×
اجتماعی
شناسه خبر : 260131
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/10 ساعت 04:00
کاهش سن زیستی با قهوه؛ یافته‌ای که نگاه‌ها را تغییر می‌دهد

کاهش سن زیستی با قهوه؛ یافته‌ای که نگاه‌ها را تغییر می‌دهد

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و اثرات ضدالتهابی موجود در قهوه ممکن است فرآیند پیری زیستی را کند کرده و شاخص‌های سلامت سلولی را بهبود دهد؛ یافته‌ای که نگاه تازه‌ای به نقش این نوشیدنی محبوب در سلامت طولانی‌مدت ارائه می‌کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: یک مطالعه‌ تازه نشان می‌دهد مصرف روزانه سه تا چهار فنجان قهوه ممکن است روند پیری زیستی را در افراد مبتلا به اختلالات شدید روانی کُندتر کند.

 این یافته‌ بار دیگر ارتباط میان کافئین، استرس اکسیداتیو و سلامت سلولی را در مرکز توجه قرار داده است، هرچند متخصصان یادآور می‌شوند که مصرف بیش از حد قهوه می‌تواند اثر معکوس بر پیری سلولی داشته باشد.

برخلاف سن عددی، یعنی تعداد سال‌هایی که از تولد گذشته است، پیری زیستی، سن سلول‌ها و اندام‌های بدن را اندازه‌گیری می‌کند. این نوع پیری تحت‌تاثیر ژنتیک، سبک زندگی، عوامل محیطی، رژیم غذایی و ظاهرا مقدار قهوه مصرفی قرار می‌گیرد.

مطالعه‌ای که این هفته در مجله سلامت روان انگلیس (BMJ Mental Health) منتشر شد، نشان داد مصرف سه تا چهار فنجان قهوه در روز ممکن است روند پیری زیستی را در افرادی که به اختلالات روانی شدید مبتلا هستند، کندتر کند. سن زیستی افرادی که هر روز چندین فنجان قهوه می‌خوردند در مقایسه با کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند، پنج سال کمتر بود (یعنی از نظر زیستی جوان‌تر به نظر می‌رسیدند).

بر اساس این پژوهش، مصرف قهوه ممکن است با کاهش استرس اکسیداتیو، یعنی فقدان تعادل میان آنتی‌اکسیدان‌ها و رادیکال‌های آزاد که به سلول‌ها و دی‌ان‌ای آسیب می‌زنند، روند پیری را بهبود ببخشد. استرس اکسیداتیو می‌تواند بر طول تلومرها تاثیر بگذارد. تلومرها، پوشش‌های محافظ در انتهای کروموزوم‌ها هستند که مانع از فرسایش آن‌ها می‌شوند (مثل پوشش پلاستیکی انتهای بند کفش). کوتاه‌شدن تلومرها نشانه‌ای از پیری سلولی یا زیستی است.

گرچه کوتاه‌ شدن تلومرها به‌طور طبیعی رخ می‌دهد، متخصصان اشاره می‌کنند که این روند در افراد مبتلا به اختلالات شدید روانی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی بیشتر دیده می‌شود.

کوتاه شدن تلومرها بخشی طبیعی از روند افزایش سن است اما متخصصان می‌گویند این وضعیت در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی بیشتر مشاهده می‌شود. علاوه بر این، افراد دارای این اختلالات، معمولا عمر کوتاه‌تری دارند و گاهی تا ۱۵ سال کمتر از دیگران است.

به گزارش ایندیپندنت، در این پژوهش، بیش از ۴۰۰ بزرگسال نروژی مبتلا به اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا افسردگی اساسی همراه با روان‌پریشی، بر اساس میزان قهوه‌ای که مصرف می‌کردند به چهار گروه تقسیم شدند. طول تلومر آن‌ها با نمونه‌های خون اندازه‌گیری شد و متخصصان در مقایسه بین کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند با افرادی که یک تا دو فنجان، سه تا چهار فنجان و پنج فنجان یا بیشتر در روز می‌نوشیدند، تفاوت معنی‌داری مشاهده کردند. در حالی‌ که سه تا چهار فنجان قهوه با طولانی‌تر شدن تلومرها و کاهش سن زیستی مرتبط بود، مصرف بیش از پنج فنجان هیچ اثری نداشت. متخصصان یکی از دلایل کند شدن پیری را به ترکیبات قوی آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قهوه نسبت می‌دهند.

آن‌ها توضیح دادند: تلومرها نسبت به استرس اکسیداتیو و التهاب بسیار حساس‌اند و همین موضوع نشان می‌دهد که مصرف قهوه چگونه می‌تواند به حفظ سلامت سلولی در جمعیتی کمک کند که آسیب‌پذیری زیستی بیشتری دارند.

با وجود این فواید، قهوه شمشیری دولبه است. متخصصان هشدار می‌دهند که مصرف بیش از حد توصیه‌شده می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. طبق این پژوهش، مصرف بیش از مقدار توصیه‌شده روزانه قهوه ممکن است از طریق افزایش تولید گونه‌های فعال اکسیژن به سلول‌ها آسیب برساند و موجب کوتاه شدن تلومرها شود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است