×
سیاسی
شناسه خبر : 260170
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/09 ساعت 21:02
دریادار ایرانی: مناقشات جعلی نمی‌توانند آسیبی به حق حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه وارد کند

دریادار ایرانی: مناقشات جعلی نمی‌توانند آسیبی به حق حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه وارد کند

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دشمنان نباید تصور کنند با مطرح کردن مناقشات جعلی می‌توانند آسیبی به حق حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه وارد کنند گفت: ایران مقتدر، هوشیار و متحد هرگز اجازه نخواهد داد هیچ قدرتی، کوچک‌ترین خدشه‌ای بر تمامیت سرزمینی‌اش وارد سازد.

نورنیوز-گروه سیاسی:   امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی با اشاره به برخی ادعاهای باطل مطرح شده درباره جزایر سه گانه ایرانی، اظهار کرد: جزایر سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران، همواره در طول تاریخ مورد توجه قدرت‌های خارجی بوده‌ است. این اهمیت، دلایل گوناگونی در حوزه‌های جغرافیایی، اقتصادی، نظامی و ژئوپلیتیکی دارد. از نظر جغرافیایی، موقعیت این جزایر امکان تسلط جمهوری اسلامی ایران بر تنگه هرمز را فراهم کرده است. افزون بر آن، در بستر و زیربستر این مناطق، منابع گسترده و متنوع فسیلی و آبزی وجود دارد و عمق مناسب آب نیز ظرفیت بهره‌برداری از فناوری آب‌شیرین‌کن‌ها را فراهم می‌سازد.

وی درباره اهمیت ژئوپلتیک جزایر سه گانه نیز بیان کرد: در بعد ژئوپلیتیکی و نظامی، کنترل این جزایر از اهمیتی هم‌سنگ با در اختیار داشتن ناوهای هواپیمابر برخوردار است و در صورت بروز تهدید، می‌توان از این موقعیت برای تقویت توان دفاعی و امنیتی کشور بهره برد. از منظر اقتصاد گردشگری نیز، این جزایر به دلیل آب‌های زلال، تنوع زیستی دریایی، و وجود جزایر مرجانی زیرسطحی، ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری طبیعی و دریایی دارند؛ به‌ویژه برای علاقه‌مندان به غواصی، این مناطق از جاذبه‌های منحصربه‌فرد به‌شمار می‌روند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین اظهار کرد: در بُعد ژئواستراتژیک، این جزایر بر آبراه‌های ورودی و خروجی خلیج‌فارس اشراف دارند. همین ویژگی سبب شده است برخی کشورهای منطقه، تحت‌تأثیر تحریک قدرت‌های فرامنطقه‌ای و بیگانه، تلاش کنند تا با طرح ادعاهای واهی، فضای تنش‌آمیز پیرامون این جزایر ایجاد کنند. وی درباره اهداف دشمنان نیز گفت: آنان معمولا دو هدف را دنبال می‌کنند: نخست، جلب توجه و کاستن از تمرکز جمهوری اسلامی ایران برمسائل اصلی خود، و دوم، نمایش پرستیژ سیاسی و منطقه‌ای در برابر متحدان غربی خود، از طریق ایجاد القای مناقشه در مورد جزایر. فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دشمنان نباید تصور کنند با مطرح کردن مناقشات جعلی می‌توانند آسیبی به حق حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه وارد کنند، گفت: براساس شواهد تاریخی و حقوقی، مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه امری قطعی، مستمر و غیرقابل انکار است. این جزایر نه‌تنها در دوران معاصر بلکه از آغاز شکل‌گیری خلیج‌فارس، همواره جزء سرزمین ایران بوده‌اند و تا قیامت هم خواهند بود.

امیر دریادار ایرانی افزود: قدمت تمدن ایرانی، که بیش از ۶۰۰۰ سال بر این پهنه تمدن‌ساز سیطره داشته است، از سوی مورخان و باستان‌شناسان بین‌المللی، حتی پژوهشگران آمریکایی نیز تأیید شده است. بنابراین، هرگونه تلاش برای زیر سؤال بردن این مالکیت، اقدامی بی‌اساس و مغایر با واقعیت‌های تاریخی است و ما باید این آمادگی را داشته باشیم که درصورت چشم‌داشت دشمنان باآنها برخورد کنیم.

وی با یادآوری تمدن کهن ایرانی و نقش این مهم در ایجاد برتری برای جمهوری اسلامی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان وارث تمدن کهن و قدرتی ریشه‌دار، در برابر کشورهایی که تنها چندقرن سابقه سیاسی دارند، در موقعیتی کاملا برتر قرار دارد. شاید همین مسأله موجب نارضایتی و واکنش‌های غیرمنطقی برخی بازیگران منطقه‌ای باشد؛ کسانی که در فقدان پیشینه تمدنی، می‌کوشند از طریق تفرقه‌افکنی و تحریک خارجی بخشی از این شکوه را جبران کنند. چنان‌که خود در ضرب‌المثلی غربی می‌گویند «برای خوردن یک کیک بزرگ باید آن را قطعه‌قطعه کرد.» امیر دریادار ایرانی همچنین تاکید کرد: برخی قدرت‌ها نیز همین راهبرد را در برابر ایران بزرگ و یکپارچه دنبال می‌کنند؛ می‌کوشند با فشارهای سیاسی و طرح ادعاهای مجعول، بخش‌هایی از هویت و تمامیت ارضی کشور را هدف قرار دهند. بی‌تردید، این سیاست‌ها ناکام خواهد ماند؛ چرا که ایران مقتدر، هوشیار و متحد هرگز اجازه نخواهد داد هیچ قدرتی کوچک‌ترین خدشه‌ای بر تمامیت سرزمینی‌اش وارد سازد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
حضور امدادگران 26استان درمشهد
آمدم ای شاه پناهم بده
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه
تشییع رهبر شهید ایران از دریچه نگاه CNN
از بین‌الحرمین تاصحن رضوی؛ رواق دارالذکر، آرامگاه ابدی رهبر شهید انقلاب
گزارش تصویری| تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس
فرودگاه ایرانشهر بسرعت بازسازی می شود
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
اسرائیل در ترور سخنگوی حماس ناکام ماند
بازسازی یک خط از مسیر ریلی آسیب دیده نیشابور - مشهد
وداع تاریخی یک ملت با رهبر شهید
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در رسانه‌های روسیه
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا
دستگیری سرکرده ارشد داعش در سوریه
3 شهید و 15 مجروح در حمله آمریکا به بندر صیادی سیریک
رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه
استقبال بن سلمان از نخست وزیر کانادا در جده
بازسازی فوری پل آق قلا پس از حمله امریکا
پدیده لیگ، پرسپولیسی شد
رایزنی اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات
بدرقه 10میلیونی رهبر شهید در عراق
بخشودگی 100درصدی جرایم مالیاتی تا 30 تیر
پرداخت سود سپرده‌های بانکی با رفع اختلال‌
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ سایر دهک‌ها
این آمار فقط یک عدد نیست؛ یک هشدار است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 | شوک بزرگ به استقلال
نخست‌وزیر عراق: پس از پایان مهلت، سلاح در اختیار دولت خواهد بود
اصابت 10موشک بالستیک به مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا
جنگنده اف-16 آمریکایی در آتش سوخت
تحلیلگر هندی: ادعای التماس ایران برای توافق، روایت‌سازی ترامپ است
توافق آلمان و آمریکا برای استقرار موشک‌های تاماهاوک