×
بین الملل
شناسه خبر : 259898
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/08 ساعت 16:01
روزنامه اسرائیلی: مخروبه‌های حملات موشکی ایران هنوز بازسازی نشده است

روزنامه اسرائیلی: مخروبه‌های حملات موشکی ایران هنوز بازسازی نشده است

روزنامه هاآرتص در گزارشی از عدم بازسازی ساختمانهای تخریب شده در حملات موشکی ایران به دلیل مشکلات مالی، چالشهای حقوقی و اختلافات داخلی در کابینه اسرائیل خبر داد.

نورنیوز-گروه بن الملل: حدود ۷۰۰ نفر از ساکنان شهرهای مختلف در اراضی اشغالی در جریان جنگ با ایران در ماه ژوئن خانه‌های خود را در اثر اصابت موشک از دست دادند. با گذشت ماه‌ها از پایان درگیری، دولت هنوز هیچ‌گونه عملیات بازسازی یا نوسازی رسمی را آغاز نکرده و صدها خانواده همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.هاآرتص در این باره نوشت، اگرچه دو هفته پیش کابینه طرحی را برای بازسازی سریع مناطق آسیب‌دیده تصویب و آن را به کنست ارائه کرد، اما این طرح حتی وارد مرحله بررسی اولیه در کمیته‌های قانون‌گذاری نشده است. علت اصلی این تعویق، مخالفت احزاب حریدی در ائتلاف حاکم با تصویب هرگونه طرح دولتی تا زمان تعیین تکلیف قانون معافیت خدمت نظام‌وظیفه برای یهودیان ارتدوکس عنوان شده است.دو حزب حریدی «شاس» و «یهودیت توراتی» که در تابستان گذشته از وزارتخانه‌های خود استعفا داده بودند، اکنون اعلام کرده‌اند که تا زمان تصویب قانون معافیت خدمت سربازی از حمایت از اغلب لوایح دولت خودداری می‌کنند. این تصمیم عملاً هرگونه پیشبرد طرح‌های دولتی را مختل کرده، زیرا بدون رأی ۱۸ نماینده این دو حزب، ائتلاف تنها ۵۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست را در اختیار دارد و قادر به تصویب هیچ طرحی نیست.
هرچند هفته گذشته این احزاب اجازه دادند وزیر دادگستری یاریو لوین و وزیر گردشگری حایم کاتس رسماً به پست‌های خود بازگردند تا از برکناری ده‌ها منصوب سیاسی جلوگیری شود اما آنان از حمایت از طرح بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ سر باز زده‌اند.مقام‌های وزارت دارایی، مسکن و امور داخلی که طراح این لایحه هستند، ابراز امیدواری کرده بودند حریدی‌ها به دلیل «ابعاد انسانی بحران» استثنا قائل شوند؛ اما تاکنون هیچ توافقی حاصل نشده است.طبق آیین‌نامه کنست، اگر لایحه‌ای ارائه شود اما به رأی گذاشته نشود، امکان بازگشت آن در همین دوره قانون‌گذاری وجود ندارد. بنابراین در صورت تداوم بن‌بست سیاسی، روند بازسازی مناطق ویران‌شده باید از مسیرهای اداری کاملاً جدید انجام گیرد؛ امری که می‌تواند بازسازی را ماه‌ها یا حتی سال‌ها عقب بیندازد. حتی برخی ناظران هشدار داده‌اند ممکن است طرح به‌طور کامل از دستور خارج شود، زیرا هدف اصلی آن ایجاد روندی سریع و اضطراری بوده است.تزویکا برُت، شهردار بات‌یام، که در تدوین لایحه نقش داشته، می‌گوید مقام‌های دولتی از او خواسته‌اند احزاب حریدی را متقاعد کند؛ زیرا «اجماع گسترده‌ای» درباره ضرورت این طرح وجود دارد. او همچنان امیدوار است لایحه طی هفته‌های آینده به رأی گذاشته شود.
این طرح که توسط یک کمیته بین‌وزارتی به ریاست ماتان یاگل تدوین شده، مناطق آسیب‌دیده را مشمول تخریب کامل و بازسازی می‌کند؛ نه تنها ساختمان‌هایی که مستقیماً هدف قرار گرفته‌اند، بلکه ساختمان‌های مجاور نیز در طرح قرار می‌گیرند. این موضوع به‌ویژه برای مناطق دارای طرح نوسازی شهری در رمات‌گان، تل‌آویو و بات‌یام اهمیت دارد.

براساس طرح، ساکنان دو گزینه خواهند داشت:1. دریافت واحدهای جدید در ساختمان بازسازی‌شده به‌جای خانه‌های قبلی؛2. فروش ملک به دولت یا توسعه‌دهنده، به ارزش یک واحد جدید در پروژه.مجوزهای ساخت نیز تحت قانون «کمپلکس‌های مسکونی ترجیحی» (VATMAL) صادر خواهد شد تا روند اداری حداکثر سرعت را داشته باشد.


بحران مالی و چالش تامین بودجه برای بازسازی

این گزارش افزود، در جریان بررسی لایحه، یکی از چالش‌های اصلی این بود که آیا دولت حق دارد مالکان ساختمان‌هایی را که آسیب کمتری دیده‌اند وادار به فروش کند یا خیر. همچنین این طرح برای ساختمان‌های نسبتاً جدیدی که در برنامه‌های نوسازی گنجانده نشده‌اند مثلاً در بئرشبع، مرکز تل‌آویو یا حیفا هیچ راهکار مشخصی ارائه نمی‌دهد.توسعه‌دهندگان نیز نسبت به طرح انتقاد دارند و می‌گویند این برنامه آنها را تحت نظارت شدید دولت قرار می‌دهد و فضای چندانی برای مذاکره باقی نمی‌گذارد. برخی از توسعه‌دهندگان قبلاً برای نوسازی در این مناطق سرمایه‌گذاری کرده بودند و نگران‌اند که طرح جدید پروژه‌های آنان را ملغی کند.علاوه بر این، هنوز مشخص نیست دولت دقیقاً چه حجم منابع مالی برای بازسازی اختصاص خواهد داد. کمیته یاگل تأکید کرده که دولت باید کمک‌های «قابل توجهی» ارائه دهد، زیرا اجرای طرح می‌تواند بخشی از هزینه‌های خسارت‌های بیمه‌ای و مالیات بر اموال را کاهش دهد. اما در عمل هیچ برآورد بودجه‌ای قطعی منتشر نشده است.

صهیونیست‌ها همچنان بی‌سرپناه

در حالی که کشمکش‌های سیاسی ادامه دارد، صدها صهیونیست که یا خانه‌هایشان نابود شده یا تخریب گسترده دیده است، همچنان در پناهگاه‌ها، واحدهای موقت یا اقامتگاه‌های اضطراری زندگی می‌کنند. آنها با افزایش هزینه‌های اجاره و نبود قطعیت درباره زمان بازسازی مواجه‌اند در حالی که بزرگ‌ترین برنامه بازسازی پس از جنگ در اسرائیل، همچنان پشت درهای بسته کنست معطل مانده است.
 


نظرات

آخرین اخبار
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
آمریکا یک واقعیت ساده را درک کند؛ فشار نتیجه نمی‌دهد