×
اقتصادی
شناسه خبر : 260350
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 20:36
هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد

هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد

مسئولان آبفای تهران اعلام کردند میزان هدررفت واقعی آب در پایتخت زیر 10 درصد است؛ رقمی که نسبت به تصور عمومی پایین‌تر بوده و نتیجه اجرای طرح‌های نوسازی و مدیریت شبکه توزیع عنوان می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شرکت آب و فاضلاب استان تهران، علیرضا اصغری با بیان این‌که بر اساس ضوابط و بخشنامه‌های ابلاغی و بودجه تخصیص‌یافته، عملیات نشت‌یابی شبکه و انشعاب‌های آب هرساله به‌صورت مستمر و برنامه‌ریزی‌شده در حال انجام است، ادامه داد: طول شبکه توزیع آب در استان تهران حدود ۱۹ هزار کیلومتر است که به طور متوسط سالانه حدود ۴۰ درصد شبکه، زیرپوشش عملیات نشت‌یابی قرار می‌گیرد.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفای استان تهران خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با توجه به خشکسالی‌های پیاپی و تنش آبی، عملیات نشت‌یابی شبکه با وسعت بیشتری در حال انجام بوده و امسال نیز برای نشت‌یابی حدود ۵۰ درصد شبکه و انشعاب‌های آب برنامه‌ریزی شده است.

اصغری، درباره میزان هدررفت آب شبکه در استان تهران گفت: بین برداشت عمومی از هدررفت آب و مفهوم علمی و واقعی آن تفاوت وجود دارد. براساس فرم بالانس آب تهران که سالانه مطابق استاندارد انجمن جهانی آب (IWA) تهیه می شود، میزان آب بدون درآمد استان تهران حدود ۲۲ درصد بوده که خود دارای سه بخش هدررفت واقعی، هدررفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد است.

وی بیان‌داشت: میزان هدررفت واقعی شبکه آب استان تهران شامل نشت‌های آشکار و نشت‌های پنهان حدود ۹.۷ درصد است.

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان هدررفت واقعی آب تهران در برخی از گزارش‌های ارائه شده در دسترس، نزدیک به شهرهایی مثل نیویورک (۸ درصد)، بوستون (۹ درصد) و بارسلونا (۹ درصد) و حتی کمتر از برخی شهرها نظیر دالاس (۱۰ درصد)، مادرید(۱۰ درصد)، شیکاگو (۱۱ درصد)، میلان (۱۲ درصد) و لندن (۱۲ درصد) است، افزود: نشت‌های آشکار از طریق برنامه جامع کاهش زمان رسیدگی به حوادث و نشت‌های پنهان از طریق عملیات گسترده نشت‌یابی در آب و فاضلاب استان تهران در حال رفع است.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفای استان تهران با اعلام اینکه سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر از شبکه آب فرسوده این استان دردست بازسازی است، خاطرنشان کرد: در همه دنیا عملیات بازسازی شبکه به دلیل هزینه بالا و سایر مشکلات، آخرین اقدامی است که توسط شرکت‌های بهره‌برداری آب انجام می‌پذیرد.

اصغری ادامه داد: بخش مهمی از شبکه‌های آب شهری بزرگ اروپا اغلب بین حدود ۸۰ تا ۱۵۰ سال عمر دارند؛ برای نمونه‌ شبکه آب بخش‌های مرکزی وین و برلین حتی با وجود گذراندن جنگ‌های جهانی از دوره انتهای قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ تا امروز باقی مانده‌اند؛ حتی بخش‌هایی از شبکه آب انگلستان و ولز که در دوره ویکتوریا ساخته شده‌اند، حدود ۱۲۰ تا ۱۸۰ سال عمر دارند.

وی افزود: بر اساس مدل جهانی استاندارد ارائه شده توسط انجمن جهانی آب، اقدام‌هایی نظیر مدیریت فشار، نشت‌یابی، کاهش زمان رسیدگی به حوادث و برنامه تعمیرات و نگهداری از جمله اقدام‌هایی است که بایستی پیش از نوسازی شبکه انجام شود و آب و فاضلاب تهران برای شهری به وسعت و جمعیت پایتخت، در تمامی این بخش‌ها با برنامه مشخص و مدون اقدام کرده است.

معاون آبفای استان تهران همچنین هدررفت ظاهری را شامل میزان آبی دانست که مصرف شده اما به‌واسطه خطا یا دستکاری کنتور مشترکان و انشعاب‌های غیرمجاز، پولی به ازای آن دریافت نشده است که بین ۱۰ تا ۱۱ درصد هدررفت تهران را شامل می‌شود، ضمن آنکه بخش سوم آب بدون درآمد تهران به میزان حدود ۲ درصد، شامل مصارف آب مجاز بدون درآمد است که در تاسیسات آب و فاضلاب به‌ویژه تصفیه‌خانه‌ها و شستشوی مخازن و یا خدمات شهری نظیر برداشت از شیرهای آتش‌نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


کلید واژگان
تهرانآبفاهدر رفت آب
نظرات

آخرین اخبار
تامین داروی ایرانی و وارداتی بیماران تالاسمی
ریزش بازارهای آمریکا؛ بلای جان دولت ترامپ
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله هوایی به مناطقی از شهر و استان تهران
14 استان پربارش شده‌اند
واکنش عضو سابق مجلس آمریکا: تهدیدات ترامپ علیه ایران شر است
شلیک 3 موج موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی در 20 دقیقه
اصابت موشک‌های ایرانی به مناطقی در تل‌آویو
دستگیری 2 عامل همکاری با شبکه جاسوسی و ارسال اطلاعات به دشمن در محلات
سبحانی‌نیا: کمبودی در تأمین نیازهای عمومی نیست/ تاب‌آوری مردم مثال‌زدنی است
قیمت نفت برنت با 2 دلار افزایش به 111 دلار رسید
حملات هوایی شدید به جنوب و شرق لبنان
حزب ‌الله از انجام 31 عملیات علیه مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد
حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در امارات
طعنه روزنامه نگار آمریکایی به ترامپ: عملیات شکست حماسی آمریکا
تلاش بحرین برای وادار کردن شورای امنیت به اقدام علیه ایران
ترامپ گزینه‌های محدودی در برابر ایران دارد
شوک جنگ علیه ایران به سفره انگلیسی‌ها؛ تقلای استارمر برای مهار نگرانی افکار عمومی
حمله اسرائیل به جنوب بیروت، هفت شهید و 54 زخمی برجای گذاشت
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه
بقائی: شیطان بر آنها مسلط شده است
انهدام مقرهای گروه‌های تجزیه‌طلب در «سلیمانیه»
ادعای گروسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
ترامپ در صورت قرارگرفتن اقتصاد جهان بر لبه پرتگاه عقب نشینی می‌کند
حزب‌الله عراق: امنیت یا برای همه خواهد بود یا برای هیچکس
جلسه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی درباره ایران
تحلیلگر اماراتی: تعلیق همکاری‌های نظامی با غرب، بازتعریف قواعد بازی است
قالیباف پیام رهبر انقلاب درباره تنگه هرمز را بازنشر کرد
رهبر دموکرات‌های سنا: ترامپ ، دیوانه ای که یاوه‌گویی می‌کند
ابراز انزجار عفو بین‌الملل نسبت به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
افزایش حقوق کارکنان دولت به صورت پلکانی از 30درصد
موج 97 عملیات وعده صادق 4/حمله به مرکز فرماندهان آمریکایی/انهدام هواگردهای آمریکا+فیلم
اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت خود موافقت کرد
هشدار تند جنبش نجبای عراق به آمریکا/ حمله پهپادی به پایگاه اشغالگران در «حریر» اربیل
نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز هرگز به روال سابق باز نخواهد گشت
درخواست نماینده پارلمان بریتانیا برای لغو سفر پادشاه این کشور به آمریکا
حمله به پایگاه ویکتوریا آمریکا در بغداد
پیام مادورو به‌مناسبت عید پاک/حقیقت پیروز می شود
اعتراف ایهود باراک به شکست جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران
موسیقی تشییع رهبر شهید منتشر شد+ موسیقی
بازگشت به وضعیت عادی سوخت زمان‌تر است/ برخی کشورها در حال احتکار انرژی هستند
رضا صادقی «موهای خاکی» را برای شهدای میناب منتشر کرد+فیلم
افزایش فشارها بر ترامپ برای پایان دادن به جنگ علیه ایران
احسان علیخانی: هموطن! سکوت نکن
ای‌بی‌سی نیوز: نه فقط یکی، بلکه چهار بالگرد آمریکایی منهدم شده‌اند
پژوهشگر فرانسوی: هدف اسرائیل، سر بریدن کل دانش ایران است
تصویب افزایش نمادین سهمیه تولید نفت برای ماه آینده توسط اوپک پلاس
تاکید عراقچی بر ضرورت اقدام عاجل شورای امنیت درباره حملات به مراکز هسته‌ای ایران
آکادمی استقلال در میناب تأسیس می‌شود
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
وزیر صمت: خسارات جنگ باید از دشمنان گرفته شود