×
بین الملل
شناسه خبر : 259944
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/08 ساعت 20:58
تجمع هزاران نفر در لندن علیه اسرائیل

تجمع هزاران نفر در لندن علیه اسرائیل

هزاران نفر از حامیان فلسطین در خیابان‌های مرکزی لندن، از جمله آکسفورد استریت و پارک‌لین، تجمع کردند و با در دست داشتن پرچم فلسطین و پلاکاردهایی علیه اقدامات رژیم اسرائیل، خواستار پایان همکاری‌های سیاسی و نظامی بریتانیا با تل‌آویو شدند

نورنیوز- گروه بین الملل : این راهپیمایی که از حوالی ظهر امروز از منطقه پارک‌لین و پیکادیلی آغاز شد، به‌ابتکار «ائتلاف فلسطین» و «پویش همبستگی با فلسطین» سازماندهی شده و جمعیت انبوهی از خانواده‌ها، جوانان، فعالان دانشجویی و اتحادیه‌ای و گروه‌های ضدنژادپرستی را با خود همراه کرده است.

برگزارکنندگان، این تظاهرات را سی‌وسومین راهپیمایی سراسری از اکتبر ۲۰۲۳ به این‌سو توصیف می‌کنند که محور آن پایان اشغال، توقف تسلیح رژیم صهیونیستی و پایان نظام آپارتاید علیه فلسطینی‌هاست.

معترضان در حالی که پرچم‌های فلسطین، شال‌های سیاه‌وسفید و پلاکاردهایی با شعارهایی مانند «کودکان را نکشید، این جنایت است»، «غزه را آزاد کنید»، «پایان نسل‌کشی» و «انگلیس، دست از تسلیح اسرائیل بردار» در دست داشتند، خیابان‌های پررفت‌وآمد مرکز لندن را در روزهای شلوغ آخر سال میلادی، به صحنه همبستگی با مردم غزه و انتقاد از سیاست رسمی لندن تبدیل کردند.

بر اساس فراخوان رسمی پویش همبستگی با فلسطین، شعار محوری این تجمع «پایان اشغال، توقف تسلیح اسرائیل و پایان آپارتاید» عنوان شده و شرکت‌کنندگان از شهرهای مختلف انگلیس با اتوبوس‌های هماهنگ‌شده به پایتخت آمده‌اند.

«بن جمال» مدیر پویش همبستگی با فلسطین که در ابتدای راهپیمایی با خبرنگاران سخن می‌گفت، با اشاره به این‌که این راهپیمایی در روز بین‌المللی همبستگی با مردم فلسطین برگزار می‌شود، تأکید کرد که این روز از سال ۱۹۷۷ در سازمان ملل برای یادآوری این واقعیت تعیین شده که حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین محقق نشده و آن‌ها زیر «نظام اشغال خشن» زندگی می‌کنند.

او با یادآوری این‌که در زمان تصویب این روز تنها حدود ۱۲ هزار شهرک‌نشین غیرقانونی در قدس شرقی و کرانه باختری حضور داشتند و امروز این رقم به حدود ۷۵۰ هزار نفر رسیده است، هشدار داد که جهان در برابر گسترش بی‌وقفه شهرک‌سازی کاملاً ناکام بوده است.

بن جمال با انتقاد شدید از عملکرد جامعه بین‌المللی و شورای امنیت در قبال جنگ غزه اظهار داشت در ۲ سال گذشته جهان دیده است که وقتی به یک دولت برای اشغال و آپارتاید مصونیت می‌دهید، سرانجام به همین نسل‌کشی می‌انجامد که همه شاهد آن هستیم.

او به تازه‌ترین تحرکات شورای امنیت نیز اشاره کرد و گفت: قطعنامه‌ای که برای آینده غزه تصویب شده نه اجرای حقوق بین‌الملل، بلکه نقض آن است و حکمرانی بر غزه را به دست ایالات متحده می‌سپارد بدون آن‌که به مردم فلسطین در مورد چگونگی اداره شدن خود، حق رأی و مشارکتی بدهد.

وی تاکید کرد: دولت انگلیس با حمایت از این قطعنامه و ادامه صادرات تسلیحاتی و پشتیبانی سیاسی از رژیم صهیونیستی، در این وضعیت شریک است و معترضان در لندن برای پایان دادن به همین همدستی به خیابان آمده‌اند.

بر اساس این گزارش، جمعیت معترض بخش‌هایی از خیابان‌های مرکزی لندن، از جمله اطراف آکسفورد استریت و پارک‌لین را پر کرده و موجی از پرچم‌های فلسطین در پس‌زمینه ویترین‌های شلوغ خرید «بلک فرایدی» دیده می‌شود.

پلیس لندن در آستانه تظاهرات با صدور بیانیه‌ای، شرایط سخت‌گیرانه‌ای را برای برگزاری این راهپیمایی تحت قوانین نظم عمومی اعلام کرده بود. با این حال معترضان تاکید دارند تا زمانی که جنایات رژیم اسرائیل جریان دارد، به تظاهرات علیه این رژیم اشغالگر ادامه می‌دهند.

در حاشیه راهپیمایی اصلی، جمع دیگری از فعالان مقابل ساختمان وزارت کشور و نهادهای قضایی در مرکز لندن گرد آمده‌اند تا علیه تصمیم دولت در ممنوع‌کردن گروه اقدام فلسطین و قرار دادن آن در فهرست سازمان‌های تروریستی اعتراض کنند.

این تجمع‌ها بخشی از کارزار گسترده‌ای است که گروه «دفاع از هیات‌های منصفه» و دیگر فعالان مدنی به‌عنوان «بزرگ‌ترین نافرمانی مدنی سراسری در انگلیس طی سال‌های اخیر» سازماندهی کرده‌ و در آن لغو ممنوعیت و پایان استفاده از قانون مبارزه با تروریسم را برای خاموش کردن اعتراضات ضدجنگ خواستار شده‌اند.

طبق گزارش‌ها و آمارهای رسمی منتشرشده پس از قرار گرفتن گروه اقدام برای فلسطین در فهرست گروه‌های ممنوعه از تابستان ۲۰۲۵، پلیس انگلیس دست‌کم بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نفر را به اتهام ابراز حمایت از این شبکه بازداشت کرده است.

بسیاری از افرادی که بازداشت شدند، صرفاً با حمل پلاکاردهایی با مضمون «من با نسل‌کشی مخالفم، از گروهن اقدام برای فلسطین حمایت می‌کنم» یا پوشیدن لباس‌هایی که از نظر پلیس نشانه حمایت تلقی شده، هدف برخورد قرار گرفته‌اند.

این موج بازداشت‌ها با انتقاد شدید نهادهای حقوق بشری، حقوقدانان و حتی برخی مقامات سابق سازمان ملل متحد روبه‌رو شده است که آن را نمونه‌ای نگران‌کننده از مخلوط‌کردن اعتراض مدنی با تروریسم می‌دانند.

با وجود این فضای فزاینده سرکوب حقوق مدنی، راهپیمایی‌های حامی فلسطین در لندن از پاییز ۱۴۰۲ تا امروز به‌صورت منظم ادامه یافته و هر بار هزاران تا ده‌ها هزار نفر را به خیابان‌ها کشانده است.

در برخی از این تجمع‌ها، برآورد برگزارکنندگان از حضور چند صد هزار نفر حکایت داشته و گروه‌هایی مانند پویش همبستگی با فلسطین این موج اعتراضی را نشانه‌ای از شکاف عمیق میان افکار عمومی و سیاست رسمی دولت در قبال جنگ غزه و حمایت از رژیم صهیونیستی توصیف کرده‌اند.

رسانه‌های جریان اصلی انگلیس اما اغلب این تجمع‌ها را با تأکید بر بُعد نظم عمومی و در مواردی با برجسته کردن ادعاهای مطرح درباره یهودستیزی پوشش داده‌اند. با این حال سازمان‌دهندگان تظاهرات با اشاره به حضور گسترده فعالان یهودی ضدصهیونیست در راهپیمایی‌ها آن‌ها را رد و تأکید می‌کنند محور این اعتراض‌ها همبستگی با قربانیان غیرنظامی و مخالفت با نسل‌کشی است.

برگزارکنندگان راهپیمایی امروز در بیانیه‌های خود بار دیگر تأکید کرده‌اند که خواسته اصلی آن‌ها توقف فوری حملات و محاصره غزه، اعمال تحریم‌های هدفمند علیه رژیم صهیونیستی، تعلیق مجوزهای صادرات تسلیحاتی انگلیس برای این رژیم و به رسمیت شناختن کامل حقوق مردم فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت و پایان اشغال و آپارتاید است.

آن‌ها با اشاره به ده‌ها هزار شهید و مجروح در نوار غزه و تشدید سرکوب در کرانه باختری طی ۲ سال گذشته، روز همبستگی با مردم فلسطین را فرصتی می‌دانند تا این بار نه با بیانیه‌های تشریفاتی، بلکه با فشار واقعی بر دولت‌های غربی همراه شود.

از این‌رو، درحالی‌که دیپلمات‌ها در نیویورک و پایتخت‌های غربی همچنان درگیر چانه‌زنی بر سر متن قطعنامه‌ها و ترتیبات پس از جنگ در غزه هستند، خیابان‌های لندن بار دیگر به صحنه‌ای تبدیل شده که در آن بخش قابل‌توجهی از افکار عمومی انگلیس تلاش می‌کند پیام مخالفت خود با ادامه جنایات در غزه و همدستی دولت با رژیم صهیونیستی را به گوش حاکمان این کشور برساند.



 


نظرات

آخرین اخبار
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند