×
اجتماعی
شناسه خبر : 260138
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/09 ساعت 17:24
دادستان کل کشور: برخورد با فساد باید قاطع، شفاف و بدون اغماض باشد

دادستان کل کشور: برخورد با فساد باید قاطع، شفاف و بدون اغماض باشد

دادستان کل کشور گفت: دادستان‌ها و ضابطین وظیفه دارند اموال کارگزاران و مرتبطین آنها که از طریق نامشروع تحصیل شده یا ظن به نامشروع‌بودن آن وجود دارد بررسی و در صورت کشف فساد قاطع، شفاف و بدون اغماض برخورد کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هفدهمین جلسه شورای معاونین دادستانی کل کشور به ریاست حجت‌الاسلام  محمد موحدی دادستان کل کشور و با حضور معاونین دادستانی کل برگزار شد.

دادستان کل کشور در ابتدای این نشست با اشاره به برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در دوازدهم اردیبهشت، گفت: پیش‌بینی می‌شود این انتخابات پرشور برگزار شود چرا که تحولات اخیر و انسجام اجتماعی شکل‌گرفته در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نشان داد که هر میزان همدلی در جامعه تقویت شود، آسیب‌پذیری کشور کاهش می‌یابد. انتخابات پیشِ‌رو یک فرصت مهم برای تحکیم همدلی، انسجام و وحدت ملی است.

وی در ادامه، با اشاره به نزدیکی چهل‌وهشتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت «انقلابی بودن» قوه قضاییه پرداخت و اظهار کرد: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که قوه قضاییه باید انقلابی باشد و انقلابی عمل کند. این موضوع نیازمند تعریف شاخص‌هایی است که رفتار و منش قاضی انقلابی را مطابق ارزش‌های انقلاب اسلامی مشخص کند.

دادستان کل کشور با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب افزود: رهبر انقلاب در این بیانیه مفاهیم مهم و تازه‌ای را مطرح کردند. نمی‌توان برای شعارهای انقلاب، از آزادی و معنویت گرفته تا عزت و استقلال، تاریخ مصرف تعیین کرد. یکی از شاخص‌های مهم قاضی انقلابی آن است که رفتار و تصمیماتش بر همین شعارهای اصیل مبتنی باشد.

 موحدی در بخش دیگری از سخنان خود، ضرورت مبارزه با فساد را یکی از پایه‌های رویکرد انقلابی در دستگاه قضایی دانست و گفت: دادگاه‌های اصل ۴۹ قانون اساسی همچنان در سراسر کشور فعال است و تکلیف قانون در این زمینه روشن است. دادستان‌ها و ضابطین وظیفه دارند اموال کارگزاران و مرتبطین آنها که از طریق نامشروع تحصیل شده یا ظن به نامشروع‌بودن آن وجود دارد بررسی و در صورت کشف فساد قاطع، شفاف و بدون اغماض برخورد کنند. اما در عین حال نباید به‌گونه‌ای اجرا شود که امنیت روانی جامعه و زمینه‌های سرمایه‌گذاری سالم از بین برود یا امید مردم آسیب ببیند. عدالت اقتصادی زمانی اثرگذار است که همراه با ثبات، پیش‌بینی‌پذیری و تقویت اعتماد عمومی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اصلاح ناهنجاری‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: اقدامات این حوزه به صورت پیوسته دنبال می‌شود. وضعیت فعلی باید سامان یابد، زیرا برخی جلوه‌های علنی ناهنجاری می‌تواند موجب تضعیف اعتماد عمومی شود.

 موحدی در پایان تبیین خدمات دادستانی کل کشور را مصداق مهم «جهاد تبیین» دانست و اظهار داشت: لازم است خدمات و اقدامات انجام‌شده در دادستانی کل، به نام انقلاب و در مسیر نظام، برای مردم به‌صورت دقیق، شفاف و مکتوب ارائه شود تا هم اعتماد عمومی تقویت گردد و هم مسیر اجرای تکالیف قانونی روشن‌تر شود. این تبیین مطالبه رهبر معظم انقلاب و بخشی از وظیفه انقلابی دستگاه قضایی است.

در ادامه این جلسه، هر یک از معاونین دادستانی کل کشور نیز گزارشی از مسائل، تحولات و اخبار مرتبط با حوزه تخصصی خود ارائه کردند و آخرین وضعیت پرونده‌ها و اقدامات اجرایی در بخش‌های مختلف تشریح شد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
بازداشت 4 عضو گروهک نفاق در رباط‌کریم
ابوعبیده: حملات موشکی ایران به تل‌آویو دل‌های آزادگان را روشن کرد
انصارالله: هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا حق مشروع ایران است
5 پهپاد مهاجم صهیونیستی آمریکایی در تور پدافندی سپاه شکار شدند
قالیباف: هیچ تفکیکی بین رژیم صهیونیستی و آمریکا قائل نیستیم
حمله هوایی آمریکایی صهیونیستی به منزل مسکونی در خمین 6 شهید بر جای گذاشت
عراقچی وضعیت رقت بار آمریکا و اروپا پس از جنگ علیه ایران را تشریح کرد
کاظمی: زمان امتحانات خرداد تغییر خواهد کرد
رئیس مؤسسه محراب الازهر: خدایا، اینها (ایرانیان) چه مردم شگفت‌انگیزی هستند؟!
فایننشال تایمز: قیمت نفت از رکورد 128 دلار عبور خواهد کرد
لغو مسابقات فرمول یک در بحرین و عربستان
آثار تاریخی ثبت ملی کیش نشانه‌دار شدند
سناتور هندی: کور‌ خوانده‌اید؛ ایرانیان تسلیم نمی‌شوند
دستگیری 14 نفر از عناصر آمریکایی-اسرائیلی در کرمان
تاکنون به چند واحد غیر نظامی آسیب وارد شده است؟
تماس‌های مکرر پزشکان برای همکاری داوطلبانه با اورژانس
آغاز موج جدید حملات موشکی به سرزمین‌های اشغالی
قدردانی عراقچی از همبستگی مردم ترکیه
شیخ نعیم قاسم: برای یک نبرد طولانی آماده شده‌ایم
اذعان رسانه صهیونیستی: حملات علیه سکوهای موشکی ایران بی فایده است
اجرای موج46 عملیات وعده صادق4 باشلیک موشک‌های سنگین/‌محل اختفای فرماندهان اسرائیل هدف حمله
استاندار مازندران: تاکنون میزبان 7 میلیون مسافر بوده‌ایم
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در آزادی و نوبنیاد
روز قدس؛ جلوه نبرد روایت‌ها در خیابان‌های ایران
سفارت ایران: هیچ پرتابه‌ای از ایران به سوی ترکیه شلیک نشده است
2 تیم ارسال کننده تصاویر به شبکه تروریستی اینترنشنال دستگیر شد
فرار 70 هزار آمریکایی از خاورمیانه
پیش بینی بانک آمریکایی از کاهش دو برابری تولید نفت
سناتور آمریکایی: پول بیشتری برای جنگ با ایران نمی‌دهیم
لغو محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی کشور
قالیباف: حضور مردم در روز قدس نمایشی از اقتدار ملی بود
ترامپ حمله زمینی برای تصاحب اورانیوم ایران را رد کرد
تعیین جایزه برای ارائه اطلاعات درخصوص اشغالگران آمریکایی
اتحادیه عرب به تعطیلی مسجدالاقصی واکنش نشان داد
احتمال پیگیری تمرینات استقلال در خارج از تهران
از داخل برای ماندن بچه‌ها پاس گل دادند/ زلفی خیلی زود منصرف شد
اسطوره استقلال از ICU مرخص شد
در هر نقطه‌ای از منطقه باشید، زیر آتش و آوار دفن خواهید شد
درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی از رزمندگان کشور
نحوه فعالیت بانک‌های کشور در هفته پایانی سال اعلام شد
تلاش قانونگذاران دموکرات آمریکا برای برکناری هگست
رسانه روسی: مقامات ایرانی ادعای هگست را به چالش کشیدند
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید سرلشکرنصیرزاده فردا برگزار می‌شود
ثبت تصویر دو قلاده پلنگ در ارتفاعات سولقان
رجزخوانی وزیر جنگ آمریکا درباره تنگه هرمز: نگران نباشید!
حمایت بحرینی‌ها در راهپیمایی روز قدس از ایران
علیپور خطاب به مردم: با همدلی در کنار یکدیگر بمانید
صادق: خسارات جنگ تحمیلی صهیونی- آمریکایی روزانه محاسبه می‌شود
حزباوی: جنایات علیه ایران عزیزمان باورکردنی نیست
واکنش کنایه آمیز لاریجانی به ادعای وزیر جنگ آمریکا