×
اجتماعی
شناسه خبر : 260233
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 09:54
واکسنHPV به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود

واکسنHPV به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود

با افزایش موارد ابتلا به ویروس HPV در ایران، وزارت بهداشت در حال بررسی اضافه شدن واکسن HPV به سبد واکسیناسیون کشوری است. کارشناسان تأکید دارند تزریق واکسن پیش از اولین رابطه جنسی، به‌ویژه برای دختران 9 تا 14 سال، بهترین روش پیشگیری از سرطان دهانه رحم است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گفته معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‎های واگیر وزارت بهداشت بر اساس مشاهده‌های متخصصان در ویزیت‌های روزانه، میزان ابتلا بیشتر شده است، همین موضوع ضرورت تزریق واکسنHPV را دوچندان می‎کند. به گفته دکتر شهرام حبیب‌زاده، نیاز به واکسیناسیون HPV در کمیته ایمن‎سازی کشوری مطرح شده است و این احتمال وجود دارد که تا یک الی دو سال آینده واکسن HPV به سبد واکسیناسیون کشوری وارد شود.

مطالعات مختلفی روی ویروس اچ پی وی در کشور انجام شده است، اما در جمعیت عمومی به شکل مطالعه اِپیدمیولوژی نیست. دکتر شهرام حبیب‌زاده معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‎های واگیر وزارت بهداشت درباره ضرورت ورود واکسن به چرخه واکسیناسیون کشور می‎گوید: «مطالعاتی که در ایران انجام شده در جمعیت‎های خاص است، مثلاً در زندان‎ها. اما براساس مشاهده‌های متخصصانی همچون اورولوژی، پوست، عفونی و زنان که ویزیت‎های روزانه دارند، میزان ابتلا به این ویروس بیشتر شده است. همین موضوع باعث شده، نیاز به واکسیناسیون سراسری HPV در کمیته ایمن‎سازی کشوری مطرح شود. هر زمان نیاز باشد واکسنی به سبد واکسیناسیون اضافه شود، کمیته واکسیناسیون کشوری مطالعه‎ای روی واکسن آن بیماری انجام می ‌دهد که نتایج مفید بودن واکسن اچ پی وی را نشان داده است.»

او با بیان اینکه مسیر حرکت به سمت اضافه شدن واکسن اچ پی وی به سبد واکسیناسیون کشور در حال طی شدن است، توضیح می‎دهد: «به غیر از HPV دو واکسن دیگر هم در حال بررسی است که باید نتایج حاصل از تحقیقات آنها را به معاونت بهداشت وزارتخانه گزارش دهیم تا مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین منابعی برای ورود به چرخه واکسن برای آنها در نظر گرفته شود. بنابراین، این احتمال وجود دارد که تا یکی دو سال آینده واکسن HPV به سبد واکسیناسیون کشوری وارد شود. البته مخالفت‎هایی برای ورود این واکسن به سبد واکسن وجود دارد، مثلاً بعضی گروه‎ها کلاً مخالف واکسن هستند، برخی می‎گویند ممکن است باعث افزایش بی‎بند و باری در تماس جنسی در جامعه شود، اما این دلایل محکمه‌پسند نیست. ما نمی‎توانیم به علت چنین تفکراتی مردم را از واکسیناسیون محروم کنیم. از طرفی باید سود حاصل از تزریق واکسن را مدنظر قرار دهیم که باعث کاهش برخی از سرطان‎هاست. امروز اگر شاهد افزایش بروز زگیل‎های تناسلی هستیم، صدای سرطان‎ این ویروس حدود ۲۰ سال دیگر در خواهد آمد. به زبان ساده‎تر اگر امروز پنهان کاری کنیم، ۲۰ سال دیگر با طغیان سرطان‎ها روبه رو می‎شویم.»

به گفته این متخصص بیماری‎های عفونی، توصیه می‎شود افرادی که می‎توانند، واکسن را تزریق کنند، چون از ایجاد سرطان دهانه رحم جلوگیری می‎کند، مخصوصاً برای دختران از ۹ تا ۱۴ سالگی تزریق این واکسن بسیار ایده‌آل است. واکسن‎های متعدد ۲ ظرفیتی، ۴ ظرفیتی و ۹ ظرفیتی برای این ویروس وجود دارد.

دکتر حبیب‌زاده درباره واکسن ۲ ظرفیتی می‎گوید: «واکسن پاپیلوگارد ۲ ظرفیتی دو تیپ مهم ۱۶ و ۱۸ اچ‌پی‌وی را پوشش می‎دهد. بیشتر سرطان‎هایی که مشاهده می‎شود، مرتبط با این دو نوع است. واکسن گارداسیل ۴ ظرفیتی علاوه بر ۱۶ و۱۸، ۶ و ۱۱ را هم دارد که دو نوع تیپ سرطان‌زا نیستند، اما جزو شایع‎ترین نوع در ایجاد زگیل‎های تناسلی هستند. واکسن ۹ ظرفیتی هم داریم و آن‌هایی که اکنون در بازار به فروش می‎رسد خیلی مورد تأیید ما نیستند، چون مشخص نیست برخی از این واکسن‎ها به چه صورت وارد بازار شده و آیا زنجیره سرد برایشان رعایت شده است یا نه. حتی از طرف سازمان غذا و دارو پیامکی هم ارسال شده است که واکسن‎هایی که پروانه ثبت وارداتی ندارند، مورد تأیید نیستند.»

۲.۸ درصد از زنان ایرانی حامل گروه‌‎های پرخطر HPV هستند

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‎های واگیر وزارت بهداشت درباره مطالعات انجام شده در ابتلا به بیماری اچ پی وی می‎گوید: «به دلیل اینکه مطالعات در گروه‎های خاص جامعه انجام شده، نمی‌توانیم آن را به کل جامعه تعمیم بدهیم، مثلاً در برخی از مطالعات تخمین زدند، ۲.۸ درصد از زنان در جمعیت عمومی ایران حامل گروه‎های پرخطر اچ پی وی ۱۶ و ۱۸ هستند یا در بعضی مطالعات آمده، افرادی که خودشان برای انجام آزمایش به دلیل مشکلاتی در سیستم تناسلی مراجعه کردند، تا ۳۰ درصد جواب مثبت در آزمایش‌های آنها وجود داشته است. این افراد مشکل را احساس و برای آزمایش مراجعه کردند، اما این ویروس می‎تواند در بدن برخی بی‌علامت باشد. در مجموعه مطالعاتی که انجام شده به این نتیجه رسیده‌اند که این واکسن برای جلوگیری از بیماری اچ پی وی ضروری است و ان‌شاءالله وارد برنامه واکسیناسیون می‌شود.»

دکتر حبیب‌زاده با بیان اینکه معاونت بهداشت هیچ دخل و تصرفی در خرید و نوع واکسن‎های مورد استفاده ندارد، توضیح می‎دهد: «کل واکسن‌ها و داروهایی که معاونت بهداشتی در سطح وزارتخانه تهیه می‎کند، از طریق سازمان غذا و دارو است. حتی واکسن‌های معمولی که در ایران تولید می‎شوند، خرید‌ آنها از طریق این سازمان انجام می‎شود. سازمان غذا و دارو روی کیفیت و اثربخشی این واکسن‎ها مطالعه انجام می‎دهد و هر واکسنی که قرار است وارد برنامه کشوری شود، در ابتدا مطالعه اولیه را می‌گذراند و سپس وقتی اثربخشی آن ثابت شد برای مصرف عرضه می‌شود. بنابراین ما فقط اعلام می‎کنیم که نیاز داریم، پروسه اینکه از چه شرکتی خریداری شود در حوزه کاری ما در وزارتخانه نیست. متأسفانه به دلیل تحریم‎ها، مشکلات متعددی در تهیه واکسن دامن‎گیر کشور شده است. در طول یکی دو سال اخیر در تهیه واکسن روتین هم دچار مشکل بودیم و برای تأمین نیازمان مجبور شدیم به شرکت‎ها فشار بیشتری وارد کنیم؛ اما به طور کلی مسئول تهیه و تأمین واکسن، سازمان غذا و دارو است. اکنون براساس آنچه که در سایت‎ها نوشته شده است، واکسن پاپیلوگارد ۲ ظرفیتی حدود دو میلیون تومان است که با توجه به درآمدی که مردم دارند، قیمت سنگینی است.»

نمی‎توانیم مطالعاتی برای اچ پی وی انجام بدهیم

HPV از طریق تماس جنسی منتقل می‎شود. دکترحبیب‌زاده در این‎باره می‎گوید: «ما نمی‎توانیم به دلیل مباحث فرهنگی در سطح دبیرستان‎ها مطالعه HPV انجام بدهیم. به همین دلیل نتایج ما معطوف به افرادی است که شکایت دارند و برای انجام آزمایش مراجعه می‎کنند و اگر آزمایش بدهند، ممکن است تا ۸۰ درصد هم مثبت باشند، اما این موضوع را نمی‎توان به کل جامعه تعمیم داد. به همین دلیل آمار و نتایج ما معطوف به ارائه گزارش‌های آزمایشگاه‌های کشور است. مثلاً آزمایشگاه اعلام می‎کند، ۵۰۰ نفر برای انجام آزمایش HPV آمده‎اند که ۴۰۰ مورد آن مثبت شده، پس مشخص است که این ۵۰۰ نفر مشکلی داشته‌اند که برای پیگیری، آزمایش اچ پی وی داده‌اند. یعنی احساس خطر کرده اند؛ در این افراد نتیجه حتی تا ۹۰ درصد هم ممکن است مثبت باشد به همین دلیل نمی‎توانیم همه جامعه را با این آمار مقایسه کنیم


نظرات

آخرین اخبار
فرانسه و ژاپن اعلامیه همکاری در حوزه انرژی هسته‌ای امضا کردند
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در خصوص تحولات منطقه
گزارش CNN از پیام‌های رد و بدل شده بین ترامپ و اروپایی‌ها
پالتیکو: ترامپ می‌خواهد اعلام کند جنگ با ایران رو به پایان است
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
انفجارهای متوالی پایگاه‌های آمریکا در عراق و بحرین را لرزاند
مرشایمر: اگر دادگاهی شبیه نورنبرگ برگزار می‌شد، ترامپ و نتانیاهو اعدام می‌شدند
سپاه: یک فروند موشک کروز«جی اس اس ام» در بویین زهرا منهدم شد
افزایش قیمت بنزین در ایالت های مختلف آمریکا
ایران قصدی برای ورود به مذاکره ندارد
سردار موسوی: پناهگاه تاریک هدیه نتانیاهو به صهیونیست‌هاست
بقائی: خواسته‌های آمریکا حداکثری و غیرمنطقی است/ برای هر شرایطی آماده‌ایم
ترامپ اروپا را تهدید کرد؛ کمک به بازگشایی تنگه هرمز یا قطع حمایت نظامی از اوکراین
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو