×
بین الملل
شناسه خبر : 259975
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/08 ساعت 23:50
وقت پایان اشغالگری اسرائیل در فلسطین فرا رسیده است

هشدار دبیرکل سازمان ملل؛

وقت پایان اشغالگری اسرائیل در فلسطین فرا رسیده است

در بیانیه‌ای تازه، دبیرکل سازمان ملل با تأکید مجدد بر لزوم پایان اشغالگری اسرائیل و حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین گفت که زمان آتش‌بس فوری فرا رسیده و حضور اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی باید خاتمه یابد.

نورنیوز- گروه بین الملل : آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه به وقت محلی به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین افزود: روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در سال جاری پس از دو سال رنج وحشتناک در غزه و آغاز آتش‌بس بسیار ضروری فرا می‌رسد.

دبیرکل سازمان ملل افزود: بازماندگان در سوگ مرگ ده‌ها هزار نفر از دوستان و خانواده خود که تقریباً یک سوم آنها کودک هستند و هزاران مجروح دیگر، هستند. گرسنگی، بیماری و وحشت شایع است در حالی که مدارس، خانه‌ها و بیمارستان‌ها در ویرانه‌ها قرار دارند.

گوترش اضافه کرد: با عملیات نظامی اسرائیل، خشونت شهرک‌نشینان، گسترش شهرک‌سازی، اخراج‌ها، تخریب‌ها و تهدیدهای الحاق، بی‌عدالتی در کرانه باختری اشغالی، از جمله بیت المقدس شرقی ادامه دارد.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: در عین حال، صدها نفر از فعالان حقوق بشر کشته شده‌اند. اکثر آنها کارکنان فلسطینی سازمان ملل متحد بودند که بزرگترین تلفات کارمندان در تاریخ این سازمان را رقم زده است.

این مقام ارشد سازمان ملل با بیان اینکه از جنگ جهانی دوم تاکنون، تعداد روزنامه‌نگاران کشته شده در فلسطین بیشتر از هر درگیری دیگری بوده است، تصریح کرد: این فاجعه از بسیاری ابعاد، هنجارها و قوانینی را که نسل‌ها راهنمای جامعه بین‌المللی بوده‌اند، به محک گذاشته است. کشتار این تعداد غیرنظامی، آوارگی مکرر کل جمعیت و ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه هرگز نباید تحت هیچ شرایطی قابل قبول باشد.

دبیرکل سازمان ملل متحد، آتش‌بس اخیر را بارقه امیدی توصیف کرد و گفت: اکنون همه طرف‌ها باید به طور کامل به آن احترام بگذارند و با حسن نیت برای راه‌حل‌هایی که قوانین بین‌المللی را احیا و رعایت می‌کنند، تلاش کنند که شامل بازگرداندن اجساد اسرای حملات ۷ اکتبر، به سرعت و به شیوه‌ای محترمانه، به خانواده‌های داغدار در اسرائیل می‌شود.

این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد: کمک‌های بشردوستانه حیاتی باید به طور گسترده وارد غزه شوند و جامعه بین‌المللی باید همچنان قاطعانه در کنار آنروا (آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) یک شریان حیاتی غیرقابل جایگزین برای میلیون‌ها فلسطینی، از جمله پناهندگان فلسطینی بایستد.

گوترش خواستار پایان دادن به اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین که دیوان بین‌المللی دادگستری و مجمع عمومی بر آن تاکید کرده است، شد و آن را گام مهمی برای پیشرفت برگشت‌ناپذیر به سمت راه‌حل دو دولتی، مطابق با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل، زندگی صلح آمیز مردم اسرائیل و فلسطین در کنار هم و در مرزهای امن و شناخته شده خود، بر اساس خطوط مرزی قبل از ۱۹۶۷ به پایتختی هر دو کشور دانست.

وی با بیان اینکه در روز جهانی همبستگی باید از خود مردم فلسطین الهام بگیریم، که مقاومت و امیدشان گواهی بر روح انسانی است، گفت: بیایید با حقوق آنها برای کرامت، عدالت و خودمختاری اعلام همبستگی و با هم برای ساختن آینده‌ای صلح‌آمیز برای همه تلاش کنیم.

رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطین به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۷۰ هزار و ۱۰۰ نفر فلسطینی شهید و ۱۷۰ هزار و ۹۸۳ نفر نیز مجروح شده‌اند.

رئیس جمهوری آمریکا ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ برابر با ۷ مهر ۱۴۰۴ برغم حمایت همه جانبه از اسرائیل در این جنگ، در نشست خبری مشترکی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طرح ۲۰ بندی خود برای آتش‌بس در غزه رونمایی کرد و ۸ اکتبر ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۴ اعلام کرد: «اسرائیل و حماس هر دو مرحله اول طرح صلح ما را امضا کرده‌اند.»

توافقنامه موسوم به صلح غزه ۲۱ مهر ماه از سوی ترامپ و با حضور سران بیش از ۲۰ کشور جهان در شرم الشیخ مصر امضا شد اما اسرائیل همچنان به کارشکنی در اجرای مفاد مرحله اول آتش بس و نقض مکرر آن با کشتار فلسطینی‌ها و تخریب غزه ادامه می‌دهد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز ۱۷ نوامبر ۲۰۲۵ برابر با ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۴ قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر مبنای طرح موسوم به صلح ترامپ را برای آینده غزه با ۱۳ رای و رای ممتنع روسیه و چین تصویب کرد که بر اساس آن، هیات صلح و نیروی ثبات بین المللی در غزه همانطور که در «طرح جامع ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری غزه» آمده است، مجوز فعالیت خواهند گرفت.
بر اساس این قطعنامه، نیروی ثبات بین المللی، روند خلع سلاح غزه را از جمله با جمع‌آوری سلاح‌ها و تخریب زیرساخت‌های نظامی تضمین می کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
اعتراض روسیه به حملات رژیم صهیونیستی علیه رسانه‌ها
کنفرانس خبری نتانیاهو به دلیل شلیک موشک‌های ایران و حزب‌الله قطع شد
بیانیه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به اظهارات دانشگاه الازهر مصر
فیفا رژیم صهیونیستی را جریمه کرد
انتقاد شدید سیاسیون پاکستانی از بیانیه یک‌سویه دولت‌های عربی-اسلامی درباره ایران
تاکید چین به تلاش های میانجیگرانه تا بازگشت صلح به غرب آسیا
سازمان ملل: تشدید تنش نظامی در ایران را که موجب رنج غیرنظامیان شده، محکوم می‌کنیم
کاخ سفید کنترل جنگ با ایران را از دست داده است
شهادت چهار نفر در حمله به ساختمان مسکونی در کرج/ جستجو برای نجات کودک هفت ساله ادامه دارد
5 ایرانی در بین نامزدهای بهترین‌های فوتبال ساحلی جهان قرار گرفتند
موج 67 وعده صادق 4 با شلیک ممتد موشک‌های بالستیک و بارش پهپادهای سپاه موفقیت آمیز بود
اینترسپت نوشت: این جنگ هزینه‌های سنگینی به رأی‌دهندگان آمریکایی تحمیل می‌کند
قالیباف: اف-35 مجسمه‌ای از تفرعن ارتش آمریکا بود
پرداخت 26 هزار میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پزشکی
معاریو: نتانیاهو عامل فروپاشی روابط اسرائیل با آمریکا است
خاطره علیرضا داودنژاد از علی لاریجانی
عبور تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از 2 هزار مگاوات
اینفانیتنو: تمام تیم‌ها در جام جهانی شرکت می‌کنند
شهادت سردار علی محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
تمدید تعلیق پروازهای کی‌ال‌ام به دوبی، ریاض و دمام
مواضع آمریکا در منطقه هدف قرار گرفته شد
میوه شب عید در بازار تامین شده است
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
هشدار عراقچی به انگلیس در خصوص همکاری‌های این کشور با آمریکا برای حمله به ایران
میادین را خوب اداره نمی‌کنید آقا!
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور درپی شهادت وزیر اطلاعات
بسته شدن تنگه هرمز به کشاورزان آمریکایی ضربه مهلک وارد کرد
شکاف‌ در پایگاه حامیان ترامپ بر سر جنگ با ایران
تشییع پیکر 12 شهید حمله هوایی به مناطق مسکونی دورود
برنامه سرویس‌دهی مترو در ایام نوروز
نشانه‌های فرسایش در ناوگان دریایی آمریکا از نگاه اکونومیست
167 کتاب به یاد دانش‌آموزان میناب در نمایشگاه بین‌المللی مینسک توزیع شد
100 هزار اسناد محرمانه مدیر ارشد موساد افشا شد
برگزاری ویژه برنامه تحویل سال نو در میدان انقلاب
پیشگیری دربرابر آتش‌سوزیهای احتمالی در دوران جنگ
هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد
آینده بازار انرژی در گرو مدت و شدت درگیری در غرب آسیا
تشکیل «ستاد مردمی پشتیبانی از دفاع رمضان»
مروری بر فیلم‌های نوروزی سینما
راهکارهای تغذیه ای برای مبتلایان به فشار خون در روزهای جنگ
آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیت خبیث و مستکبرانه خود را آشکار کردند
وضعیت بارش‌ها در هفته اول سال
مفتی اعظم روسیه شهادت علی لاریجانی را تسلیت گفت
کدام کشورها امروز را عید فطر اعلام کردند؟
29 اسفند؛ روزی که ثروت ملی به نام ایران ثبت شد
نخست‌وزیر اسپانیا: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران غیرقانونی است
سال تحویل ساعت چند است؟
مراکز معاینه فنی تهران در ایام تعطیلات نوروز فعال است
نماینده کنگره آمریکا: آمریکا درحال تبدیل شدن به یک کشور منفور بین‌المللی است
وال استریت ژورنال: موشک‌های آمریکایی از خاک کشورهای حوزه خلیج فارس پرتاب می‌شوند