×
اجتماعی
شناسه خبر : 260130
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/09 ساعت 16:52
توصیه‌های متخصص بیماری‌های عفونی درباره شیوع آنفلوآنزای جدید

توصیه‌های متخصص بیماری‌های عفونی درباره شیوع آنفلوآنزای جدید

مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی، از افزایش بیماری آنفلوآنزا در کشور می‌گوید. به گفته محرز، موارد ابتلا به آنفلوآنزا در حال حاضر در همه دنیا در حال افزایش است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ابتلا به آنفلوآنزا از هفته دوم آبان‌ تاکنون رشد چشمگیری داشته، این افزایش ابتلا شامل همه گروه‌ها سنی است اما کودکان و نوجوانان بیشترین سهم ابتلا را به خود اختصاص داده‌اند،‌ تاجایی که در برخی از استان‌ها از جمله قم و خراسان رضوی این حجم از ابتلا باعث تعطیلی مدارس هم شده است.

  براساس اعلام وزارت بهداشت، الگوی ابتلا در ایران مشابه گزارش‌های اخیر کشورهای جنوب شرق آسیا مانند ژاپن، چین و اندونزی و برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلستان اعلام شده است. در موج فعلی، ویروس آنفلوانزای نوع A و زیرسویه H۳N۲ سهم بیشتری در ابتلا دارند.

مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی،  ، از افزایش بیماری آنفلوآنزا در کشور می‌گوید. به گفته محرز، موارد ابتلا به آنفلوآنزا در حال حاضر در همه دنیا در حال افزایش است.

او می‌گوید: معمولا هر ۱۰ سال یکبار، یک ویروس آنفلوآنزای جدید شیوع پیدا می‌کرد، چند سال پیش ما منتظر آنفلوآنزا بودیم که کووید آمد و حالا با تاخیر این آنفلوآنزا جدید آمده و خیلی هم شیوع پیدا کرده است.

بیماری‌زایی این آنفلوآنزا شدیدتر است

این متخصص بیماری‌های عفونی، در تشریح آنفلوآنزای جدید، ادامه می‌دهد: یک مقدار بیماری‌زایی این آنفلوآنزا شدیدتر است و خب دیگر در واکسن آنفلوآنزای موجود گنجانده نیست؛ بنابراین به طور صد در صد واکسن جلویش را نمی‌گیرد ولی زدن واکسن مقاومت بدن بیمار را یک مقداری بالاتر می‌برد.

محرز خاطرنشان می‌کند: سویه جدید آنفلوآنزا که از نوع A است که به کشور ما وارد شده و از مهمترین علائم آن می‌توان به تب، بدن درد، سر درد و سرفه اشاره کرد.

او در پاسخ به اینکه آیا این سویه جدید آنفلوآنزا، می‌تواند خطرناک باشد، تاکید می‌کند: بله آنفلوآنزا هم می‌تواند خطرناک باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی، یادآور می‌شود: توصیه ما به مردم این است که اگر به جاهای شلوغ می‌روند، ماسک بزنند؛ برای بچه‌ها چون ماسک ندارند، توصیه من این است که اگر مریض می‌شوند حتی‌الامکان در خانه او را نگه داریم و به مدرسه نفرستیم.

محرز می‌افزاید: وقتی بچه‌ها در صورت بیمار بودن به مدرسه بروند ۵۰_۶۰ نفر دیگر را هم مبتلا می‌کنند و خودشان هم دیرتر خوب می‌شوند و خب الان بچه‌ها هم خیلی گرفتار این بیماری می‌شوند.

او می‌گوید: در مورد کارمندان هم همینطور است؛ اگر ما هم آنفلوآنزا گرفتیم، بهتر است که استراحت کنیم و آن چند روزی که دوره آلودگی‌کننده هم دارد را در خانه طی کنیم که هم افراد دیگر را آلوده نکنیم و هم خودمان هم زودتر خوب می‌شویم.

این متخصص بیماری‌های عفونی، تصریح می‌کند: زدن ماسک، شستن دست‌ها، بهداشت هنگام سرفه را رعایت کنیم؛ زیر بغل خودمان سرفه کنیم نه رو به صورت افراد.

تفاوت آنفلوآنزا با سرماخوردگی

محرز در مورد تفاوت آنفلوآنزا با سرماخوردگی می‌گوید: آنفلوآنزا و مخصوصا این سویه جدیدش خیلی با سرماخوردگی فرق دارد و خیلی شدیدتر از این حرفها است؛ آنفلوآنزا حالت آبریزش ندارد و بیشتر تب، استخوان درد، درد عضلات، سرفه، سردرد دارد.

او می‌گوید: چون آنفلوآنزا داروی ضد ویروسی دارد بهتر است اگر کسی علائم فوق را داشت به دکتر مراجعه کرده و بتواند از داروهای تجویزی پزشک استفاده کند و فرد مبتلا به آنفلوآنزا با دریافت دارو زودتر خوب می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان می‌کند: افراد در این بیماری (آنفلوآنزا) نمی‌توانند خوددرمانی کنند؛ چون بلد نیستند و اسم داروهای مربوط به این بیماری را نمی‌دانند و تنها از طریق مراجعه به پزشک است که می‌توانند تحت درمان قرار گرفته و دارو بگیرند.محرز اضافه کرد: دوره بیماری آنفلوآنزا با سویه جدید A به شدت بیماری بستگی دارد اما خب مثل کوید (کرونا) است؛ معمولا حدود ۵ روز دوره آلوده کنندکی این بیماری است و حداکثر هم همانقدر طول می‌کشد تا فرد بیمار بهبودی پیدا کند.


خبرانلاین
نظرات

آخرین اخبار
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت