×
سیاسی
شناسه خبر : 260172
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/09 ساعت 20:49
قالیباف: 22 قانون کلان مسیر تحول کشور را هموار کرد

قالیباف: 22 قانون کلان مسیر تحول کشور را هموار کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب 22 قانون کلان و مهم در دوره اخیر، گفت این قوانین مسیر توسعه و تحول در کشور را تسهیل می‌کنند و نشان‌دهنده تلاش مجلس برای پاسخگویی به نیازهای ملی است.

نور نیوز- گروه سیاسی : نشست صمیمانه‌ و صریح جمع زیادی از مدیران رسانه های کشور از طیف ها و جریان های سیاسی مختلف با رئیس مجلس شورای اسلامی، در آستانه فرارسیدن روز مجلس برگزار شد.

در این جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، ابتدا حدود ۳۰ نفر از مدیران مسئول رسانه های کشور به بیان دیدگاه ها، انتقادات، گلایه ها و پیشنهادات و پرسش های خود درباره مسائل مختلف کشور از جمله مسائل رسانه ها پرداختند. سپس در بخش پایانی این نشست، محمدباقر قالیباف با اشاره به برخی نکات مطرح شده توسط مدیران مسئول رسانه ها درباره جنگ ۱۲ روزه با بیان اینکه باید بپذیریم شرایط قبل و بعد از جنگ ۱۲ روزه متفاوت است، گفت: دشمن صهیونیستی با حمایت‌های همه جانبه دولت کنونی آمریکا اقدام خود را انجام داد اما مردم ایران مقابل این توطئه ایستادند.

وی با اشاره به تحرکات دشمن صهیونیستی در منطقه از جمله سوریه، لبنان، عراق و قطر تاکید کرد: این واقعیت ها پیش روی ماست و در مقابل این دشمن باید با اقتدار، آمادگی و قدرت مقابل این دشمن بایستیم.

رهبرمعظم انقلاب همانند دوران دفاع مقدس در جنگ ۱۲ روزه در اتاق فرماندهی جنگ حاضر شدند

قالیباف با یادآوری جزئیاتی از جنگ ۱۲ روزه افزود: من یک بار دیگر در زندگی ام مشاهده کردم، رهبرمعظم انقلاب همانند دوران دفاع مقدس که به نمایندگی از امام خمینی (ره) در جبهه‌های اهواز حاضر بودند، در میدان و اتاق فرماندهی جنگ حاضر شدند و قبل از ساعت هشت صبح روز آغاز تهاجم دشمن، همه فرماندهان به صورت حضوری توجیه شدند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشادت رزمندگان موشکی در این جنگ و شهادت آنها اظهار کرد: دشمن فکر نمی‌کرد ما با قدرت برگردیم اما با فداکاری و تلاش رزمندگان، در روزهای پنجم تا ششم جنگ، ما غلبه آتش بر دشمن پیدا کردیم و نواخت تیر و آتشمان، روز به روز بهتر و دقیق‌تر شد یعنی به تناسب اینکه آنها در فضای ما بودند، ما در فضا و زمین آنها بودیم و هرجا را اراده کردیم، زدیم.

وی با تاکید بر اینکه ما با همه ناتو درگیر بودیم و این واقعیت مشهودی است، گفت: ترامپ در سال ۲۰۱۶ که رئیس جمهور آمریکا شد، ۴ میلیارد دلار از کشورهای عربی دریافت کرد تا سیستم پدافند مشترک بین کشورها ایجاد کند که این شبکه پدافندی، غیر از سیستم گنبد آهنین و پدافند ناتو و سایر سامانه های ضد موشک منطقه است.

در جنگ ۱۲ روزه با عملیات های موشکی از لایه‌های پدافندی ناتو و غیره عبور کردیم

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در چنین شرایطی ما در عملیات های موشکی خود لایه‌های پدافندی ناتو و غیره را رد کردیم؛ در روز اول و دوم، حجم پهپادهای ما با هواپیماهایی که آنها در آسمان داشتند برابر بود و هواپیماهایشان حتی فرصت نمی‌کردند در فرودگاه خودشان فرود بیایند و گاهاً در فرودگاه کشور دیگری فرود می‌آمدند و بعداً به فرودگاه خودشان می‌رفتند.

وی عنوان کرد: نهایتاً در روز پنجم و ششم آنها منفعل شدند زیرا زمین و آسمان آنها در دستان ما بود و هر کجا را اراده کردیم، زدیم؛ و همینجا بود که معاون رئیس جمهور آمریکا از روز ششم مستقیماً پیگیری کرد که ما حاضر هستیم وزیر خارجه ایران را در هر کجا ببینیم اما شما آتش بس را بپذیرید.

قالیباف با بیان اینکه آنها به هیچ یک از اهدافشان نرسیدند، گفت: در یکی از مراسم های سالگرد شهید حسن تهرانی مقدم گفتم که ما حتما به توان موشکی خودمان افتخار می کنیم اما دید و باورم این است، آنچه جمهوری اسلامی ایران را مستحکم، مقتدر و ماندگار می‌کند، قلب مردم ایران است، نه فقط موشک‌های ما و در کنار قدرت موشک‌های ما، یکپارچگی مردم و انسجام اجتماعی باعث شد لذت پیروزی بر دشمن رادرک کنیم و بچشیم.

وی تاکید کرد: با اطمینان می‌گویم که قدرت ما از جهت کمی و کیفی، با همه مسائل و سختی‌ها، بیش تر از گذشته است زیرا تجربه‌هایی که ما در بُعد عملیاتی، تکنیکی و تاکتیکی در یک سال اخیر به خصوص جنگ ۱۲ روزه به دست آوردیم اصلاً قابل مقایسه با قبل نیست.

رسانه‌ها عامل مهمی در انسجام اجتماعی مردم ایران هستند

رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه انسجام اجتماعی باید مورد توجه قرار بگیرد و رسانه‌ها در این زمینه موثر هستند، افزود: این مولفه نباید لقلقه زبان باشد بلکه باید باور ما باشد؛ در این حوزه نیازمند محبت، گذشت و همچنین انتقاد سازنده هستیم تا مردم با قلب خود و اعتماد که مهمترین عامل سرمایه اجتماعی است، احساس کنند که همه ما در حال تلاش برای حل مشکلات آن ها هستیم.

وی اظهار کرد: در طول عمر رژیم صهیونیستی، هیچ نیرویی نتوانست تل‌آویو را زیر آتش قرار دهد که این موضوع در جنگ های سابق این رژیم با کشورهای عربی قابل مشاهده است.

وی افزود: در کنار رژیم صهیونیستی، وقتی آمریکایی‌ها به خاک ایران تجاوز کردند، ما نیز مقر سنتکام را مورد هدف قرار دادیم و اگر آنها ۱۴ بمب پرتاب کردند ما ۱۴ موشک به مقر سنتکام شلیک کردیم و ۷ موشک به این پایگاه مهم اصابت کرد.

وی ادامه داد: با توجه به گنبد آهنین، دکترین نظامی آنها و موشک‌هایی که در اختیار داشتند، باید عنوان کرد که مطابق اطلاعات جمع آوری شده و گزارش‌ها، حجم تخریب موشک های ما بسیار قابل توجه بوده است.

۲۲ قانون داریم که هر کدام می‌تواند تحول ایجاد کند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد مجلس در سال های اخیر گفت: به جرأت می‌گویم که ما ۲۲ قانون داریم که هر کدام می‌تواند تحول ایجاد کند زیرا آنها را با درایت، پختگی و به صورت هدفمند پیگیری کرده‌ایم تا زیرساخت قانونی لازم برای تحول در کشور ایجاد شود؛ به عنوان مثال قانون نظام تامین مالی فرصت‌های بزرگی را ایجاد می‌کند اما متاسفانه به این قانون در اجرا بی توجهی می شود.

دکتر قالیباف با بیان این که در عرصه قانون متورم هستیم به فرایند تنقیح قوانین و حذف قوانین زائد اشاره کرد و افزود: در سال های اخیر با کمک هوش مصنوعی حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ قانون که در طول ۱۱۹ سال قانون گذاری در کشور مصوب شده را جمع آوری و دسته بندی کرده ایم این سامانه با عنوان سامانه قانون یار اکنون در اختیار عموم مردم است و البته این تعداد قانون را در تنقیح قوانین به حدود ۳۵۰۰ قانون تبدیل خواهیم کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح موضوع ناکارآمدی در حل مسائل از سوی برخی حاضران در این نشست، افزود: یکی از اشکالات این است که ما می‌خواهیم مشکلات را حل کنیم در صورتی که اگر مشکلات را به مسئله تبدیل نکنیم، مشکلات قابل حل نیستند و این یکی از عوامل ناکارآمدی در حل مسائل است؛ در واقع ما باید مشکلات را تبدیل به مسئله کنیم و مسئله از سوی ما به رسمیت شناخته شده تابتوانیم مسائل را حل کنیم.

وی بیان کرد: این درحالی است که ما چنین کاری را انجام نمی دهیم و حداکثر شجاعت و تدبیر ما، آن است که مشکل را از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل می‌کنیم؛ در این میان برای عبور از این آسیب جدی تلاش کردیم، برنامه هفتم کاملاً مسئله محور باشد؛ لذا از رسانه‌ها می‌خواهم اگر در جایی از آن مشکلی احساس می‌کنند که قابل بررسی باشد این نکات را به ما منتقل کنند و ما نیز قادریم اشکالات برنامه ۵ ساله را در کمتر از ۴۵ روز اصلاح کنیم.

در برنامه هفتم برای حل ۹ مسئله مهم کشور قانون گذاری و سیاستگذاری شده است

قالیباف با بیان این که در برنامه هفتم برای حل ۹ مسئله مهم کشور در قالب ۳۰ ماده قانون گذاری و سیاستگذاری شده است، اظهار کرد: معتقدم اگر اجرا و تحقق همین ۳۰ ماده از برنامه هفتم، آغاز شود، بسیاری دیگر از موضوعات در دل آنها حل خواهد شد.

وی در این راستا، عنوان کرد: طی ۳۰ سال گذشته همواره گفته ام با هر نگاه و عقیده ای اگر به ایران، انقلاب، آینده فرزندان و اسلام علاقمند هستیم، وظیفه داریم کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم.

قالیباف با تاکید بر اینکه همواره به مسئله کارآمدی تاکید کرده‌ام، گفت: این مهم با هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمی‌سازی محقق می‌شود.

رئیس مجلس در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که درحالی که ۸۵ درصد اقتصاد ما دولتی است، نمی توان حرف از مردمی‌سازی زد، گفت: به عنوان مثال سهام عدالت به حدود ۵۰ میلیون نفر ارائه شده اما مدیریت آن به مردم داده نشده است.

وی در همین زمینه گفت: آیا از میان ۵۰ میلیون نفر سهامدار، افراد توانمندی وجود ندارند که بتوانند پول خود را مدیریت کنند. ما از میان این ۵۰ میلیون نفر، به نخبگان احتیاج داریم که این مسئله را مدیریت کنند و این یعنی مردمی‌سازی.

بر اساس این گزارش، مدیران رسانه های حاضر در این نشست به ضرورت حمایت از خبرنگاران، اصلاح قانون مطبوعات، رعایت شروط وفاق اجتماعی، ایجاد مفاهمه جدی میان مسئولان و مردم در راستای حل مسائل کشور و توجه به حکمرانی کارآمد و اصلاح ناکارامدی ها پرداختند.

همچنین موضوعات مربوط به فضای مجازی، اصلاح ساختار انرژی، ارزیابی اجرای برنامه هفتم، لزوم دوری از نگاه حاکمیتی به رسانه‌ها و توجه به رسانه‌های بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای آسیب شناسی مسائل کشور، ایجاد نظام انتخاباتی تناسبی، افزایش نظارت مجلس بر اجرای قوانین و... از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مدیران رسانه های کشور به آن اشاره کردند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
خطر سقوط سنگ در جاده‌های مازندران؛ آسمان مازندران از شنبه طوفانی می‌شود
پایان وقفه در بزرگترین پروژه آبی؛ آب‌شیرین‌کن چابهار به مدار برگشت
شوک به بدنسازی ایران؛ فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران تعلیق شد
رهبر انصارالله یمن: جنایات عربستان سیاستی هدفمند برای نسل‌کشی ملت یمن است
وقوع حادثه دریایی برای یک نفتکش در شرق عدن یمن
نوراینفو | 75 درصد تخلفات کامیون ها در تهران شبانه است
ترافیک سنگین در خروجی‌های پایتخت و مسیرهای شمال کشور
پیروزی مقتدرانه دختران فوتبالیست ایران؛ برد قاطع 4 بر صفر برابر تاجیکستان
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد
پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 27 شهریور 1405 ؛ دلار سقوط می‌کند؟
اظهارات جنجالی کاتس درباره اردوغان، حماس و ادامه جنگ در منطقه
مأموران خاطی در تبریز بازداشت شدند؛ قوه قضاییه وارد پرونده شد
دروازه‌بان استقلال: سهراب بختیاری‌زاده من را کشف کرد
کاهش ذخایر آب به تهدیدی برای امنیت آبی جهان تبدیل شده است
تمدید دوباره مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کاردانی به کارشناسی 1405 + جدول رشته محل ها
مشاور رهبر انقلاب: درباره بازگشایی تنگه هرمز موضع ایران تغییر نکرده است
طلایی‌نیک: 200 شب حضور حماسی مردم، قدرت اجتماعی ایران را افزایش داد
تیم ملی بسکتبال ایران آماده دیدار نیمه‌نهایی با کره جنوبی
سپاه پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 آمریکا را رهگیری و منهدم کرد
فیلم‌های تلویزیون آخر هفته 26 و 27 شهریور 1405 + جدول پخش شبکه‌ها
یونیسف: بیش از 57 هزار کودک یمنی در دو هفته آواره شدند
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال در طرح جدید اروپا
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
سفارت ایران در لندن: جنایت در میناب با فیلم‌های هالیوودی پنهان نمی‌شود
پادکست | میراث واژه‌ها
جایزه سازمان جهانی بهداشت به پزشک ایرانی حوزه سرطان رسید
شکایت پرسپولیس از یاسر آسانی رد شد؛ پرونده به CAS می‌رود؟
نورنما | عجیب ترین مسابقه اتومبیل‌رانی...
هراز یک‌طرفه می‌شود؛ آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های مازندران
ورود سامانه ناپایدار به گیلان؛ احتمال تگرگ و بارش شدید در ارتفاعات
نورنما | دو قو در فنلاند در حال انجام «رقص عشق»
آغاز بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای کوچک
سردار ابن‌الرضا: سامانه پاتریوت و تاد و موشک‌های تاماهاوک آمریکا را به چالش کشیدیم
وزارت دفاع روسیه از رهگیری و انهدام 641 پهپاد اوکراینی خبر داد
جدول خاموشی برق یاسوج و سایر شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد امروز پنج شنبه 26 شهریور