×
اجتماعی
شناسه خبر : 260134
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 05:00
نکات طلایی برای شب‌های بی‌خوابی

نکات طلایی برای شب‌های بی‌خوابی

اگر شب‌ها ساعت‌ها در تخت بیدار می‌مانید، با رعایت چند نکته ساده می‌توانید سریع‌تر به خواب بروید. از تنظیم نور محیط و دمای مناسب اتاق گرفته تا تمرینات آرامش‌بخش و تکنیک‌های تنفس، این روش‌ها به بهبود کیفیت خواب و کاهش استرس کمک می‌کنند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های آمریکا اعلام کرده است رانندگی در حالت خواب‌آلودگی هر سال به صدها مورد مرگ و ده‌ها هزار تصادف در ایالات متحده منجر می‌شود.

 خواب ناکافی همچنین با بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی، چاقی و بیماری کلیوی مرتبط دانسته شده است.

مقام‌های دولتی حوزه سلامت در ایالات متحده توصیه می‌کنند هر شب دست‌کم هفت ساعت خواب داشته باشید تا سلامتی خود را حفظ کنید، حافظه‌تان را بهبود ببخشید و خطر حوادث مرگبار را کاهش دهید. اما تلفن‌های هوشمند، استرس، صداهای مزاحم و نور مصنوعی باعث می‌شوند بسیاری از افراد تا ساعاتی دیرتر از وقت خواب خود، بیدار بمانند.

بیشتر افراد می‌دانند که برای داشتن خوابی راحت و باکیفیت نباید درست پیش از خواب به صفحه‌نمایش‌ها خیره شوند اما کارشناسان چند نکته و ترفند غیرمعمول دارند که می‌تواند به شما کمک کند سریع‌تر به خواب بروید.

جوراب‌های پشمی نرم، دوست شما هستند

متخصصان انگلیسی می گویند، گرم کردن انگشتان پا یکی از راه‌های سریع‌تر به خواب رفتن است.

گرفتن حمام آب گرم یا پوشیدن جوراب هنگام خواب باعث می‌شود احساس خواب‌آلودگی بیشتری کنید و دمای مرکزی بدن کاهش یابد.

«ویلیام ویسدن»، استاد کالج سلطنتی لندن می گوید که این ترفند، یک داروی طبیعی خواب‌آور است.

برای بیدار ماندن بجنگید

ممکن است غیرمنطقی به نظر برسد اما برخی متخصصان معتقدند که تمرکز بر تلاش برای بیدار ماندن در واقع به افراد کمک می‌کند زودتر به خواب بروند.

این روشی است که به «درمان قصد متناقض» معروف است و هدف آن، کاهش افکار اضطرابی در زمانی است که افراد خود را برای خوابیدن تحت فشار قرار می‌دهند.

دکتر «دیردری کانروی»، روانشناس خواب در مرکز اختلالات خواب دانشگاه میشیگان نیز می گوید: با این تکنیک، شما در ذهن خود در واقع تلاش می‌کنید بیدار بمانید اما در نهایت خواب بر شما غلبه خواهد کرد.

هر جایی جز داخل خانه

تصور کردن اینکه در طبیعت هستید، ممکن است به لحاظ نظری عجیب به نظر برسد اما می‌تواند به مقابله با افکار آمیخته با اضطراب که اغلب شب‌ها به سراغ ما می‌آیند، کمک کند. بر اساس اعلام دانشگاه کالیفرنیا دیویس، مطالعات نشان داده است که حضور در طبیعت، فشار خون را کاهش می‌دهد و ضربان قلب را پایین می‌آورد.

به گزارش ایندیپندنت، «جفری دورمر»، مربی خواب تیم وزنه‌برداری المپیک ایالات متحده گفت: حتی تصور کردن یک کلبه دورافتاده یا آتشی گرم و دلپذیر نیز می‌تواند موثر باشد.

مانند یک کودک رفتار کنید

به نظر می‌رسد فوت کردن حباب‌ها برای به خواب رفتن، کار کودکانه ای باشد اما این روشی است که پزشکان آن را تایید کرده‌اند.

دکتر «ریچل ماری سالاس»، استاد عصب‌شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز گفت: دلیل موثر بودن این تکنیک آن است که شبیه یک تمرین تنفسی است. تمرین‌های تنفسی می‌توانند ضربان قلب را کاهش دهند و فشار خون را پایین بیاورند.

این کار تا حدی هم خنده‌دار و آسان است. با این حال، اگر محلول حباب‌ساز یا چوبک مخصوص آن را در دسترس ندارید، تمرین‌های تنفسی فراوانی در اینترنت وجود دارند که ممکن است برای این منظور به شما کمک کنند.

از نو شروع کنید

بلند شوید و از تخت بیرون بیایید. بر اساس گفته دکتر «لوئیس بوئناور»، متخصص خواب در موسسه پزشکی جانز هاپکینز، شروع دوباره روند خوابیدن پس از ۲۰ دقیقه به خواب نرفتن، می‌تواند به افراد کمک کند تا به خواب بروند.

او توصیه کرد: اگر ذهنتان به‌شدت درگیر است (مثلا دارید درباره ارائه کاری که قرار است صبح انجام دهید یا مشکلی در زندگی‌تان فکر می‌کنید)، با گوش دادن به موسیقی آرام یا کتاب صوتی به مدت چند دقیقه، ذهن خود را از این افکار منحرف کنید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
سناتور آمریکایی: جنگ ترامپ قیمت انرژی را بالا برد
قشقاوی: قطعنامه ضدایرانی بی‌هزینه نخواهد بود
پاسخ ایران به اتهام‌های بی‌اساس شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب
عارف: ملت ایران بر حقوق هسته‌ای خود ایستاده است
آکسیوس: ترامپ دیگر حتی در میان جمهوری‌خواهان هم تنهاست
گیلان به بالگرد اطفای حریق مجهز شد
استقبال کشورهای عربی و اسلامی از تحریم‌های انگلیس علیه اسرائیل
لیورپول 2-1 اتلتیکو مادرید/ لیورپول برنده جدال تماشایی در آنفیلد
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
هواپیمای حامل زلنسکی مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
کارخانه فولکس‌واگن در خدمت گنبد آهنین اسرائیل
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در مرند
سفیر پاکستان : ایران و آمریکا به تفاهم نزدیک‌تر می‌شوند
سردار آزمون به تیم ملی برگشت
پیام تسلیت مسئولان کرمانشاه برای شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه
کشف 11 تن چوب و زغال قاچاق در کرمانشاه
توقیف 16 خودروی شوتی در زابل
سپتامبر سیاه برای آمریکا؛ نفت 100 دلاری، گازوئیل 6 دلاری و اوراق 5 درصدی
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
جایزه 110 میلیون یورویی برای فاتح لیگ قهرمانان
خشم معترضان در اسلوونی؛ ضرورت تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی + فیلم
واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
رایزنی عراقچی و سفیر ایران در پاکستان
تأکید عارف بر نقش رهبری شهید انقلاب در پیشرفت علمی کشور
پزشکیان: کارآمدی دستگاه‌ها باید به رضایت مردم منجر شود
نگرانی سازمان ملل از تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین