کاهش آفت‌پذیری محصولات کشاورزی و نیز تامین سلامت و امنیت غذایی و نیز تامین انرژی، از جمله موضوعات راهبردی برای ما به‌شمار می‌رود.

اسلامی افزود: همکاری بلندمدت و استراتژیک سازمان انرژی اتمی ایران با فائو که از طریق پرتودهی و اعمال تغییرات در ارقام مختلف بذر صورت گرفته است، توانسته ارقام را بهبود ببخشد، کیفیت و بازدهی را بالا برده و آفت‌پذیری را از بین ببرد.

وی ادامه داد: محصولاتی که تحت فرایند پرتودهی قرار گرفته‌اند، آفت‌پذیری ندارند؛ موضوعی که به‌طور مستقیم به بهبود معیشت خانوار، ارتقای اقتصاد ملی و همچنین اقتصاد فعالان این حوزه کمک می‌کند.

معاون رییس جمهور گفت: ما با حداکثر توان، در 2 سال گذشته برای پرتودهی ۵۰۰ هزار تن محصول در سطح کشور تلاش کردیم و این روند همچنان در حال گسترش است.

وی ضمن قدردانی از حضور  معاون اجرایی رییس جمهور اظهار کرد: این بازدید برای ما حائز اهمیت است و یقین داریم که نتایج ارزشمندی به همراه خواهد داشت.

اسلامی تاکید کرد: رویکرد ما، «مساله‌محوری» و حرکت شتابان در مسیر صنعتی‌سازی است زیرا در این مسیر ایده‌ها به محصول تبدیل می‌شود. در این راه باید استفاده از مقاله‌ها، آن‌ها را به یک فناوری تبدیل کرد که پس طی کردن مراحل گوناگون در زندگی مردم تاثیرگذار باشد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: قیمت یک تُن متانول تولیدشده در پتروشیمی‌ها ۳۰۰ دلار است، اما یک تُن متانول حاصل از آب‌سنگین، یک‌میلیون و دویست‌هزار دلار قیمت‌گذاری می‌شود و بدیهی است مخالفان نمی‌خواهند ایران در اقتصاد دانش‌بنیان جایگاهی داشته باشد.

وی گفت: در 2 سال گذشته موفق شدیم از گاز طبیعی، هلیوم تولید کنیم و آن را رسماً رونمایی کردیم؛ هلیوم یک بازار بزرگ جهانی دارد و از آنجا که گاز طبیعی ما حاوی هلیوم است، استخراج آن ضرورتی راهبردی به‌شمار می‌رود.

معاون رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان نمی‌خواهند ایران در عرصه صنعت هسته‌ای حضور داشته باشد، اما ما به‌رغم همه دشمنی‌ها در رأس این حوزه ایستاده‌ایم.
 



برنامه محوری سازمان انرژی اتمی عامل رشد علمی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی

در ادامه، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست مشترک با محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور و جمعی از مدیران صنعت هسته‌ای کشور به تشریح برنامه‌های سازمان انرژی اتمی پرداخت.
معاون رییس جمهور با اشاره به اهمیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی، از برگزاری جلسه با اساتید و رؤسای دانشگاه‌ها به‌منظور تسهیل تبادل دانش و تجربیات در حوزه فناوری هسته‌ای سخن گفت.

وی همچنین بر رشد چشمگیر و چندبرابری ظرفیت‌های علمی و فناورانه این سازمان تاکید کرد و آن را نتیجه برنامه محوری در سال‌های اخیر دانست.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه، به قراردادهای همکاری بلندمدت با کشورهای خارجی، از جمله روسیه، اشاره کرد و به جزییات توافقات صورت‌گرفته برای ساخت هشت نیروگاه هسته‌ای در ایران پرداخت.

اسلامی همچنین بر اهمیت این همکاری‌ها برای انتقال فناوری‌های نوین و تقویت زیرساخت‌های صنعتی و فناوری کشور تاکید کرد و گفت که این پروژه‌ها می‌توانند نقشی حیاتی در رشد و توسعه اقتصادی ایران ایفا کنند.

گفتنی است محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور امروز (دوشنبه، 10 آذر‌ماه) با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران، از نمایشگاه آخرین دستاوردهای نوین صنعت هسته‌ای کشور بازدید کرد و در جریان جدیدترین فعالیت‌ها و دستاوردهای این صنعت در حوزه‌های چرخه سوخت هسته‌ای، انرژی و برق، توانمندی‌های ایران در زمینه تولید آب سنگین و مشتقات آن، رادیوداروها، فناوری پلاسما، کاربرد پرتوها، گداخت هسته‌ای، لیزر، کوانتوم و فناوری‌های کوانتومی، کشاورزی هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های صنعتی، نظام ایمنی هسته‌ای و سایر بخش‌های فناوری‌های نوین این عرصه قرار گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 21 تیر 1405 + وضعیت استانها
آرژانتین3-1سوئیس ؛ آلبی سلسته با نبوغ آلوارز و مارتینز به نیمه نهایی رفت
اشعه UV و تهدید سلامت چشم؛ آب مروارید در کمین است
سومین تجاوز نظامی آمریکا به جنوب ایران؛پاسخ قاطع سپاه وانهدام پایگاه دشمن در اردن و بحرین
شبی که بلینگام تاریخ را نوشت؛ نروژ حذف شد، انگلیس در یک قدمی فینال
آرایش زیر ماسک خطر جوش و اگزما را افزایش می‌دهد
هشدار درباره آمپول‌های لاغری؛ راه ایمن کاهش وزن چیست؟
امید تازه برای بیماران کبدی؛ «مینی‌کبد» تزریقی جایگزین پیوند می‌شود؟
فیل‌ها واقعاً از موش می‌ترسند؟
هشدار روان‌پزشک درباره فرسودگی روانی؛ این خستگی را جدی بگیرید
انقلاب در دنیای بینایی؛ لنزهای تماسی خودترمیم‌شونده ساخته شدند
ترامپ: معاینه پزشکی‌ام در مرکز «والتر رید» به پایان رسید
بهترین رژیم غذایی برای مقابله با گرما و کم‌آبی
نساجی قهرمان دسته اول شد
دولت وابسته به عربستان در یمن بار دیگر مانع تبادل اسرا با انصارالله شد
رسانه نظامی: میگ-29های ایران همچنان عملیاتی‌اند
خبرگزاری فرانسه: رم میزبان مذاکرات جدید لبنان و اسرائیل شد
خاموشی برق در مشهد آغاز شد؛ جدول قطعی‌ها به‌زودی منتشر می‌شود
تیم جدید میلاد سرلک مشخص شد
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد