×
بین الملل
شناسه خبر : 260330
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 16:51
ترامپ و بازی دوباره با کارت داعش

نورنیوز بررسی می‌کند؛

ترامپ و بازی دوباره با کارت داعش

ادعای تازه سنتکام درباره تخریب مراکز تسلیحاتی داعش در حالی مطرح می‌شود که تحولات میدانی، رسوایی‌های داخلی دولت ترامپ، بحران عمیق رژیم صهیونیستی و اعترافات جدید درباره همکاری واشنگتن با گروه‌های تروریستی، پرده از پروژه‌ای بزرگ‌تر برای قهرمان‌سازی مصنوعی و تطهیر مداخلات آمریکا برمی‌دارد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: طرح جدید سنتکام مبنی بر نابودی مراکز نگهداری سلاح‌های داعش در جنوب سوریه دقیقاً مشابه سناریوهایی است که واشنگتن طی سال‌های اخیر برای مشروعیت‌بخشی به حضور نظامی خود در منطقه به کار برده است. ادعای شناسایی بیش از ۱۵ مرکز، انهدام ۱۳۰ خمپاره، راکت، مین ضدتانک و حتی مواد مخدر، در ظاهر یک عملیات ضدتروریستی است اما محتوای سیاسی آن روشن است: آمریکا همچنان داعش را ابزاری برای پوشاندن شکست‌ها و منحرف کردن افکار عمومی می‌داند. این در حالی است که اعترافات اخیر برخی مقامات آمریکایی درباره پیوندهای نزدیک واشنگتن با القاعده و داعش، اعتبار چنین روایت‌هایی را از اساس متزلزل کرده است. سنتکام در اوج تحولات پیچیده منطقه، به‌جای ارائه اسناد میدانی، تنها به تکرار ادعاهایی روی آورده که بارها توسط نهادهای مستقل زیر سؤال رفته‌اند.

رسوایی هگست؛ انگیزه پنهان برای قهرمان‌سازی امنیتی

تقارن زمانی ادعای سنتکام با افشاگری «واشنگتن پست» درباره دستور شفاهی و «کشنده» پیت هگست وزیر جنگ دولت ترامپ، معنادار است. گزارش‌ها نشان می‌دهد هگست در نخستین عملیات آمریکا علیه یک کشتی در کارائیب، دستور کشتن تمامی سرنشینان را بدون ارائه هیچ توجیهی صادر کرده است؛ اقدامی که واکنش تند کنگره و درخواست رسمی برای برکناری او را به همراه داشت. در چنین شرایطی، برجسته‌سازی «پیروزی امنیتی» در سوریه می‌تواند تلاش حساب‌شده‌ای باشد از سوی ترامپ برای ایجاد پوشش سیاسی، کاهش فشار رسانه‌ای و رهایی هگست از بازخواست. علاوه بر این، تبلیغ عملیات‌های امنیتی در سوریه به تقویت توجیهات آمریکا برای تداوم تحرکات نظامی در کارائیب و فشار بر ونزوئلا کمک می‌کند؛ تحرکاتی که ذیل ادعای مقابله با تروریسم و مواد مخدر، به‌تدریج در حال گسترش است.

پوشش شکست‌های اسرائیل زیر سایه داعش

ادعای جدید سنتکام دقیقاً در زمانی مطرح شد که رژیم صهیونیستی با مجموعه‌ای از شکست‌های میدانی و سیاسی روبه‌روست. عملیات ناموفق نظامیان صهیونیست در شهرک بیت‌جن، مقاومت مردمی و فرار تحقیرآمیز نیروهای این رژیم، ضربه‌ای جدی به روایت تل‌آویو درخصوص «برتری اطلاعاتی و عملیاتی» وارد کرد. این شکست به حدی سنگین بود که رژیم صهیونیستی با تشدید حملات و کشتار در غزه تلاش کرد توجهات را منحرف کند. همزمان، موج تظاهرات جهانی در روز همبستگی با فلسطین و درخواست هفت سازمان بین‌المللی برای اجرای احکام بازداشت رهبران صهیونیست توسط دیوان کیفری بین‌المللی، رژیم را بیش از پیش در انزوای جهانی قرار داده است. در چنین فضایی، آمریکا با بزرگ‌نمایی نقش خود در مبارزه با داعش، عملاً تلاش می‌کند بخشی از بار مشروعیت‌زدایی بین‌المللی از اسرائیل را تخفیف داده و شکست‌های میدانی آن را در سایه روایت «تهدید تروریسم» پنهان کند.

شکست طرح ترامپ در غزه و تلاش برای فرار از پاسخگویی

طرح ۲۰ ماده‌ای آتش‌بس ترامپ و برگزاری نشست شرم‌الشیخ قرار بود چهره‌ای نجات‌بخش از رئیس‌جمهور آمریکا بسازد، اما نه آتش‌بسی واقعی برقرار شد و نه ارسال کمک‌های انسانی به غزه از زمین یا هوا عملی شد. آمار قربانیان که اکنون به بیش از ۷۰ هزار شهید رسیده، همراه با هشدار نهادهای بین‌المللی درباره گرسنگی و سرما، عملاً روایت تبلیغاتی ترامپ را بی‌اعتبار کرده است. شکست استقرار نیروی بین‌المللی طبق قطعنامه ۱۷ نوامبر شورای امنیت و انصراف بسیاری از کشورها از مشارکت در «نیروی ثبات» نیز این طرح را عملاً دفن کرده است. حتی هیئت صلح وعده‌داده‌شده توسط ترامپ هنوز معرفی نشده است. بنابراین، برجسته‌سازی ادعاهای امنیت‌ساز در سوریه و تکرار اتهامات علیه ایران، بخشی از راهبرد ترامپ برای خاموش کردن پرسش‌ها درباره شکست کامل طرح غزه است.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مقابله با نفوذ به سبک چینی
عبور ترامپ از قانون اساسی؛ محورهای اتهامی جدید برای استیضاح در کنگره آمریکا
نورنما | جرثقیل‌های غول پیکر پشت پرده پروژه‌های عظیم چین
شهباز شریف حملات اسرائیل به لبنان را محکوم کرد
هشدار هواشناسی؛ تهرانی‌ها منتظر وزش باد شدید و غبار باشند
پایان رویای عربستان در یمن؛ سناریوی «فروپاشی سوریه» در ساحل غربی شکست خورد
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است
جمشید هاشم‌پور از بدلکاری‌های خطرناک و نقش‌های ماندگارش گفت + عکس
برنامه قطعی برق ایلام فردا چهارشنبه 25 شهریور+ لینک برنامه قطعی برق
دیدار عراقچی و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
تلاش عربستان برای تکرار سناریوی سوریه در یمن شکست خورد
آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ عقب‌نشینی دلار و یورو
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پهپاد MQ-1 در شرق تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
خاندوزی رئیس کارگروه بررسی‌های اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ نوسان دینار تحت تأثیر دلار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم
کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار